Jump to content

το πλαισιο τρελαθηκε!!!

thor

Recommended Posts

μα ο τελικος κερδισμενος αυτης της υποθεσης στη τελικη ειναι οι χρηστες του thelab.

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Οι χρήστες του thelab θα ήταν κερδισμένοι αν ανέφερόταν εδώ ότι το πλαίσιο ξεπουλάει. Μόνο τότε.

Εμφάνιση μηνυμάτων

Καθ όλη τη διάρκεια την εγγύησης? 15 μέρες μετά την αγορά?

Υπάρχει καποιος νόμος που να το οριζει και να είναι εφαρμόσιμος στο χώρο της τεχνολογίας?

Θες να μου πεις ότι αν έχει πάρει κανείς μια κάρτα 700ε και του χαλάσει μετά από 2,5 χρόνια θα του δώσουν πιστωτικό 700ευρω? Αυτό θα ήταν παράλογο.

Επειδή σου φαίνεται και τους φαίνεται (των πωλητών/τεχνικών στα διάφορα μαγαζιά ανεξαρτήτου ονόματος), παράλογο, δε σημαίνει ότι δεν ισχύει. Είναι ο νόμος και αν βρεις ζόρια και έχεις όρεξη για φασαρία, τράβα στο ΙΝΚΑ ;)

edit: και δε μιλάω για το Πλαίσιο, για όλους μιλάω.

Μέχρι τώρα το μόνο που βρήκα είμαι μια πρόσφατη τροποποίηση - συμπλήρωση του νόμου 2251/1994, περί «προστασίας των καναταλωτών» βάση της οδηγίας ΕΕ L 146 2005/29 του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Στην αναριθμηθείσα παράγραφο 5 του άρθρου 5 του ν. 2251/1994 προστίθενται εδάφια ως εξής:

«5. Εάν κατά τη διάρκεια ισχύος της εγγύησης

εμφανισθεί στο προϊόν ελάττωμα και ο προμηθευτής αρνείται ή βραδύνει την επισκευή πέραν του αναγκαίου κατά περίπτωση χρόνου, ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την αντικατάσταση του προϊόντος με νέο ίσης αξίας και ποιότητας ή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση.

Αν ο απαιτούμενος χρόνος επισκευής υπερβαίνει τις δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες,

ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την προσωρινή αντικατάσταση του προϊόντος

για όσο χρόνο διαρκεί η επισκευή.»

Αν και ο νόμος είναι κάπως ελλιπής για προϊόντα τεχνολογίας οπού η αξία είναι κάτι το σχετικό...

Γιατί η πραγματική αξία υλικού πχ μιας κάρτας μπορεί να είναι 5ευρω... η τεχνολογία που σου πουλάει ο καταστευαστής έχει την αξία... και σ αυτό δεν υπάρχει καποιος κανόνας ώς προς το ρυθμό που πέφτει η αξία της... ο νόμος όμως αναφέρει το μαγικό "ή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση" (σε περίπτωση που η επισκευή του αρχικού προϊόντος καθυστερεί πλου ή είναι αδύνατη)

χμμ ενδιαφέρον... τώρα μένει όταν βρεθεί κανείς σε τέτοια περίπτωση να έχει όρεξη να το τραβήξει νομικά.

Φυσικά αυτό δε βοηθά στη περίπτωση που αγοράζεις μια κάρτα με τόσο χαμηλή αξία.

Ειδικά με τις παρούσες κάρτες που αγοράστηκαν με 50 και 60 ευρώ και τελικά φτάσαμε να δικαιολογούμε και τα 2-3 ενεργά μέλη αυτού και άλλων φόρουμ που τις σήκωσαν 20αδες για τη πάρτη τους και τις πούλησαν στη διπλάσια τιμή.

