Jump to content



Ακουστικά 5.1


mike299_1999

Recommended Posts

Για λόγους «ηχορύπανσης», θέλω να πάρω ακουστικά 5.1. Μέχρι στιγμής έχω βρει αυτά τα δυο Barracuda HP-1 5.1 και TEAC HP-11.

Από όσο κοίταξα μόνος μου, το πρώτο έχει πολύ καλή απόδοση ήχου, μέτρια κατασκευή (αλλά με 2 χρόνια εγγύηση) ενώ το δεύτερο καλή απόδοση και 1 χρόνο εγγύηση.

Επειδή είμαι άσχετος σε θέματα ήχου, θα ήθελα να μου πείτε γνώμες και εναλλακτικές προτάσεις.

Τα ακουστικά θα χρησιμοποιηθούν για ταινίες αλλά κυρίως για παιχνίδια (καθόλου για μουσική) , το να μην «βγαίνει» ο ήχος στο περιβάλλοντα χώρο δεν με απασχολεί και θα συνδεθούν σε μια X-FΙ οπότε λύσεις με USB – ενσωματωμένη κάρτα ήχου κτλ δεν με ενδιαφέρουν πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

Τα Razer εχω και εγω......πολυ καλα ακουστικα με μονο μελανο σημειο το μπασσο που 8α το ηθελα πιο

δυνατο....

Κατα τα αλλα ξεκουραστα με πολυ καλο ηχο.....

Από μέγεθος? Θέλω να πω τ αυτί σου χώνεται όλο μέσα στ ακουστικό η πιάνει απλά γυρω γύρω?

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχα...ενταξει δεν είμαι και ο Ντάμπο!

Πάντως έχω κόλλημα μ αυτο το θέμα θέλω τ ακουστικά να "κλειδώνουν" πάνω στ αυτιά.

Εκτός από online αγορά παίζουν σε κανά μαγαζί να τ αγοράσεις?

Link to comment
Share on other sites

Μιας και τα πήρε φίλος πρόσφατα τα πρώτα προς τα εκεί σε βλέπω και σένα.

Τι εντυπωση του αφησαν? Αξιζουν την αγορα τους?

Μου κανει εντυπωση παντως που ενω για τα Barracuda HP-1 5.1 βρηκα αρκετα review για τα teac μονο γνωμες χρηστων

Link to comment
Share on other sites

Τι εντυπωση του αφησαν? Αξιζουν την αγορα τους?

Μου κανει εντυπωση παντως που ενω για τα Barracuda HP-1 5.1 βρηκα αρκετα review για τα teac μονο γνωμες χρηστων

Εγώ ακόμα δεν έτυχε να τα ακούσω από κοντά. Τουλάχιστον ο φίλος που τα πήρε έχει μείνει ευχαριστημένος παρόλο το ποσό που έδωσε για να τα αποκτήσει. Θα τον ρωτήσω για λεπτομέριες ποιότητας μπάσου κλπ αν και κάποια στιγμή θα περάσω από να βάλω κι εγώ το αυτάκι μου :laughing:!

Link to comment
Share on other sites

οταν τα παρει καποιος πειτε ρε παιδια κατα ποσο καλα δημιουργουν την ψευδαισθηση του surround...

Δε δημιουργουν καμια ψευδαισθηση surround, διαθετουν χωριστα "ηχειακια" εντος των ακουστικων ωστε να στελνουν πραγματικα τον ηχο απο την κατευθυνση που επιθυμουν. Φαντασου το καθε ακουστικο να εχει 3 μικρα ηχεια μεσα του, ενα μπροστα ενα στη μεση (εκει που θα ηταν το ενα μεγαλο αν ηταν στερεο) και ενα πιο πισω. Οταν θα επαιζε σε ενα 5.1 συστημα το πισω αριστερα ηχειο σου ας πουμε, παιζει το πισω ηχειακι εντος του αριστερου σου ακουστικου και ομοιως τα υπολοιπα. Μονη διαφορα ιεναι οτι για να πετυχουν το κεντρικο ηχειο, απλα παιζουν και τα 2 μεσαια ηχεια. Επισης υπαρχει και ενα εξτρα ηχειο σε καθε ακουστικο για να εκτελει χρεη subwoofer, εκει ειναι που συνηθως χανουν σχετικα αυτες οι λυσεις σε σχεση με ενα καλο συστημα κανονικων ηχειων...

