GoriLLakoS Ιούλιος 4, 2008 #21 Ιούλιος 4, 2008 Λοιπόν οκ....Την επόμενη φορά στο ξεστοκάρισμα των μητρικών....θα ανοίξω πόστ με κωδικό/τιμή/διαθεσιμότητα/μοντέλο(Δέν κάνω πλάκα), μην ακούσω κανέναν να πέι πώς κάνω διαφημιση έτσι. Θα το κάνω με το που πέσει η τιμή.Πάει το ένα.Δέυτερον, εκτός απο VGAs ξεστόκαρε το Πλαίσιο και όλους τους Conroe που είχαν απομείνει aka 6300/6400/6600/6700 και μιλάμε για τιμές απο 20 μέχρι 30 € .Δέν το έμαθε κανένας έ? Είχαμε όλοι cpu και για τα κανονικά και για τα 2α pc μας ε?ή τα μάζεψαν και αυτά γρήγορα μερικοί απο εδώ και δέν μιλάει κανένας?Τις 3870Χ2 στα 150€?Ποιο καλό παιδάκι θα σηκώσει το χέρι του απο εδώ που πήρε? έ?
perp Ιούλιος 4, 2008 #22 Ιούλιος 4, 2008 To λεω φιλε μου γιατι, εκτός αν εγώ δεν το πηρα πρέφα, δεν διάβασα πουθενά κάνα ποστ που να αναφέρεται οτι κάποιος χρήστης ειχε ανάγκη άμεσσα απο μια τέτοια κάρτά που σημαινει οτι ειτε απλα ηθελαν να εχουν 1 καλη κάρτα καβάτζα είτε απλα ηθελαν να πάρουν μια ως extra για SLI κτλ ειτε για να την πουλήσουν και αυτοι με την σειρά τους....Και το λέω γιατι αν κάποιος θα επρεπε να φωνάζει ειναι οι χρήστες που οντως είχαμε ανάγκη απο μια κάρτα και μάλιστα άμεσσα αυτες τις μέρες...στην οποία κατηγορία ανήκω και εγω καθώς απο σημερα το πρωι και εντελώς ξαφνικά παρέδωσε πνευμα η 8800 ULTRA + οι μνήμες μου και όντως καιγόμουνα να πάρω μια μεσοβέζικη GT/GTS για να κάνω την δουλειά μου...Οπότε αν κάποιοι επρεπε να φωνάζουμε ειμαστε εμεις και οχι ολοι οσοι απλα δεν προλαβαν να καβατζώσουν κάρτουλες απλα για να μην ξεμένουν στο επόμενο RMA τους...Τωρα οσον αφορα τα άτομα που προέβησαν σε αυτες τις πωλήσεις δεν εχω να πω τιποτα... ο καθένας μας πιστεύω στην δουλεια εχει κάποιες αβαντες που ενιότε μπορει και να τις "εκμεταλλευτει" ενάντι των απλων πελατών...το πως φαινεται στους εξω ειναι αλλο θέμα.... οποτε δεν χρειάζεται να μανουριάζουμε.... εγω πχ δουλευω στο αεροδρόμιο απο το 2003....για τον κάφε μου μπορει και μην περιμένω στην ουρά, χωρια που τον πληρώνω στην μιση τιμη απο τον απλο επιβάτη, ειναι στο χέρι μου αν θα χρεώσω κάποιον με υπερβαρο, να μην τον χρεώσω για αλλαγες στα εισητήρια, να κάνω τα στραβα μάτια σε αλλα θέματα αποσκευών, να δώσω προτεραίότητα σε γνωστους μου για να αποφύγουν ουρές, να αποφυγω ο ίδιος ουρες στο αεροδρομιο ακόμα και στο security, να κάνω επιβάτη να μπει σε συγκεκριμένη πτηση, να κάνω ψευδοκρατήσεις ωστε να σιγουρέψω την δικη μου θέση οταν θελήσω να πετάξω με free.... and the list goes on...Και βέβαια γινονται ολα αυτα "εις βάρος" κάποιον άλλών στην ουσία....Ειναι τα καλα και τα κακά του επαγγέλματος, του κάθε επαγγέλματος....αποκλειεται να μην υπαρχουν καβάτζες στην δουλειά του καθενός μας.... απλά τωρα στο συγκεκριμένο χτυπησε ασχημα σε πολλους προφανώς λογω της φυσης των πωλήσεων...αν καβατζώνανε σποράκια στην μιση τιμή και τα πουλάγαμε 1 ευρω ολα καλα..Ειναι αυτο που λεμε ειναι ολα ειναι σχετικά...
