Jump to content

Η Αλέκα Παπαρήγα με iphone!!!

performer

Recommended Posts

μα αυτο ακριβως θελουν.να σε αναγκασουν να αδιαφορησεις.Το "Λεοντες αντι Αμνων" το εχεις δει? Αν οχι ,στο προτεινω ανεπιφυλακτα.

Δεν σου ζητησα να εισαι κοροιδο, ουτε εγω (νομιζω οτι) ειμαι.Εφοσον ζεις σε κοινωνια με δεδομενες συνθηκες πρεπει να προσαρμοστεις για να επιβιωσεις αλλα να εχεις και επιγνωση της πραγματικοτητας και φυσικα να διατηρεις την ιδεολογια σου.

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply
Εδω αναδεικνυεται ο ρολος και η σημασια μιας ιδεολογιας (και ενος ηγετη ισως)
(και ενος ηγετη ισως)
να χειραφετησει

smells like θεωρητικο υποβαθρο της δικτατοριας του μι."Ο λαουτζικος δεν ξερει,

εγω
θα τον σωσω"...Η ιδεολογια υπαρχει εδω και τοσα χρονια και λεγεται δημοκρατια.Στην εφαρμογη ειναι το προβλημα.Γιατι στην θεωρια και τα πιο επικινδυνα πολιτευματα μπορουν να φανουν ιδεωδη.Στην πραξη ειναι τα δυσκολα.
Εδω αναδεικνυεται ο ρολος και η σημασια μιας ιδεολογιας (και ενος ηγετη ισως) που θα μπορεσει να χειραφετησει ,μεσω της παιδειας,το λαο απο τις ανθρωπινες αδυναμιες (στο βαθμο του δυνατου) και να τον οδηγησει σε ενα ανωτερο επιπεδο κοινωνικης συνειδητοποιησης

Πως θα μπορεσει αυτος ο οχλος που σκεφτεται τοσο ατομιστικα να συνειδητοποιησει οτι το κοινωνικο συμφερον μακροπροθεσμα οδηγει σε ευημερια που καρπωνεται και αυτος?

Και ηδη κατα την ταπεινη μου γνωμη ,με το να εκφραζεσαι τοσο αφηρημενα και θεωρητικα και να αποστασιοποιεισαι απο τον λαο βαδιζεις σε επικινδυνα μονοπατια.

προτιμω να συμβαλλω και εγω στο να τη ξεχαρβαλωσω και να τη καταστρεψω να την ισοπεδωσω

η καλλιεργεια και η δημιουργια εχθρων δεν νομιζω να ωφελει κανεναν.Αν το σκεφτεις καλυτερα ειναι η μεθοδος στην οποια καταφευγουν γεωργοι τυπου Καρατζαφερη (θα μας φανε οι κακοι σιωνιστες κλπ)

δεν σημαινει οτι για τις κυβερνησεις τους προεχει η ευμαρια των...πολιτων.

οτιδηποτε και να προεχει,σημασια εχει το αποτελεσμα.Οι μεγαλοι βασικοι μισθοι,το κρατος που λειτουργει καλυτερα.Τωρα το πως αισθανονται για αυτο οι κυβερνησεις δεν νομιζω πως εχει καποιο αντικρυσμα στην αισθητη πραγματικοτητα.Ας το πετυχανε και κατα λαθος στο κατω κατω :rofl::rofl:.

Γιατι οταν δεν θα ειναι πια "αναγκασμενος" θα το ξεπερασει ελαφρα τη καρδια οπως και συνεβη με την ΕΣΣΔ

Λιγες διευκρινισεις σε αυτο ???Ειναι αρκετα νεφελωδης η διατυπωση.Και δεν νομιζω πως ειναι σωστο να συγκρινουμε ενα κλειστοφοβικο αυταρχικο-ολιγαρχικο(εστω και κατω απτην ταμπελα <δημοκρατικος συγκεντρωτισμος>) καθεστως με εντονα στοιχεια τρομοκρατιας,ατομικα δικαιωματα 0, με μια συγχρονη κοινοβουλευτικη δημοκρατια...

Αυτο το κρατος που προστατευει κ ειναι τοσο καλο κ τελειο δεν μπορεσε να προστατεψει 2 πρωθυπουργους της Σουηδιας που δολοφονηθηκαν επειδη ειπαν οχι στον πολεμο.

