jasone Αύγουστος 28, 2008 #141 Αύγουστος 28, 2008 Μπορεις να κατσεις να διαβασεις μονος σου,απο το να στρεφεις στον ιδιωτικο τομεα.Εγω τουλαχιστον δε παω εκει με τιποταΟταν λεω δεν μ αρεσει το στιλ δεν εννοω μονο οτι με πειραζει που θα πληρωνω στον ιδιοκτητη αλλα και γενικα το στυλ εκπαιδευσης και γενικα του σχολειου(του ιδιωτικου)
Tsakonas Αύγουστος 28, 2008 #142 Αύγουστος 28, 2008 Η "κακια κουβα" δεν ειχε υπολογιστες γιατο λογο εμπαρκο δεν τις εφτανε το ρευμα να τους λειτουργησει εκει που τα διαβασες αυτα μαλλον δεν λεει οτι εμπαργκο ειναι κυρωση σε μια χωρα περιεχομενο της οποιας ειναι η απαγορευση εμποριου με αυτην την χωρα ,με εξαιρεση αντικειμενα απολυτης ανθρωπιστικης αναγκης.Δεν πολυσχετιζεται με το ρευμα λοιπον...Επισης μαλλον σου διαφευγει οτι η ενα 4% περιπου των εισαγωγων της Κουβας προερχεται απο το αμερικα.Και αυτο το "δεν της εφτανε το ρευμα" καταλαβαινεις μαλλον οτι ακουγεται καπως... τσιμπα ενα σαιτ να δεις 2 πραγματα www.therealcuba.com γιατι οτι υπολογιστες αγοραζε(πχ καναδας)τους κατασχει η φιλη σου η αμερικη για τρομοκρατικο υλικο. βλ απο πανω..Επισης κατι τετοιο θα δημιουργουσε λιγακι διπλωματικο επεισοδιο και ειναι ψιλοαπιθανο. (διατηρω μια ελαχιστη επιφυλαξη) Να σου πω και ενα συντομο ανεκδοτο?ε?ε? ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ :rofl: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ :rofl" ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ Τσακωνα τα επιχειρηματα και οι απαντησεις σου ειναι γελοια οτι δεν μπορεις να καταλαβεις και δεν περνα απο την εγκριση των κομματικων ποιμενων σου βαφτιζεται αυτοματα γελοιο.Γιατι αν ξυπνησεις εσυ θα καταστραφει ενα πολυ "χρησιμο" μαγαζακι. Αφου αυτα πιστευεις να πας να ψηφισεις ΝΔ-Καρατζα αυτο κι αν ειναι πολωση (την ξερεις την λεξη η δεν την λεει στην κομματικη φυλλαδα?) Γνώμη τύπου CIA. Κι εσυ δεν απεχεις πολυ.Αντι για γελοιο,κατι που σε ενοχλει το βαφτιζεις CIA αντι να του προσφερεις μια λογικη διερευνηση...Μηπως ειναι ιδεα μου οτι τα κειμενα του εν λογω κομματος ειναι σκοπιμα υπερβολικα περιπλοκα ωστε να εντυπωσιασουν τον μιστερ αβερατζ τζο?Μηπως ειναι ιδεα μου οτι αυτο το κομμα εξυμνει με προκλητικο τροπο καθεστωτα τυπου πρωην ΕΣΣΔ και Κουβας χωρις να λεει κουβεντα για τα ανθρωπινα δικαιωματα σε τετοια κρατη?Μηπως ειναι ιδεα μου οτι κανει την κοινωνικη διαπραγματευση κωμωδια,προβαλλοντας ανεφικτα αιτηματα,με μονο σκοπο να εντυπωσιασει και να χαιδεψει αυτακια?Γιατι πχ το να ζητας να παει ο κατωτατος μισθος απο 700 στα 950,μπορει να τεθει σαν βαση διαπραγματευσης και να σε παρει στα σοβαρα ο κοινωνικος εταιρος.Αν μουλαρωνεις και λες 1300 εδω και τωρα (200% απο την μια μερα στην αλλη) ειναι αδυνατον να διαπραγματευτει οποιοσδηποτε μαζι σου...Γιατι το νοημα της διαπραγματευσης αυτο ειναι "θα κανει κατι λιγο ο ενας,θα κανει κατι λιγο ο αλλος και θα καταληξουν σε ικανοποιητικο αποτελεσμα"...Για να μην αναφερθω στο 15% του ΑΕΠ στην παιδεια απο το 3% εν μια νυκτι... Ναι εσύ κάτσε φτιάξε εργοστάσιο μόνο με μάνατζερς. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι απ που και ως που ο μάνατζερ να παίρνει 200,000 ευρώ μισθό και ο εργάτης 15,000. Χωρίς τον εργάτη δεν υπάρχει επιχείρηση όπως και χωρίς τον μάνατζερ. Ο εργάτης όμως παίρνει 15 ο άλλος 200. Ξερεις να μου δειξεις στην Ελλαδα πολλους μανατζερ με 200Κ μισθο?Γιατι στις χωρες πουχουν τετοιο μισθο οι μανατζερς (που δεν ειναι στανταρ αλλα λειτουργει και με ποσοστα,δηλαδη ΔΕΝ ειναι σταθερος οπως του εργατη )εχουν και πολυ μεγαλυτερους μισθους οι εργατες...Και ο μανατζερ εχει σπουδασει αρκετα παραπανω απο τον εργατη,εχει πολλες περισσοτερες ευθυνες,δεν ξερει τι σημαινει 8ωρο,δεν εχει δικαιωμα να απεργησει (μην μου πεις?δεν ηξερες τις εξαιρεσεις στα συνδικαλιστικα δικαιωματα για τους διευθυνοντες υπαλληλους),οποτεδηποτε μενει ανεργος αν δεν παει η επιχειρηση οπως θελει ο ιδιοκτητης και κανει κατι πολυ πιο πολυπλοκο απο αυτο που κανει ο αντικαταστασιμος εργατης.Και αυτο το "κατι " κοστιζει πολυ πιο ακριβα.Μηπως πχ νομιζεις οτι τις τιμολογιακες πολιτικες της vodafone πχ που τσακιζουν τον ανταγωνισμο τις σχεδιαζουν τιποτα τηλεφωνητες η οι εργαζομενοι στα καταστηματα της? Εσύ τώρα νομίζεις ότι στην Ελλάδα κάνουν κουμάντο οι πολλοί. Καλως η κακως ,εκλεγμενοι ειναι.Δεν κατελαβαν την Βουλη.Και απο την στιγμη που εξελεγησαν,ειναι υπευθυνος ο καθενας για τις επιλογες του.Στην Κινα απο οτι ξερω δεν εχει και τοσο συχνα εκλογες.Και μην συγκρινεις μια δυτικη δημοκρατια με το καθεστως της Κινας.Ειναι καπως αντιαισθητικο. Ειρωνίες γιατί δεν ξέρεις τι να πεις. Και βεβαια ειρωνειες...γιατι προσπαθεις να αποδειξεις το αποτελεσματικο μιας θεωριας βασει ΥΠΟΘΕΤΙΚΩΝ αποτελεσματων.