LevelOne Ιούλιος 4, 2008 #23 Ιούλιος 4, 2008 Δεν παίρνω κανενός την μεριά, αλλα θα πω αυτο που ξέρω/βλέπω. Οτι αν δεν ηταν το Πλαίσιο και οι πωλητές του, οι μισοί απο δω μέσα (συμπεριλαμβανομένου και εμενα) θα κάναμε folding με 486 SX33...
RazoR Ιούλιος 4, 2008 #24 Ιούλιος 4, 2008 Γιατί μπαίνω στο lab και περιμένω να δω ένα ποστ "το ΧΧΧΧ-market.gr έχει τις 8800GTX 100€, τρέξτε" και στο καπάκι να δω ομαδικές κινητοποιήσεις, απανωτά ποστς από κάτω να λένε "πήρα και γω, θα σας πω εντυπώσεις από αύριο", μπόλικα smileys από χαρούμενους νέους κατόχους κλπ.Αντ'αυτού, βλέπω 2 λαμόγια να πάνε να βγάλουνε κέρδος με παραεμπόριο. Ε λοιπόν, I got news for you: δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό δίκαιο στο thelab, εδώ δεν μας υποχρεώνει κανείς να αναγκασθούμε να αποδεχθούμε δυο άτομα μεταξύ μας, που αντί να ενημερώσουν τους υπόλοιπους λάτρεις του σπορ για την προσφορά, πήγαν να βγάλουν και κέρδος. Το ban που φάγανε ήταν για 3 ή 5 μέρες, αλλά εγώ προσωπικά δεν θέλω να τους ξαναδω στο forum. Δε λέω ότι δεν έχει βγάλει κανείς κέρδος από πώληση, αλίμονο. Κέρδισες μητρική σε διαγωνισμό αλλά δεν την χρειάζεσαι; Δεν σε υποχρεώνει κανείς να την χαρίσεις και συ, σαφώς και θα την πουλήσεις. Αλλά τέτοια λαμόγια, μακριά, δεν θα μου λείψουν καθόλου. Γιατί άμα φτάσουμε στο σημείο να πρέπει να οριοθετήσουμε το φιλότιμο, την μπέσα και άλλα αυτονόητα πράγματα, με κανόνες και αυστηρές γραμμές, τότε κλαύτα Χαράλαμπε, να το κλείσουμε το μαγαζί και να επιστρέψουμε στις σπηλιές... Well said my friend.
Kostas007 Ιούλιος 4, 2008 #25 Ιούλιος 4, 2008 Δεν παίρνω κανενός την μεριά, αλλα θα πω αυτο που ξέρω/βλέπω. Οτι αν δεν ηταν το Πλαίσιο και οι πωλητές του, οι μισοί απο δω μέσα (συμπεριλαμβανομένου και εμενα) θα κάναμε folding με 486 SX33...τι εννοεις?