Δεν νομίζω ότι κολλάει πουθενά με το γεγονός οτι οι πολίτες νιώθουν το κράτος τους να τους υπηρετεί και να τους παρέχει σεβασμό και υψηλότατο βαθμό διαβίωσης, πράγματα για μας αδιανόητα.

Η Σουηδια αποτελει χρονια τωρα κεντρο παραλαβης κ μεταφορας οπλων προς τις εμπολεμες χωρες τις ανατολης.

Η Δανια επισης εχει μια απο της μεγαλυτερες εταιριας πετρελαιου στον κοσμο τα συμφεροντα της οποιας φτανουν μεχρι τον βορειο πολο.

Μαλλον λοιπον τα κρατη αυτα για να ειναι παραδειγμα καποια αλλα κρατη κ καποιοι αλλοι ανθρωποι εχουν πληρωσει το τιμημα

It's called, συμφέροντα. Και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Εδώ δεν αναφέραμε και ούτε μας ενδιαφέρει, πως βγάζουν χρήματα τα κράτη. Ωραία πόσες άλλες χώρες κάνουν εμπόριο όπλων? Σχεδόν όλες. Και επειδή η Δανία και η Νορβηγία βγάζουν κάργα πετρέλαιο? Τι έγινε? Ποια πετρελαιοπαραγωγική χώρα ή χώρα παραγωγής και διακίνησης όπλων προσφέρει την ποιότητα ζωής(με όσα όλα αυτο εμπεριέχει) που προσφέρουν οι σκανδιναβικές χώρες? Καμία.

Σημασία έχει ότι σέβονται τον πολίτη και ναι, αρέσει δεν αρέσει στον κόσμο,οι σκανδιναβικές χώρες είναι παράδειγμα σωστής δημοκρατίας.

ΕΔΙΤΑΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΛΥΣΗ

smells like θεωρητικο υποβαθρο της δικτατοριας του μι."Ο λαουτζικος δεν ξερει, θα τον σωσω"...Η ιδεολογια υπαρχει εδω και τοσα χρονια και λεγεται δημοκρατια.Στην εφαρμογη ειναι το προβλημα.Γιατι στην θεωρια και τα πιο επικινδυνα πολιτευματα μπορουν να φανουν ιδεωδη.Στην πραξη ειναι τα δυσκολα.

Και ηδη κατα την ταπεινη μου γνωμη ,με το να εκφραζεσαι τοσο αφηρημενα και θεωρητικα και να αποστασιοποιεισαι απο τον λαο βαδιζεις σε επικινδυνα μονοπατια.

με παρεξηγησες....νομιζω.

δεν αποστασιουμαι απο τον λαο γιατι αποτελω και γω κομματι του.Δεν νοιωθω ανωτερος και ουτε τασσομαι υπερ των δικτατορικων καθεστωτων οπως υπογειως υπονοησες.Και γνωριζω πολυ καλα τις συνεπεις της τυφλης υποταγης σε εναν ηγετη.

με αλλα λογια αλλο Che Guevara και αλλο hilter,αυτο θελω να το πω

οτιδηποτε και να προεχει,σημασια εχει το αποτελεσμα.Οι μεγαλοι βασικοι μισθοι,το κρατος που λειτουργει καλυτερα.Τωρα το πως αισθανονται για αυτο οι κυβερνησεις δεν νομιζω πως εχει καποιο αντικρυσμα στην αισθητη πραγματικοτητα.Ας το πετυχανε και κατα λαθος στο κατω κατω :rofl::rofl:.

ναι σωστα,σκεπτομενος βραχυπροθεσμα και αφου ΤΩΡΑ περναω καλα ποσως με ενδιαφερει η δραση των κυβερνησεων.ε ναι λοιπον,τετοιου ειδους νοοτροπιες απο τον "λαουτζικο" φοβαμαι.

Λιγες διευκρινισεις σε αυτο ???Ειναι αρκετα νεφελωδης η διατυπωση.Και δεν νομιζω πως ειναι σωστο να συγκρινουμε ενα κλειστοφοβικο αυταρχικο-ολιγαρχικο(εστω και κατω απτην ταμπελα <δημοκρατικος συγκεντρωτισμος>) καθεστως με εντονα στοιχεια τρομοκρατιας,ατομικα δικαιωματα 0, με μια συγχρονη κοινοβουλευτικη δημοκρατια...

