Jump to content

Συνδιασμος G.Skill και Corsair

valasis

Recommended Posts

Εχοντας στο συστημα μου ενα σετ G.Skill με timmings 4 4 3 5 στα 2.1 V αγορασα προσφατα ενα σετ της Corsair με timmings 4 4 4 12 στα 2.1 V. Ρυθμιζοντας μεσω bios χειροκινητα τα timmings σε 4-4-4-12 με 2.1 V χωρις να ειναι υπερχρονισμενος ο E6300 πριν μπει στα Vista 32, και εκτελωντας το memory diagnostic tool βρισκει σφαλματα.

Αλλαζοντας και παλι χειροκινητα τα timmings σε 5-5-5-18 και εκτελωντας παλι το προγραμμα μου βγαζει και παλι σφαλματα.

Η μονη περιπτωση που περναει το τεστ ειναι ρυθμιζοντας τις μνημες στο αυτοματο αλλα με timmings 5-6-6-18. Υπαρχει καποιος τροπος να "σφιξω" λιγο τα timmings των μνημων χωρις να δωσω αλλα ρευμα αφου η μητρικη μου(P5Β) δεν επιτρεπει πανω απο 2.1 V;

Λογικα δεν θα επρεπε να τρεχουν με 5-5-5-18 με λιγοτερο ρευμα;

Δοκιμασε αρχικα με 5ρια και στις δυο με νορμαλ ρευμα, αν ειναι οκ δοκιμασε και με 4ρια με 2,1V... Στο NB λογικα (not sure) πρεπει να'χεις default 1.4v, μεχρι 1,55 λογικα θα'σαι οκ... (Καλου κακου αν μπορεις βαλε και κανα ανεμιστηρι να το χτυπαει)

Απο ξενο forum/χρηστη

Τhe voltages available in my P5B are:

Memory Voltage

CPU VCore Voltage

FSB Termination Voltage

NB VCore

SB VCore

ICH Chipset Voltage

Δυστυχως δεν λεει με ποιο bios ειναι, δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν σου εμφανιζεται εσενα... Σιγουρα εχεις κοιταξει ολα τα advanced κτλ ετσι?

Οι τρεις τελευταιες επιλογες δεν υπαρχουν στην καρτελα. Σε μια αναζητηση στο net διαπιστωσα οτι υπαρχουν διαφορετικες "εκδοσεις" αυτης της μητρικης. Παραξενο μεν αλλα...

Το διαβασα σε ενα ξενο forum οπου επισης καποιος δεν ειχε αυτες τις επιλογες ενεργοποιημενες. Μου εκανε εντυπωση γιατι δεν ειχα κατι τετοιο στην αντιληψη μου. Κανοντας μια δοκιμη επισης τρεχουν κανονικα με 5-6-6-18 και με 1.8 V.

Τελικα με λιγο ψαξιμο παραπανω ειδα οτι αυτες οι επιλογες υπαρχουν μονο στην P5B Deluxe αρα ειναι θεμα motherboard και επιλογων overclocking.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.