Jump to content

Αγορά ΗΥ

soc_h

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρώτη φορά γράφω εδώ, οπότε καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Θέλω άμεσα να κάνω παραγγελία PC (λέω από eshop, οι εμπειρίες του παρελθόντος το επιτρέπουν) με το ακόλουθο config:

επεξεργαστής: INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9450 2.66

μητρική: ASUS P5K PREMIUM WIFI/AP

μνήμη: GEIL DDR2 PC2-6400 800MHZ CL4 2X1GB ULTRA DUAL CHANNEL KIT

vga: ASUS EAH3870/HTDI 512MB PCI-E

δίσκοι: 2 x WESTERN DIGITAL 250GB WD2502ABYS RE3 SATA2, σε RAID 0

κουτί: THERMALTAKE VH8000BWS ARMOR+ MX WINDOW BLACK

τροφοδοτικό: COOLERMASTER RS-620 REALPOWER 620W

multibay: AEROCOOL GATEWATCH II BLACK

floppy: 3.5' BLACK

Πληκτρολόγιο/ποντίκι: LOGITECH CORDLESS LASER DESKTOP GR

Λειτουργικό: VISTA HOME PREMIUM EDITION GR FULL DVD 32BIT DSP

Το κόστος με λειτουργικό μόλις ξεπερνά το χιλιάρικο. Παιχνίδια δεν παίζω (κάτι φλασάκια από Web μόνο), πολύ office, video edit, Divx/Xvid/MP3 coding, λίγο προγραμματισμό. Overclocking δεν κάνω.

Τα ερωτήματα:

1. Να μείνω με τον 4πύρηνο ή να πάω για τον κατά 50 ευρώ φτηνότερο dual core Ε8500-3.16MHz?

2. Εφόσον δεν πειράζω συχνότητες/volt, χρειάζεται να πάω για καλύτερο από το μαμίσιο της Intel CPU cooler? (το κουτί έχει 2 12αριδες μπρος-πίσω, έναν 23 στο παράθυρο & άνετο χώρο μέσα)

3. Έχετε καλή άποψη για τις geil (προσφορά από eshop) ή να πάω σε κλασσικές Corsair/Kingston?

4. Εφόσον δεν παίζω (σοβαρών απαιτήσεων) παιχνίδια, μπορώ να κατέβω σε επίπεδο στην κάρτα γραφικών? Π.χ. η 3650 έχει τα μισά χρήματα, θα δω και μισή απόδοση σε Win, 2D?

5. Στους δίσκους λέω για την σειρά ABYS αν και η σειρά AAKS που μου πρότειναν σε άλλο forum είναι δοκιμασμένη, καθώς - κατά την WD είναι στη σειρά Enterprise δίσκων, έχει 1.2Μ MTBF, 5 χρόνια & είναι ειδικά σχεδιασμένη για RAID. Τι λέτε? είναι όλα θεωρητικολογίες ή να προτιμίσω την νεα και πιο ακριβή ABYS?

6. Το σημαντικότερο: θέλω να βάλω τους δίσκους σε Raid 0 και βρήκα πολλά προβλήματα/παράπονα στο net με τη μητρική & τους SATA (ίσως θέμα ICH9R ή σε συνδυασμό με WD). Το κουλό είναι η άριστη αξιολόγηση των χρηστών στο eshop-κανείς δεν έχει βάλει raid από αυτούς? Να πάω σε P45 (ICH10R) ή να πιστέψω το θάψιμο στις P5Q από τους χρήστες του eshop? Σε Χ38 (ίσως maximus formula) ή Χ48? Έχετε πρόταση?

Ευχαριστώ

Το έχεις ψάξει το θέμα και πάνω κάτω απαντάς ο ίδιος στις ερωτήσεις σου...

Μείνε με τον 4-πύρηνο για το audio/video καθώς όλοι οι editors και converters αρχίζουν να υποστηρίζουν το multitasking...

H στοκ ψύκτρα παίζει μια χαρά...

Αν δεν παίζει παιχνίδια μπορείς να κατέβεις άνετα σε κάρτα... τα 2D δεν χρειάζονται κανένα θηρίο... στην περίπτωσή σου θα έψαχνα αυτή με την μικρότερη κατανάλωση σε 2D, αφού τον περισσότερο καιρό θα τον περνάς στο desktop...

Για τους δίσκους με 5 χρόνια εγγύηση δεν θα το σκεφτόμουν... πήγαινε στους ABYS που υποστηρίζουν NCQ και έχουν καλύτερο seek time...

Για τα υπόλοιπα μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω...

Το έχεις ψάξει το θέμα και πάνω κάτω απαντάς ο ίδιος στις ερωτήσεις σου...

Συμφωνώ με τον φίλο.

Αν είναι να δώσεις κάποια λευτά δώσε κατευθείαν κάτι παραπάνω σε κάρτα γραφικών και μνήμες.

Επεξεργαστή βάλε τετραπύρηνο.