δεν συνεκρινα τπτ.

θεωρω απλως οτι ο λαος της ρωσιας λιγο πριν οκτωβριανη συνηδειτοποιησε οτι ειναι θυμα απιστευτης εκμεταλλευσης και ειχε φτασει στο εσχατο σημειο οπως αναφερει και stiffler και επαναστατησε.αργοτερα πολλα αλλαξαν μεταξυ των οποιων και η "συνειδοποιηση" του λαου με τις γνωστες συνεπειες

It's called, συμφέροντα. Και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Εδώ δεν αναφέραμε και ούτε μας ενδιαφέρει, πως βγάζουν χρήματα τα κράτη. Ωραία πόσες άλλες χώρες κάνουν εμπόριο όπλων? Σχεδόν όλες. Και επειδή η Δανία και η Νορβηγία βγάζουν κάργα πετρέλαιο? Τι έγινε? Ποια πετρελαιοπαραγωγική χώρα ή χώρα παραγωγής και διακίνησης όπλων προσφέρει την ποιότητα ζωής(με όσα όλα αυτο εμπεριέχει) που προσφέρουν οι σκανδιναβικές χώρες? Καμία.

Σημασία έχει ότι σέβονται τον πολίτη και ναι, αρέσει δεν αρέσει στον κόσμο,οι σκανδιναβικές χώρες είναι παράδειγμα σωστής δημοκρατίας.

ναι μονο που ξερεις ο ορος δημοκρατιας δεν περιοριζεται στα στενα ορια ενος κρατους.Δηλαδη ειμαι δημοκρατικος σαν κρατος και στην εσωτερικη πολιτικη και εκμεταλλευτης και δυναστης με τους υπολοιπους?

αλλα τι με νοιαζει που η βενζινη εφτασε 1,5€/λ και ενδεχομενως να φερει ευθυνη και η σουηδια πχ αφου ειπαμε οτι ειναι δημοκρατες σωστα?

Ολα για μενα ειναι θεμα συστηματος αξιων.

Η κοινωνια μας ειτε μας αρεσει ειτε οχι εχει αξιες το χρημα,τα υλικα αγαθα,τη δοξα και τη φιγουρα.

Με τετοιες αξιες δεν υπαρχει ελπιδα.τελος.

Στις σκανδιναβικες χωρες δεν εχουν τετοιες αξιες εχουν αλλες οπως το σεβασμο στο συνανθρωπο,τη τιμιοτητα,την ωριμοτητα,τη κοινωνικη συνειδηση,τη δικαιοσυνη,τη παιδεια κτλ.

Για αυτο ειτε καπιταλιστες ειτε κομμουνιστες ειτε βικινγκ να ειναι σαν κοινωνικη οργανωση θα ειναι καλυτεροι απο εμας.

Αμα καταφερουμε και εμεις να αλλαξουμε το συστημα αξιων μας κατι θα γινει.

ΥΓ τη ταινια λεοντες αντι αμνων την εχω δει,αδιαφορη για μενα δηλαδη δε μου ειπε κατι που δεν ηξερα,για καποιον που δεν εχει ψαχτει ειναι καλη.Εγω με τη¨σειρα μου θα σου προτεινα αυτη http://www.imdb.com/title/tt0113247/

Η Σουηδια αποτελει χρονια τωρα κεντρο παραλαβης κ μεταφορας οπλων προς τις εμπολεμες χωρες τις ανατολης.

ωωωπ!ενδιαφερον αυτο,δωσε πηγες...Ειμαστε σιγουροι πως δεν ειναι απτις γνωστες smart sanctions του ΟΗΕ που εγινε η φασαρια με την Al Barakaat πχ και ελεγε η "Επιτροπη Κυρωσεων" "ααα τα στοιχεια ειναι απορρητα και δεν σας τα γνωστοποιω"???

εκμεταλλευτης και δυναστης με τους υπολοιπους?

πωτς γενεν αυτο?(ogunsoto mode off)=πως γινεται αυτο???τι εκαναν ???