Σχετικα με το θεμα, και εγω ειμαι στο ψαξιμο για τετοια ακουστικα, 99% για ταινιες, γιατι εχω στησει ενα home-cinema αλλα εκ των υστερων διαπιστωσα οτι ειναι αδυνατον να το απολαυσω τις βραδυνες ωρες που συχνα θελω να δω ταινιες επειδη θα ενοχλω γειτονες κλπ.

Αρχικα εψαχνα για καποιο σετακι που να ειναι ασυρματα, και να συνδεεται η βαση τους με optical, δηλαδη να δουλευει και σαν decoder ωστε να μη χρειαζεται να ασχολουμαι με windows σεταρισμα κλπ, οπως στελνω με optical στον ενισχυτη ετσι απλα αντι να καταληγει στον ενισχυτη θα κατεληγε στη βαση φορτισης των ακουστικων και ολα τελεια. Δυστυχως μετα απο ψαξιμο ειδα οτι ελαχιστες τετοιες λυσεις υπαρχουν, κυριως απο Sony, αλλα στο εξωτερικο και ειναι και πανακριβες (300 ευρω πχ). Οποτε ειπα να συμβιβαστω με καποια απλα ακουστικα με αναλογικες συνδεσεις. Το αρνητικο αυτων των λυσεων ειναι οτι συμφωνα με ολα τα reviews εξαρταται η αποδοση τους αρκετα απο την καρτα ηχου σου, και εγω εχω onboard ακομα....οποτε ελπιζω να μην ειναι χαλια (γι'αυτο ηθελα την optical λυση).

Απο το ψαξιμο που εκανα Ελλαδα, τα razer δε τα ειχα παρει χαμπαρι, κατα τα αλλα υπαρχουν αρκετα που συνδεονται σε USB (=ενσωματομενη καρτουλα ηχου της πλακας βεβαια) αλλα δε τα εμπιστευομαι γιατι δε ξερω με το software αν θα εχω προβλημα να τα χρησιμοποιησω σε διαφορες εφαρμογες, οποτε κοιταω μονο για λυσεις που μπαινουν απλα στις αναλογικες θυρες της καρτας ηχου.

Ειχα καταληξει στα Trust 751b τα οποια τα ειχε μεχρι πριν μια εβδομαδα το e-shop στα 40 ευρω περιπου. Δε μπορεσα να βρω πολλα reviews, για την ακριβεια μονο 1 αλλα ηταν υπερ-θετικο, αυτο :

http://www.coolest-gadgets.com/20070312/trust-silverline-751b-surround-headphones-review/

Τωρα δε ξερω αν ο τυπος ειναι αμεροληπτος, και αν ξερει τι του γινεται, δυστυχως δε βρηκα αλλο review αλλα και απο κατι γνωμες αγοραστων ηταν θετικες γενικα. Μετα το e-shop τα εβγαλε απο το site, και τα εντοπισα σε αλλο ελληνικο ψιλο-αγνωστο e-shop αλλα σε τιμη μονο 15 ευρω!! Επειδη ηταν τοσο τσαμπα ειπα να τα παρω....μεχρι που ειδα το θεμα σου το οποιο μου εδειξε και την υπαρξη των razer την οποια δε γνωριζα. Απο razer ειμαι πολυ ευχαριστημενος 3 χρονια τωρα με ενα ποντικι τους (diamondback) και γενικα αυτη η εταιρεια δεν εχει βγαλει ποτε πατατα....τα reviews ειναι διθυραμβικα, και γενικα με εψησαν. Το κακο ειναι οτι φαινεται να τα εχει μονο pixmania και ειναι και 100+ ευρω... Οποτε δε ξερω, τα trust που ειναι τσαμπα και αποκλειεται να κλαψουμε τα λεφτα μας, αλλα μπορει και να μην ικανοποιησουν, ή τα razer που ειναι εγγυηση αλλα και 7απλα λεφτα?

