JdCZT Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Λοιπον παιδες θελω να φτιαξω κανα δυο αφισες απο wallpapers του ιντερνετ...αλλα...ρωτησα σημερα σε διαφορα μαγαζια τι παιζει και ενας μου τ αλεγε ετσι και ο αλλος γιουβετσι...τι εννοω: Ρωτησα για αρχη το πλεον λογικο αν για παραδειγμα του παω μια φωτογραφια 1024χ768 αν θα φενεται χαλια σε αφισα διαστασης 50χ70 και μου λεει με μια φυσικοτητα...ναι....και μου ειπε να του παω οσο μεγαλυτερης αναλυσης μπορεσω να βρω...δεν περιμενα διαφορετικη απαντηση και εγω το ιδιο περιμενα.Το κοστος 5 ευρα/αφισα. Ειπα να δοκιμασω και αλλου την τυχη (την χορευτρια),και 2 στενα παρακατω μου λεει αλλος πως δεν παιζει κανενα τετοιο κολλημα και πως δεν εχει καμοια σχεση η αναλυση της φωτογραφιας...παραξενευτηκα λιγο πολυ αλλα αφου επεμενε με τροπο ειπα να συμφωνησω μαζι του δειλα...επαγγελματιας λεω κατι παραπανω θα ξερει...το κοστος για τη δουλεια του 50 ευρα/αφισα. Οπως βλεπετε υπαρχει μεγαλη αποκλιση και στις αποψεις αλλα και στην τιμη που μου ειπαν οι παραπανω....αλλα τι ισχυει;Μπορειται να μου προτεινετε καποια αναλυση.... Το θεμα των αφισων ειναι η honda (εμβλημα) και ενα s2000...δεν βρηκα καπου ετοιμες αλλα ψαχνω μανιωδως απο το πρωι αλλα ειδικα σε εμβλημα δεν υπαρχει κατι σε υψηλη αναλυση.... Ευχαριστω προκαταβολικα...
greekfragma Ιούνιος 30, 2008 #2 Ιούνιος 30, 2008 να πας πρωτα στον ακριβο και να του κανεις προφορικη συμφωνια οτι......εαν δεν σε ικανοποιησει το αποτελεσμα δεν θα παραλαβεις την αφισα και φυσικα δεν θα τον πληρωσεις να δουμε τι θα σου πει.
deninho Ιούνιος 30, 2008 #3 Ιούνιος 30, 2008 1024*768 @πόσα dpi? Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι, ότι ο δεύτερος σου εκτυπώνει την εικόνα σε μικρές διαστάσεις, έχει ένα σουπερ ντούπερ ουάου σκάνερ, στην σκανάρει σε μεγάλη ανάλυση, και μετά στην εκτυπώνει σε 50*70. Κατά τα άλλα, εικόνα για wallpaper σε 1024*768, σε διαστάσεις Α4, κι αυτές με το ζόρι
cptkoulis Ιούνιος 30, 2008 #4 Ιούνιος 30, 2008 Με ειχε απασχολησει κι εμενα το θεμα στο παρελθον και πιστευα οτι ειναι καθαρα θεμα αναλυσης της φωτογραφιας.Αλλα οταν ρωτησα μια φιλη μου γραφιστρια,μου ειπε οτι μονο τα dpi μετρανε Αν ξερει καποιος ας μας πει
Daytime Dreamer Ιούνιος 30, 2008 #5 Ιούνιος 30, 2008 Τα dpi ειναι αυτα που μετρανε (Dots Per Inch) αλλα και η αναλυση.Δες εδω γιατι εχω πολυ δουλεια σημερα (damn!)http://www.fotofinish.com/resources/centers/photo/resolution.htm
JdCZT Ιούνιος 30, 2008 Author #6 Ιούνιος 30, 2008 Βασικα δεν το διατυπωσα και σωστα....δεν θα του παω απτη φωτογραφια αλλα μεσω usb stick...οποτε δε μπλεκουμε με scanner...εστω μια φωτογραφια που εχω στο pc αναλυσης 2048 και πανω δεν θα ειναι ικανοποιητικο το αποτελεσμα;
Nephiλiμ Ιούνιος 30, 2008 #7 Ιούνιος 30, 2008 πολυ μικρη.για τις διαστασεις που το θελεις τουλαχιστον.