Πώπω 5 σελίδες θρέντ για το κινητό της...φαντάσου να σκάσει καμιά φωτό με κάνα laptop VAIO....έρε γλέντια :hehe:

ΥΓ τη ταινια λεοντες αντι αμνων την εχω δει,αδιαφορη για μενα δηλαδη δε μου ειπε κατι που δεν ηξερα,για καποιον που δεν εχει ψαχτει ειναι καλη.Εγω με τη¨σειρα μου θα σου προτεινα αυτη http://www.imdb.com/title/tt0113247/

μα δεν στην προτεινα να σου δωσει κατι νεο σαν "πληροφορια" για την τακτικη των αμερικανων αυτα ειναι οντως γνωστα ,λιγο πολυ, σε ολους.απλα σου δινει να καταλαβεις γιατι εαν ειναι στ@ρχιδιστης εξυπηρετεις τα δικα τους συμφερονται,κανεις ακριβως αυτο που θελουν χωρις να ανοιξει ρουθουνι.Και την ταινια σου,φυσικα και θα την δω:T:

ωωωπ!ενδιαφερον αυτο,δωσε πηγες...Ειμαστε σιγουροι πως δεν ειναι απτις γνωστες smart sanctions του ΟΗΕ που εγινε η φασαρια με την Al Barakaat πχ και ελεγε η "Επιτροπη Κυρωσεων" "ααα τα στοιχεια ειναι απορρητα και δεν σας τα γνωστοποιω"???

Ψαξε να διαβασεις για την υποθεση Olof Palme ,πρωθυπουργος της Σουηδιας, δολοφονηθηκε το 76 και η υποθεση κατα την αστυνομια εκλεισε με την συλληψη ενος τυπικου ημιτρελου εγκληματια η οποια δεν επεισε κανεναν απ οσους ασχοληθηκαν με την υποθεση αργοτερα

Ειχε κ ο Εξαντας αφιερωμα στο θεμα, πολυ ωραιο ντοκιματερ μπορεις να δεις Online απο την σελιδα της net

Πρωτον η Δανια δεν βγαζει λεφτα απο το ΔΙΚΟ της πετρελαιων αλλα εκμεταλλευοντας τα κοιτασματα των αλλων χωρων (οι εταιριες εξοριξης πετρελαιου ανα τον κοσμο μετριουνται στα δακτυλα κ ειναι οι μονες που εχουν τα μεσα να το κανουν)! Και αν δεν σε ενδιαφερει πως βγαζει τα χρηματα απο τα κρατη τι σε ενδιαφερει? Και εγω αμα ειχα 50 ατομα να εκμεταλλευομαι και να μου δινουν λεφτα θα ημουν ο καλυτερος οικογενιαρχης του κοσμου θα χα 2 ντανταδες για το καθε παιδι κ το πηγαινα στο πιο ακριβα κολεγια του κοσμου. Ειναι παραλογο αυτο που λεω?

Η χωρες αυτες καθε αλλο απο παραδειγμα αποτελουν, παρα την παραμυθια δημακρατια τους που τοσο πολυ διαφημιζεις τα ποσοστα αυτοκτονιων ειναι τα μεγαλυτερα στην κοσμο! Ειναι λοιπον ενα πληρως ανεπυγμενο καπιταλιστικο συστημα τιποτα αλλο κ δεν οφειλειτε μονο στην καλη τους οργανωση κ παιδεια αλλα κ στην γεωγραφικη τους θεση και στα γεγονοτα, μην ξεχνας οτι οι χωρες αυτες ειναι αεροκατοικημενες χωρις (τοτε) γεωγραφικο κ στρατηγικο ενδιαφερον!

Δεν ειναι λοιπον οτι το συστημα σεβετε τον πολιτη απλως επειδη εχει ενα πληρως ανεπτυγμενο συστημα (παιδεια,υγεια,δημοσιες υπηρεσιες) οι πολιτες αυτων των χωρων που ειναι κ οικονομικα σε πολυ καλυτερη κατασταση απο αλλους στην ευρωπη, δεν ενδιαφερονται για τις κυβερνησεις, το κρατος η τι γινετε περα απο την χωρα τους αφου δεν εχουν κατι να παραπονεθουν γιατι απλως εχουν συνηθησει σε μια αστικη κατασταση χωρις να βλεπουν τυχον προβληματα (αν ρωτησεις σουηδο να σου πει πιος σκοτωσε τον Παλμε κανεις δεν ξερει)

Και για να εχουν λοιπον 3-4 χωρες τον χαβα τους θα πρεπει να το πληρωνουμε ολοι οι υπολοιποι...

Ωραιο παραδειγμα δημοκρατιας...

