Jump to content

Windows Vista με 8 gb μνήμη;

inlovem

Recommended Posts

Μαριε, εχω το εξης προβλημα. το pc εχει 8gb ram και εχω πανω 32 και 64bit ultmate. στα 32βιτ ειναι με service pack 1 και βλεπει 8gb..

αυτα ειναι μερικα sceenshots

24dg1g5.jpg

10ydsop.jpg

btw δοκιμασα crysic και mark 06 , δεν μου καταλαβα οτι δεν τα χρεισιμοποιει. εγω νομιζω ειναι ακομα ενα λαθος τον vista..

btw δοκιμασα crysic και mark 06 , δεν μου καταλαβα οτι δεν τα χρεισιμοποιει. εγω νομιζω ειναι ακομα ενα λαθος τον vista..

Αυτό που έγραψες δεν το κατάλαβα.

Τα 32bit δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πάνω από 4GB.

Αυτό δεν είναι bug αλλά γνωστός περιορισμός των 32bit λειτουργικών.

Αυτός είναι και ο λόγος που πρoτίμησα 64Bit Vista.

Έπαιξες Crysis ή άλλα παιχνίδια στα 32 και στα 64bit και δεν είδες τεράστια διαφορά?

Αδύνατον.

Στην περίπτωση σου βλέπουν 2557, αλλά υποθέτω ότι διαθέτουν σε συσκευές άλλο 1GB που δεν φαίνεται. Υπάρχει τρόπος να τα βλέπεις κι εσύ τα 3500 περίπου, αλλά δεν έχει νόημα. Πάνω από 4GB δεν βλέπεις ακόμα κι αν είσαι ο Τσάκ Νόρρις.

να σου πω τι αληθεια δεν δοκιμασα τα 64bit στα παιχνιδια? παιζουν καλυτερα? παντος οταν σου ειπα οτι δοκιμασα crysis νομιζωντα οτι χρησιμοποια περισοτερα απο 2 gb ram. στο task manager βλεπει μονο 2.5 . το 3ερω οτι 32βιτ ειναι μονο 4 gb. δηλ αυτο που μου λες για να καταλαβω ειναι οτι τα χρησιμοποια απλα δεν τα δειχνει στο task manager?

να σου πω τι αληθεια δεν δοκιμασα τα 64bit στα παιχνιδια? παιζουν καλυτερα? παντος οταν σου ειπα οτι δοκιμασα crysis νομιζωντα οτι χρησιμοποια περισοτερα απο 2 gb ram. στο task manager βλεπει μονο 2.5 . το 3ερω οτι 32βιτ ειναι μονο 4 gb. δηλ αυτο που μου λες για να καταλαβω ειναι οτι τα χρησιμοποια απλα δεν τα δειχνει στο task manager?

Τρέξε το Crysis στα 64bit Vista και πες μας αν είδες διαφορά από τα 32bit με 8GB μνήμη που έχεις.

Τόσα χρησιμοποιεί για τα προγράμματα, αλλά όταν η κάρτα γραφικών ζητάει μνήμη, δεν τη χάνεις από τα 2.500. Τυπικά τα Vista 32bit υποστηρίζουν μέχρι 4GB. Επίσης και κάποια προγράμματα έχουν αυτή τη δυνατότητα με ειδικό flag που δηλώνει ότι είναι φτιαγμένα να υποστηρίζουν αυτό το παραπάνω κομμάτι μνήμης. Τουλάχιστον έτσι θυμάμαι, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Είμαι με 64bit λειτουργικό εδώ και κοντά δύο χρόνια και δεν ασχολούμαι πια με τέτοιους περιορισμούς. Αν κάνεις μια αναζήτηση στο TheLab θα βρεις πολλά γιατί τα είχαμε ξανασυζητήσει αυτά τα θέματα.

Παιδια και εγω με 4gb μνημη με 32bit vista...δεν αξιοποιω πανω απο 3.3gb...Και με SP1 και με απ'ολα...Δεν τα αξιοποιει...

Αναγκαστικα 0.7 gb μενουν στο ''ραφι''....

Δεν γινεται κατι να το αλλαξω...Βλεπει 4GB αλλα διαβαζει 3.3:wall:

ρε propitsiriko$ εσενα τι δειχνει στο task manager που εχεις 4 gb?

4gb εννουσα

να τι λεει....:rant::devil:

Βλακιες και κουραφεξαλα ειναι αυτα που λενε οτι με SP1 διαβαζει/αξιοποιει 4GB ram στα 32bit Vista:wall:

Και εγω σαν Μ*****ς τα εβαλα....σε λιγο καιρο 64αρια ομως...

post-9563-1416073578,5687_thumb.jpg

Παιδια και εγω με 4gb μνημη με 32bit vista...δεν αξιοποιω πανω απο 3.3gb...Και με SP1 και με απ'ολα...Δεν τα αξιοποιει...

Αναγκαστικα 0.7 gb μενουν στο ''ραφι''....

Δεν γινεται κατι να το αλλαξω...Βλεπει 4GB αλλα διαβαζει 3.3:wall:

Από την άλλη όμως τα προγράμματα που φορτώνεις και οι οδηγοί είναι 32bit και πιάνουν λιγότερη μνήμη από ότι σε ένα 64bit λειτουργικό. Οπότε η χασούρα που έχεις με τα 4GB καλύπτεται με το παραπάνω.

Τα 3.3GB είναι μια λογική τιμή και τόσο θα έπρεπε να βλέπουν κανονικά τα Vista.

Εκτός και αν υπάρχουν διάφορες συσκευές που καταναλώνουν παραπάνω από όσο πρέπει μνήμη, οπότε πέφτει και κάτω από 3GB.

εστηλα στο support της microsoft και ηρθε μυνυμα οτι σε 24 ωρες θα μου απαντησουν..hehe ακομα περιμενω:D πρεπει συγουρα να τα χρησιμοποιει 4 gb αλλα για ενα λογο που δεν 3ερουμε.. δεν το δειχνει στο task manager.. αν μου απαντηση η m$ θα το ποσταρο να σας πω...

@μαριε δεν ειναι στο δικο μου συστημα..που εχω το προβλημα, 3 gb εχω και δεχνει 2800 :)

he he @unstoppable καλη ερωτηση.. υπαρχει κανενα προγραμα να το ελενξουμε? παντος o πελατης(φιλος) που εχει το προβλημα , εχει προβλημα με το adobe premier απο οτι μου ειπε και του βγαζει προβλημα με τα ραμ. που ειναι χαμιλα..

ρε παιδες κοιταχτε τι βρηκα..

Enabling PAE on 32-bit Windows Vista

Written by The Geeks Week

Thursday, 07 June 2007

On 32-bit Windows Vista computers with 4Gb of memory installed you may enable the PAE boot switch to allow the operating system to see the maximum amount of memory. The BOOT.INI file no longer exists in Windows Vista, to configure boot options you must use the “BCDEdit” boot configuration editor, in Administrator mode obviously, that is included in Windows Vista.

To Enable PAE Boot Option

Start the command prompt by typing “CMD” in the Start menuʼs Search space, hold CRTL+Shift+Enter and this will launch the command windows in Administrative mode.

At the command prompt type

BCDEdit /set PAE forceenable

να και το λινκ ας μιλησει καποιος να ε3ηγισει περισσοτερα... :)

http://www.thegeeksweek.com/blog/enabling-pae-on-32-bit-windows-vista.html

http://support.microsoft.com/kb/929605

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.