winters Ιούνιος 29, 2008 #61 Ιούνιος 29, 2008 Πρωτα απ'ολα//Το ΚΚΕ δεν ειναι κομμα εξουσιας// κ οπως εχει δηλωσει η γραμματεας του// δεν θελουμε να γινουμε κυβερνηση//Απο κει κ περα// δε με απασχολει τι κανει η κορη της Παπαρηγα// Καλα κανει κ σπουδαζει στο deree college// Aφου οπως λεει η μαμα δε τα καταφερε στις πανελληνιες κ πηγε σε "ιεκ"//Ομως να πηγαινει στο Pierce College [Aμερικανικο Κολλεγιο] ειναι λιγο αστειο// Η Αλεκα υποστηριζε οτι τη βολευε επειδη ειναι κοντα στο σπιτι της κ επειδη δεν υπηρχε ολοημερο σχολειο στη περιοχη κ δε πορολαβαινε να τη παρει στο σχολασμα// ποσο μακρια να ειναι το κοντυνοτερο δημοσιο γυμνασιο/λυκειο στην Αγ.Παρασκευη ωστε δε μπορουσε να γυρισει σπιτι μονο του το παιδι κ ποιο παιδι δε μπορει να γυρισει μονο τ σπιτι μερα μεσημερι???? αλλα παιδια [παρα πολλα] κανουν ολοκληρο ταξιδι για να πανε σχολειο//κ εστω οτι γουσταρει να το στειλει σρ ιδιωτικο επειδη ειναι καλυτερο// ελληνικα δεν υπαρχουν?>?[η δαμανακη τρωει πολυ κραξιμο//]
Maximus Ιούνιος 29, 2008 #62 Ιούνιος 29, 2008 Δεν υπάρχει σαμποτάζ για μένα. Οι ίδιοι φταίνε, με τα μηνύματα που περνάνε στο λαό, ο οποίος τους θεωρεί υποκριτές. Είναι άλλο το σύγχρονο αριστερό ιδεώδες και άλλο το σφυροδρέπανο. Οι αριστεροί ηγέτες στις ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχουν σφυροδρέπανα. Έχουν αποδεχτεί τον καπιταλισμό ως αναγκαίο κακό, απλώς φροντίζοντας να μοιράζουν σωστά και δίκαια το δημόσιο χρήμα, εξασφαλίζοντας πρώτα την ποιότητα διαβίωσης του λαού της χώρας και ταυτόχρονα φυσικά και την ευαρέσκεια των βιομηχάνων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτές οι χώρες έχουν ακμάζουσες αυτοκινητοβιομηχανίες Το ΚΚΕ, με την "σοβιετική" σημαία που κουβαλάει μαζί του, έχει καταντήσει γραφικότερο από τη γραφικότητα. Αν ο εκσυγχρονιστής αριστερός ηγέτης σε μια από τις Σκανδιναβικές χώρες π.χ. είχε ένα iPhone, δε θα τον κατέκρινε κανείς. Γιατί ποτέ του δε θα βγήκε να φωνάξει "Κάτω το κεφάλαιο, κάτω οι Αμερικάνοι και τα προϊόντα τους, κάτω ο καταναλωτισμός". Αντιθέτως, όταν η Αλέκα και κάθε Αλέκα βγάζει το iPhone ή στέλνει το παιδί της στα καλύτερα Αμερικάνικα κολέγια, προδίδει την ιδεολογία που έχει. Γιατί δεν έχει αριστερή ιδεολογία, έχει απλά αντικαπιταλιστική ιδεολογία με σημαία το σφυροδρέπανο. Έτσι ο κόσμος, αγανακτεί με το δίκιο του. Και ας αφήσουμε τα περί "καλύτερης μόρφωσης", μπορούσε να το στείλει σε ένα Ευρωπαϊκό κολέγιο. Όπως είπε πολύ εύστοχα κάποιος, είναι σα να βλέπεις το Χριστόδουλο να τρώει παϊδάκια Μεγάλη Παρασκευή.
astrolabos Ιούνιος 29, 2008 #63 Ιούνιος 29, 2008 Έτσι ο κόσμος, αγανακτεί με το δίκιο του. Μακάρι ο κόσμος να αγανακτούσε μόνο για το iphone της Παπαρήγα
jimakos21 Ιούνιος 29, 2008 #64 Ιούνιος 29, 2008 Mπροστα στο δρομο που χαραξε ο Fidel ραααααα! Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΙΧΝΗ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!!