Και εγω αμα ειχα 50 ατομα να εκμεταλλευομαι και να μου δινουν λεφτα θα ημουν ο καλυτερος οικογενιαρχης του κοσμου θα χα 2 ντανταδες για το καθε παιδι κ το πηγαινα στο πιο ακριβα κολεγια του κοσμου. Ειναι παραλογο αυτο που λεω?

Όχι, δεν είναι παράλογο αλλά δεν είναι και έτσι τα πράγματα. Το ότι εκμεταλλεύεσαι 50 ανθρώπους που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ δεν έχει σχέση με την δημοκρατία. Η εξωτερική πολιτική είναι άλλο ζήτημα και κατα την γνώμη κάθε κράτος θα πρέπει να κάνει αυτό ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

Η χωρες αυτες καθε αλλο απο παραδειγμα αποτελουν, παρα την παραμυθια δημακρατια τους που τοσο πολυ διαφημιζεις τα ποσοστα αυτοκτονιων ειναι τα μεγαλυτερα στην κοσμο!

Άσχετο, συνεχίζω.

Ειναι λοιπον ενα πληρως ανεπυγμενο καπιταλιστικο συστημα τιποτα αλλο κ δεν οφειλειτε μονο στην καλη τους οργανωση κ παιδεια αλλα κ στην γεωγραφικη τους θεση και στα γεγονοτα, μην ξεχνας οτι οι χωρες αυτες ειναι αεροκατοικημενες χωρις (τοτε) γεωγραφικο κ στρατηγικο ενδιαφερον!

Λοιπόν μάλλον πρέπει να κάνουμε κάποια μαθηματάκια ιστορίας.(Με την καλή έννοια πάντα μην με παρεξηγήσεις, φιλική κουβέντα κάνουμε :))

Βαρύ Ύδωρ

Πετρέλαιο στα παράλια της Νορβηγίας.

Τεράστια αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος σε όλη την σκανδιναβική Χερσόνησο.

Και πολλά άλλα διάφορα.

Άρα η σκανδιναβική χερσόνησος κάθε άλλο παρά ασήμαντη ήταν κατα την διάρκεια των ετών

Δεν ειναι λοιπον οτι το συστημα σεβετε τον πολιτη απλως επειδη εχει ενα πληρως ανεπτυγμενο συστημα (παιδεια,υγεια,δημοσιες υπηρεσιες) οι πολιτες αυτων των χωρων που ειναι κ οικονομικα σε πολυ καλυτερη κατασταση απο αλλους στην ευρωπη, δεν ενδιαφερονται για τις κυβερνησεις, το κρατος η τι γινετε περα απο την χωρα τους αφου δεν εχουν κατι να παραπονεθουν γιατι απλως εχουν συνηθησει σε μια αστικη κατασταση χωρις να βλεπουν τυχον προβληματα

Αυτό για μένα είναι ευμάρεια.

Και για να εχουν λοιπον 3-4 χωρες τον χαβα τους θα πρεπει να το πληρωνουμε ολοι οι υπολοιποι...

Ωραιο παραδειγμα δημοκρατιας...

Δεν ξέρω πού σου έχουν φταίξει οι χώρες της Σκανδιναβίας.

Αν έχεις κάποιο καλύτερο παράδειγμα δημοκρατίας πες μου.

Δυστυχώς θα θέλαμε πάρα πολύ να ήμασταν σαν και αυτούς (Προσωπική άποψη πάντα)

Φιλικά :)

Κοιτα γιατι παρεξηγησεις τα πραγματα

δεν ειναι οτι δεν θα θελαμε να ημασταν σαν κ αυτους ειπα οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο αθωα οσο φαινονται.

Οσο για το τοτε γεωγραφικο ενδιαφερον δεν μιλισα για σημερα αλλα κατα τους αιωνες εννοωντας οτι αυτες τις χωρες δεν τις πειραξε σχεδον ποτε κανεις, ουτε πιεστηκαν ποτε απο εξωτερικα συμφεροντα κ ετσι ειχαν το χρονο να αναπτυχθουν...

