jsmith6 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2008 Έπειτα απο ένα crc error του Lilo ψυλιάστικα πως είναι η RAM. Έφτιαξα floppy από το memtest.org και μου βρήκε error εδώ00dfeee668 - 3582.8MBgood: 80808080bad: 80808081Δυστυχώς δεν σημείωσα τις υπόλυπες λεπτομέρειες από το συγκεκριμένο test-άρισμα.Επιστρέφω χτες τις μνήμες για έλενχο και σήμερα που τις παίρνω πίσω ο άνθρωπος στην τεχνική υποστήριξη μου λέει πως δεν τις έλενξε, απλά κάνει προλυπτική αντικατάσταση και μου δίνει ακριβώς τις ίδιες καινούριες.Τις βάζω πάνω και bang! Χτυπάνω στο ίδιο ακριβώς σημείο:WallTime: 0:18:00Cached: 4096MRsvdMem: 84MCache: onECC: offTest: StdPass: 0Errors: 46Ecc Errs: 0Tst: 3Pass: 0Failing Address: 000dfeee668 - 3582.8MBGood: 80808080Bad: 80808081Err-Bits: 00000001Count: 1(αυτή την φορά τα σημείωσα αναλυτικά)Κάνω restart το PC και την δεύτερη φορά το memtest μου χτυπάει εδώ:WallTime: 0:47:00Cached: 4095MRsvdMem: 84MMemMap: e820-StdCache: onECC: offTest: StdPass: 1Errors: 108Ecc Errs: 0Tst: 3Pass: 0Failing Address: 000dfeee668 - 3582.8MBGood: 40404040Bad: 40404041Count: 1chan: (άδειο)Η ερωτησή μου είναι: είναι δυνατόν να φταίει η motherboard; Ή απλά έπεσα σε ελατωματική παρτίδα μνημών; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούλιος 5, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2008 Τι μητρική έχεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Ιούλιος 5, 2008 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2008 και τι μνήμες>?Και τι ρυθμίσεις στο bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Ιούλιος 5, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2008 Την περιπτωση χτυπημενου memory controller την αποκλειετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsmith6 Ιούλιος 5, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2008 Motherboard: Gigabyte EP35-DS4 (rev. 2.1)RAM: Mushkin 4GB Kit DDR2 800MHz 4-4-4-12Στο BIOS δεν έχω κάποια ιδιέτερη ρύθμιση. Δεν έχω clock-άρει τίποτα.. Πείτε μου τι BIOS options να ποστάρω εδώ για να βρούμε το πρόβλημα. Από την στιγμή που πρώτο-πόσταρα δοκίμασα να αλάξω θέση στις μνήμες (τις έβαλα στο δίπλα Dual Channel) και έκανα reset (fail-safe defaults) στο BIOS αλλά και πάλι βρήκε error στο ίδιο σημείο. Μπας και θέλω κανένα update στο BIOS; Αν ναι ποιό; Δεν βλέπω να έχουν προσθέσει κάτι σχετικό με μνήμες στα καινούρια BIOS.Την περιπτωση χτυπημενου memory controller την αποκλειετε?Πως θα δω αν έχω χτυπημένο controller; Φαντάζομαι πως δεν είναι κάτι που φτιάχνεται ε; :-/ Δεν θέλω να πάω την mobo για RMA γμτ! Πρέπει να τα ξυλώσω όλα και το καταραμένο καλώδιο τροφοδοσίας δεν λέει να βγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Ιούλιος 5, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2008 Ελεγα μηπως εχεις amd και εφτεγε το chipακι.Στα ιντελ ειναι στο chipset ο MC, οποτε αν ειναι κατι τετοιο πας για αλλη μητρικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Ιούλιος 6, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2008 Κανει μπαμ, η μητρική σου είναι off. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daytime Dreamer Ιούλιος 6, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2008 Ισως φανω καχυποπτος αλλα την περιπτωση να σου εδωσε πισω τις ιδιες μνημες ακριβως την τσεκαρες? Αν οντως ειναι διαφορετικες RMA την μητρικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
elapse Ιούλιος 6, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2008 Αν δώσεις 2,1v στη μνήμη όπως λέει η mushkin, χτυπάει ακόμα errors; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsmith6 Ιούλιος 6, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2008 Έκανα update το BIOS και το Memtest86+ ολοκρήρωσε 4 pass χτες και 4 σήμερα δίχως πρόβλημα. Γλύτωσα το ξύλωμα. Όλε!Μάθημα που έμαθα: πριν απ'ολα, update to BIOS!.Ίσως το πρόβλημα να ήταν πως οι Mushkin δεν είναι στην λίστα με τις μνήμες που έχει δοκιμάσει η Gigabyte.Υπάρχει ακόμα ένα μικρό θέμα. Η RAM μου έχει timings 4-4-4-12 αλλά το Memtest και το BIOS αναφέρουν timings 5-5-5-18. Να επιχειρήσω να τα θέσω manually ή να μην ζωρίζω την τύχη μου; :-P (Εδώ πρέπει να πω πως τα timings τα γράφει πάνω με ένα κολυμένο χαρτάκι. Αυτό το χαρτάκι θα μπορούσα να το έχω κολίσει και εγώ. Αλλά ας μην είμαι πολύ καχύποπτος.)Κανει μπαμ, η μητρική σου είναι off.Λες να την πάω πίσω παρ'ολο που έπεξε; Ίσως αν δεν βρώ λύση στα timings. Λες να μου κάνει προβλήματα και στο μέλλον; Πάντως αφού εγώ πλέον δεν μπορώ να βρω πρόβλημα, δεν νομίζω να μπορέσουν ούτε εκείνοι.Ισως φανω καχυποπτος αλλα την περιπτωση να σου εδωσε πισω τις ιδιες μνημες ακριβως την τσεκαρες? Αν οντως ειναι διαφορετικες RMA την μητρικηΉταν σε κουτί οι καινούριες. Αλλά γιατί να το κάνει αυτό; Αφου θα του τις πήγαινα πίσω πάλι. Πλάκα-πλάκα, πρέπει από εδώ και πέρα να κοιτάω τα serial numbers.Αν δώσεις 2,1v στη μνήμη όπως λέει η mushkin, χτυπάει ακόμα errors;Λοιπόν, αυτό δεν το είχα κοιτάξει στο BIOS, δηλαδή πόσο ρεύμα τους είχε δώσει η motherboard από μόνη της. Λες το BIOS update να έκανε αυτό μόνο; Να βρήκε την σωστή τιμή στα volt; :-P Θα κοιτάξω τώρα τι μου γράφει και θα σου πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elapse Ιούλιος 7, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2008 Λοιπόν, αυτό δεν το είχα κοιτάξει στο BIOS, δηλαδή πόσο ρεύμα τους είχε δώσει η motherboard από μόνη της. Λες το BIOS update να έκανε αυτό μόνο; Να βρήκε την σωστή τιμή στα volt; :-P Θα κοιτάξω τώρα τι μου γράφει και θα σου πω.Από μόνο του μάλλον θα τις είχε βάλει στα 1,8v. Για τα 4-4-4-12 θα χρειάζεται 2,1 (υαφού καλύπτεσαι από τον κατασκευαστή δοκίμασέ το). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.