Jump to content

Πρόβλημα με 3D Mark & games!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Hi παιδιά!Είμαι νέος στο forum αλλά ασχολούμαι με o\c και θα ήθελα την βοήθειά σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.Ενώ έχω κάνει o\c στα 4ghz και έτρεξα orthos stable για 6 ώρες και 3D Mark06 όλα ok, όταν τρέχω games τότε μου κολλάνε η μου πετάει μπλε οθόνη είτε έχω κάνει είτε όχι o\c στην κάρτα γραφικών.δλδ ενώ είναι σταθερό, στα παιχνίδια μου κολλάει!!!Έχω δοκιμάσει και με άλλους διαιρέτες κ με πιο πολύ ρεύμα αλλά το ίδιο , με 266 κολλάει κ το 3D Mark06.Επίσης αφού μου τρέχει stable orthos δεν θεώρησα απαραίτητο να αυξήσω το ρεύμα του cpu.

PC specs:

cpu: E8400

video card: 8800GT

motherboard: P5K Premium wi-fi 0612

RAM: 2*1GB Transcend DDR2 1066Mhz

watercooled

bios:

Ai overclock tuner: manual

cpu ratio setting: 8.5

fsb strap to north bridge: 333

fsb freq: 471

pcie freq: 100

dram freq: 1132mhz

dram command rate: 2N

dram timming control: manual:5-5-5-18

dram static read control: auto

transaction booster: auto

cpu voltage: 1.40

cpu pll voltage: auto

fsb termination voltage: 1.40

dram voltage: 2.20

NB voltage: auto(έχω δοκιμάσει μέχρι και 1.70)

SB voltage: auto (έχω δοκιμάσει μέχρι και 1.20)

clock over-charging voltage: auto

load-line calibration: enabled

cpu gtl voltage reference: auto

NB GTL voltage reference: auto

cpu spred spectrum: disabled

pcie spread spectrum: disabled

please help!!!

Κατι με της μνήμες σου μπορεί να είναι και απο οτι βλέπω πολύ ρεύμα τους έχεις,κατά την γνώμη μου ξεκίνα απο εκεί.Βάλτες όλα στο ayto χαμηλωσε το ρευμα και δοκιμασέ το.

thanks για την ανταπόκριση lantzoipyrgos αλλά άμα τους βάλω λιγότερο ρεύμα τότε έχω fail στο orthos σε αυτή τη συχνότητα.δλδ είναι το λιγότερο ρεύμα με το οποίο μπορούν να τρέξουν σε αυτή τη συχνότητα. Και επίσης auto που τις έβαλα πάλι στα παιχνίδια κολλούσε!!!Ενώ μέχρι τα 3.6ghz όλα ήταν μια χαρά, ξαφνικά πρόβλημα παράξενο...έχω απογοητευτεί γιατί το παλεύω κάτι μέρες τώρα...

Δεν είχα κανένα πρόβλημα τόσο καιρό κ ξαφνικά αφού κατέβασα νέους drivers για μητρική κ γραφικών και έκανα overclock από τα 3,6 στα 4, τα παιχνίδια δε μου παίζουν.Θα δοκιμάσω αν παίζουν στα 3.6 τουλάχιστον.

dram static read control: disabled

transaction booster: disabled

relax level: 2

τα secondary timmings 10-30-10-10-10

cpu voltage: 1.40

cpu pll voltage: 1.5

fsb termination voltage: 1.2(με αυτο 1.4 ο cρu θα μας αφησει χρονους)

dram voltage: 2.20

NB voltage: ~1,5(έχω δοκιμάσει μέχρι και 1.70)

SB voltage: auto (έχω δοκιμάσει μέχρι και 1.20)

clock over-charging voltage: auto

load-line calibration: enabled

cpu gtl voltage reference: 0,61

NB GTL voltage reference: 0,67

cpu spred spectrum: disabled

pcie spread spectrum: disabled

Πως είναι δυνατόν να έχω σταθερό orthos και 3D Mark06 και να κολλάνε τα παιχνίδια(χωρίς overclock στην κάρτα γραφικών)???Δλδ τι μπορεί να φταίει?

Για την γραφικών 175,16 κ για την μητρική 0612.Για τι drivers μιλάς?