Ουε κι αλίμονο αν χαλάσει κάποια απ αυτές… θα γελάσουμε πολύ…

Αυτοί που θα αγοράσουν αυτές τις κάρτες από τις ανάλογες αγγελίες θα πρέπει να ξερόυν ότι η αξία RMA τους είναι αυτά τα 50-60 ευρώ που πλήρωσαν οι αρχικοί αγοραστές…

Εκτός ίσως και αν είναι τυχεροί και τους συμβεί κάτι τόσο γρήγορα ώστε να μπορούν απαιτήσουν αντικατάσταση από την ιδία την εταιρία όσο θα υπάρχουν ακόμα αυτές οι κάρτες εννοείται. (αλλά τότε δε μιλάμε για 3 χρόνια εγγύηση αλλά για 1)

Γιατί η πραγματική αξία υλικού πχ μιας κάρτας μπορεί να είναι 5ευρω.

την αγοραια εννοει βρε :)Δεν σου λεει το "κοστος"...Για αυτον που θα το τραβηξει παντως το δικαστηριο μπορει το δικαστηριο να συναγει κανονα "απομειωσης της αξιας" οπως εχει κανει σε πολλες αλλες περιπτωσεις "κενου" στο νομο...

Οι χρήστες του thelab θα ήταν κερδισμένοι αν ανέφερόταν εδώ ότι το πλαίσιο ξεπουλάει. Μόνο τότε.

Τα πολλα λογια ειναι φτωχια. Μια σειρα τα λεει ολα...

την αγοραια εννοει βρε :)Δεν σου λεει το "κοστος"...

Ε δεν εννοούσα φυσικά ότι ο νομός αναφέρεται στην αξία του υλικού… απλά το έθεσα έτσι για να δείξω ότι η αξία των προϊόντων τεχνολογίας είναι ουσιαστικά αέρας και εύκολα μπορείς να πέσεις σε «κενά»

Το πρόβλημα προφανώς είναι το πώς ορίζεται αυτός ο «κανόνας» "απομειωσης της αξιας"

Παιδιά ένα από τα παραδείγματα που ανέφερε ο kaynd ήμουν εγώ ο ίδιος.Μου χάλασε η Αsus mobo (Κ9Ν4-χ I think) και όταν την επέστραψα εντός εγγύησης μου είπαν ότι έχω πιστωτικό είκοσι ευρώ.Και όταν τους έκανα φασαρία και τους είπα ότι με είκοσι ευρώ δεν παίρνεις ούτε τσίχλες μου είπαν πολιτική του καταστήματος.Και τώρα που έχω 3850 (εδώ και ένα εξάμηνο) έμαθα σήμερα ότι η κάρτα μου αξίζει 30 ευρώ.Δεν είμαι τρελός bencher.Ότι hardware αγοράζω το παντρεύομαι μέχρι να αποδημήσει.Οπότε με κάτι τέτοια γίνεται υποτίμηση της αξίας των προιόντων...Κατόπιν εορτής...Και αυτό είναι ένας καλός λόγος να αρχίζω να ψωνίζω από άλλα καταστήματα...

Παιδιά ένα από τα παραδείγματα που ανέφερε ο kaynd ήμουν εγώ ο ίδιος.Μου χάλασε η Αsus mobo (Κ9Ν4-χ I think) και όταν την επέστραψα εντός εγγύησης μου είπαν ότι έχω πιστωτικό είκοσι ευρώ.Και όταν τους έκανα φασαρία και τους είπα ότι με είκοσι ευρώ δεν παίρνεις ούτε τσίχλες μου είπαν πολιτική του καταστήματος.Και τώρα που έχω 3850 (εδώ και ένα εξάμηνο) έμαθα σήμερα ότι η κάρτα μου αξίζει 30 ευρώ.Δεν είμαι τρελός bencher.Ότι hardware αγοράζω το παντρεύομαι μέχρι να αποδημήσει.Οπότε με κάτι τέτοια γίνεται υποτίμηση της αξίας των προιόντων...Κατόπιν εορτής...Και αυτό είναι ένας καλός λόγος να αρχίζω να ψωνίζω από άλλα καταστήματα...