JdCZT Ιούνιος 30, 2008 Author #8 Ιούνιος 30, 2008 πολυ μικρη.για τις διαστασεις που το θελεις τουλαχιστον.Αυτο διαπιστωσα και εγω διαβαζοντας το link του daytime...Χρειαζομαι 200pixel/inche με λιγα λογια η μεγαλυτερη φωτογραφια που εχω διαθεσιμη και ειναι 3000 x 2000 θα αποτυπωθει επαρκως σε χαρτι διαστασεων μολις 38,1 x 25,4Για χαρτι 50 x 70,που δεν ειναι και κανα τερας για αφισα παντα μιλωντας,χρειαζομαι φωτογραφια αναλυσης τουλαχιστον 5520 x 3940 ...Αν κανω λαθος σφυριξτε...http://img238.imageshack.us/img238/7606/3006081456us1.jpg
neuromancer Ιούνιος 30, 2008 #9 Ιούνιος 30, 2008 Για 50x70cm, θες original εικόνα τουλάχιστον 3500x4900 (θεωρώ την ανεκτή ανάλυση των 180dpi που βγάζει γενικά ικανοποιητική ποιότητα εκτύπωσης). Τώρα αν το 50χ70 είναι κολαζ μπορεί οι επιμέρους φωτό να είναι μικρότερες οπότε υπολόγισε αναλογα τα μεγέθη.
JdCZT Ιούνιος 30, 2008 Author #10 Ιούνιος 30, 2008 Οποτε bye bye αφισα δεν παιζει να βρω τετοιες αναλυσεις...ξερεται αν μπορω να βρω αφισες στην αντιπροσωπεια της honda....γτ οπου και αν πηγα δεν βρηκα τπτ εκτος απο μηχανες που δεν....
x-treme Ιούνιος 30, 2008 #11 Ιούνιος 30, 2008 Έλα φίλε, θα σε φτιάξω! (κατά το ήμισυ τουλάχιστον)Λοιπόν, υπάρχει ένα φορμά εικόνων που λέγεται svg (scalable vector graphics νομίζω). Με αυτό μπορείς να απεικονίσεις απλά γραφικά.πχ: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/3/38/Honda.svgΚατέβασε αυτό το αρχείο, άνοιξέ το με notepad και εκεί που λέει τις διαστάσεις της εικόνας, βάλε όσο μεγάλες θέλεις εσύ. Η εικόνα δε θα χαλάσει. Οπότε έχεις έτοιμη την εικόνα για το έμβλημα της honda.
darien Ιούνιος 30, 2008 #12 Ιούνιος 30, 2008 Απο τιμες, οι μεγαλες αφισες, που διαφημιζουν συναυλιες πχ., κοστιζουν 1 ευρω η μια, με την προυποθεση οτι θα βγαλεις καμια 30αρια.
neuromancer Ιούνιος 30, 2008 #13 Ιούνιος 30, 2008 Προφανώς αν βρείς το θέμα σε vector graphics όπως είναι το SVG που σου δίνουν παραπάνω μπορείς να κάνεις resize όσο θές (όχι στο photoshop βέβαια, θες Corel ή Illustrator) αλλά το πρόβλημά σου δεν είναι στο σημα αν κατάλαβα αλλά στις υπόλοιπες εικόνες. Για 1 ευρώ η αφίσα μου φαίνεται πολύ φτηνό για να είναι αληθινο.
deninho Ιούνιος 30, 2008 #14 Ιούνιος 30, 2008 Για εκτύπωση σε πλότερ, στα 96dpi θα ειναι μια χαρά η εκτύπωση Διαδικασία για να δεις στο photoshop τις μέγιστες διαστάσεις για εκτύπωση εικόνας: Ανοίγεις την εικόνα στο ps και πατάς Ctrl+Alt+I. Στο παράθυρο που σου εμφανίζεται, ξετικάρεις την τελευταία επιλογή στον πάτο (Resample Image), και μετά ορίζεις την τιμή Resolution στα επιθυμητά dpi. Έτσι θα σου βγάλει τις μέγιστες διαστάσεις εκτύπωσης, χωρίς να χαλάσει η εικόνα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.