Maximus Ιούνιος 29, 2008 #65 Ιούνιος 29, 2008 Καλά, ο κόσμος φωνάζει για τους μισθούς και 75.000 θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ πάλι, αλλά πλζ στέη ον τόπικ
Tsakonas Ιούνιος 29, 2008 #66 Ιούνιος 29, 2008 Για το οτι ο γονιος δικαιουται να κανει τα παντα για το παιδι του ΟΚ.Αλλα πως γινεται καποιος να ξεκιναει ολη αυτην την φασαρια για τα ιδιωτικα πανεπιστημια (και τις καταπαρανομες καταληψεις και τις πορειες κλπ) και απο την αλλη να κανει αυτο ακριβως που θελει να αποτρεψει (την μορφωση απο επιχειρησεις)???Δηλαδη...δεν την καταλαβαινω αυτην την λογικη του εσεις μην το κανετε ,εγω ειμαι διαφορετικος και το κανω.Πως μπορει ενας ανθρωπος να αξιωσει την εμπιστοσυνη σου οταν ζητα απο σενα να σταματησεις κατι που ο ιδιος ατομικα το προωθησε?(αν ημουνα λαικιστης θα ρωταγα και πως επικροτει τις εντελως παρανομες καταληψεις οταν η ιδια στελνει το παιδι της σε ενα "μαγαζακι" οπου δεν γινονται αυτες?δεχεται δηλαδη οτι τις συνεπειες των καταληψεων θα τις υφιστανται αλλοι και ξερει να τις επικροτει εξ αποστασεως και αφ'υψηλου?αλλα δεν το ρωταω γιατι δεν ειμαι λαικιστης) Εξαλλου,απο την στιγμη που ενα ατομο μπαινει στην πολιτικη,το δικαιωμα του στην ιδιωτικη ζωη περιοριζεται σε καποια σημεια.Δηλαδη...δεν θα ειχαμε ολοι την ιδια αντιδραση αν βλεπαμε τον χοντρο με μπλουζιτσα σοβιετικης ενωσης (σαν αυτην που ειχε η κανελλη μας),τον George να λεει "ζητω τα γαλαζια παιδια",τον χερι χερι να φοραει μπλουζα με τον κεμαλ,τον Τσιπρα να λεει "καλα πληρωνεστε ρε παιδια".....Και φυσικα,ουτε η πρωτη ειναι ,ουτε η τελευταια..Και για την "ποιοτητα " αυτου του Tufts University πουχει σπουδασει ο χονδρος ακουγονται διαφορα,και για το διδακτορικο του George υπαρχουν πολλοι urban legends ,και κατι πραγματα για οφφ σοουρ σε συναρτηση με τον εθνικο μας γουρλη εχω ακουσει...