Είτε μου βγάζει μνμ κολλήματος κ με πετάει στην επιφάνεια είτε κολλάει τελείως κ αναγκάζομαι να πατήσω reset.

175.16 drivers φοράω και γώ και δεν αντιπετωπίζω κανένα πρόβλημα στο 3Dmark 06

οταν είμαι stable overclocked.

Όταν η vga μου είναι κλοκαρισμένη πιο ψηλά απ'ότι αντέχει λογικό και επόμενο είναι να κολάει το 3Dmark!

Εσυ δηλαδή με όλα default τρώς ερορ στο 3dmark?

Οι μπλε οθόνες συνηθίζουν να δείχνουν αστάθεια στις ΡΑΜ.

Που φυσικά ευθύνετε το o/c του επεξεργαστή!

Οχι της vga.

Στις Vga o/c αν δεν την παλεύη η κάρτα απλά παγώνει η οθόνη

ή

σου πετάει διάφορα χρώματα σε διάφορα σχεδιάκια :p

και πάλι παγώνει το pc.

Έχεις δοκιμάσει άλλη έκδοση 3Dmark 06

jimako το ξέρω. Διάβασε τι γράφω όμως...Με την κάρτα μου o\c στο 3d mark06 δεν έχω πρόβλημα κανένα ούτε όταν είναι idle.Τρέχει κανονικά κ το orthos κ το 3d mark και όταν έχω ανεβάσει πολύ τα clocks το ξέρω και όντως κάνει αυτά τα περίεργα η οθόνη που λες κ και για αυτό τα κατεβάζω και τρέχω την κάρτα σε σταθερό o\c.Το θέμα είναι κ το παράξενο της υπόθεσης ότι παρόλα αυτά στα παιχνίδια κολλάει το pc και δεν είναι το ρεύμα π δίνω ούτε οι μνήμες γιατί έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς με fsb strap και με αρκετό ρεύμα κ cpu & dram voltage.Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί ή ποια ρύθμιση να προκαλεί αυτό το κόλλημα!!!

Εμένα μου φαίνεται για μνήμες / northbridge το πρόβλημα. Δοκίμασες τις ρυθμίσεις που σου έγραψε ο johnysb? Μήπως οι μνήμες θέλουν λίγο παραπάνω ρεύμα? Δοκίμασες να τις τρέξεις στα specs τους για να δεις αν υπάρχει και εκεί πρόβλημα? Υπάρχει περίπτωση να τρώνε φρίκη με το strap και τον διαιρέτη που έχεις...

Το ότι βγάζει orthos και 3dmark06 δεν λέει και πολλά άμα φταίνε οι μνήμες ή πιέζεται πολύ το northbridge. Εγώ παλιότερα έβγαζα όλα τα benches και έτρωγα κολλήματα ακόμα και στο desktop εξαιτίας των μνημών. Δοκίμασε επίσης να τρέξεις επαναλαμβανόμενα το 3dmark06.

Στου johnysb σε αυτά που διαφέρουν οι ρυθμίσεις μας είναι ότι άμα βάλω 2.2v στις μνήμες τότε κάνω fail στο orthos και επίσης δεν έχει η μητρική μου relax level και secondary timmings.Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει από αυτά που μου έγραψε είναι να κάνω disable τα dram static read control και transaction booster.Αλλα με το pc μου στα 3.7ghz και αυτά auto δεν έχω κανενα πρόβλημα στα παιχνίδια οπότε γιατί να τα κάνω disable τώρα στα 4ghz?Αυτό που έκανα τώρα κατόπιν διαβάσματος σε forum είναι ότι αύξησα το PCIE freq από 100 σε 110.

Επίσης μπορεί το πολύ ρεύμα σε κάτι να σου κάνει fail κάπου?Δεν υποτίθεται ότι όσο πιο πολύ ρεύμα βάζεις κάπου τόσο πιο σίγουρο είναι ότι θα είναι σταθερό αλλά προτιμάμε να βάζουμε όσο το δυνατόν λιγότερο ρεύμα γίνεται?

Όσο για αυτό που λες godslayer, ότι δεν λέει και πολλά άμα τρέχει σταθερά orthos...πως ισχύει αυτό που λες???...δεν γίνεται να ισχύει αφού υποτίθεται ότι το τρέχουμε για να έχουμε ένα σταθερό σύστημα και άμα είχαν πρόβλημα οι μνήμες τότε δεν θα έπρεπε να έχω fail στο orthos?

