Jump to content

Offline Member σε RAID (panic strikes!)

neuromancer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βάζω νέους drivers στη VGA (nVidia 175.16), βάζω και το fraps και πάω να ρίξω μια γύρα crisis. Ξεκινάω πρώτη πίστα και σε 5 λεπτά παίρνω ένα μεγαλόπρεπο BSD του θανατά. Το PC BTW είναι βράχος σταθερότητας και έχει βγάλει το crisis χωρίς πρόβλημα πριν μερικούς μήνες, αλλά με άλλους drivers προφανως).

Διαβάζω λίγα τα λευκά γράμματα (στο μπλε φόντο) και ο φταίχτης αποδικνύεται ότι είναι ένα dll της nVidia. Ρίχνω τα σχετικά "καντίλια" στους προγραμματιστές της nVidia και πατάω το μαγικό κουμπί για reset. Ξεκινάει λοιπόν και όταν φτάνει στους δίσκους (έχω RAID 1 - mirror) του βλέπει μεν αλλά τέρμα δεξιά λέει στον καθένα με κόκκινα γράμματα "Offline Member". Προχωρώντας το boot μου λέει non system disk και τα γνωστά ωραία. ΠΑΝΙΚΟΣ! reboot, bios, raid bios, τίποτα!

Μετά ξεκουμπώνω τον ένα δίσκο (λέω "τι στο δια...., θα παίξει ο ένας όπως παλιά") reboot και η καρδιά μου πήγε στη θέση της. Το είδε!. Χωρίς να αφήσω το boot να ολοκληρώσει, τον σβήνω, ξαναβάζω τον Νο2 στα βύσματα, reboot, πράσινα γράμματα στο raid bios (thanks god!), windows, όλα ok. Βέβαια το Matrix είχε αρχίσει να ξαναφτιάχνει το mirror (και συνεχίζει τώρα που γράφω).

Για να μάθουμε και κάτι, να υποθέσω ότι στο crash έχασε το RAID info και έγινε ότι έγινε? Και τι στο δια...., αυτές οι πληροφορίες δεν είναι γραμμένες στο δίσκο? Ποιός τις πήραξε? το crash ??????

οποιος κατέχει ας ενημερώσει.

Εγώ στα Vista 64x ειχα αυτους τους drivers και έβγαζαν προβλήματα με τα raid... Βάλε τους προηγούμενους για να στρώσει γιατί αυτοί έχουν πρόβλημα... προσπαθησε να μπεις με safe mode και να τους απεγκαταστήσεις.

Εγώ στα Vista 64x ειχα αυτους τους drivers και έβγαζαν προβλήματα με τα raid... Βάλε τους προηγούμενους για να στρώσει γιατί αυτοί έχουν πρόβλημα... προσπαθησε να μπεις με safe mode και να τους απεγκαταστήσεις.

Γιατί σε safe? Δεν μπαίνουν οι παλιοί καπάκι πάνω από τους 175.16 ?

ποτε δεν βαζεις νεους/η εστω παλαιοτερους/ drivers απο πανω.

πρωτα καθαρισμα (απεγκατασταση & Driver Cleaner Pro ) και μετα επανεγκασταση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.