Jump to content

Γνωμες για PC Χαμηλης Καταναλωσης Ρευματος

nycos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα σε ολους,

θελω να φτιαξω ενα pc-ακι το οποιο μιας κ θα ειναι ON 24/7/365, τρεχει linux και δεν ειναι αναγκη να εχει ιδιαιτερη επεξεργαστικη ισχυ, να ειναι απλο, low budget κ να καιει λιγο ρευμα.....

Σκεφτομαι λοιπον για τα εξης:

AMD Athlon LE-1620 (sAM2/2,4GHZ, 1MB)

οπου εχει 35watt κανταλωση... (35 ευρω)

και μια μητρικουλα σαν αυτη (49,4 ευρω):

Asus M2N-VM Hdmi (AM2, DDR2, HDMI, VGA)

μια φτηνη μνημη 1gb και ενα τροφοδοτικο αξιοπρεπες λογω του οτι θα ειναι always on...

Τα εχω βαλει απο το Πλαισιο μιας κ εχω ενα πιστωτικο εκει...

Πειτε μου γνωμες, ή προτεινετε κατι διαφορετικο...

Θανκςςς

Θα πρότεινα και το νέο τροφοδοτικό της Chieftech Green Angel στα 400w (47€ στο Πλαίσιο) που είναι 80+.

Είναι κρίμα να δώσεις χρήματα για όλα τα άλλα και να στα "καίει" το τροφοδοτικό, εκτός κι αν έχεις ήδη κάποιο 80plus.

Πολυ καλη ιδεα φιλε diperr!!! και το σκεφτομουνα για το psu!!!

@Tsakonas: Ενα linux pc που τρεχει απλα apache, mysql και μερικα scripts... ουτε γραφικο περιβαλλον! μονο κονσολα δηλαδη! μου κανει κ Atom, που βρισκω? ποσο πανε? τι μητρικη?

Χαζεψα πολλα λινκ, διαφορα forum... κτλ κτλ

Η υλοποιηση της intel φαινεται η καλυτερη, αλλα διαβασα για πολλα προβληματα της LAN της, ισως στην καινουργια που βγάλανε να ειναι καλυτερα τα πραγματα, για την καταναλωση της λενε διαφορα, μαλλον στα 27 watt ειναι η πιο κοινη, αλλα θελει κ psu οπου η σουμα για το πισακι παει λιγο ψηλα!

Απο την αλλη, με τα ιδια ευρω παιρνεις αυτα που προτεινα στο 1ο ποστ, ο 1620 λενε για 45watt full load αλλα αν θελεις γινεται undervoltage και κατεβαινει καπου 30 watt, μαζι με ενα psu green type κτλ κτλ πιστευω οτι αξιζουν τα λιγα watt παραπανω μιας κ το pc μπορει αργοτερα να γινει αργοτερα κ workstation κτλ και να παιζει κ HD Movies κατι που το Intel....

Βεββαια τα παραπανω ευρω για το intel τα κερδιζεις απο την καταλανωση και αποσβενουν... εδω τα μπλεξαμε...

@cabdik τρομερο το mb, ειμαι κ fun της gb αλλα παει ψηλα το κοστος.. οποτε λεω για το asusακι...!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.