winters Ιούνιος 29, 2008 #67 Ιούνιος 29, 2008 Mπροστα στο δρομο που χαραξε ο Fidel ραααααα! Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΙΧΝΗ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!! Mαλλον τον τσαβες θες να πεις//
LL_NEO Ιούνιος 29, 2008 #70 Ιούνιος 29, 2008 Ερώτηση: Το έσπασε μονη της; Η κουβέντα θα πάει μακρυά και δεν έχει κατα την ταπεινή μου άποψη και νόημα. Όσον αφορά το αριστερισμού κτλ μου φτάνει να ξέρω ότι όλοι οι αριστεροί της έρμης της Ελλάδας συνειδητοποίησαν ότι ο Στάλιν δεν ήταν ακριβώς "απλά νευρικός" όταν πλέον έπεσε η ΕΣΣΔ. Έτσι επειδή τώρα είναι ΟΚ να διαχωρίζουμε αριστερά και σοβιετικό καθεστώς αλλά λίγα χρόνια πριν ήταν κομμάτάκι δύσκολο εως και ανήκουστο. Btw είμαι ο τελευταίος που θα κατηγορήσει την Παπαρήγα που έστειλε την κόρη της σε ιδιωτικό. Αλλά ρε χρυσή μου αν εσένα σου φαίνονται πολλά 3 χιλιόμετρα δρόμος, ο Χριστιανός που θα στείλει το βλαστάρι του στην Αγγλία να σπουδάσει επειδή εδώ κομπάζουμε περι δωρεάν παιδείας και π@π@ριες καμαρωτές δεν έχει ψυχούλα;
stiffler Ιούνιος 30, 2008 #71 Ιούνιος 30, 2008 Μιας και εγιναν πολλες αναφορες περι αριστερων ,ιδεολογιων κτλ και αφου επαναλαβω πως γεγονος οτι η παπαρηγα εχει i phone δε μου λεει κατι περα απο το οτι η apple ειναι συμβολο του σκληρου καπιταλισμου και σαν εικονα ειναι λιγο ακυρη...(αν ηξερα οτι το iphone το εχει για μοστρα,που δε το πιστευω, και οχι γιατι το χρησιμοποιει σα τεχνολογια τοτε θα ειχα προβλημα)Αυτο που μου τη σπαει ειναι κατι τυποι στυλ παπακωσταντινου-λαζοπουλου που ειναι αριστεροι με δεξιες τσεπες.Τους βλεπουμε να τραγουδανε και να φιλοσοφουν υπερ της αριστερης ιδεολογιας κτλ να ντυνονται με τριμμενο τζινακι και λιγδα στο μαλλι και κατα τα αλλα οδηγανε ολοι μερσεντες τουλαχιστον και μενουνε σε βιλαρες σε ακριβες περιοχες.Ε κατι τετοιοι ψευτοεπαναστες μου τη σπανε.Γενικα οταν τα λογια και τα πιστευω που δινει ο αλλος δε συμβαδιζουν με τις πραξεις του και το τροπο ζωης του ειναι δηλαδη "δηθεν" τοτε μου τη σπαει και το θεωρω μεγιστο καραγκιοζιλικι.Πιο πολυ σεβομαι σαν προσφορα στο κοινωνικο συνολο τη δουλεια ενος ανθρωπου που καθησε και εβαλε ενα λιθαρακι σε ενα προγραμμα ανοιχτου κωδικα που χρησιμοποιω τζαμπα , παρα τη λιγδα στο μαλλι και το τριμμενο τζιν του παπακωσταντινου που υποστηριζουν στυλιστικα τις αριστεροπαπαρολογιες που λενε αυτος και οι παρεες του , και χρεωνουν 50 ευρω το ατομο να κατσεις να ακουσεις σε τραπεζι εκει που εμφανιζονται. Για μενα το προβλημα της κοινωνιας μας σημερα ειναι το οτι ειναι υλιστικη και κυριαρχειται απο τη ματαιοδοξια.Η συντριπτικη πλειοψηφια των ανθρωπων κοιταει πως να βγαλει χρημα και πως να εντυπωσιασει τους γυρω του.Σε μια τετοια κοινωνια για τι αριστερα και τι σχετικο να μιλησουμε?ολα ειναι βλακειες.Αμα ο ανθρωπος δεν φτασει στην ωριμοτητα να βγαλει το Εγω και τη ματαιοδοξια του σαν απολυτη προτεραιοτητα και να κατανοησει οτι λειτουργωντας ομαδικα,αλτρουιστικα και τιμια εν τελει θα κανει περισσοτερο καλο στον εαυτο του παρα στους γυρω του δε γινεται τιποτα.Βεβαια για να γινει το παραπανω θα πρεπει να ειναι κοινη η προσπαθεια των ανθρωπων γιατι αν ειναι μεμονωμενη τοτε δυστυχως δεν λεγεσαι ομαδικος,αλτρουιστης και τιμιος αλλα μαλ#Α$/κοροιδο/θυμα.Αυτο εχω καταλαβει απο τη μικρη εμπειρια μου στη ζωη...Οποτε καταληγω στο οτι αν δεν αλλαξει η γενικοτερη ιδιοσυγκρασια της κοινωνιας και οι αξιες της ολα τα "αριστερα" θα μου ακουγονται παραμυθακι και παπαριες οποτε δε θα παρω...και ας τα θεωρω απολυτα σωστα και ας πιστευω βαθια στην αξια τους.