Εννοώ ότι μπορεί να βγάζει orthos για πολλές ώρες αλλά σε κάποιο παιχνίδι το nortbridge πιέζεται από τις μνήμες, το μεγάλο fsb αλλά και την κάρτα γραφικών. Επίσης όσο πιο πολύ έχουν κλοκαριστεί οι μνήμες σε mhz, timings αλλά και διαιρέτη (για παράδειγμα το 5:6 είναι πολύ πιο βαρύ από το 1:1) το northbridge πιέζεται ακόμα περισσότερο.

Στο orthos Small FFT's κυρίως βλέπουμε αν είναι αρκετό το vcore που έχουμε δώσει και να σιγουρευτούμε ότι τουλάχιστον ο επεξεργαστής είναι σταθερός. Δεν πιέζει καθόλου για παράδειγμα την κάρτα γραφικών.

Εσένα αφού σου βγάζει orthos για αρκετή ώρα τότε η αστάθεια δεν προέρχεται από τον επεξεργαστή. Άμα σου βγάζει και blend για αρκετή ώρα τότε είναι ΟΚ και οι μνήμες (αν και γι' αυτές καλύτερα να τρέξεις memtest)

Επίσης το πολύ παραπάνω ρεύμα προκαλεί αστάθειες... α και κάτι άλλο... θερμοκρασίες έχεις κοιτάξει?

Καταρχήν thanks for the respond godslayer!Τo pc μου είναι watercooled...core 0:52C core 1:52C video card:41c με θερμοκρσια δωματίου 30C και vcore1,40(idle και full load 68.68 kai 48 αντίστοιχα με core temp).

Τρέχω σταθερά και orthos blend με priority 9 και 3d mark06, αλλά στα παιχνίδια μετά από λίγη ώρα κολλάει!

Οι μνήμες μου είναι 1066mhz και με ρεύμα 2,3v πάνε μέχρι 1181mhz 5-5-5-18 αλλά τις τρέχω με 2,3v στα 1166(4:5) 5-5-5-18 με FSB Strap 266 και cpu fsb 465.

Οπότε τι άλλο μπορώ να κοιτάξω? Τι μπορεί να φταίει?

Μήπως να ανεβάσω το SB Voltage στο 1.20(max (1.05=min))?Και μήπως άμα αλλάξω το DRAM static read control and transaction booster από auto σε κάτι άλλο(enabled or disabled)θα παίξει ρόλο?Και κάτι ακόμα,τα cpu & NB gtl vltage reference από auto άμα τα αλλάξω θα έχει σημασία?Ας πούμε να τα βάλω πόσο?...63x & 67x?Τι ρόλο παίζουν αυτά μάγκα μου?Ακόμα δεν έχω καταλάβει!!!

Υ.Γ. βασικά ειχα το pc μου στα 3,7=8*465 χωρίς κανένα πρόβλημα και σταθερό και παιχνίδια ok με όλα ίδια όπως το έχω τώρα και το μόνο που άλλαξα είναι ότι το πήγα στα 4=8,5*465 και ανέβασα το vcore στο 1,4 όπου κατόπιν δοκιμών είναι και το κατώτερο για να είναι σταθερό orthos.Για αυτό δεν άλλαξα τίποτε άλλο από ρυθμίσεις αφού ήμουν σταθερός, αλλά στα παιχνίδια κολλάει.Αυτό που άλλαξα τώρα είναι ότι αύξησα το PCIE freq από 100 σε 110 αλλά διαφορά μηδέν!

Τώρα που το λες...αν είναι μόνο ο πολλάπλασιαστής αυτό που άλλαξες είναι όντως παράξενο.

Δοκίμασε να βάλεις το strap auto και σίγουρα το dram static read control disabled. To SB κράτα το μέχρι το 1.10v, transaction booster auto ή disabled. To cpu gtl reference άστο στο auto γιατί πολλοί λένε ότι είναι αιτία που οι 45nm cpu παραδίδουν πνεύμα.

Αν σου κάνει τα ίδια, δοκίμασε τα 4ghz με άλλο fsb... όπως το 445x9 και 500x8

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.