valasis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2008 Εχοντας στο συστημα μου ενα σετ G.Skill με timmings 4 4 3 5 στα 2.1 V αγορασα προσφατα ενα σετ της Corsair με timmings 4 4 4 12 στα 2.1 V. Ρυθμιζοντας μεσω bios χειροκινητα τα timmings σε 4-4-4-12 με 2.1 V χωρις να ειναι υπερχρονισμενος ο E6300 πριν μπει στα Vista 32, και εκτελωντας το memory diagnostic tool βρισκει σφαλματα. Αλλαζοντας και παλι χειροκινητα τα timmings σε 5-5-5-18 και εκτελωντας παλι το προγραμμα μου βγαζει και παλι σφαλματα. Η μονη περιπτωση που περναει το τεστ ειναι ρυθμιζοντας τις μνημες στο αυτοματο αλλα με timmings 5-6-6-18. Υπαρχει καποιος τροπος να "σφιξω" λιγο τα timmings των μνημων χωρις να δωσω αλλα ρευμα αφου η μητρικη μου(P5Β) δεν επιτρεπει πανω απο 2.1 V; Λογικα δεν θα επρεπε να τρεχουν με 5-5-5-18 με λιγοτερο ρευμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazoR Ιούλιος 2, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2008 Δοκιμασες με μονο τα dimακια της Corsair κουμπωμενα να δουμε αν παιζουν μονα τους με 4ρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
valasis Ιούλιος 2, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2008 Συγνωμη που ξεχασα να το αναφερω αλλα και τα 2 dimmakia παιζουν αψογα(χωριστα μεταξυ τους) με 4-4-4-12 ακομα και με υπερχρονισμενο τον E6300 στα 3000Mhz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazoR Ιούλιος 2, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2008 (για το παρακατω δεν ειμαι σιγουρος αλλα δεν χανεις τπτ να δοκιμασεις) Μηπως αν δωσεις ενα τσιμπημα παραπανω ρευμα στο Northbridge? Link to comment Share on other sites More sharing options...
valasis Ιούλιος 2, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2008 Θα το προσπαθησω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazoR Ιούλιος 2, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2008 Δοκιμασε αρχικα με 5ρια και στις δυο με νορμαλ ρευμα, αν ειναι οκ δοκιμασε και με 4ρια με 2,1V... Στο NB λογικα (not sure) πρεπει να'χεις default 1.4v, μεχρι 1,55 λογικα θα'σαι οκ... (Καλου κακου αν μπορεις βαλε και κανα ανεμιστηρι να το χτυπαει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
valasis Ιούλιος 2, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2008 Το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει η επιλογη του NB Vcore στην καρτελα. Το bios ειναι το 1902. Τωρα που το σκεφτομαι ουτε στο προηγουμενο bios 1803 υπηρχε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazoR Ιούλιος 2, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2008 Απο ξενο forum/χρηστηΤhe voltages available in my P5B are:Memory VoltageCPU VCore VoltageFSB Termination VoltageNB VCoreSB VCoreICH Chipset VoltageΔυστυχως δεν λεει με ποιο bios ειναι, δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν σου εμφανιζεται εσενα... Σιγουρα εχεις κοιταξει ολα τα advanced κτλ ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
valasis Ιούλιος 2, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2008 Οι τρεις τελευταιες επιλογες δεν υπαρχουν στην καρτελα. Σε μια αναζητηση στο net διαπιστωσα οτι υπαρχουν διαφορετικες "εκδοσεις" αυτης της μητρικης. Παραξενο μεν αλλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazoR Ιούλιος 2, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2008 Σιγουρα υπαρχουν P5B (σκετη), E, Deluxe κτλ... Εσυ εννοεις συγκεκριμενες version της "απλης" P5B? Παει με καποιον serial number πχ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
valasis Ιούλιος 2, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2008 Το διαβασα σε ενα ξενο forum οπου επισης καποιος δεν ειχε αυτες τις επιλογες ενεργοποιημενες. Μου εκανε εντυπωση γιατι δεν ειχα κατι τετοιο στην αντιληψη μου. Κανοντας μια δοκιμη επισης τρεχουν κανονικα με 5-6-6-18 και με 1.8 V. Τελικα με λιγο ψαξιμο παραπανω ειδα οτι αυτες οι επιλογες υπαρχουν μονο στην P5B Deluxe αρα ειναι θεμα motherboard και επιλογων overclocking. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valasis Ιούλιος 2, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2008 Τελικα ο λογος που δεν "τρεχουν" οι μνημες με 4ρια ειναι ο τροπος που τις διαχειριζεται η P5B? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.