nicksoti Ιούλιος 4, 2008 Author #26 Ιούλιος 4, 2008 @perp:Μη συγχέεις το επάγγελμά σου, ή οποιοδήποτε επάγγελμα, με το forum των πωλήσεων εδώ. Είναι διαφορετικά πράγματα. Αλλά και έτσι να το δεις, αν πχ στο αεροδρόμιο καβάτζωνες, πέρα από τον εαυτό σου και κανα φίλο, 50 εισητήρια προσφοράς, και τα πουλούσες σε forum που είχε σχέση με ταξίδια στη 2πλή τιμή, κατακριτέος θα ήσουν.edit: με το ban δεν συμφωνώ απόλυτα, με την έννοια δεν έβρισαν ή έθιξαν κανένα, κι αν θυμάμαι 1 ήταν εδώ που έδινε 2 κάρτες. Βεβαια, αυτό είναι στην επιλογή των mods. Θα είχε πιο ενδιαφέρον, αν κατέθετε την άποψή του εδώ, πχ "παιδιά λάθος έχετε δίκιο", ή "έχετε άδικο γιατί μπλα-μπλα". Όλα στη φόρα. Στην χειρότερη περίπτωση για αυτόν, δεν θα έλεγε κουβέντα.Σε άλλο forum ήταν που τα πήρα κρανίο, ο τύπος έχει βγάλει κάμποσα μοντέλα, και ποιος ξέρει σε τι ποσότητες.
stiffler Ιούλιος 4, 2008 #27 Ιούλιος 4, 2008 Ενδιαφερον το θεμα.Δεν εντυπωσιαζομαι απο την γυφτια μερικων να σηκωσουν το στοκ και μετα να το πουλανε μεσω forum κτλ 50 ευρω παραπανω γιατι στην ελλαδα ζουμε οπου 8/10 κοιτανε να σου παιξουν πουστι@ να το πουμε ετσι χυμα.Εχουνε δει τα ματακια μας πολυ χειροτερα αυτο τουλαχιστον ειναι γυφτια αλλα οχι παρανομο.Παντως καλα κανετε που τους κραζετεΤωρα εγω προσωπικα δεν εχω κοιταξει ποτε στις αγγελιες και να πω την αληθεια δε με πολυαγγιζει το τι γιθνεται στις αγγελιες γιατι ειμαι κατα του μεταχειρισμενου και δεν εμπιστευομαι κανενα που δε ξερω προσωπικα και δε μπορω αμα μου χαλασει κατι να παω να του το κοπανησω στο κεφαλι. Ο λογος που γραφω ειναι γιατι εχω ενα pentium 4 prescott και αμα ειχα και τη παραμικρη ιδεα οτι σκοτωνονται 8800 με 50 ευρω και κονροε με 40 ευρω θα ειχα τσιμπησει και μια μητρικη με p35 και θα ειχα καινουριο μηχανημα τωρα. Οποτε please οποιος μαθει προσφορες κτλ ας ενημερωσει το λαουτζικο.
VIL Ιούλιος 4, 2008 #28 Ιούλιος 4, 2008 Τελικά ή στραβός είναι ο γιαλός (ή μερικοί τουλάχιστον νομίζουν ότι είναι) ή στραβά (εμείς οι πολλοί) αρμενίζουμε:rant:
perp Ιούλιος 4, 2008 #29 Ιούλιος 4, 2008 @perp:Μη συγχέεις το επάγγελμά σου, ή οποιοδήποτε επάγγελμα, με το forum των πωλήσεων εδώ. Είναι διαφορετικά πράγματα. Αλλά και έτσι να το δεις, αν πχ στο αεροδρόμιο καβάτζωνες, πέρα από τον εαυτό σου και κανα φίλο, 50 εισητήρια προσφοράς, και τα πουλούσες σε forum που είχε σχέση με ταξίδια στη 2πλή τιμή, κατακριτέος θα ήσουν.Στο παράδειγμα που λες σιγουρα οντως θα ημουν κατακριτέως, αν και ποτε δεν θα έκανα κάτι τέτοιο...