τα ποσοστα αυτοκτονιων ειναι τα μεγαλυτερα στην κοσμο

Κανεις το πολυ μεγαλο λαθος να εκτιμας μια κοινωνιολογικη στατιστικη παραλειποντας σοβαρους παραγοντες.Ελα να σου πω ενα παραδειγμα απο βιβλιο κοινωνιολογιας δικαιου.Σε μια ευρωπαικη χωρα(δεν θυμαμαι,το παραδειγμα παντως αναφερεται στο βιβλιο "Κοινωνιολογια Δικαιου του Θ.Κ. Παπαχριστου" ειχε γινει ερευνα για τις αυτοκτονιες και διαπιστωθηκε οτι οι πιο πολλοι αυτοχειρες ειναι μορφωμενοι (πανεπιστημιο).Ειναι λογικο να υποστηριξει κανεις οτι οποιος μορφωνεται αυξανει τις πιθανοτητες του να αυτοκτονησει?Οχι βεβαια.Απλα ο ερευνητης που εκανε την ερευνα δεν συνυπολογισε οτι οσο μορφωνεσαι τοσο ξεφευγεις απο θρησκοληψιες ->αρα και παυεις να θεωρεις την αυτοκτονια φρικτο αμαρτημα κλπ.Μην αγνοεις λοιπον καποιους ενδιαμεσους παραγοντες που μπορει να αλλαζαν εντελως την αντιληψη σου για την συνδεση πολιτικοοικονομικου συστηματος-ποσοστου αυτοκτονιων.

Δευτερον.Αλλο το τι ειναι δικαιο στο εσωτερικο ενος κρατους,αλλο το τι ειναι δικαιο στις εξωτερικες σχεσεις του κρατους.Στο εξωτερικο,το κρατος υποχρεουται να προστατευει με τον καλυτερο δυνατο τροπο τα συμφεροντα των πολιτων του απεναντι στα αλλα κρατη.Και εξαλλου το κρατος ειναι κυριαρχο (Πχ δεν μπορει να υπαχθει στην δικαιοδοσια ενος δικαστηριου αν δεν την αποδεχθει πρωτα με συμβαση,ενω πχ ενας ιδιωτης εννοειται πως δικαζεται απο δικαστηριο θελει δεν θελει).Και κατα τη διαρκεια της ιστοριας πολλα κρατη εχουν ενεργησει εντελως διαφορετικα στο εσωτερικο και εντελως διαφορετικα στο εξωτερικο επιπεδο.Πχ σε μια αριστερη ιντερνετικη πηγη αναφερεται οτι η Ρωσσια,γυρω στο 1919-1922 ,ζητωντας την διεθνη αναγνωριση του νεου καθεστωτος απο την Ελλαδα,προσφερθηκε να αναμειχθει αρκετα στα θεματα που ειχαν προκυψει με τις ελληνικες μειονοτητες του Ποντου/ με τους ελληνες της Μικρας Ασιας,χωρις να αξιολογησει την εν λογω παρεμβαση οπως θα την αξιολογουσε σημερα ενα κομμα παρομοιας ιδεολογιας...

εχω νεα , η αλεκα ειδε το made in china και νομιζε πως ειναι προιον της επαναστασης του λαου για αυτο και το πηρε....συνομωσια

• 1 month later...

Ξέρω ότι είναι καιρός το ποστ όμως το είδα και δεν άντεξα... εσείς έπρεπε να ζητάτε κανονικά συγνώμη...

Η Apple όπως και κάθε Apple έχει εργάτες στο δυναμικό της. Οι εργάτες ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάνουν όλη τη δουλειά. Ο Μαρξ λοιπόν υποστήριξε ότι εφόσον οι εργάτες φτιάχνουν τα προϊόντα γιατί να μην ελέγχουν και τα μηχανήματα με τα οποία τα παράγουν;

Λοιπόν, η Apple δεν είναι δημιούργημα του καπιταλισμού αλλά δημιούργημα των ανθρώπων που δουλέψανε για να την χτίσουν (ας έπιανε ο jobs να παράγει υπολογιστές ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ να δούμε τι θα έκανε). Η παραγωγή λοιπόν είνα συλλογική εργασία. Άρα και τα προϊόντα που παράγονται από τους ίδιους τους εργάτες θα έπρεπε λογικά να μπορούν να τα αποκτούν οι ίδιοι. Στην κίνα π.χ. το κινεζάκι που σκίζεται να φτιάξει το παπούτσι της nike θα έπρεπε λογικά να μπορεί να το αγοράσει κιόλλας. Αμ δε. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ; Αφού αυτό το ίδιο το παράγει το !#!$!%%!%πάπουτσο!!!!!!

