Jump to content

p45 με 2 χ16

Jofa

Recommended Posts

παιδια μια ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει λιγακι υπαρχει μομπο με π45 με 2 θυρες για καρτα γραφικων επι 16 και 0ι 2 ομως?

Νομίζω ότι ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει τέτοια μητρική. Πιστεύω πάντως ότι θα γίνει κάποια στιγμή όπως έγινε με το p35.

Ούτως ή άλλως δεν έχει διαφορά αυτή τη στιγμή το 2χ8 με 2χ16. Στο μέλλον βλέπουμε. Με p35 είχαν κυκλοφορήσει μητρικές με 2χ16 παρόλο τον περιορισμό του τσίπσετ. Η asus p5k64 ws και η gigabyte p35-dq6 π.χ. Δεν ήταν βέβαια καθαρά 2χ16 αλλά με τρικ, είχαν όμως το ίδιο περίπου αποτέλεσμα.

Στην ASUS P5K που έιναι 1χ16 & 1χ4 θα έχει σημαντική διαφορά , σωστά; Δεν είναι και PCIEx2....

Λένε ότι είναι καλύτερα να δουλεύει χ8/χ8 παρά χ16/χ4. Δεν ξέρω γιατί δυστυχώς...Δεν έχω δουλέψει κιόλας σε τέτοιο setup για να μεταφέρω εντυπώσεις. Το χ8/χ8 δουλεύει μια χαρά πάντως, είτε πρόκειται για sli είτε για crossfire. Διαφορά από το χ16/χ16 περίπου 1,5% στην καλύτερη των περιπτώσεων. Τρίχες δηλαδή...

Το χ8/χ8 δουλεύει μια χαρά πάντως, είτε πρόκειται για sli είτε για crossfire. Διαφορά από το χ16/χ16 περίπου 1,5% στην καλύτερη των περιπτώσεων. Τρίχες δηλαδή...

:o Ισχυει 100% αυτο?

:o Ισχυει 100% αυτο?

Ναι. Από προσωπικές δοκιμές σε sli και crossfire αυτό το συμπέρασμα έβγαλα. Η διαφορά συνήθως είναι ακόμα μικρότερη κι από 1,5%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη που μπορεί να δεις. Επαναλαμβάνω βέβαια ότι αυτό συμβαίνει τώρα. Κάποιος που θέλει να κάνει μια επένδυση για το μέλλον καλύτερα να προτιμήσει χ16/χ16. Μπορεί να κάνει διαφορά κάποια στιγμή.

Ναι. Από προσωπικές δοκιμές σε sli και crossfire αυτό το συμπέρασμα έβγαλα. Η διαφορά συνήθως είναι ακόμα μικρότερη κι από 1,5%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη που μπορεί να δεις. Επαναλαμβάνω βέβαια ότι αυτό συμβαίνει τώρα. Κάποιος που θέλει να κάνει μια επένδυση για το μέλλον καλύτερα να προτιμήσει χ16/χ16. Μπορεί να κάνει διαφορά κάποια στιγμή.

ενδιαφερον αυτο που λες...η διαφορα 1,5% ισχυει ανεξαρτητως επιβαρυντικων παραγοντων (πχ 8ΧΑΑ)??

Εγω μονο 1.5% δεν βλεπω...

H μεγαλη διαφορα φαινεται στις υψηλες αναλυσεις με φιλτρα οπου χρειαζεται bandwith και οσο πιο βαρυ ειναι καποιο παιχνιδι, πιο δυνατη η καρτα τοσο θα μεγαλωνει η διαφορα....

Βεβαια στα 1280 οντως η διαφορα ειναι μικρη αλλα δεν θα βαλεις crossfire για 1280x1024.

http://images.tweaktown.com/imagebank/4854845_g_08.gif

Διαβαστε το review....

Intel P45 Vs. X48 Crossfire Performance

http://www.tweaktown.com/articles/1472/9/intel_p45_vs_x48_crossfire_performance/index.html

Το χ8/χ8 δουλεύει μια χαρά πάντως, είτε πρόκειται για sli είτε για crossfire. Διαφορά από το χ16/χ16 περίπου 1,5% στην καλύτερη των περιπτώσεων. Τρίχες δηλαδή...

Wacko, μπορει να παιξει και sli οποιοδηποτε χ8/χ8 ; αυτο λες;

Παντως γενικα η φαση με τα 2χ 4χ 165χ ειναι μια μαρκετια και μιση... δεν χω παρει πισω ακομα το riser μου..:whip:

@Kalileo: Δεν ειναι παντως σχεδον εμμονη να χρησιμοποιουν σε 2500+ αναλυση φιλτρα; , δηλαδη αν πανω απο 1280 χρειαζεται πχ σε 1680.. Αν σε τετοια αναλυση πρεπει να τριμαρεις το τοπιο τι να πω...σημαινει οτι οι προγραματιστες των παιχνιδιων λαδονονται σε φαση the way it meant to be played - uncut -> "lets show how it played"...

Στο review του bit-tech η διαφορά συνολικά πρέπει να είναι γύρω στο 5%, η οποία στις χαμηλές αναλύσεις είναι μικρότερη, στις ενδιάμεσες λίγο μεγαλύτερη και στις πολύ υψηλές είναι γρηγορότερο το χ8. Εγώ βέβαια μίλησα συνολικά και για sli. Στο sli οι διαφορές είναι ακόμα μικρότερες, έως ασήμαντες.

http://www.techspot.com/review/45-nvidia-nforce-650i-sli-vs-680i-sli/page4.html

Όλα αυτά βέβαια αφορούν κάρτες πρώτης γενιάς crossfire και sli. Και οι δικές μου δοκιμές έγιναν σε τέτοιες κάρτες (HD3870, 8800GT).

Όχι σε 4870 ή gtx260. Γι'αυτό είπα ότι αυτό ίσχυει τώρα και στο μέλλον μπορεί να αλλάξει. Πιο σωστά, έπρεπε να πω, ίσχυε μέχρι τώρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.