Και δεν την βρισκω και τοσο επιστημονικη αυτη την μεθοδο! Ναι. Η τεκμηριωση ειναι το δυνατο σου σημειο βλεπω. Όπως; τι δεν βλέπεις; ο μηχανικός της jaguar απολαμβάνει τα ίδια όχι τα ίδια ρε αδερφέ τα ΜΙΣΑ από αυτά του CEO; ο μηχανικός δηλαδή δεν προσέφερε; το αμάξι με την θεωρία του CEO φτιάχτηκε ξαναδες παλι αυτα που εγραψα παραπανω.Και αν θυμαμαι καλα για να φτιαχτει ενα αυτοκινητο χρειαζονται πολλες περισσοτερες ειδικοτητες απο εναν μηχανικο.Και εξαλλου ο CEO φροντιζει πως θα επιβιωσει απο τον ανταγωνισμο η Jaguar .Και δεν ειναι τοσο ευκολο. Ένα παράδειγμα για την ανισότητα μεταξύ χωρών δίνω. Δεν καταλαβες το σχολιο μου. Ποιό κράτος καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα; σε ολοκληρο ποστ στο λεω,πρεπει να σου βαλω και λαμπακι στο χαρτη? Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι η ίδια παντού. Χημικά στο σαντάμ - καταπάτηση δικαιωμάτων στην κούβα. Αυτά τα λένε για να βγαίνεις εσύ και να μου τα γράφεις εδώ σαν ευαγγέλιο. Τωρα προσπαθεις να κερδισεις τις εντυπωσεις πετωντας αυτο περι Ιρακ.Δεν ειπα οτι η επεμβαση στο Ιρακ ηταν δικαιολογημενη,αλλα η συμπεριφορα της Αμερικης στο Ιρακ δεν δικαιολογει το απανθρωπο καθεστως στην Κουβα.Η μηπως εχεις την εντυπωση οτι η Αμερικη που κανει πολεμους στην αλλη ακρη του κοσμου θα κωλωνε να εξαφανισει την Κουβα,αν πραγματικα την ενοχλουσε ? Επισης μην προσπαθεις να συνδεσεις ασχετα μεταξυ τους πραγματα.Αλλο Ιρακ,αλλο τα ανθρωπινα δικαιωματα στην Κουβα. γιατί στην Ελλάδα δεν λες "ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και λες φταίει το ΠΑΣΟΚ; Γιατί απλά το ΠΑΣΟΚ λέει ότι είναι δημοκρατικό. Τι αντιδημοκρατικο εχει?.Αποτι ξερω δημοκρατικοτατα εξελεγη και συντηρηθηκε στην εξουσια(με εκλογες δηλ),και καθε 4 χρονια περναγε τεστακι.Στην μακρινη Κινα δεν ξερω κατι αντιστοιχο. Ο Ένγκελς τι ήταν παγωταζής; Δεν το γνωριζω με λεπτομερειες το θεμα.Αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι αλλαζει οτιδηποτε και αν ηταν ο κυριος.Γιατι εδω μιλαμε για σημερινους πολιτικους και την συμπεριφορα τους.Οταν μιλησουμε για θεωρητικους του παρελθοντος βλεπουμε. Πολύ απλά γιατί το δημόσιο πάσχει και πάσχει γιατί είναι γεμάτο βύσματα και αναξιοκρατία. μαρεσει που παραλειπεις τις καταληψεις-αποχες-στασεις εργασιας και τα λοιπα χαριτωμενα. Αλλά βέβαια ο Τσάκονας δεν ξέρει τι ήττα τρώνε εδώ στην επαρχεία οι αγρότες. Φανταζομαι ξερουν αυτη την σατανικη εφευρεση που λεγεται συνεταιρισμος. Τα 8 πάνε στον εργοσταρχιάρχη γιατί έβαλε το μπουκαλάκι. η διαδρομη του ειναι λιγο πιο περιπλοκη απο αυτην που υπεραπλουστευτικα και συγκινητικα παρουσιαζεις.Τι εξοδα εχει ο εργοστασιαρχης και τι εξοδα ο παραγωγος πχ... όταν θα σταματήσουν να παράγουν όλοι λάδι, Δεν πειραζει,οι εισαγωγες ναναι καλα. Οταν τα αλλα παιδια δεν εχουν τη δυνατοτητα γιτι να πας εσυ ή το παιδι σου;; τωρα συγκινηθηκα. Και δεν μου αρεσει και το στιλ του ιδιωτικου,ανς παραπανω λογος το στυλ εκπαιδευσης και γενικα του σχολειου(του ιδιωτικου) τι δεν σου αρεσει δηλαδης?επισης εχεις δει ποτε απο κοντα τετοιο σατανικο σχολειο??ποιο ειναι βρε παιδι μου αυτο το στυλ της εκπαιδευσης?φοραει δηλαδη αρμανι η d&g?(εκτος αν θες να πεις τροπος η περιεχομενο).μηπως διαβασες παλι σε καμμια κομματικη φυλλαδα οτι εκει διδασκουν τα παιδακια να εκμεταλλευονται τους συμμαθητες τους και να πινουν το αιμα των αλλων? για να σου πω εγω την εμπειρια μου (απο δυο διαφορετικα σατανικα ιδιωτικα σχολεια),δεν εχασα ποτε μου μαθημα,διδαχτηκα απο ανθρωπους που λατρευαν αυτο που εκαναν (πολλοι με μεταπτυχιακο η και διδακτορικο),απο 19 ατομα στην τελευταια ταξη ,εκτος πανεπιστημιου εμειναν 2 (Δυο) εκ των οποιων το ενα εγινε μεταφραστρια και το αλλο δεν ξερω γιατι ειχε μεγαλα αυτια και την δουλευα συνεχως οποτε δεν μου μιλαει.... οσο και για μενα και το "στυλ " της εκπαιδευσης εκει...περασα 11ος απο τους 5-6000 που δηλωνουν καθε χρονο την σχολη που τελειωσα. (αυτο θα φαει εντιτ σε λιγο γιατι στο σατανικο αυτο σχολειο μουχαν πει να μην περιαυτολογω).
jasone Αύγουστος 28, 2008 #143 Αύγουστος 28, 2008 1ον Αυτα που σου λενε για το εμπαρκο μαλλον πρεπει να τα αναθεωρησεις,γιατι στην κουβα οταν εγιναν καταστροφες,οπως και σημερα ουτε φαρμακα δεν δινει η μαμα αμερικα.Καταλαβες;;;Ειναι απλο;;;Επειδη νομζεις οτι εισαι και καποιος :η μανα μου δουλευε σε τετοιο σχολειο αμορφωτε σαν καθηγητρια.Για πες μας την περιβοητη σχολη που τελειωσες.Τει ιχθυοψυχολογιας;;;Μπηκες και με σειρα τρομαρα σουΕισαι τρελη ψωναρα,ειρωνας,επιθετικος,ψευτης κ αλλα πολλα οποτε δεν εξιζει να μιλαω μαζι σου.Αυτο ειναι το τελευταιο ποστ που σου απεθυνω.Οτι και να πεις(ναι σε φοβαμαι φλωρε!)