Μην ξεχνάς με τον ανταγωνισμό και τις τιμές που καθωρίζονται απο αυτόν, μπορείς να φτιάξεις ολόκληρο σύστημα (κουτί δλδ) με 150 ευρώ, μέχρι όσο φτάνει.

Αν καταλήξεις σε κάτι πιο συγκεκριμένο σε άποψη χρήσης του υπολογιστή που θες να κάνεις, εδώ είμαστε να σου πούμε τις γνώμες - εμπειρίες μας.

Γιατί να βάλει καλύτερη κάρτα γραφικών? Αφού παιχνίδια δεν παίζει

βαλε καλυτερα 4χ1gb RAM. για καρτα γραφικων, οντως αν δεν την χρειαζεσαι τοσο μεγαλη, μην την παιρνεις. μεγαλυτερη καταναλωση, χωρις αντικρυσμα. εκτος και καπου καπου παιζεις και κανα παιχνιδακι!!!

Πάρε 64bit λειτουργικό και βάλε 4x1GB RAM.Το AEROCOOL GATEWATCH II BLACK μην το πάρεις τσάμπα λεφτά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Πράγματι θα πάω για χαμηλότερου κόστους κάρτα γραφικών, μάλλον την asus 3650/512. Τα 4 MB Ram δεν τα σκέφτομαι καθώς θα βάλω 32bit λειτουργικό. Έψαξα για 3 MB αλλά δεν βρήκα 2x512 στο eshop που να ακολουθούν σε ταχύτητα/latencies τα 2x1 Geil. To AEROCOOL κόπηκε, θα πάω για aftermarket cpu cooler καθώς διαβάζοντας το forum αρχίζω και σκέφτομαι λίγο το πείραγμα στη cpu. Τι άποψη έχετε για την ASUS SILENT SQUARE EVO?

Το πιο σημαντικό πρόβλημα που έχω και δεν αγοράζω ακόμα είναι με τη μητρική/chipset & τους δίσκους σε raid0 που θέλω να βάλω. Έλεγα για την "παλιά" και δοκιμασμένη σειρά P5K αλλά όλο και διαβάζω στο Net για προβλήματα με Sata & Raid (της asus?, του ICH9R?). Τεσπα, χθες βράδυ είδα και τη σειρά P5Q με το ολοκαίνουριο P45 (ICH10R) με την υλοποίηση της asus P5Q Deluxe. Ανεβάζει το κόστος κάνα 40αρι αλλά αν είναι να γλυτώσω προβλήματα οκ. Τι λέτε επ'αυτού? Την έχει κάποιος?

Soc

Aπό την στιγμή που δεν σε απασχολεί ο παράγοντας "gaming", η ακριβή κάρτα γραφικών είναι εντελώς περιττό έξοδο.

Μία φθηνή (για να μην πω onboard), μια χαρά θα σε βολέψει.

Όπως είναι επίσης περιττή είναι και η after-market ψύκτρα για την Cpu, από την στιγμή που δεν έχεις ιδιαίτερες προθέσεις να την "σκαλίσεις". Πάρε box, και αν χρειαστεί αργότερα (που δεν τον νομίζω), αλλάζεις σε κάτι ποιο αποδοτικό. (τα λεφτά που θα χάσεις είναι αμελητέα)...

Και η ακριβή μητρική νομίζω είναι υπερβολή.

Μπορείς άνετα να κάνεις την δουλειά σου με μία σταθερή P35 (P5K/DS3 κλπ.)

Το σύστημα που σκέφτεσαι να πάρεις για την χρήση που σκοπεύεις να του κάνεις πρέπει να βασίζεται κατά κύριο λόγο σε επεξεργαστική ισχύ, (οπότε ο Q9450 είναι καλή επιλογή), και σε μπόλικη+γρήγορη ram.

Τα λεφτά που γλυτώνεις (από αυτά που σου είπα παραπάνω) μπορείς να τα δώσεις για να πάρεις 2 (έστω μικρούς) raptor, και ένα μεγάλο Hdd για storage.

By the way, από προσωπική εμπειρία έχωντας 2 WD640 σε raid 0 (ICH9R) δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Πολλές αναφορές προβλημάτων σε Raid είναι συχνά PEBΚAC . ;)

• 4 months later...

Επανέρχομαι μετά από καιρό για να σας ευχαριστήσω για τη βοήθειά σας, το PC που έστησα είναι της υπογραφής. Μέχρι τώρα πάει μια χαρά.

πολύ ωραίες επιλογές μόνο που το raid 0 με προβληματίζει από την άποψη ότι άμα χτυπήσει ο ένας θα χάσεις τελείως όλα τα δεδομένα γι' αυτό πρέπει να αγοράσεις έναν 640 gb και να τα βάζεις και εκεί ώστε να μην χάσεις τα δεδομένα. εγώ θα πήγαινα σε raid1 αλλά αφού ασχολείσαι με video editing τότε καλά έπραξες απλά πρόσεχε τα δεδομένα σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.