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά σ αυτή τη θεική προσφορά στο amazon:

http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw?url=search-alias%3Daps&field-keywords=razer+barracuda+hp1&x=15&y=19

Τα 234 δολάρια μεταφράζονται σε 147 ευρώπουλα και μ ένα "σμπάρο δυό τρυγόνια" ;)

Επίσης στο amazon υπάρχουν και reviews από ανθρώπους που τ αγοράσαν αν τα τσεκάρεις ξεχωριστά.

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά σ αυτή τη θεική προσφορά στο amazon:

http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw?url=search-alias%3Daps&field-keywords=razer+barracuda+hp1&x=15&y=19

Τα 234 δολάρια μεταφράζονται σε 147 ευρώπουλα και μ ένα "σμπάρο δυό τρυγόνια" ;)

Επίσης στο amazon υπάρχουν και reviews από ανθρώπους που τ αγοράσαν αν τα τσεκάρεις ξεχωριστά.

Την ειχα βρει και με την καρτα ηχου, επισης απο pixmania. Αλλα αφου εχω την creative, θεωρω οτι ειναι περιττη

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη να διορθώσω...αν τα προσθέσεις ένα ένα ξεχωριστά στο καλάθι απ το amazon η τιμή σήμερα είναι 102.24$ για την κάρτα και 98.73$ για τ ακουστικά που σημαίνει ένα σύνολο 200.97$=126.7€ :jump1:

Και Mike όντως είναι περιττή η κάρτα για σένα αλλά δε συμφέρει να πάρεις τ ακουστικά απο amazon μόνα τους?

Πάνε στα 98.73$=62.23€.

Link to comment
Share on other sites

Μπορει οι τιμες σε δολαρια να ειναι πολυ ελκυστικες, αλλα το amazon.com πιθανοτατα θα αρνηθει να στειλει Ελλαδα, για Ευρωπη γενικοτερα υπαρχουν τα amazon.co.uk και amazon.de. Επισης ακομα και να δεχτει να στειλει ρισκαρεις να πληρωσεις κερατιατικα στο τελωνιο αφου (σαν σοβαρο μαγαζι) δε προκειται να σου κανει καμια εξυπηρετηση ουτε να φηλωσει φυσικα ψευτικες αξιες, αντιθετως θα υπαρχει μια αποδειξαρα μεσα στο πακετο που ευκολα μπορει να τιμολογηθει στο τελωνειο...

Αν θες να κανεις κατι τετοιο προσανατολισου σε ebay που ειναι ακομα φτηνοτερα (και παλι σε δολαρια) και εκει μπορεις να κανεις τετοιες συνενοησεις με τον πωλητη. Εγω ηδη εχω εντοπισει μια τετοια περιπτωση για τα razer και σκεφτομαι να προχωρησω.

Παντως σε συγκριτικα reviews απο Αμερικανους βλεπω οτι λενε καλα λογια για τα razer, αλλα καταληγουν οτι τα turtle beach ειναι ακοοομα καλυτερα! (turtle beach hpa2) Αυτα βεβαια ειναι ακομα πιο δυσευρετα ακομα και στην Αμερικη, ποσο μαλλον Ευρωπη/Ελλαδα, οποτε νομιζω τα razer ειναι μια καλη περιπτωση αν βρεθουν σχετικα φτηνα...

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ψωνίσει ποτέ από internet και γενικά με φόρους τελωνεία κτλ δεν ξέρω τι παίζει και επειδή ενδιαφέρομαι να τ αγοράσω θα θελα κάποια βοήθεια...