Tsakonas Αύγουστος 28, 2008 #144 Αύγουστος 28, 2008 1ον Αυτα που σου λενε για το εμπαρκο μαλλον πρεπει να τα αναθεωρησεις,γιατι στην κουβα οταν εγιναν καταστροφες,οπως και σημερα ουτε φαρμακα δεν δινει η μαμα αμερικα.Καταλαβες;;;Ειναι απλο;;;Επειδη νομζεις οτι εισαι και καποιος :η μανα μου δουλευε σε τετοιο σχολειο αμορφωτε σαν καθηγητρια.Για πες μας την περιβοητη σχολη που τελειωσες.Τει ιχθυοψυχολογιας;;;Μπηκες και με σειρα τρομαρα σουΕισαι τρελη ψωναρα,ειρωνας,επιθετικος,ψευτης κ αλλα πολλα οποτε δεν εξιζει να μιλαω μαζι σου.Αυτο ειναι το τελευταιο ποστ που σου απεθυνω.Οτι και να πεις(ναι σε φοβαμαι φλωρε!)με εξαιρεση αντικειμενα απολυτης ανθρωπιστικης αναγκηςεδω εμπιπτουν τα φαρμακα γατονι.Και δευτερον,και να μην εδωσε,δεν υποχρεουται κιολας.Για πες μας την περιβοητη σχολη που τελειωσες.Τει ιχθυοψυχολογιας;;;Μπηκες και με σειρα τρομαρα σουwww.law.uoa.gr ...περαστικα σου.Εισαι τρελη ψωναρα,ειρωνας,επιθετικοςσαν να σε ερεθιζω μου μιλας.Τρελλο αγορι!ψευτηςσε τι σουπα ψεματα?το λινκ εκανες τον κοπο να το κοιταξεις η περιμενεις για αδεια απο περισσο μερια?ποσα γκαζιλιονς χρονια χρειαζεσαι για να διαβασεις 10 σελιδες?ναι σε φοβαμαι φλωρε!)εχεις και γρηγορο 50αρι με νικελ εξατμιση?Αυτο ειναι το τελευταιο ποστ που σου απεθυνω.βρε ακαρδε,αντι να πεις και ευχαριστω τοσα που εχεις μαθει απο τα ποστς μου,με πετας απο πανω σαν στυμμενη λεμονοκουπα?με χαρηκες καλα καλα και τωρα "γεια σας"?αφου νομιζες οτι εμπαργκο ειναι να κατεβασουν τον διακοπτη του ρευματος οι κακοι αμερικανοι..κυνηγα λιγο μονος σου την ενημερωση σου,μην περιμενεις απο τα κομματικα οργανα την daily command!
Bist Αύγουστος 28, 2008 #146 Αύγουστος 28, 2008 Κοίτα, πάρε αυτά εδώ.http://www.youtube.com/watch?v=swDim2vhXKwhttp://www.youtube.com/watch?v=J9Ov3FaITdg&feature=userΓιατί δεν γίνεται να κάνουμε κουβέντα όταν ΟΛΑ αυτά που λες εσύ εδώ και τα site που παραθέτεις τα διαδίδει η γνωστή "κλίκα" των Κουβανέζων της Φλόριδας που ο Oliver Stone λέει τι ****** έχουν κάνει αυτοί οι "Κουβανέζοι" στον Κάστρο. ΟΛΑ αυτά που μου γράφεις είναι οι γνωστές θέσεις των δυτικών μέσων. Ό,τι να και λες εσύ, εδώ ο άνθρωπος που πήγε εκεί, έκανε ντοκιμαντέρ, μίλησε με τον ίδιο τον κάστρο τόσες ώρες έχει βγάλει τα συμπεράσματα του. Από το βίντεο εάν ξέρεις λίγο περί ιστορία της Κούβας και το τι προπαγάνδα έχουν φάει από τους Αμερικανο-κουβανούς, η ηγεσία του Κάστρο θα καταλάβεις ότι όλα αυτά είναι μπούρδες. Τα ίδια λέγανε και περί θρησκειών μέχρι που πήγε ο πάπας και ο δικός μας και έγινε πάρτυ. Όλοι οι αμερικανοκουβανοί είναι κατά του συστήματος του κάστρο γιατί τους έριξε την κυβέρνηση τους. άμα θες να κάνουμε σοβαρή κουβέντα μη μου παραθέτεις state department απόψεις...
