Jump to content

320gb lacie @ muultirama ~50 euro!!

tolis861416003225

Recommended Posts

βρε παιδια αφου με 67ευρουλινια παιρνεις ωραιοτατο-ταχυτατο δισκο 640GB γιατι να πας να παρεις εναν 320gb

που θα ΒΡΑΖΕΙ μεσα στην θηκη και θα πιανει και χωρο?Και δεν θα αξιζει τα λευτα του ? ΟεΟεΟε ?

Ασε που ειναι και με usb...χαλια χαλια...μακρια..αμα δεν χρειαζεσαι εξωτερικο δεν τον παιρνεις..

Θες να τον κουβαλας ? παρε εναν 2.5 ιντσων

Ομορφοτατος σενιος σε τιμη εκπληξη

Υ.Γ: Δεν παω καλα βραδιατικα...:hehe:

το μπατζετ ειναι 50 ευρο και απλα ειναι για αποθηκευτικους λογους . δε νοιαζει τον αδερφο μου η ταχυτητα 20μβ/δευτ μια χαρα ειναι. δε θα τον γεμιζει καθε φορα που θα γραφει κατι. τον θελει εξωτερικο για ανταλαγες

Ξανασκεψου αν αξιζει 49Ε-320gb Ή 57Ε-500gb

δωσε αλλα 7 ευρω και παρε κατι καλυτερο και ανωτερο...Ο εξωτερικος τιθεται σε κινδυνο...εμενα μου χτυπησε λιγο ενας και πεταξε κεφαλη(και εχασα 290gb αρχεια...):TD:

EDIT δεν το ειδα οτι ο bro σου θελει εξωτερικο...sorry :(

εγω παιδια εχω εναν ide 80gb και τον παω βολτες σε καποιους φιλους μου και τον γεμιζω...παιχνιδια,τραγουδια και οτι μπορεις να φανταστεις...:p

Τωρα εφοσον τον θελει για τετοιο σκοπο ας τον παρει...και καλοδουλευτος :cool:

Όχι. Αλλά δεν παύει να είναι ενδιαφέρουσα λύση, όπως π.χ. και αυτό εδώ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750779

που είναι και για IDE. Ουσιαστικά αν κάποιος γνωστός σου έχει αυτόν τον adaptor, κουβαλάς μόνο τον δίσκο και κάνεις την δουλειά σου, χωρίς να χρειάζεται να τον βάλεις σε θήκη ή στο κουτί.

Είπαμε όμως ότι είναι πολύ χύμα λύση ή μάλλον Η χύμα λύση.

Όσον αφορά το USB. Και εγώ θα έλεγα "Έλα μωρέ, αρκεί".

Δεν αρκεί όμως μόλις δεις τις επιδόσεις ενός e-SATA. Επιπλέον αν έχουμε να μεταφέρουμε χιλιάδες αρχεία σε συνδυασμό και με την επιβάρυνση της cpu όταν χρησιμοποιούμε το USB interface, η διαφορά του eSATA έναντι του USB είναι απλά χαώδης.

Προσωπικά επέλεξα την λύση αυτή

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802140

με τον 640.

Ενδεικτικά σε 570SLI είχα στο HDTACH 36.7ΜΒ/sec και 89.9ΜΒ/sec, average transfer, από USB και eSATA αντίστοιχα.

ο 500 lacie ειναι στα 89 ευρω στα multirama.. τιμες του e-shop το multirama και το καθε multirama-plaisio δνε μπορει να χτυπησει για τον απλουστατο λογω οτι το e-shop ειναι κυριως ηλεκτρονικο καταστημα...

παιζει κυριως με συναλλαγες μεσω net δεν εχει καθαριστριες-security και πολλα αλλα..γενικα εχει πολυ χαμηλοτερα εξοδα στα παγια...αν δεν σας νοιαζει το θεμα εγγυησης,μιας και πολυ εχουν αναφερει ασχημα περιστατικα, αγοραζετε απο e-shop... αν παλι σας νοιαζει, αγοραζετε απο multirama-plaisio(για το 2ο δεν παιρνω και ορκο)... και εχετε το κεφαλακι σας ησυχο..

Το εν λόγο κουτάκι της ACRyan δίνει στην συσκευασία του και bracket το οποίο το συνδέεις πάνω σε μια SATA μητρική και παίρνεις eSATA έξοδο. Και στην ASUS και στην Sapphire δούλεψε.

δε καταλαβες. εγω οκ και να μην εδινε η μητρικη μου περνω στο μπρακετ. αυτος απο τον οποιο θα παω να παρω 5 πραματα δεν εχει ντε και καλα. τι κανω τοτε περνω και το μπρακετ? δε γινεται δουλεια ετσι... usb εχουν ολοι ;)

Ουσιαστικά αν κάποιος γνωστός σου έχει αυτόν τον adaptor, κουβαλάς μόνο τον δίσκο και κάνεις την δουλειά σου, χωρίς να χρειάζεται να τον βάλεις σε θήκη ή στο κουτί.

Είπαμε όμως ότι είναι πολύ χύμα λύση ή μάλλον Η χύμα λύση.

Για τροφοδοσία του σκληρού πάλι δε θέλει να ανοίγεις το κουτί και να τραβάς καλώδια του τροφοδοτικου; Καλύτερα μετά να τον συνδέεις εσωτερικά απευθείας.

Η καλύτερη λύση για συχνές μεταφορές είναι 2,5'' σκληρός με κουτί, οπωσδήποτε usb2.0 για συμβατότητα και για τους μερακλήδες και firewire. τα 3,5'' κουτιά είναι κυρίως για όσους έχουν φορητό και θέλουν σχετικά φθηνό αποθηκευτικό χώρο στο laptop, και καμία μεταφορά που και που.

Καλά δεν το συζητάω για τους 2,5''. Είναι η καλύτερη λύση από άποψη ευκολίας και μεγέθους, όταν μιλάμε για HDs.

Αν όμως τον δίσκο που θα βάλεις εξωτερικά θα τον χρησιμοποιείς συχνά στον υπολογιστή σου και μεταφορά αρχείων από άλλους Η/Υ π.χ. φίλων σου θα κάνεις σχετικά σπάνια, τότε επιλέγεις την λύση που σου προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, μεγάλη χωρητικότητα και καλή τιμή. Το ότι κάποιος επιλέγει να πάρει/στήσει έναν εξωτερικό δίσκο δεν σημαίνει ότι θα τον κουβαλάει κάθε μέρα. Για μικρές ποσότητες δεδομένων ίσως ούτε ο 2,5'' να μην είναι η καλύτερη λύση τελικά, αλλά ένα USB stick π.χ. των 16GB.

Τροφοδοσία αν θυμάμαι καλά, διαθέτει το ίδιο. Αλλιώς δεν θα είχε ουσία η ύπαρξη του μετασχηματιστή. Δίπλα εκεί που συνδέεις το καλώδιο για τα δεδομένα συνδέεις και την τροφοδοσία.

@tolis86

Μπερδεύτηκες. Το εν λόγο κουτί δεν έχει μόνο eSATA έχει και USB - κανένα νομίζω κουτί δεν έχει μόνο eSATA, το αναφέρω και δίνω και hdtach νουμεράκι για αυτό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.