Το ebay απτην αναζήτηση που έκανα έχει αυτά:

http://global.ebay.com/gbh/search?browse=0&Query=razer+barracuda+5.1&SortBy=11&PageNumber=1&SiteIdFilterType=3&ItemTypeFilter=2&ipp=25

τα οπoία γράφει διατίθενται και για Ελλάδα αλλά εκεί πάμε πάνω από 100€ :(

Στο amazon.co.uk λίγο ακόμα πιο ακριβά(γύρω στα 106€):

http://www.amazon.co.uk/RAZER-Barracuda-HP-1-Headset-microphone/dp/B000N4OV58/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1216377697&sr=8-1

Και θέλω να ρωτήσω τώρα...παραγγέλνοντάς τα από το amazon.com και τελικά πες ότι τα στέλνει και Ελλάδα,που απ ότι λέει σε κάτι λεπτομέρειες παράδοσης στέλνονται και εκτός Αμερικής,εκτός από τα 62€ που θα σου τραβήξουν από κάρτα συν πες κάτι έξοδα μεταφορικά(άντε να πάμε στα 15€+) υπάρχει περίπτωση να σου ζητήσει και άλλα λεφτά το courrier που θα στα φέρει παρουσιάζοντας απόδειξη από έξοδα τελωνείου?

Τελικά αυτή η διαφορά ανάμεσα σε ebay,co.uk σε σχέση με com καλύπτεται από χρέωση στο τελωνείο?

Γιατί να σας πω σκέφτομαι να τ αγοράσω μαζί με το πόντικα το Lachesis και την κάρτα ήχου και περίπου πάνε(από το com μιλάω) γύρω στα 170-180€.Τι κάνουμε τώρα?

Link to comment
Share on other sites

το τελωνειο εχει ενα οριο γυρω στα 50$ (λεω γυρω γιατι δεν ειμαι σιγουρος, αλλοι λενε 40 αλλοι 50 κλπ), οτιδηποτε κατω απο αυτο το οριο δεν επιβαρυνεται με κατι. Πανω τωρα απο αυτο το οριο παιζουν ενα καρο παραγοντες και ειναι σε μεγαλο βαθμο θεμα τυχης, και κανεις δε μπορει να εγγυηθει τιποτα.

Δηλαδη πχ αμα παρεις 3 DVD και πληρωσεις 30$ δεν υπαρχει περιπτωση ουτε 1 στο εκατομυριο να εχεις προβλημα, αλλα αν παρεις κατι ακριβοτερο μετα παιζουν πολλα...

Αν μπορεις να συνενοηθεις με τον πωλητη να τα δηλωσει σαν gift (δωρο) και να δηλωσει την αξια τους ως πχ 30$ (οτιδηποτε κατω απο 50, πες 30 να εισαι σιγουρος) και ειναι και σχετικα πειστικο οτι αυτο το αντικειμενο μεταχειρησμενο μπορει να αξιζει τοσο, τοτε εισαι 90% ΟΚ. Τωρα αν φερεις κανενα προβολεα των 2000$ και τον εχει δηλωσει ο αλλος 30$ και gift, ε δε λεει και τιποτα...αυτοι με το που δουν μεγαλο δεμα και μπριζα τριβουν τα χερια τους ασχετα τι εχει δηλωθει και μαλλον δε τη γλιτωνεις. Αποκει και περα το πλεονεκτημα του ebay ειναι οτι συναλλασεσαι με ιδιωτες και οχι με μαγαζια που σημαινει οτι μπορεις να κανεις τετοιες συνενοησεις που ειναι ολιγον τι παρανομες απο την πλευρα του αλλου, ενω ενα μαγαζι δε προκειται να δηλωσει ψευτικη αξια ή gift κλπ.

Νομιζω για ακουστικα ποντικια κλπ δεν υπαρχει κυνδινος αν κανεις σωστη συνενοηση και τα στειλουν με απλο ταχυδρομειο (γιατι με courier τα ελεγχουν πιο πολυ).

Link to comment
Share on other sites

Δε ξερω τι αξια εχει η καρτα ηχου της razer στην κατηγορια των καρτων για να κρινω την τιμη, παντως 210$ = 132 ευρω μαζι με τα μεταφορικα δεν ειναι καθολου ασχημα αφου εδω παιρνεις μονο τα ακουστικα με ~105 απο pixmania. Εγω θα παω για σκετα τα ακουστικα μαλλον που τα βρισκω επισης σε δελεαστικες τιμες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.