Tsakonas Αύγουστος 28, 2008 #147 Αύγουστος 28, 2008 ωραια,ενδιαφερον το λινκ... ας υποθεσουμε λοιπον οτι αυτες εδω οι φωτοζ της Κουβας ειναι τραβηγμενες απο αλλη χωρα http://www.therealcuba.com/Page10.htm αλλα τα κτιρια εδω? http://www.therealcuba.com/Castro%20the%20multimillionaire.htm ?και αυτα μουφα? Ο stone τωρα...Καποτε εφτιαξε τα γνωστα αριστουργηματα (doors-natural born killers-4th July) ,αλλα μαλλον εχουν περασει λιγακι τα χρονια και δεν εχει πια την ιδια περαση...Τι μπορει να κανει λοιπον για να ξανακερδισει δημοσιοτητα?Η μηπως δεν χτυπαει απευθειας την ευαισθητη χορδη(αρα και $$ αργα η γρηγορα) οσων πιστευουν σε αυτο το καθεστως?Μηπως ο Καστρο δεν θα ειχε στα "ωπα ωπα" ενα ατομο με τετοιες δυνατοτητες προβολης στα ΜΜΕ?Αν ημουν συνωμοσιολογος ισως να αμφισβητουσα και το αγαθο της συμπεριφορας του Στοουν μας.Αλλα δεν ειμαι... Και για οσα λεει,εκτος αν εχασα κατι λογω περιεργης προφορας του Στοουν δεν ακουσα κατι κοσμοιστορικο.ΟΚ,επεσε "λογοκρισια" στο ντοκιμαντερ του.Δεν θα επεφτε αναλογη λογοκρισια(επισημα η ανεπισημα) στο Ελλαντα αν καποιος εκανε ενα ντοκιμαντερ οπου προβαλε την θεση οτι Ελλαδα ειναι μεχρι την Λαμια?Δηλαδη ενα κρατος πρεπει να ειναι τοσο αφελες,και κατι που ειναι τοσο αντιθετο στα συμφεροντα του να το επικροτει? Και φυσικα διατηρω τις επιφυλαξεις μου για το κατα ποσο λεει αληθεια στο θεμα αυτο και δεν ειναι καποια λεπτομερεια που αποκρυπτει,γιατι πχ το ντοκιμαντερ "Zeitgeist" "Police State America" , αυτα του Μαικλ Μουρ και κανα δυο αλλα τετοια μια χαρα εχουν κυκλοφορησει στην "πιατσα" ,τοσο ωστε να πεσουν και στα δικα μου χερακια χωρις προσπαθεια...Και δεν νομιζω αυτα τα 2 ντοκιμαντερ να λενε λιγοτερο επωδυνα για την Αμερικη πραγματα (στο 2ο σε πληροφορω δειχνει βιντεο τον Αμερικανικο στρατο να κανει ασκηση σε κατοικημενο αστικο περιβαλλον)...Η πχ ντοκιμαντερ που αναλυουν το Patriot Act και ολο το θεμα των διδυμων πυργων (οτι δεν ηταν αεροπλανο κλπ) μπορεις να βρεις μεχρι και κατω απο τις πετρες,αλλα κατα τα αλλα μπλοκαρανε μια συνεντευξη ενος γερακου?...Μονο εμενα μου φαινεται ανακολουθο αυτο.?(υγ:οσον αφορα την λογοκρισια,στην Κουβα δεν εχει καθολου λογοκρισια?) Λεει επισης για χρηματοδοτουμενες απο Αμερικανους τρομοκρατικες ενεργειες...Ωραια,και στη Νικαραγουα με τους contras κατι τετοιο εγινε.Αυτο δηλαδη κανει την Κουβα δημοκρατικο καθεστως? Και αφου λεει ο λαοπροβλητος αυτος ηγετης οτι με την Αμερικη μπορεις μονον να ξεπουληθεις και οχι να διαπραγματευτεις γιατι αυτη η γκρινια για το εμπαργκο?Στο χερι του ειναι να το σταματησει και δεν το σταματαει-ενω ο ιδιος βαζω στοιχημα οτι δεν ζει και τοσο σαν ασκητης...Αδυνατω να συλλαβω οτι υπαρχει οτιδηποτε σημαντικοτερο απο ανθρωπινα δικαιωματα. Αν καταλαβα καλα επισης και δεν μπερδευτηκα,λεει οτι η Κουβα ειχε στειλει στρατο στην Αγκολα?Δηλαδη κρατος με τις ελλειψεις που εχει τελος παντων χρηματοδοτει στρατο για να πολεμησει σε μια αλλη χωρα?Ειμαι αναρχικος η αντιρρησιας συνειδησης αν πω οτι ειναι παραλογο να εισαι σε ασχημη κατασταση εσωτερικα αλλα να στελνεις στρατο να πολεμησει σε μια ξενη χωρα?Η μηπως δεν εμφανιζονται οι ομοιοτητες με τις ιμπεριαλιστικες τακτικες της Αμερικης? Ό,τι να και λες εσύ, εδώ ο άνθρωπος που πήγε εκεί, έκανε ντοκιμαντέρ, μίλησε με τον ίδιο τον κάστρο τόσες ώρες έχει βγάλει τα συμπεράσματα του. γιατι δηλαδη τα σεκοντ χαντ συμπερασματα ειναι α πριορι σωστα? άμα θες να κάνουμε σοβαρή κουβέντα μη μου παραθέτεις state department απόψεις... μηπως εσυ μου ποσταρεις απο την πρεσβεια της Κουβας? ΟΚ,παμε στα αδιαμφισβητητα Ο λαοπροβλητος αυτος ηγετης διετελεσε η δεν διετελεσε 49 (σαραντα εννεα) χρονια ανωτατη αρχη του κρατους?Εδω στο ελλαντα ολοι οι μπλε φορτωνουν τα προβληματα σε 10κατι χρονια πρασινης διακυβερνησης,και εκει στην Κουβα ειναι νορμαλ τετοιες καταστασεις?Εστω και ο καλυτερος ηγετης ναταν,ειναι πια τοσο σιγουρος οτι τυγχανει της αποδοχης της πλειοψηφιας? Που βρισκεται πια αυτη η γραμμη που διαχωριζει τον ηγετη απο τον εξουσιομανη δικτατορα? Οτι παρεδωσε τα ηνια της χωρας στον αδερφο του,μονο εμενα μου θυμιζει λιγο μοναρχικα καθεστωτα? Θα παρακαλουσα επισης να ηρεμησει λιγο αυτη η πολωση κουβα vs αμερικη.Επειδη κατακρινω το αυταρχικο καθεστως δεν σημαινει οτι επικροτω 100% την αμερικη.Εχει ελαττωματα,αλλα ο μεσος Αμερικανος περνα 1000 φορες καλυτερα απο τον μεσο κουβανο(εξαλλου δεν βλεπω και πολυ κοσμο να μεταναστευει προς τα Κουβα μερια...προς τα αμερικη μερια ομως....)