giorikas Ιούνιος 30, 2008 #72 Ιούνιος 30, 2008 απλώς φροντίζοντας να μοιράζουν σωστά και δίκαια το δημόσιο χρήμα, εξασφαλίζοντας πρώτα* την ποιότητα διαβίωσης του λαού της χώρας και ταυτόχρονα φυσικά και την ευαρέσκεια των βιομηχάνων. * μαλιστα. ειναι ευκολο να μου αναφερεις εστω και ενα κρατος ,καπιταλιστικο εννοειται, που λειτουργει με αυτην την αρχη?
giorikas Ιούνιος 30, 2008 #73 Ιούνιος 30, 2008 Για μενα το προβλημα της κοινωνιας μας σημερα ειναι το οτι ειναι υλιστικη και κυριαρχειται απο τη ματαιοδοξια.Η συντριπτικη πλειοψηφια των ανθρωπων κοιταει πως να βγαλει χρημα και πως να εντυπωσιασει τους γυρω του.Σε μια τετοια κοινωνια για τι αριστερα και τι σχετικο να μιλησουμε?ολα ειναι βλακειες.Αμα ο ανθρωπος δεν φτασει στην ωριμοτητα να βγαλει το Εγω και τη ματαιοδοξια του σαν απολυτη προτεραιοτητα και να κατανοησει οτι λειτουργωντας ομαδικα,αλτρουιστικα και τιμια εν τελει θα κανει περισσοτερο καλο στον εαυτο του παρα στους γυρω του δε γινεται τιποτα.Βεβαια για να γινει το παραπανω θα πρεπει να ειναι κοινη η προσπαθεια των ανθρωπων γιατι αν ειναι μεμονωμενη τοτε δυστυχως δεν λεγεσαι ομαδικος,αλτρουιστης και τιμιος αλλα μαλ#Α$/κοροιδο/θυμα.Αυτο εχω καταλαβει απο τη μικρη εμπειρια μου στη ζωη...Οποτε καταληγω στο οτι αν δεν αλλαξει η γενικοτερη ιδιοσυγκρασια της κοινωνιας και οι αξιες της ολα τα "αριστερα" θα μου ακουγονται παραμυθακι και παπαριες οποτε δε θα παρω...και ας τα θεωρω απολυτα σωστα και ας πιστευω βαθια στην αξια τους.δεν μας λες και τιποτα.για την ακριβεια αποφευγεις το πιο δυσκολο/κρισιμο σημειο.Πως θα μπορεσει αυτος ο οχλος που σκεφτεται τοσο ατομιστικα να συνειδητοποιησει οτι το κοινωνικο συμφερον μακροπροθεσμα οδηγει σε ευημερια που καρπωνεται και αυτος?Εδω αναδεικνυεται ο ρολος και η σημασια μιας ιδεολογιας (και ενος ηγετη ισως) που θα μπορεσει να χειραφετησει ,μεσω της παιδειας,το λαο απο τις ανθρωπινες αδυναμιες (στο βαθμο του δυνατου) και να τον οδηγησει σε ενα ανωτερο επιπεδο κοινωνικης συνειδητοποιησηςΚαι αν αυτο σου ακουγεται ουτοπικο ειναι πολυ πιο ελπιδοφορο απο την "ατομικη ωριμανση" που επικαλησε και που ειναι πραγματικα απιθανο να συμβει αυθορμηταΟποτε τα περι παπαρολογιας της αριστερης ιδεολογιας(καλης ή κακης) που ευκολα και αυθαδως αναφερεις ειναι το μεσο ή τουλαχιστον μια αποψη για το πως μπορει να προαχθει μια κοινωνια
Hohenstaufen Ιούνιος 30, 2008 #74 Ιούνιος 30, 2008 *μαλιστα. ειναι ευκολο να μου αναφερεις εστω και ενα κρατος ,καπιταλιστικο εννοειται, που λειτουργει με αυτην την αρχη? Σκανδιναβικές Χώρες. ΕΔΙΤ: Για να απαντάω πιο σώστα στην ερώτηση σου. Δανια Νορβηγία Σουηδία Ισλανδία.