Αυτο που ηθελα να πω οτι υπαρχουν και πράγματα που ΟΚ μπορει το κέρδος να μην ειναι σε € αλλα σε ευκολιες αλλα δεν παυει να ειναι κέρδος έστω και αύλο ή ουσιαστικά να ριχνεις τους άλλους....Για μένα δεν εχει σημασια αν ο αλλος εβγαλε 10 ή 100€ απο κάτι... το καβατζωμα λογω θέσης ειτε αυτο σου βάζει € στην τσέπη ζεστά είτε οχι...ειναι καβάτζωμα και ευτυχως/δυστυχώς αυτο υπάρχει παντου... αλλοτε μπορει να μην το αντιληφθουμε οτι εχουμε πεσει θυματα αλλο πάλι το καταλαβαίνουμε...Οι ΟΤΕτζήδες εχουν αλλα, οι ΔΕΗδες αλλα, οι αεροπόροι αλλα, οι γιατροι άλλα, οι δικηγόροι άλλα, οι δάσκαλοι άλλα, οι επώνυμοι άλλα, οι ωραίες γκομενες άλλα και πάει λεγοντας...Δεν χρειάζεται να ομως να κάνουμε λες και ανακαλυψαμε με αφορμή αυτο το γεγονός οτι οι ανθρωποι εχουν μια τάση προς την καβάτζα και το κερδος γιατι στην τελικη ολοι κάποτε εχουμε κάνει αν οχι κάτι παρόμοιο...κάτι που δεν ειναι συμφωνο με την "ηθική τάξη"... Δεν υπερασπίζομαι τα παιδιά σε καμια περίπτωση αλλα απο την άλλη δεν γνωρίζω και την οικονομική τους κατάσταση στην τελική... για να το πάρω και απο άλλη πλευρά....μπορω να καταλάβω ενα παραστράτημα απο εναν 20χρονο που στην τελικη απο αγοραπωλησιες θέλει να βγάλει ενα Α ποσο "εκμεταλλευόμενος" την θέση του ή τις γνώσεις του για να τσοντάρει στο μισθο των 600€ ή στο χαρτζιλικι των γονιών του.... γιατι υπαρχει και αυτη η κατηγορια... Και πάλι δεν το λεω σαν δικαιολογια αλλα σαν παράμετροι που καλο ειναι τα εχουμε υποψιν μας... Και οπως ξαναείπα απο τους πρώτους που επρεπε να φωνάζει για αυτην την κατάσταση ειμαι και εγω καθώς ειμαι χωρίς VGA και ειλικρινα πολυ θα ηθελα να μπορουσα να ειχα αγοράσει τωρα που χρειάζομαι μια GT με 50€...Και βέβαια μην πιάσουμε τώρα το γενικοτερο θέμα με το RMA γιατι βλεπω να φτάνουμε τις 50 σελιδες μπαμ μπαμ....
tasosmos Ιούλιος 4, 2008 #30 Ιούλιος 4, 2008 Βασικα λογικα ειναι παρανομο, απο την στιγμη που κανουν μαζικες αγοραπωλησιες ειναι εμποριο. Βασικα δεν ξερω αλλα εγω θα ντρεπομουν να δειξω στον αλλο χτεσινη αποδειξη στην μιση τιμη... Οσον αφορα τους υπαλληλους και την εκμεταλλευση της ιδιοτητας τους το βρισκω απολυτως λογικο και αποδεκτο να αγορασει ο αλλος 5 καρτες για τους κολλητους του πριν εξαφανιστουν, κι εγω θα το εκανα και πιστευω ολοι, δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που να μην ξερει ατομα που προσπαθουν να τρεξουν παιχνιδια σε 3450 επειδη απλα δεν τους περισσευουν τα € για κατι αξιολογο. Επι των conroe ειδικα με ενδιεφερε κι εμενα παρα πολυ το θεμα μιας που εχω μεινει με το πρωην κατεβαστηρι εδω και καιρο λογω ελλειψης € και τωρα ψαχνομουν για cpu...