cptkoulis Αύγουστος 28, 2008 #148 Αύγουστος 28, 2008 --αλλο παραγωγη,αλλο επιχειρηματικη δραστηριοτητα Ναι εσύ κάτσε φτιάξε εργοστάσιο μόνο με μάνατζερς. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι απ που και ως που ο μάνατζερ να παίρνει 200,000 ευρώ μισθό και ο εργάτης 15,000. Χωρίς τον εργάτη δεν υπάρχει επιχείρηση όπως και χωρίς τον μάνατζερ. Ο εργάτης όμως παίρνει 15 ο άλλος 200. Πολυ συχνα,ο manager ειναι πραγματικα α ν α ν τ ι κ α τ α σ τ α τ ο ς ενω ο εργατης πολυ σπανια Αληθινο Παραδειγμα Ο πρωτος(manager) βρισκει το καλυτερο προιον στην καλυτερη δυνατη τιμη απο την παγκοσμια αγορα,κανονιζει την εισαγωγη του,τον εκτελωνισμο του,φροντιζει για τη μεταφορα προς την εταιρεια,φυλαξη,αποθηκευση,αναλαμβανει την πωληση του,παρεχει τεχνικες πληροφοριες στον πελατη,ολοκληρωνει την πωληση του προιοντος με την εισπραξη...Απαραιτητη προυποθεση φυσικα,η ικανοτητα στις δημοσιες σχεσεις Ο δευτερος(εργατης) αναλαμβανει στην αρχη το ξεφορτωμα απο το κοντεινερ και στη συνεχεια το φορτωμα στο φορτηγο του πελατη(με κλαρκ παντα).Και φυσικα αν δεν επιτηρειται,μπορει να κανει λαθος και να δωσει αλλο προιον,με καταστροφικες ενδεχομενως συνεπειες(ας μην ειχε γυναικα και 2 παιδια και θα σου'λεγα...) Ειναι αδικια,ο manager να βγαζει περισσοτερα απο τον εργατη?? BTW ο manager που παιρνει 200Κ, "φερνει" πολυ περισσοτερα απο 200Κ στην εταιρεια του ΥΓ1 Ειδικοτερα για την ελληνικη αγορα,ο manager συνηθως εχει βαλει και το κεφαλαιο της επιχειρησης,εχει βαλει και το/τα πτυχια του,εχει χασει 10 κιλα τρεχοντας απο γραφειο σε γραφειο για να ειναι νομιμη η επιχειρηση του,δεν μπορει να κλεισει ποτε και για κανενα λογο το κινητο του,οι διακοπες του ειναι κανα τριημερο της παναγιας,εχει κανει την τραπεζα συνεταιρο του κυριολεκτικα,η εφορια τον αρμεγει επισημα και ανεπισημα(φακελακι) και ειναι ο μονος που θα παει φυλακη αν κατι παει στραβα ΥΓ2 υπαρχουν και περιπτωσεις που ο manager μπορει να βγαλει νομιμα καλο κερδος οπου κι αν βρισκεται,χωρις να χρειαζεται κ α ν ε ν α ν εργατη,μονο με ενα τηλεφωνημα.Οπως σημερα... :whistling
Bist Αύγουστος 29, 2008 #149 Αύγουστος 29, 2008 ωραια,ενδιαφερον το λινκ...ας υποθεσουμε λοιπον οτι αυτες εδω οι φωτοζ της Κουβας ειναι τραβηγμενες απο αλλη χωρα http://www.therealcuba.com/Page10.htm αλλα τα κτιρια εδω? http://www.therealcuba.com/Castro%20the%20multimillionaire.htm ?και αυτα μουφα? Ο stone τωρα...Καποτε εφτιαξε τα γνωστα αριστουργηματα (doors-natural born killers-4th July) ,αλλα μαλλον εχουν περασει λιγακι τα χρονια και δεν εχει πια την ιδια περαση...Τι μπορει να κανει λοιπον για να ξανακερδισει δημοσιοτητα?Η μηπως δεν χτυπαει απευθειας την ευαισθητη χορδη(αρα και $$ αργα η γρηγορα) οσων πιστευουν σε αυτο το καθεστως?Μηπως ο Καστρο δεν θα ειχε στα "ωπα ωπα" ενα ατομο με τετοιες δυνατοτητες προβολης στα ΜΜΕ?Αν ημουν συνωμοσιολογος ισως να αμφισβητουσα και το αγαθο της συμπεριφορας του Στοουν μας.Αλλα δεν ειμαι... Και για οσα λεει,εκτος αν εχασα κατι λογω περιεργης προφορας του Στοουν δεν ακουσα κατι κοσμοιστορικο.ΟΚ,επεσε "λογοκρισια" στο ντοκιμαντερ του.Δεν θα επεφτε αναλογη λογοκρισια(επισημα η ανεπισημα) στο Ελλαντα αν καποιος εκανε ενα ντοκιμαντερ οπου προβαλε την θεση οτι Ελλαδα ειναι μεχρι την Λαμια?Δηλαδη ενα κρατος πρεπει να ειναι τοσο αφελες,και κατι που ειναι τοσο αντιθετο στα συμφεροντα του να το επικροτει? Και φυσικα διατηρω τις επιφυλαξεις μου για το κατα ποσο λεει αληθεια στο θεμα αυτο και δεν ειναι καποια λεπτομερεια που αποκρυπτει,γιατι πχ το ντοκιμαντερ "Zeitgeist" "Police State America" , αυτα του Μαικλ Μουρ και κανα δυο αλλα τετοια μια χαρα εχουν κυκλοφορησει στην "πιατσα" ,τοσο ωστε να πεσουν και στα δικα μου χερακια χωρις προσπαθεια...Και δεν νομιζω αυτα τα 2 ντοκιμαντερ να λενε λιγοτερο επωδυνα για την Αμερικη πραγματα (στο 2ο σε πληροφορω δειχνει βιντεο τον Αμερικανικο στρατο να κανει ασκηση σε )...Η πχ ντοκιμαντερ που αναλυουν το Patriot Act και ολο το θεμα των διδυμων πυργων (οτι δεν ηταν αεροπλανο κλπ) μπορεις να βρεις μεχρι και κατω απο τις πετρες,αλλα κατα τα αλλα μπλοκαρανε μια συνεντευξη ενος γερακου?...Μονο εμενα μου φαινεται ανακολουθο αυτο.? (υγ:οσον αφορα την λογοκρισια,στην Κουβα δεν εχει καθολου λογοκρισια?) Λεει επισης για χρηματοδοτουμενες απο Αμερικανους τρομοκρατικες ενεργειες...Ωραια,και στη Νικαραγουα με τους contras κατι τετοιο εγινε.Αυτο δηλαδη κανει την Κουβα δημοκρατικο καθεστως? Και αφου λεει ο λαοπροβλητος αυτος ηγετης οτι με την Αμερικη μπορεις μονον να ξεπουληθεις και οχι να διαπραγματευτεις γιατι αυτη η γκρινια για το εμπαργκο?Στο χερι του ειναι να το σταματησει και δεν το σταματαει-ενω ο ιδιος βαζω στοιχημα οτι δεν ζει και τοσο σαν ασκητης...Αδυνατω να συλλαβω οτι υπαρχει οτιδηποτε σημαντικοτερο απο ανθρωπινα δικαιωματα. Αν καταλαβα καλα επισης και δεν μπερδευτηκα,λεει οτι η Κουβα ειχε στειλει στρατο στην Αγκολα?Δηλαδη κρατος με τις ελλειψεις που εχει τελος παντων χρηματοδοτει στρατο για να πολεμησει σε μια αλλη χωρα?Ειμαι αναρχικος η αντιρρησιας συνειδησης αν πω οτι ειναι παραλογο να εισαι σε ασχημη κατασταση εσωτερικα αλλα να στελνεις στρατο να πολεμησει σε μια ξενη χωρα?