δεν σου εδωσαν καποια αλλη μητρικη για αντικατάσταση? γιατι μια 7900gt που μου χτυπησε μετα απο κανα δυο χρονια μου την αλλαξαν με 9600gt χωρις επιπλεον διαφορα τιμης ασχετα αν το πιστωτικο ηταν αν θυμαμαι καλα 50 ευρω.

Μα το πρώτο post ενημερωτικό ήταν!! ffs τυφλοί είστε;

λοιπον στο πλαισιο, 3850 στα 30€, 8800 gt στα 60€, 8800 gts στα 80€, 9800 gtx στα 120€. τρεξτε να προλαβετε

Περι εγγυησεων

Μου εχει τυχει προβλημα με μητρικη(1 ετους περιπου) που δεν υπηρχε πλεον,η οποια αντικατασταθηκε με αλλη παρομοιας τεχνολογιας(συμφωνα με τους τεχνικους) σαφως υποδεεστερη κατ'εμε.Οι επιλογες ηταν να παρω τη μητρικη που ειχαν εγκρινει ή πιστωτικο 25Ε,οσο ηταν η τελευταια τιμη της χαλασμενης μητρικης(περιπτωση ξεστοκαρισμα).Τελικα μου εδωσαν μητρικη διπλασιας αξιας απο αυτην που ειχα πληρωσει αντι για ενα απλο πιστωτικο ~100Ε που ζητουσα."Το hardware απαξιωνεται και δεν ειναι δυνατον να κοπει πιστωτικο στην αρχικη τιμη αγορας" μου ειπε κατα λεξη ο υπευθυνος καταστηματος

Αλλη μητρικη με προβλημα,πιστωθηκε στην αρχικη τιμη αγορας ενω η τρεχουσα τιμη στο ραφι ειχε πεσει μερικες μερες πριν

Τελος,καρτα γραφικων καμμενη,αντικατασταθηκε αμεσα με αλλη ολοιδια απο πιο οικονομικο κατασκευαστη και πιστωθηκα κανονικοτατα τη διαφορα τιμης

δεν σου εδωσαν καποια αλλη μητρικη για αντικατάσταση? γιατι μια 7900gt που μου χτυπησε μετα απο κανα δυο χρονια μου την αλλαξαν με 9600gt χωρις επιπλεον διαφορα τιμης ασχετα αν το πιστωτικο ηταν αν θυμαμαι καλα 50 ευρω.

Όχι δε του έδωσαν...

μητρική ίδιας αξίας (20ευρω) του δικαιολογούσαν μόνο, κάτι που δεν υπήρχε φυσικά στο κατάστημα οπότε αναγκάστικε απλά να πάρει το φιλοδώρημα που αυτοί ονομάσαν πιστωτικό και να αγοράσει άλλη μητρική.

Και τέλος πάντων δε ξέρω τι πολιτική ακολουθούν σε αλλά καταστήματα... μιλάω για το πλαίσιο Ηρακλείου κρήτης στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

BTW http://www.thelab.gr/showpost.php?p=761222&postcount=1361

είπατε τίποτα?

και τι... τώρα είναι ακόμα νωρίς και είναι παράλογο να μη βρουν άλλη 8800GT... σε κανένα 6μηνο που δε θα υπάρχει ούτε για δείγμα να δούμε τι θα γίνει που το μόνο που θα δικαιούσαι θα είναι ένα πιστωτικό 50ευρω ή μια κάρτα ανάλογης αξίας (με αυτή του πιστωτικού)...

ινκα με τη μια και να δεις σε 2 μερες θα σε χουν παρει τηλεφωνο να σου δωσουν φουλ πιστωτικο οσο εκανε τη μερα που την αγορασες

Έχει γίνει εδώ και 2 μήνες το περιστατικό… τώρα είναι περασμένη υπόθεση.

Εκεί που βασίζονται όλοι είναι στο ότι δεν έχεις χρόνο εκείνη τη στιγμή… αυτό που σε ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να κανείς τη δουλειά σου καθώς εκείνη τη περίοδο είχε μείνει χωρίς PC.