stiffler Ιούλιος 4, 2008 #31 Ιούλιος 4, 2008 Οι ΟΤΕτζήδες εχουν αλλα, οι ΔΕΗδες αλλα, οι αεροπόροι αλλα, οι γιατροι άλλα, οι δικηγόροι άλλα, οι δάσκαλοι άλλα, οι επώνυμοι άλλα, οι ωραίες γκομενες άλλα και πάει λεγοντας...Δεν χρειάζεται να ομως να κάνουμε λες και ανακαλυψαμε με αφορμή αυτο το γεγονός οτι οι ανθρωποι εχουν μια τάση προς την καβάτζα και το κερδος γιατι στην τελικη ολοι κάποτε εχουμε κάνει αν οχι κάτι παρόμοιο...κάτι που δεν ειναι συμφωνο με την "ηθική τάξη"... Σωστα λες οτι ολοι κοιτανε να καβατζωσουν,αλλα αυτο δε σημαινει οτι ειναι σωστο και δε σηκωνει κραξιμο.Ισα -ισα το γεγονος οτι ειναι ο κανονας πλεον πρεπει να μας προβληματισει ολους και να κοιταξουμε να ενημερωνομαστε ωστε να προστατευθουμε,οπως πολυ καλα εκανε ο φιλος που ενημερωσε για τα συγκεκριμενα λαμογια...Για αυτο το χαιρομαι τωρα με τη βενζινη και τα τροφιμα που εχουν κατσει ολοι απανω και γκρινιαζουνε σα μη πω...να καταλαβουν οτι what goes around comes around που λεει και ιουστινος τιμβερλακιος.Δεν υπερασπίζομαι τα παιδιά σε καμια περίπτωση αλλα απο την άλλη δεν γνωρίζω και την οικονομική τους κατάσταση στην τελική... για να το πάρω και απο άλλη πλευρά....μπορω να καταλάβω ενα παραστράτημα απο εναν 20χρονο που στην τελικη απο αγοραπωλησιες θέλει να βγάλει ενα Α ποσο "εκμεταλλευόμενος" την θέση του ή τις γνώσεις του για να τσοντάρει στο μισθο των 600€ ή στο χαρτζιλικι των γονιών του.... γιατι υπαρχει και αυτη η κατηγορια... Καλα το αλλο με τις στρπτιτζουδες που κανουν στριπτιζ για να πληρωσουν τα διδακτρα το ξερεις?Απο οποιον και να γινεται η πουστι@ παραμενει πουστι@.
VIL Ιούλιος 4, 2008 #32 Ιούλιος 4, 2008 Απο οποιον και να γινεται η πουστι@ παραμενει πουστι@. Να και κάτι καλό που ακούστηκε Φίλε stiffer σωστός
Tsakonas Ιούλιος 4, 2008 #33 Ιούλιος 4, 2008 Ο πρώτος λόγος είναι αυτός που λες αλλά ως γνήσιοι Έλληνες πρέπει να κάνουμε και τον σχετικό τζέρτζελο! Καταρχήν δεν είναι αδίκημα αυτό το πράγμα οπότε μη λέμε ότι να 'ναι! Είπαμε είναι ηθικό το ζήτημα! Δεν ξερω αν το εχεις αντιληφθει αλλα η ασκηση εμπορικης δραστηριοτητας(αγοραζω κατι και το πωλω ακριβοτερα) φορολογειται και ελεγχεται υποχρεωτικα,ανεξαρτητως ηθικης αντιληψης του καθενος περι του θεματος.Οσο για το αν ειναι αδικημα να πωλεις κερδοσκοπικα χωρις αποδειξη ,πιθανως δεν θατοχεις παρατηρησει αλλα ολα αυτα τα καταστηματα που το κανουν και εκδιδουν αποδειξεις δεν το κανουν επειδη ειναι ηθικοι θεοφοβουμενοι ανθρωποι αλλα επειδη πεφτει προστιμο εαν δεν το κανουν.(Αρα,do the math φιλε κανενα,για να πεφτει προστιμο τι ειναι αυτη η πραξη?) @perp Και βεβαια λογω θεσης εχεις αβανταζ.Αν ομως τα κανεις αυτα (εκτος του καφε στην ουρα,το οποιο ειναι νομικα αδιαφορο και δεν ειναι το ιδιο με το παρεμποριο) αργα η γρηγορα θα εχεις μια κυρωση (Πχ βασει του κανονισμου εργασιας σου,η σε περιπτωση προαγωγης σου θα μετρησει αρνητικα σε βαρος σου).Μπορει μεν να μην το αντιληφθει κανεις..