Η μηπως δεν εμφανιζονται οι ομοιοτητες με τις ιμπεριαλιστικες τακτικες της Αμερικης? γιατι δηλαδη τα σεκοντ χαντ συμπερασματα ειναι α πριορι σωστα? μηπως εσυ μου ποσταρεις απο την πρεσβεια της Κουβας? ΟΚ,παμε στα αδιαμφισβητητα Ο λαοπροβλητος αυτος ηγετης διετελεσε η δεν διετελεσε 49 (σαραντα εννεα) χρονια ανωτατη αρχη του κρατους?Εδω στο ελλαντα ολοι οι μπλε φορτωνουν τα προβληματα σε 10κατι χρονια πρασινης διακυβερνησης,και εκει στην Κουβα ειναι νορμαλ τετοιες καταστασεις?Εστω και ο καλυτερος ηγετης ναταν,ειναι πια τοσο σιγουρος οτι τυγχανει της αποδοχης της πλειοψηφιας? Που βρισκεται πια αυτη η γραμμη που διαχωριζει τον ηγετη απο τον εξουσιομανη δικτατορα? Οτι παρεδωσε τα ηνια της χωρας στον αδερφο του,μονο εμενα μου θυμιζει λιγο μοναρχικα καθεστωτα? Θα παρακαλουσα επισης να ηρεμησει λιγο αυτη η πολωση κουβα vs αμερικη.Επειδη κατακρινω το αυταρχικο καθεστως δεν σημαινει οτι επικροτω 100% την αμερικη.Εχει ελαττωματα,αλλα ο μεσος Αμερικανος περνα 1000 φορες καλυτερα απο τον μεσο κουβανο(εξαλλου δεν βλεπω και πολυ κοσμο να μεταναστευει προς τα Κουβα μερια...προς τα αμερικη μερια ομως....) Λοιπόν αυτά που λες περί ελευθερίας των Αμερικανών είναι τα πράγματα τελείως αόριστα. Το δικαίωμα ψήφου έχει καταργηθεί. Οι εκλογές στήνονται. Αυτό είναι δημοκρατία; 12,000 ψήφους από την Φλόριδα που χάθηκαν!!από το γνωστό καρτέλ των ΚουβανοΑμερικάνων που τόσο σου αρέσουν οι προπαγάνδες που εκτοξεύουν, τι είναι; αυτό δείχνει την αλληλεγύη στην κούβα; Τα site και οι φωτό που παραθέτεις μπορεί να είναι και από την εποχή του Batista. Πήγες να τα δεις; εάν όντως αυτά ίσχυαν οι άνθρωποι δεν θα τον λάτρευαν αλλά θα ήθελαν να τον διώξουν όπως στην εποχή του μπατίστα. Βεβαίως δεν γίνεται να έχει 100% εμπιστοσύνη. Όμως, οι ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των Κουβανών όχι απλά τον ήθελε για ηγέτη, αλλά τον θαύμαζε. Και για να τελειώνουμε, όπως ρίχνουν εκείνοι λάσπη στον Michael Moore, έτσι ρίχνουν παντού. Εγώ πάω με τον Moore. Εσύ πας με τον Bush (γιατί όταν μου λες περί δυτικής ευρώπης και Ελλαδάρας σημαίνει ότι θεωρείς την πολιτική τους σωστή. Άρα εφόσον είναι σωστή η Ευρωπαϊκή (αμερικανική) πολιτική είσαι με τους αμερικάνους και όχι με τους κουβανούς, δεν έχει μέση οδό και τραγελαφικές θεωρίες. Πάρε θέση αλλιώς μην λες αοριστολογίες). Και μη μου πεις πάλι ότι εγώ πάω με το δίκαιο και το σωστό γιατί είσαι υπερβολικά επηρεασμένος από την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Επίσης για τον Stone, αυτός θα μπορούσε ΑΝΕΤΑ να βγάζει ταινιούλες όπως "Μονομάχος" και άλλες τόσες που έχει βγάλει. Θα μπορούσε να το παίζει τσιράκι των αμερικανών και να κάνει ταινίες που θα του αποφέρουν πολλά κέρδη. Με αυτές τις ταινίες δεν κερδίζει τίποτα περισσότερο. Μη μου πεις ότι έχουν την ίδια οικονομική επιτυχία με την Wall Street και το Scarface και το Alexander. Τέλος πάντων, ο Moore τώρα και ταινία για τα κατσίκια του ψηλορείτη να βγάλει, μέχρι και στην ζιμπάμπουε θα παν να την δουν. Μη μου πεις ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να λένε ψέμματα για την χώρα τους και ψέμματα για την κούβα για να βγάλουν λεφτά. Άμα ήταν με τους Αμερικάνους μια χαρά "Ηρωϊκές" ταινίες θα μπορούσαν να βγάζουν και να διαδίδουν την αμερικανική προπαγάνδα. Επίσης ο Stone έχει πολεμήσει στο Vietnam και ξέρει πολύ καλά τι εστί αμερική(δηλαδή δυτικός κόσμος που σου αρέσει). Άρα άσε τα συμπεράσματα των ανθρώπων που θέλουν να ξανακάνουν την κούβα οίκο ανοχής των αμερικανών. Ο Κάστρο δεν επιτρέπει την είσοδο της microsoft στην κούβα γιατί μαζί με την microsoft έρχεται και η πολιτική των Αμερικανών. ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΣ. Δεν έχει κανένας πρόβλημα με τα pc και την τεχνολογία. Ίσα ίσα. Με την πολιτική αυτών που οργανώνουν τέτοιες εταιρίες έχουμε. Και μένα δεν μαρέσει στην Ελλάδα η πολιτική της... τι πάει να πει ότι πρέπει να φύγω; ή να μην χρησιμοποιώ το δημόσιο που έχουμε; (μην αρχίσεις περί ΖΩΤΙΚΗΣ ανάγκης, γιατί για μένα οι διακοπές είναι ΖΩΤΙΚΗΣ ανάγκης και έχω να κάνω διακοπές 4 χρόνια[φταίει η κούβα μάλλον ή εγώ που δεν ρίχνω μια μούτζα να πάω στο χωριό μου]) Και τέλος γιατί προφανώς δεν γίνεται συζήτηση αφού πρώτα μου λες αφήνω τις αμερικανιές και αρχίζεις πάλι τα ίδια. Είναι πολύ γνωστά αυτά που λες και σε παρακαλώ μην νομίζεις ότι με διαφωτίζεις και ότι με ξαφνιάζεις. Η επιρροή των μμε είναι τεράστια σε σημείο που σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτά τα συμπεράσματα τα έβγαλες μόνος σου. Όλα αυτά που λες περί καταπίεσης κτλ που τα άκουσες; πήγες στην κούβα και στα είπαν; κάτι ιμπεριαλιστικά αποβράσματα που γράφουν τέτοια site που διαβάζεις στα είπανε. Πάνε δήθεν και ρωτάνε τους κατοίκους... ο Stone δεν τους ρώτησε; Έχει συμφέρον να λέει ψέμματα για να βγάζει ταινίες που βάζουν σε κίνδυνο την ζωή του. Εγώ πάντως στην θέση του Stone θα καθόμουν να βγάζω ταινίες για το πόσο άνετη και γαμάτη είναι η ζωή στις Η.Π.Α. (σαν κάτι ταινίες που δείχνουν όλους τους αμερικανούς μοντέλα λες και δεν ξέρουμε τι προβλήματα έχουν). Αυτές πουλάνε καλύτερα και σε γουστάρουν και όλοι. http://www.youtube.com/watch?v=GjhCwt3mOYU&feature=PlayList&p=11B825AED91E7D4D&index=0 δικό σου. Θα σε παρακαλέσω να το δεις όλο. Όλα τα μέρη είναι 3-4 νομίζω...