giorikas Ιούνιος 30, 2008 #75 Ιούνιος 30, 2008 το οτι συμβαινει να εχουν ενα καλυτερο επιπεδο ζωης απο αλλες χωρες(που συμφωνω) δεν σημαινει οτι για τις κυβερνησεις τους προεχει η ευμαρια των...πολιτων.ειναι προφανες νομιζω
stiffler Ιούνιος 30, 2008 #76 Ιούνιος 30, 2008 δεν μας λες και τιποτα.για την ακριβεια αποφευγεις το πιο δυσκολο/κρισιμο σημειο.Πως θα μπορεσει αυτος ο οχλος που σκεφτεται τοσο ατομιστικα να συνειδητοποιησει οτι το κοινωνικο συμφερον μακροπροθεσμα οδηγει σε ευημερια που καρπωνεται και αυτος?Εδω αναδεικνυεται ο ρολος και η σημασια μιας ιδεολογιας (και ενος ηγετη ισως) που θα μπορεσει να χειραφετησει ,μεσω της παιδειας,το λαο απο τις ανθρωπινες αδυναμιες (στο βαθμο του δυνατου) και να τον οδηγησει σε ενα ανωτερο επιπεδο κοινωνικης συνειδητοποιησηςΚαι αν αυτο σου ακουγεται ουτοπικο ειναι πολυ πιο ελπιδοφορο απο την "ατομικη ωριμανση" που επικαλησε και που ειναι πραγματικα απιθανο να συμβει αυθορμηταΟποτε τα περι παπαρολογιας της αριστερης ιδεολογιας(καλης ή κακης) που ευκολα και αυθαδως αναφερεις ειναι το μεσο ή τουλαχιστον μια αποψη για το πως μπορει να προαχθει μια κοινωνιαΔεν ειμαι καθολου αυθαδης σε μια κοινωνια ζουγκλα-βασιλειο της ματαιοδοξιας και του συμφεροντος αμα εισαι καλοπροαιρετος και απονηρευτος μολις βγεις εξω θα σε γα***ουν.Για αυτο δε δεχομαι μαθηματα και συμβουλες απο βολεμενους "δηθεν" αριστερους,ψευτοεπαναστατες τυπου λαζοπουλου και παπακωνσταντινου και θεωρω αυτα που λενε παπαριες στο τετραγωνο.Επισης αποκλειω το να ωριμασει και να αλλαξει αξιες μεσω μιας ιδεολογιας και ενος ηγετη ο λαος...αυτο και αν ουτοπικο.Ο μονος τροπος ο "οχλος που σκεφτεται τοσο ατομιστικα να συνειδητοποιησει οτι το κοινωνικο συμφερον μακροπροθεσμα οδηγει σε ευημερια που καρπωνεται και αυτος?" οπως πολυ σωστα ειπες ειναι να ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να το συνειδητοποιησει.Και αυτο θα γινει νομοτελειακα μονο οταν τα πραγματα φτασουν στο απροχωρητο και δε παει αλλο η επικρατουσα κατασταση.Μεχρις εσχατων ολοι με βαση το συμφερον και τη ματαιοδοξια τους θα λειτουργουν.Σε μια τετοια κοινωνια λοιπον προτιμω να συμβαλλω και εγω στο να τη ξεχαρβαλωσω και να τη καταστρεψω να την ισοπεδωσω παρα να σκεφτομαι με βαση το κοινωνικο συμφερον και να ειμαι ο μαλ@#@ς του χωριου.Τα θυματα αφηνουν χωρο δρασης στους θυτες,η ευθυνη ειναι μοιρασμενη...το ξερω ειμαι πολυ κυνικος αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα και μιλω απο την εμπειρια μου με τους ανθρωπους και την απογοητευση που εχω παρει μεχρι τωρα λειτουργωντας "αριστερα" στη ζωη μου...