Οπότε τι θα κανείς? Θα τρέχαμε πίσω σπίτι να ψάχνουμε τηλεφωνά inka για να κινήσουμε διαδικασίες?

Έχει γίνει εδώ και 2 μήνες το περιστατικό… τώρα είναι περασμένη υπόθεση.

Εκεί που βασίζονται όλοι είναι στο ότι δεν έχεις χρόνο εκείνη τη στιγμή… αυτό που σε ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να κανείς τη δουλειά σου καθώς εκείνη τη περίοδο είχε μείνει χωρίς PC.

Οπότε τι θα κανείς? Θα τρέχαμε πίσω σπίτι να ψάχνουμε τηλεφωνά inka για να κινήσουμε διαδικασίες?

τους λες οτι θα το κανεις και τελειωνεις εκεινη την ωρα

κι αυτο δουλεψε σε μενα αρκετες φορες

τελικα ξερετε τι καταλαβα? μολις εμαθα για την προσφορα εσπευσα να το δημοσιοποιησω για να παρει οποιος χρειαζεται και ξαφνικα εμφανιστηκαν τοσα ατομα που γνωριζαν για την ''προσφορα'' και απλα ''ξεχασαν'' να το αναφερουν στους υπολοιπους. καιρος να ξεφυγετε λιγο απ'τη λογικη '' η παρτη μου να ειναι καλα''....

τους λες οτι θα το κανεις και τελειωνεις εκεινη την ωρα

κι αυτο δουλεψε σε μενα αρκετες φορες

Οι απειλές δε δούλεψαν στη συγκεκριμένη περίπτωση, και όπως σου είπα είναι ανάλογα την όρεξη που έχεις, αν δεν είσαι διατεθειμένος να το τραβήξεις τόσο πολύ γιατί προέχουν το να κάνεις τη δουλειά γρήγορα, δε σου πάει να μπλοφάρεις ειδικά αν δε κατέχεις τη συγκεκριμένη υποκριτική τέχνη.

Όπως είπα παραπάνω φυσικά και ο νόμoς είναι ελλιπής σε αυτό το τομέα και ακόμα και αν το τραβήξεις νομικά θα αναγκαστείς να βρεθείς αντιμέτωπος με κάποιο κανόνα απομειωσης της αξίας.

Αντε να πείσεις εσύ ότι θα κάνεις τέτοια φασαρία για ένα κομμάτι hardware με αρχική αξία τα 100ευρω…

@thor

Φυσικά και συνυπεύθυνοι για το "φιάσκο" δεν είναι μόνο δυο τρεις που άδραξαν την ευκαιρία να βγάλουν κέρδος αλλά μια γενικότερη αντίληψη.

Στο κάτω κάτω αν δεν ήταν οι συγκεκριμένοι 2-3 θα ήταν απλά άλλοι 2-3.

τελικα ξερετε τι καταλαβα? μολις εμαθα για την προσφορα εσπευσα να το δημοσιοποιησω για να παρει οποιος χρειαζεται και ξαφνικα εμφανιστηκαν τοσα ατομα που γνωριζαν για την ''προσφορα'' και απλα ''ξεχασαν'' να το αναφερουν στους υπολοιπους. καιρος να ξεφυγετε λιγο απ'τη λογικη '' η παρτη μου να ειναι καλα''....

Αυτο και αν ειναι πολυ ενδιαφέρον σχόλιο...:T:

+1 πες τα ρε φιλε γιατι εδω μεσα φταινε μονο αυτοι που βαλαν αγγελιες και οχι ολοι οι αλλοι που το ξεραν και δεν ειπαν τιποτα!!!:hmm::hmm::hmm:

και που να δειτε ενα pm με "γαλλικα" που μου εστειλε ενα "καλο" παιδι επειδη του χαλασα τις "δουλειες".

και που να δειτε ενα pm με "γαλλικα" που μου εστειλε ενα "καλο" παιδι επειδη του χαλασα τις "δουλειες".

Σώπα ρε συ. Τι να πεις μετά... :TD:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.