αλλα εδω ολοι τις ειδαμε τις αγγελιες.Ουτε το "κρυφο" νομιζω πως ειναι λιγοτερο κατακριτερο απτο φανερο.Αλλα δεν το βρισκω και τοσο σωστο να λεμε "ελα μωρε,αφου ειχαν την δυνατοτητα τα παιδια και στο κατω κατω δεν τις χρειαζοταν πραγματικα κανενας μας"...Πως μπορουμε ομως να κρινουμε τις "αναγκες " των κατηγορουντων και απτην αλλη να αφηνουμε στο απυροβλητο την παρανομια των "παρεμπορων"? @gorillako δεν θεωρειται σε καμμια περιπτωση διαφημιση το να μεταδωσεις ουδετερα μια απλη πληροφορια.Πχ "στο πλαισιο το ταδε προιον κανει τοσο".Απο την στιγμη που δεν αξιολογεις (δεν λες "ειναι πολυ φτηνα τρεχτε","ειναι πολυ ακριβα μην πατε") ειναι δικαιωμα σου να το πεις και ειναι το ιδιο ουδετερο με το να πεις "εξω βρεχει"...Αν δηλαδη λες κατι το οποιο ειναι αντικειμενικο γεγονος ,το οποιο μπορει να το αντιληφθει ο καθενας ,ειναι αστειος οποιος σε κατακρινει.Απλα,μην αξιολογησεις.Παραδειγμα "Ο λακης ειναι 200 κιλα"->Πληροφορια "Ο λακης ειναι χοντρος"->αξιολογηση.:rolleyes:
VIL Ιούλιος 4, 2008 #34 Ιούλιος 4, 2008 Ωραίος ο Τσάκονας +1 από εμένα Πάντος περίμενα να πεις περισσότερα για να πω την αλήθεια. :worship:
nicksoti Ιούλιος 4, 2008 Author #35 Ιούλιος 4, 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=262672Χαχα θα τρελαθούμε, αυτός τι είναι, ο ρομπέν των..καρτών; Το μετάνιωσε και είπε να κάνει καλό στη κοινωνία;Τρώγομαι με 100 ευρώ να πάρω 2 για sli.... για κοιτάχτε όσοι δεν προλάβατε τι παίζει με την περίπτωση......Αν και τώρα που το σκέφτομαι, ίσως είναι fake για σπάσιμο στουε εξυπνάκηδες....
morfeas-dsl- Ιούλιος 4, 2008 #36 Ιούλιος 4, 2008 Γιατί μπαίνω στο lab και περιμένω να δω ένα ποστ "το ΧΧΧΧ-market.gr έχει τις 8800GTX 100€, τρέξτε" και στο καπάκι να δω ομαδικές κινητοποιήσεις, απανωτά ποστς από κάτω να λένε "πήρα και γω, θα σας πω εντυπώσεις από αύριο", μπόλικα smileys από χαρούμενους νέους κατόχους κλπ.Αντ'αυτού, βλέπω 2 λαμόγια να πάνε να βγάλουνε κέρδος με παραεμπόριο.Ε λοιπόν, I got news for you: δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό δίκαιο στο thelab, εδώ δεν μας υποχρεώνει κανείς να αναγκασθούμε να αποδεχθούμε δυο άτομα μεταξύ μας, που αντί να ενημερώσουν τους υπόλοιπους λάτρεις του σπορ για την προσφορά, πήγαν να βγάλουν και κέρδος. Το ban που φάγανε ήταν για 3 ή 5 μέρες, αλλά εγώ προσωπικά δεν θέλω να τους ξαναδω στο forum.Δε λέω ότι δεν έχει βγάλει κανείς κέρδος από πώληση, αλίμονο. Κέρδισες μητρική σε διαγωνισμό αλλά δεν την χρειάζεσαι; Δεν σε υποχρεώνει κανείς να την χαρίσεις και συ, σαφώς και θα την πουλήσεις. Αλλά τέτοια λαμόγια, μακριά, δεν θα μου λείψουν καθόλου.Γιατί άμα φτάσουμε στο σημείο να πρέπει να οριοθετήσουμε το φιλότιμο, την μπέσα και άλλα αυτονόητα πράγματα, με κανόνες και αυστηρές γραμμές, τότε κλαύτα Χαράλαμπε, να το κλείσουμε το μαγαζί και να επιστρέψουμε στις σπηλιές...φιλε μου απο τα καλυτερα ποστ των τελευταιων μηνων. τα ειπες οπως ειναι πιστευω και ακριβως αυτο σκεφτομουνα.
