Jump to content

Προβλημα με εγκατασταση Windows

PreGeoLude

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε ολους! Μολις πριν λιγο καιρο ολοκληρωσα το νεο μου pc που με μεγαλη θυσια καταφερα να αγορασω κομματι κομματι. Η συνθεση μου περιλαμβανει τα εξης:

M/B: Asus striker II Extreme

Processor: Intel 8500

Memory: 2* 1GB 2000Mhz OCZ

VGA: Asus 8800 GT

Case: Coolermaster Cosmos

Drive: LG HD DVD

Power: Hiper 680W

HD: W.D Raptor-x 150GB

το προβλημα μου ειναι το εξης

το μηχανημα το εστησα και ολα δειχνουν να δουλευουν καλα αλλα οταν προσπαθησα να εγκαταστησω λειτουργικο, ολες μου οι προσπαθειες απετυχαν.

Για τα μεν ΧP κολλουσε το συστημα και μου εγραφε Disk error

και στα vista κολουσε στο 20% βγαζοντας ενα παρομοιο κολλημα.

Μπορειτε σας παρακαλω να με βοηθησετε?????

Μπορει να φταιει ο σκληρος???

Μηπως θα επρεπε να ειχα κανει κατι αλλο πριν περασω windows???

Ευχαριστω:confused::confused::confused:

Καλησπέρα φίλε. Κατ'αρχην δεν ξέρω αν έχεις ψάξει καθόλου στον διαδικτυο για την μητρική που έχεις πάρει... Μαστίζεται, οπως η ίδια η nVidia παραδέχθηκε, απο data corruption.. Τωρα, το περίεργο της υπόθεσης ειναι πως άλλες μητρικές το εμφανίζουν μόνο σε RAID, και άλλες σε SATA AHCI mode... Το ίδιο πρόβλημα με εσένα είχα αντιμετωπίσει κι εγώ...

Σαν πρώτο μέτρο, κάνε επειγόντως αναβάθμιση στο 0801 BIOS το οποίο διατείνεται οτι έλυσε το ζήτημα με τους δίσκους. Αν αυτό δεν δουλέψει, τα ξαναλέμε ;)

Τα BIOS θα τα βρείς απο εδώ: http://www.benchzone.com/Downloads/BIOS/Motherboards/Asus/Striker_II_Extreme/Beta/

Επίσης, πέρασε το BIOS σε ενα φλασάκι και κάνε την αναβαθμιση μεσα απο το EZ-Flash του BIOS...

EDIT2: Μολις είδα τις μνήμες που αγόρασες.. Αν και SLi Certified, ενδέχεται να αντιμετωπίσεις πρόβλημα.. Βάλε ολες τις ρυθμίσεις χειροκίνητα. FSB, DRAM FREQ, ρεύματα και δωστου.. Και που είσαι, με το BIOS που έρχεται η μητρική μην διανοηθεις να τις παίξεις στα 2000.... Παίξε στα 1333 με 8αρια ωσπου περάσεις το αλλο ή βαλεις λειτουργικό..

Οπλίσου με υπομονή, θέλει ψάξιμο η μητρική...

Ποιότητα ASUS... ρε ούστ!

Καλα, μη τρελλαθουμε κιολας...ψυχραιμια παιδια..(οχι και ουστ)..

Ελεος δηλαδη..

H ASUS μια ζωή κλόκαρε λίγο τις μητρικές της by default και έβγαινε πρώτη στα test και έτσι έφτιαξε όνομα και έγινε μεγάλη και τρανή. Μετά την είδε φίρμα και αντί να βελτιώνει τα προϊόντα που φτιάχνει και έχουν προβλήματα, βγάζει καινούρια προϊόντα και άντε γεια.... Το πρόβλημα με το RAID έχει 1.5 χρόνο που το διάβασα. Ακόμη δεν βρήκαν τι φταίει..?

Ρε αρχηγε πλάκα μας κάνεις; Έχεις διαβάσει εδω και 1.5 χρόνο για πρόβλημα σε RAID σε ενα τσιπσετ που ζητημα ειναι να κυκλοφορεί ενα εξαμηνο; Ελεος!

Δευτερο, το πρόβλημα δεν το έχει μονο η ASUS, αλλα ακόμα και η reference 790i της nVidia, το ιδιο και της Zotac, το ίδιο και της Evga.... κ.ο.κ.

Τρίτον, αντι να κάθεσαι να στάζεις χολή, κατσε να διαβάσεις και τιποτα. Η τουλάχιστον αν βαριέσαι να διαβάσεις, μην μπεις στον κόπο να ποστάρεις καν. Εγω ρε μάστορα πχ, δεν ξερω να πλέκω. ΟΚ; Δεν παω να πιάσω βελόνες με τα χερια μου γιατι ξερω οτι θα σφαχτω... Η Striker είναι η καλύτερη πλατφορμα που έχω παίξει στη ζωή μου. Ουτε fanboy ουτε τίποτά. Απλή, στυγνή σύγκριση.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα, εσυ δηλαδή αφησες τις προβληματικές ASUS και το γύρισες σε... κατι λιγοτερο προβληματικό... τι βλέπω στην υπογραφή σου; DFI? Hmmm...

Δοκίμασε να βάλεις άλλο δισκάκι Windows - να αλλάξεις drive Cd-Rom.

Αν και πάλι έχεις πρόβλημα, τσεκάρεις δίσκο - μνήμες.

+ αν και πάλι έχεις πρόβλημα είναι η μητρική.

Δοκίμασε να βάλεις άλλο δισκάκι Windows - να αλλάξεις drive Cd-Rom.

Αν και πάλι έχεις πρόβλημα, τσεκάρεις δίσκο - μνήμες.

+ αν και πάλι έχεις πρόβλημα είναι η μητρική.

Πόσες πιθανότητες δηλαδή υπάρχουν να του χάλασαν ταυτόχρονα και το cd τωνΧΡ και αυτό των vista ????

LevelOne ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια αλλα δεν εχω καταφερει μεχρι τωρα να κανω κατι. κατεβασα απο το site της ASUS ολες τισ νεες εκδοσεις bios αλλα και αυτες που μου ειπες και προσπαθησα να τις περασω με φλασακι μεσω ASUS EZ FLASH 2 utility. σε ολες τισ εκδοσεις μου εγραφε το ιδιο μυνημα λαθους: ROM ID in the file is incompatible with existing bios. μαλλον κατι δε κανω σωστα. μηπως πρεπει να δωσω αλλη ονομασια στα αρχεια?

Ναι όντως υπάρχει ζήτημα, νομιζω τα official και οχι τα beta περνιούνται απο EZ Flash. Δοκίμασε να κάνεις downgrade βάζοντας το BIOS που δίνει η Striker στο CD της (παλι απο το EZ Flash - απλα δινεις το BIOS απο το CD και οχι το στικάκι). Υστερα ψάξε ποιο BIOS θα δεχτεί. Αλλιώς ριξε τις συχνότητες και πέρνα μια XP. Υστερα απο το ASUS Update για XP πέρνα το 0801...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.