Jump to content

New HD4870 or Used 9800GX2??

man@ice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ποια αγορά αξίζει πιο πολύ στην περίπτωση του παρακάτω συστήματος έτσι ώστε να παίζει κανείς στο full όλα τα παιχνίδια σε αναλύσεις 1680x1050?

Asus Maximus Formula

E8400 @4GHz

4GB @1066

8800GT (η τωρινή κάρτα)

Δεν ξέρω πως μου μπήκε αλλά θέλω να αλλάξω κάτι στο pc και σκέφτηκα να κάνω μια αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών. Την 9800GX2 την έχω βρει από γνωστό μου μεταχειρισμένη στα 280 euro ενώ καινούργια η 4870 είναι 20-30 euro φθηνότερη.

Για να πω την αλήθεια είμαι πιο πολύ προς την 4870 επειδή είναι 1 GPU και είναι και ολοκαίνουργια αλλά ψιλοφοβάμαι τους drivers που έχει η Ati/AMD.

Όλες οι απόψεις-γνώμες δεκτές!

Κατα την γνωμη μου λεω να κρατήσεις την gt για λιγο ακομα και ύστερα παίρνεις 4870...;)

μεταξύ τον δύο παραπάνω δεν υπάρχει σύγκριση και ειδικά στην τιμή που βρήκες την gx2.Να ξέρεις όμως οτι για την gx2 θα χρειαστείς τροφοδοτικό που να βγάζει 8pin/6pin.

εννοειτε την gx2 εφοσον ειναι για games δε συγκρινεται η αποδοση ΜΟΝΗΣ 4870 με την gx2. η gx2 θα σε αφησει απολυτα ικανοποιημενο. μπορει να ζεστενεται λιγο αλλα ειναι δυναμη.

κατα την γνωμη μου η GX2 δεν ειναι και η καλυτερη αγορα αυτην την στιγμη.Ναι,ειναι τερας επεξεργαστικης ισχυος.Αλλα το Α και το Ω στην εκμεταλλευση αυτης της ισχυος ειναι οι ντραιβερς.Και πολυ απλα,τωρα που παει για EOL,και εν οψει του οτι την αγορασε οχι ιδιαιτερα πολυς κοσμος (λογω τιμης και μικρης ζωης κλπ),δεν νομιζω πως η νβ θα συνεχισει να την υποστηριζει για πολυ με ντραιβερς,τωρα που οι GTX2xx απειλουνται ξεκαθαρα απο τις ATI 48XX..Αντιθετα η ολοφρεσκοτατη 48ΧΧ ως αιχμη του δορατος για την ΑΤΙ ,εχει ολες τις προοπτικες για να εχει ιδιαιτερα καλη φροντιδα με ντραιβερς και ειναι και single chip...Ειδικα για παιχνιδια,νομιζω πως οι προγραμματιστες που επικεντρωνονται στα πισια της πλειοψηφιας δεν θα δινουν και τοσο βαρος στα ντουαλ τσιπ οπτιμαιζεησιονς...

4870 απο εμενα λιγοτερο ρευμα-καινουρια-καλυτερη υποστηριξη σε drivers λιγο υπομονη χρειαζεται βεβαια-λιγοτερα χρηματα εστω και λιγα-πολυ ομορφα χρωματα-υποστηριξη dx 10,1-hdmi με ηχο.

4870 κι από μένα.Στα παιχνίδια δεν θα δεις διαφορά απο την G9800Χ2 στην ανάλυση που λές και πέραν απ'αυτό η Ati θεωρώ πως πλέον βγάζει μια χαρά drivers ,είναι πιο οικονομική σε ρεύμα,τα fps της είναι αρκετά για τα ήδη γνωστά παιχνίδια και για τα αμέσως επόμενα θέλω να πιστεύω,βάζεις aftermarket ψύξη πιο εύκολα,έχει καλύτερη ποιότητα απεικόνισης ...γενικά είναι πιο καλή επιλογή.

Μα δεν ρώτησε αν είναι ευκαιρία η GX2 στα χρήματα αυτά. Άλλο ρώτησε.

4870 και από μένα.

Μα δεν ρώτησε αν είναι ευκαιρία η GX2 στα χρήματα αυτά. Άλλο ρώτησε.

4870 και από μένα.

ην 9800GX2 την έχω βρει από γνωστό μου μεταχειρισμένη στα 280 euro ενώ καινούργια η 4870 είναι 20-30 euro φθηνότερη.

Αυτό κατάλαβα εγώ...

εγώ εξήγησα για ποιους λόγους θα προτιμούσα 4870 και ας είναι στις ίδιες τιμές.Και παιχνίδια με καλά fps έχεις στην ανάλυση που λέει το παιδί και πολλά άλλα +!

2χ4850 απο εμενα και εισαι αρχοντας και ασε τις αλλες καρτες να ψαχνονται! Must αγορα και σιγουρη αποδοση trust me!

Γιατι οχι GTX280 ?

Δεν σου φτανουν τα λεφτα ?

H επιλογή σύμφωνα με αυτά που γράφουμε οι περισσότεροι ώς τώρα δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά απλά θέμα ποιότητας και λειτουργικότητας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.