Μη μου λέτε τώρα ότι η Παπαρήγα δεν δικαιούτε iphone. Σίγουρα περισσότερο από τον Jobs. Η παπαρήγα κονομάει (το λέω για ορισμένους εδώ μέσα) 100 χιλιάρικα τον χρόνο. Απλά δεν έχει καταθέσεις γιατί τα χαλάει στα iphone. Μισθό έχει. Ξαναλέω, όποιος νομίζει ότι την Apple την έχτισε ο Jobs (και την κάθε apple) ή ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ δεν ξέρει τι του γίνεται. Οι κομμουνιστές τυνχάνει να είναι και διεθνηστές. Έχετε ακούσει το ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ; ε για τον jobs χτυπάει η καμπάνα. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ.

Εάν αύριο μεθαύριο, γίνει επανάσταση εις την αμερικήν (αστείο αλλά λέμε) και η apple περάσει στα χέρια των εργατών ποια θα είναι η διαφορά;

Να σας πω εγώ την διαφορά. Θα χουν iphone ΟΛΟΙ και όχι μόνο οι παπαρήγες. Λοιπόν, αυτά να τα πάτε να τα πείτε σε τίποτα ΚΝΙΤΕΣ που νομίζουν ότι άμα δεν πιουν κόκα κόλα ο CEO της εταιρίας θα τα τινάξει.

Αυτά.

Τα χεις μπλεξει λιγο ή μου φαινεται;;;

1.Λεγεται προλεταριοι ολου του κοσμου ενωθειτε,οχι ξεσηκωθειτε!

2.Σιγα μην βγαζει και 200χιλιαρικα.Δες και κανα ποθεν αισχες που δειχνει ετησια εισοδηματα και οχι καταθεσεις

3.Ο μαρξ δεν μιλησε ακριβως για i-phone,ειναι και λιγο παραλογο ετσι οπως το λες,αυτος που παραγει παπουτσια δεν θα περνει παπουτσια,ουτε απλα θα μπορει να τα αγορασει,θα περνει την αντιστοιχη αξια αυτων που παραγει

4.Αν ονειρευεσαι οτι θα γινει επανασταση,και θα παρεις iphone αλλαξε ιδεολογια

5.Στην αμερικη οχι απλα θα αλλαξει η κατασταση στην apple αλλα και παντου οταν γινει επανασταση

1. Σωστά. Δεν αλλάζει κάτι.

2. http://www.skai.gr/master_story.php?id=49511 103.266 ευρώ εισόδημα.

3. Μα καλά με δουλεύεις; Απλά δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Μιλάω για τώρα. Εάν ο καπιταλισμός ήταν λογικό σύστημα, το ίδιο το κινεζάκι θα μπορούσε να αγοράσει αυτό που παράγει. Σιγά μην έχει τα λεφτά. Κοινώς ο καπιταλισμός σου απαγορεύει να αγοράζεις τα προϊόντα που ο ίδιος παρασκευάζεις. Τι εννοούσε δηλαδή ο Μαρξ όταν έλεγε ότι η ιδιοτικοποίηση έχει καταργηθεί ήδη; ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ.

4. Αφού το λες εσύ θα αλλάξω. Θα γίνω "ΑΣΧΕΤΟΣΜΕIQ4".

5. ... Είπε κανείς το αντίθετο;

2. Από τα οποία κρατάει 10κ το χρόνο και τα άλλα τα δίνει στο κόμμα (για το ποσό δεν είμαι σίγουρος 100%)

2. Από τα οποία κρατάει 10κ το χρόνο και τα άλλα τα δίνει στο κόμμα (για το ποσό δεν είμαι σίγουρος 100%)

Στην Ελλάδα ζούμε. Δηλώνει 100Κ, όπως και όλοι οι άλλοι.

Εχεις δικιο.Ολοι οι βουλευτες του κκ δινουν τον μισθο τους στο κομμα και περνουν ενα μισθο κομματος πολυ μικροτερο για να ζουν.

Αμα δεν τα εδινε,θα ειχε σπιτια εξοχικα κτλπ και δεν θα εμενε σε ενα απλο σπιτι απεναντι απο ενα καθηγητη μου

Edit:ολοι οι αλλοι δε δηλωνουν 100Κ και ενα σπιτι,ουτε τα δινουν στο κομμα τους!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.