Dr.Paneas Ιούλιος 4, 2008 #37 Ιούλιος 4, 2008 Προσωπικα 2 φορες αγορασα κατι απο το thelab και ηταν μια χαρα. Δουλειες δεν υπαρχουν, οποτε ας βγαλουν μωρε και αυτοι το ψωμι τους. Χαρουμενοι αυτοι, χαρουμενος και ο καταναλωτης που αγορασε την καρτα φθηνοτερα απο οσο περιμενε. Εσυ τι τους τα χαλας, μου λες ; (πλακιτσα) Τετοια φαινομενα κερδοσκοπιας υπαρχουν παντου. Εδω μια πιτα γυρο παιρνεις και δινεις 2.40 Ευρω... τα 50 Ευρω μιας καρτα γραφικων θα σε πειραξει (. Εγω, προσωπικα αν ημουν Admin και ειχα μια τετοια περιπτωση, θα τους εκανα ban γιατι δεν μου αρεσουν οι αδικιες (τρομαρα μου). Αλλωστε ειναι το TheLab στις σκοτεινες εποχες του πλεον, μαζι με το Diablo III ετσι και το forum πωλησεων παει κατα διαολου. Οι λαμπιτες περιμενουν το ήρωα Moderbarian (Astrolabos) που με τα Edit, Forum Stomp, Report Hit, Ban Slam, Whirl cat θα σώσει το Forum απο την αδικια και την διαφθορα. Καλο Καλοκαιρι παιδες. Επομενο post σε 3 weeks. Edit: Chosen, απο τις λιγες φορες που συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε μου! Ωραια τα ειπες!
kanenas3 Ιούλιος 4, 2008 #38 Ιούλιος 4, 2008 Δεν ξερω αν το εχεις αντιληφθει αλλα η ασκηση εμπορικης δραστηριοτητας(αγοραζω κατι και το πωλω ακριβοτερα) φορολογειται και ελεγχεται υποχρεωτικα,ανεξαρτητως ηθικης αντιληψης του καθενος περι του θεματος.Οσο για το αν ειναι αδικημα να πωλεις κερδοσκοπικα χωρις αποδειξη ,πιθανως δεν θατοχεις παρατηρησει αλλα ολα αυτα τα καταστηματα που το κανουν και εκδιδουν αποδειξεις δεν το κανουν επειδη ειναι ηθικοι θεοφοβουμενοι ανθρωποι αλλα επειδη πεφτει προστιμο εαν δεν το κανουν.(Αρα,do the math φιλε κανενα,για να πεφτει προστιμο τι ειναι αυτη η πραξη?)To πας αλλού το θέμα αλλά ακόμα και έτσι ο ορισμός της άσκησης εμπορίας κατά τη νομική έννοια δεν είναι η ευκαιριακή πώληση 3-4 καρτών χαμηλής αξίας ακόμα και αν υπάρχει κέρδος.Πέρα από αυτό και αν σε πείραζε τόσο η έλλειψη νομιμότητας θα έπρεπε να υποστηρίζεις το κλείσιμο των sub forum πωλήσεων σε όλα τα sites. Οι υπόλοιπες αγοραπωλησίες όμως δε φαίνεται να ενοχλούν κανένα που είναι και το λογικό καθώς προσφέρουν σοβαρή υπηρεσία στα μέλη. Προσωπικά έχω αγοράσει από το Lab πάνω από 20 φορές σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτή των καταστημάτων. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η πώληση μέσω διαφόρων φόρουμ αυτή καθαυτή αλλά η συγκεκριμένη πώληση.Μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλο μας! Το θέμα δημιουργήθηκε επειδή κάποιοι ενοχλήθηκαν που δεν πρόλαβαν να αγοράσουν μια καλή κάρτα που θα ήθελαν σε χαμηλή τιμή και άλλοι γιατί δεν ήταν αυτοί που κέρδισαν από αυτήν την ιστορία. Έτσι είναι οι ευκαιρίες, σε κάποιους κάθονται και σε κάποιους όχι. Και εγώ θα ήθελα να πάρω μια αλλά δεν πρόλαβα...ε τι να κάνω δηλαδή τώρα; Να πάω να τους δώσω στην εφορία; Όχι, απλά δε θα αγοράσω από τα συγκεκριμένα άτομα γιατί το θεωρώ ηθικό ατόπημα. Επέτρεψε μου λοιπόν να υποστηρίζω ότι το θέμα είναι καθαρά ηθικό και ουδεμία σχέση έχει με παράνομες πράξεις όπως προσπαθείς να υποστηρίξεις. Από τη στιγμή που οι mods αποφάσισαν να λάβουν μέτρα το θέμα τελειώνει εδώ.