Maximus Αύγουστος 29, 2008 #150 Αύγουστος 29, 2008 Θα ήθελα να σχολιάσω ορισμένα πράγματα τα οποία είναι η αλήθεια ότι με προβλημάτισαν... 1. Είσαι τόσο σίγουρος για τον Oliver Stone? Μιλάς για το σκηνοθέτη του 9/11 με τους "ήρωες" US of A, του gay Alexander (καλά που δεν τον έβγαλε και Σκοπιανό στο τέλος) και διάφορων άλλων αμφιλεγόμενων ταινιών. Το ότι έκανε τα Platoon, Natural Born Killers και Born in the 4th of July εμένα δε μου λέει και τίποτα. 1ον γιατί το Apocalypse Now δεν το πιάνει όσο και να σφίγγεται και 2ον, ναι, τότε ήταν "της μόδας" το Charlie theme... Πως σου έχει κολλήσει εσένα αυτός ως δείγμα προσωπικότητας, ειλικρινά δεν ξέρω. Θα περίμενα κάτι σε George Clooney (Syriana, Goodnight and Goodluck) ή το απίστευτα καταδικασμένο Lions for Lambs των Cruise/Redford/Streep να σε συγκινεί... (το Lions for Lambs for the record έχει πολεμηθεί σε παγκόσμια κλίμακα - και δεν είναι λόγω της σαϊεντολογίας του Cruise. Το imdb δε θα πρότεινε τα...Transformers, Superman, X-Men 3 και Spiderman 2 τυχαία...http://www.imdb.com/title/tt0891527/) 2. Αφήνοντας τώρα τις ταινίες, πάμε σε όσα λέτε για την Κούβα. Ο Τσάκι () λέει ότι στην Κούβα επικρατεί μια νοσηρή δικτατορία, με ανθρώπους που υποφέρουν, ενώ εσύ λες το αντίθετο, μιας και ο Κάστρο τυγχάνει της καθολικής αγάπης του λαού του. Εγώ κατά καιρούς έχω ακούσει και τις 2 απόψεις, οπότε είμαι σκεπτικός ως προς το θέμα. Θέλω όμως να σε ρωτήσω κάτι σε bold: πήγες στην κούβα και στα είπαν; Είναι δικό σου quote αυτό Τα χεις δει αυτά με τα μάτια σου? Τη λαϊκή αποδοχή και αγάπη? Αν όχι, μην είσαι κάθετος σε αυτά που λες. Γιατί το τονίζω τόσο? Εμπόλεμη ζώνη - Βόρειος Κορέα. Πλάνο #1: Γυναίκα που μαρτυρά τα βασανιστήρια που δέχονται οι πολιτικοί κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μόνο και μόνο επειδή μίλησαν κατά του καθεστώτος. Βιασμοί, βασανισμοί, δοκιμές χημικών και άλλα όμορφα ανάμεσά τους. Πλάνο #2: Χιλιάδες Κορεάτες και Κορεάτισες, που πάνε στο άγαλμα του Μεγάλου Ηγέτη όπως τον αποκαλούν, να τον προσκυνάνε ΚΑΘΕ μέρα πριν πάνε στις δουλειές τους. Όταν αυτός πέθανε, το πλήθος έκλαιγε με σπαραγμούς ουρλιάζοντας "γιατί μας άφησες μεγάλε ηγέτη". Μήπως όπως και εδώ, έτσι και στην Κούβα, υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά?
Bist Αύγουστος 29, 2008 #151 Αύγουστος 29, 2008 Αν μιλάς για μένα εγώ ναι έχω πάει στην Κούβα πριν 5 χρόνια και έχω και 2 φίλους καναδο-κουβανούς που σπούδαζαν εκεί.Η Βόρειος Κορέα είναι άλλο θέμα. Και εγώ εκεί είμαι πολύ επιφυλακτικός γιατί δεν έχω πάει και δεν ξέρω τίποτα πέρα αυτά που ακούω και βλέπω στα κανάλια και στο νετ.Για τον Stone, εγώ έχω διαβάσει και έχω δει πολλές συνεντεύξεις του. Το ότι ήταν gay ο μέγας Αλέξανδρος ή όχι δεν έχει σχέση με την άποψη του για την Κούβα. Δεν πήγε στην αυτοκρατορία του Μεγα-Αλέξανδρου αλλά στην Κούβα. Το 9/11 εσύ το είδες έτσι. Τώρα τι "άλλες" ταινίες του νομίζεις ότι είναι αμερικανιές είναι επίσης δικό σου συμπέρασμα.Ούτε τον έχω ως μοντέλο, απλά λέει μερικές αλήθειες. Για τον πόλεμο στο Βιετνάμ το είπε καθαρά ότι η Αμερική ήταν η καταπιεστική δύναμη και όχι τα βιετκόγκ (ο ίδιος τους πολέμησε και ξέρει).Επίσης εάν έδειχνε τους αμερικανούς ήρωες είναι πολύ σχετικό. Εγώ τους πυροσβέστες της Νέας Υόρκης που πέθαναν ήρωες τους θεωρώ.