Hohenstaufen Ιούνιος 30, 2008 #77 Ιούνιος 30, 2008 το οτι συμβαινει να εχουν ενα καλυτερο επιπεδο ζωης απο αλλες χωρες(που συμφωνω) δεν σημαινει οτι για τις κυβερνησεις τους προεχει η ευμαρια των...πολιτων.ειναι προφανες νομιζω Αν και θεωρώ οτι αντιφάσκεις εδώ, ο καθένας θεωρεί διαφορετικά την "ευμάρια" των πολιτών. Μόνο και μόνο, αν δεις από την γνώμη των ανθρώπων(πολιτών σκανδιναβικών χωρών), θα καταλάβεις ότι βλέπουν το κράτος σαν φίλο τους, που τους προστατεύει και όχι σαν τον κακό εχθρό-βραχνά-καταπατητή-κλέφτη (που είναι) εδώ στην Ελλάδα, λέει πολλά. Ίσως να είναι αρκετά δύσκολο για εμάς να το καταλάβουμε αυτό, άλλα έτσι έχουν τα πράματα εκεί πάνου. ΥΓ καλημέρα δεν είπαμε βρε!
toxas Ιούνιος 30, 2008 #78 Ιούνιος 30, 2008 Ενα απλο πραγμα θα πω ο Ernesto Che Guevara που πλεον αποτελει "προτυπο" επαναστατη (σε τετοιο βαθμο που εχει γινει προιον διαφημισης κ καταναλωσης) εκτος του οτι πηγε στα καλυτερα σχολεια κανωντας αθλητισμο κ μαθαινοντας σκακι καταγωταν απο ευπορη οικογενειαΟπως αναφερθηκε αριστερος δεν σημαινει φτωχος σημαινει καποιος που προσπαθει να αλλαξει μια κατασταση.Ισα ισα που οσα πιο πολλα μεσα διαθετει τοσο πιο "δυνατος" γινετε εναντια σε αυτο που πολεμαει.Υποκριτης γινετε οταν αφηνει τα "μεσα" να γινουν σκοπος της ζωης του, οταν βολευετε σε μια καρεκλα και γενικος οταν απολαμβανει τον καπιταλισμο στο επαρκο ενω υποτιθετε οτι το πολεμαει...Αν και θεωρώ οτι αντιφάσκεις εδώ, ο καθένας θεωρεί διαφορετικά την "ευμάρια" των πολιτών. Μόνο και μόνο, αν δεις από την γνώμη των ανθρώπων(πολιτών σκανδιναβικών χωρών), θα καταλάβεις ότι βλέπουν το κράτος σαν φίλο τους, που τους προστατεύει Αυτο το κρατος που προστατευει κ ειναι τοσο καλο κ τελειο δεν μπορεσε να προστατεψει 2 πρωθυπουργους της Σουηδιας που δολοφονηθηκαν επειδη ειπαν οχι στον πολεμο.Η Σουηδια αποτελει χρονια τωρα κεντρο παραλαβης κ μεταφορας οπλων προς τις εμπολεμες χωρες τις ανατολης.Η Δανια επισης εχει μια απο της μεγαλυτερες εταιριας πετρελαιου στον κοσμο τα συμφεροντα της οποιας φτανουν μεχρι τον βορειο πολο.Μαλλον λοιπον τα κρατη αυτα για να ειναι παραδειγμα καποια αλλα κρατη κ καποιοι αλλοι ανθρωποι εχουν πληρωσει το τιμημα