Tsakonas Ιούλιος 5, 2008 #39 Ιούλιος 5, 2008 dude...στο "αγοραζω την καρτα χ και την πωλω ολοκαινουργια εναντι τιμηματος ψ>χ" ποιο στοιχειο της "ιδιοτελους οικονομικης διαμεσολαβησης κλπ" λειπει???Ωραια,μπορει να μην θεωρειται εμπορος stricto sensu ο πωλητης,μιας και δεν το εχει ως επαγγελμα.αλλα δεν νομιζω πως να αλλοιωνει αυτο πολυ τον χαρακτηρα της πραξης.Κανεις το βασικο λαθος να συγχεεις καποιον που πωλει ενα μεταχειρισμενο σε τιμη χαμηλοτερη απο αυτην που την πωλει ενα εμπορικο καταστημα (αρα εχει ζημια,αρα η πραξη του ειναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ) με εναν που πωλει περισσοτερα του ενος σφραγισμενα αντικειμενα με εμφανες κερδος...Γιατι λοιπον να κλεισουν τα σαμπ φορουμς οταν οι πωλησεις τους γινονται με ζημια του πωλητη?Και πολυ απλα το θεμα δεν ειναι τοσο απλο οσο το παρουσιαζεις.Σε ολα τα φορουμς σιγα σιγα γινεται μοδα η αρπαχτη με τυπους πχ που εισαγουν /βρισκουν καθοιονδηποτε τροπο προιοντα και τα προωθουν "μαυρα"...Και αυτα εις βαρος των κανονικων καταστηματων ,που φορολογουνται κανονικοτατα και παρεχουν κι εργασια σε καμποσους υπαλληλους...
kanenas3 Ιούλιος 5, 2008 #40 Ιούλιος 5, 2008 Τα σφραγισμένα προϊόντα από κανονικά καταστήματα τα παίρνουν και τις περισσότερες φορές πληρώνουν φόρους κανονικά. Τις άλλες περιπτώσεις τις αφήνω εκτός γιατί όλοι μας έχουμε πάρει σε κάποια φάση κάτι χωρίς απόδειξη... Αν λοιπόν κάποιος έχει σφραγισμένο προϊόν όπου έχει πληρωθεί ο φόρος τότε ανήκει στο παραθυράκι του νόμου που αφήνει τέτοιες πράξεις. Όπως είπα είναι στην ουσία η ευκαιρία που κάποιος τη βρήκε και κέρδισε. Και στο eBay υπάρχουν άτομα που ζούνε από αυτό ασκώντας εμπορία χωρίς να δίνουν κανένα παραστατικό αλλά αν δεν ασχολούνται οι κυβερνήσεις με αυτό πιστεύεις πραγματικά ότι δική μας δουλειά να αστυνομεύσουμε αυτές τις πράξεις; Στην τελική αν καίγεται κάποιος για φθηνή κάρτα ας ρίξει μια ματιά στο eBay και θα βρει άπειρες. Τα υπόλοιπα αύριο...ζζζζζζ....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.