Jump to content

Σύνδεση δίσκου σε rooter

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα παιδιά,διαβάζω τα forums εδώ ακι κάποιο καιρό και ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτώ λίγο και εγώ την σοφία σας.Το ονομά μου είναι χρήστος και η ερώτηση είναι η εξής.

Αφού αγόρασα ένα Seagate 500gb που βγήκε ελαττωματικός , πήρα στην θέση του ένα ΤurboX 500gb ίδια τιμή (τον αντάλλαξα δεν είχαν άλλο Seagate ).Και τώρα τον έχω κοτσάρει πάνω στο rooter μου που είναι το FRITZ!Box Fon WLAN 7140 Annex A, Firmware version 39.04.34 .Το θέμα είναι πως υποστηρίζει FAT και FAT32.Φυσικά ο TURBOX είναι NTFS.Αξίζει να τον φορμάρω?Θα χάσω τίποτα ?Μήπως έχει κανείς υπόψιν αν με ένα Firmware upgrade στο Rooter θα φτιαχτεί το πρόβλημα?Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αν ο δίσκος είναι άδειος δεν έχεις να χάσεις και πολλά πράγματα αν τον κάνεις FAT32. Θα έχει μια μικρή διαφορά στην ταχύτητα και στο πόσο συχνά θα θέλει defrag αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

ΟΚ ευχαριστώ.Μια τελευταία ερώτηση.Δεν φαντάζομαι να έχει προβλημα compatibility με άλλες συσκευές που δέχονται usb mass storage λόγω FAT32

ΟΚ ευχαριστώ.Μια τελευταία ερώτηση.Δεν φαντάζομαι να έχει προβλημα compatibility με άλλες συσκευές που δέχονται usb mass storage λόγω FAT32

Κανένα!

Χα, σιγά μην τελειώναμε εδώ.Από τα windows δεν μου δίνει καν την επιλογή να κάνω format σε FAT32 μόνο ΝΤFS.Κανείς καμία ιδέα τι θα μπορούσα να κάνω?

Νομίζω, χωρις να είμαι 100% σίγουρος, ότι το FAT32 υποστηρίζει μέχρι μια συγκεκριμένη χωρητικοτητα.

Edit: Αντιγράφω απο wikipedia: "Windows 2000 and Windows XP can read and write to FAT32 file systems of any size, but the format program included in Windows 2000 and higher can only create FAT32 file systems of 32 GB or less. This limitation is by design and according to Microsoft was imposed because many tasks on a very large FAT32 file system become slow and inefficient.[12][16] This limitation can be bypassed by using third-party formatting utilities or by using the built-in FORMAT.EXE command-line utility."

NOTE: Although the FAT32 file system supports hard disks up to 2 terabytes in size, some hard disks may not be able to contain bootable partitions that are larger than 7.8 GB because of limitations in your computer's basic input/output system (BIOS) INT13 interface. Please contact your hardware manufacturer to determine if your computer's BIOS supports the updated INT13 extensions. For additional information about FAT32, click the article number below to view the article in the Microsoft Knowledge Base:

253774 (http://support.microsoft.com/kb/253774/EN-US/) Common Questions About the FAT32 File System

:p

Κατέβασα το Partition Magic 8 και είμαι έτοιμος να το κάνω, αλλά στο convert δεν αφήνει επιλογή για FAT32.Είπα να κάνω ένα partition όσο ο σκληρός αλλά μου τα λέει μπερδεμένα.Τον έκανα Logical αλλά **********. Δεν ξέρω όλα μου φαίνονται λίγο μπερδεμένα.Το θέμα τώρα είναι πως θα τον κάνω FAT32 ώστε να τον βλέπει το ROOTER

Δεν μπορεις να γραψεις πανω απο 4GB σε ενα δισκο FAT32 στα Windows. Τουλαχιστο οταν προσπαθουσα να κανω αποσυμπιεση ενα μεγαλο αρχειο σε εναν usb δισκο με FAT32 εγραφε παντα μεχρι τα 4GB.

Στο Partiotion Magic θα σβησεις το partition πρωτα και μετα θα δημιουργησεις νεο το οποιο θα φορμαρεις σε FAT32.

Νομιζω μπορεις αν το κανεις και απο τα Windows.

Right click My Computer - > Manage - > Select Disk Management under Storage.

250άρης Mybook ήρθε φορμαρισμένος σε FAT32.

Κανένα πρόβλημα σε XP και Vista...

Από την άλλη το limitation των 4 περίπου γίγα ανά αρχείο είναι, για μένα, τεράστιο μείον...

Με δεξί πάνω στον δίσκο στο my computer δεν έχει επιλογή για format?

Έχει αλλά δεν σε αφήνει να τον φορμάρεις σε FAT32.

To περίεργο είναι πως δεν με αφήνει να κάνω partition FAT32 πάνω απο 200gb,δλδ 41% του unallocated space.Αν φορμάρω σε NTFS δεν έχω πρόβλημα , 100%.ΝΤ FFS δλδ.

Τεσπα, τον έκανα 3 κομμάτια, τον είδε το ROOTER αλλά τρίχες.Το ωραίο είναι πως έχεισ access στα αρχεία σου από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ αλλά έχει προβλήματα ταχύτητας.Ευχαριστώ παιδιά που ασχοληθήκατε

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.