giorikas Ιούνιος 30, 2008 #79 Ιούνιος 30, 2008 Ο μονος τροπος ο "οχλος που σκεφτεται τοσο ατομιστικα να συνειδητοποιησει οτι το κοινωνικο συμφερον μακροπροθεσμα οδηγει σε ευημερια που καρπωνεται και αυτος?" οπως πολυ σωστα ειπες ειναι να ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να το συνειδητοποιησει.Και αυτο θα γινει νομοτελειακα μονο οταν τα πραγματα φτασουν στο απροχωρητο και δε παει αλλο η επικρατουσα κατασταση.Μεχρις εσχατων ολοι με βαση το συμφερον και τη ματαιοδοξια τους θα λειτουργουν.Σε μια τετοια κοινωνια λοιπον προτιμω να συμβαλλω και εγω στο να τη ξεχαρβαλωσω και να τη καταστρεψω να την ισοπεδωσω παρα να σκεφτομαι με βαση το κοινωνικο συμφερον και να ειμαι ο μαλ@#@ς του χωριου.Τα θυματα αφηνουν χωρο δρασης στους θυτες,η ευθυνη ειναι μοιρασμενη...το ξερω ειμαι πολυ κυνικος αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα και μιλω απο την εμπειρια μου με τους ανθρωπους και την απογοητευση που εχω παρει μεχρι τωρα λειτουργωντας "αριστερα" στη ζωη μου...μα δεν εχει καμμια αξια αν αναγκαστει να το καταλαβει.Γιατι οταν δεν θα ειναι πια "αναγκασμενος" θα το ξεπερασει ελαφρα τη καρδια οπως και συνεβη με την ΕΣΣΔ και την οκτωβριανη επαναστασηΦαυλος κυκλος δηλαδη.εαν αποδεχεσαι αυτην την ροη των πραγματων σαν ιστορικη αναγκαιοτητα τοτε μαλλον εισαι κλασσικος αρνητιστης/μηδενιστης
stiffler Ιούνιος 30, 2008 #80 Ιούνιος 30, 2008 Μπα ουτε αρνητιστης ουτε μηδενιστης ειμαι...λιγο σταρχιδιστης ειμαι πλεον.Η πραγματικοτητα παντως συμφωνει και αποδεικνυει αυτα που λεω.Αν εσυ εχεις ελπιδα να γινουν αυτα που λεμε απο τη καλοσυνη και την αυτογνωσια των ανθρωπων τοτε dream on...Η κοροιδια θα σταματησει μονο οταν εκλειψουν τα κοροιδα,για να τη σταματησουν αυτοι που κοροιδευουν απο μονοι τους μην ελπιζεις...Ενα απλο πραγμα θα πω ο Ernesto Che Guevara που πλεον αποτελει "προτυπο" επαναστατη (σε τετοιο βαθμο που εχει γινει προιον διαφημισης κ καταναλωσης) εκτος του οτι πηγε στα καλυτερα σχολεια κανωντας αθλητισμο κ μαθαινοντας σκακι καταγωταν απο ευπορη οικογενειαΟπως αναφερθηκε αριστερος δεν σημαινει φτωχος σημαινει καποιος που προσπαθει να αλλαξει μια κατασταση.Ισα ισα που οσα πιο πολλα μεσα διαθετει τοσο πιο "δυνατος" γινετε εναντια σε αυτο που πολεμαει.Υποκριτης γινετε οταν αφηνει τα "μεσα" να γινουν σκοπος της ζωης του, οταν βολευετε σε μια καρεκλα και γενικος οταν απολαμβανει τον καπιταλισμο στο επαρκο ενω υποτιθετε οτι το πολεμαει...Προτυπο επαναστατη ειναι γιατι τα παρατησε ολα αυτα(απαξιωνοντας τον υλισμο και τη ματαιοδοξια εμπρακτα σαν αξιες) και πηγε και εζησε στη ζουγκλα δινοντας και τη ζωη του για τις ιδεες του.Αμα συνεχιζε να ζουσε ευπορα και πηγαινε στα καλυτερα μερη και ηταν επαναστατης στα λογια θα ηταν προτυπο παπαρολογου τυπου παπακωσταντινου-λαζοπουλου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.