Tsakonas Αύγουστος 29, 2008 #152 Αύγουστος 29, 2008 Λοιπόν αυτά που λες περί ελευθερίας των Αμερικανών είναι τα πράγματα τελείως αόριστα. Γιατι αυτα που καταλογιζει ο στοουν μας στην αμερικη ειναι λεπτομερως ορισμενα.Το δικαίωμα ψήφου έχει καταργηθεί. Οι εκλογές στήνονται. Αυτό είναι δημοκρατία; 12,000 ψήφους από την Φλόριδα που χάθηκανΣε ενοχλουν 12000 χαμενοι ψηφοι στην φλοριντα σε 1 (μια) εκλογη και δεν σε ενοχλουν 11.000.000 χαμενοι (η μαλλον εντελως ανυπαρκτοι) σε 12 εκλογες (εστω 4 χρονια η εκλογικη περιοδος)στην Κουβα???ου τόσο σου αρέσουν οι προπαγάνδες που εκτοξεύουν, τι είναι;Τα 49 συναπτα ετη διακυβερνησης (η μαλλον ριζωματος στην εξουσια)του Καστρο ειναι προπαγανδα η γεγονος?Το οτι παραδιδει την εξουσια στον αδερφο του λες και το κρατος ειναι οικογενειακη περιουσια ειναι προπαγανδα?Το οτι εδω και τοσα χρονια οποιος μιλαει για Κουβα μιλαει αυτοματα για Καστρο δεν δειχνει ενα καθεστως χτισμενο γυρω απο 1 (Ενα) ατομο?Γιατι απο αλλες χωρες ξερουμε (ακουμε τουλαχιστον) για παραπανω απο 1προσωπα στην πολιτικη ζωη και δεν βλεπουμε τετοιο "καισαρισμο"....Τα site και οι φωτό που παραθέτεις μπορεί να είναι και από την εποχή του Batista. Φωτογραφιες του 1958 νομιζω θα εβγαιναν λιγο πιο θολες και "ταλαιπωρημενες" απο οτι αυτες.Εκτος αν ειναι τοσο μαγοι του φωτοσοπ πια οι κακοι.άν όντως αυτά ίσχυαν οι άνθρωποι δεν θα τον λάτρευαν αλλά θα ήθελαν να τον διώξουν όπως στην εποχή του μπατίσταεδω σαν ανθρωπος στην προσωπικη σου ζωη δεν εισαι σε θεση να ξερεις τι πραγματικα αισθανεται για σενα ο συντροφος σου και εισαι βεβαιος οτι ξερεις τα συναισθηματα της πλειοψηφιας ενος λαου στην αλλη ακρη της γης?Τοση διεισδυτικοτης πια?Και εισαι 100% σιγουρος οτι υπηρχαν αυτα τα συναισθηματα κατα την διαρκεια οοολης της 49ετιας?Γιατι στην αρχη,φυσικο ειναι να ευγνωμονεις καποιον που (με τη βοηθεια των αμερικανων οπως μας λεει το βιντεο που παρεθεσες) ανετρεψε τον δικτατορα.Αλλα τον ανετρεψε για να εξουσιασει ο ιδιος?Εσύ πας με τον Bush Δηλαδη επειδη εχω τις ενστασεις μου για ενα one-man-state ειμαι φιλοαμερικανος?Γιατι τετοιες ταμπελιτσες?(γιατί όταν μου λες περί δυτικής ευρώπης και Ελλαδάρας σημαίνει ότι θεωρείς την πολιτική τους σωστή.ο συλλογισμος σου ειναι εντελως αυθαιρετος και δεν βγαινει και νοημα απο αυτο που ειπες.Τι ακριβως που ειπα σε πειραζει?Άρα εφόσον είναι σωστή η Ευρωπαϊκή (αμερικανική) πολιτική είσαι με τους αμερικάνους Με συγχωρεις,αλλα εχεις χασει λιγα επεισοδια στην διεθνη πολιτικη.Αν θελεις τσεκαρε λιγο τα ποστς μου στο θρεντ "Δημοσκοπηση".Η Αμερικη τρεμει την δημιουργια μιας πιο ολοκληρωμενης ευρωπης και για αυτο ο Ιρλανδος επιχειρηματιας (που κατα τυχη προμηθευει συστηματα τηλεπικοινωνιων και ασφαλειας αμερικανικο στρατο και σωματα ασφαλειας-βλ ελευθεροτυπια εκεινων των ημερων αι θινκ) χρηματοδοτησε την καμπανια εναντια στο Ευρωσυνταγμα,την οποια χοροπηδωντας εξυμνησαν τα ντοπια σαινια.Η πολιτικη της Αμερικης με την πολιτικη της Ευρωπης ελαχιστους κοινους στοχους εχουν....Σιγα σιγα η ΕΕ αρχιζει και αντιδρα σε καποια ψηφισματα του συμβουλιου ασφαλειας του ΟΗΕ και οπως μαλλον δεν θα εχεις μαθει ,προσφατα η Ευρωπαικη Επιτροπη εκοψε ενα προστιματακι 870 εκατομμυρια ευρω στην Microsoft....Do you get the picture?δεν έχει μέση οδό και τραγελαφικές θεωρίες.μου θυμιζεις το ανεκδοτο "με μας εισαι ρε η με τους αλλους?"..Δυστυχως κανεις μεγαλο λαθος,τιποτα δεν ειναι εντελως μαυρο η εντελως ασπρο,υπαρχουν πολλες διαβαθμισεις του γκρι ιν μπιτουιν.Τετοιος μανιχαισμος αρμοζει σε ποδοσφαιρικες καταστασεις και οχι στην πολιτικη.Πάρε θέση αλλιώς μην λες αοριστολογίεςΜηπως πρεπει εσυ να αποδεσμευτεις απο το "κακοι αμερικανοι-αγια κουβα-ιερα αριστερα"???Δεν σου λεω καθολου αοριστολογιες,σου εκθετω πολυ συγκεκριμενα πραγματα που μανιωδως αγνοεις (να πω ξανα μανα για τα 49 χρονια?) και εχεις την ταση να σμικρυνεις συνεχως τα ελαττωματα της Κουβας μεγεθυνοντας τα αντιστοιχα των αμερικανων (ιν μαι μαιντ 11.000.000>12,000)Και μη μου πεις πάλι ότι εγώ πάω με το δίκαιο και το σωστό γιατί είσαι υπερβολικά επηρεασμένος από την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.που την βλεπεις αυτην την εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ στα γραφομενα μου?το οτι σου ανεφερα τους κοντρας στην νικαραγουα δεν σου λεει κατι?Η μηπως απλα δεν εχει τυχει να το αναφερει ο μουσατος,αρα και δεν πιστευεις οτι υπαρχει?Με αυτές τις ταινίες δεν κερδίζει τίποτα περισσότερο.Εισαι 1000% σιγουρος οτι δεν κερδιζει τιποτα ενα καθεστως?Γιατι ολοκληρο κρατος,ολο και κατιτις θα εχει να του δωσει?Μηπως τα βλεπεις καπως αθωα τα πραγματα?Δηλαδη υπαρχει τοσο μαζοχας να καταστρεψει την καριερα του χωρις ανταλλαγμα?(εικασια κανω)Μη μου πεις ότι έχουν την ίδια οικονομική επιτυχία με την Wall Street και το Scarface και το Alexander. Μπορει να μην εχουν την ιδια οικονομικη επιτυχια,αλλα απευθυνονται σε ενα φανατισμενο αρα και σταθερο στις επιλογες αυτες κοινο..."σιγουρη πελατεια" σαν να λεμε...Μη μου πεις ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να λένε ψέμματα για την χώρα τους και ψέμματα για την κούβα για να βγάλουν λεφτά.Για τον Μουρ ενστασεις πολλες δεν εχω...αλλα μην μου πεις οτι τους πιστευεις τυφλα.Άρα άσε τα συμπεράσματα των ανθρώπων που θέλουν να ξανακάνουν την κούβα οίκο ανοχής των αμερικανών.Δεν ξερω εσυ πως συνηθιζεις να βγαζεις συμπερασματα,αλλα εγω τουλαχιστον σου παρεχω τα δικα μου.Εχεις εσυ μια λογικη εξηγηση για το οτι οποιοσδηποτε μπορει να δει το police state america (δεν ειναι του moore,και επειδη βαριεμαι να ψαχνω,ψαχτο στο googlevideo να το δεις) που ειναι 10 φορες πιο επωδυνο για την αμερικη,αλλα "μπλοκαριστηκε" το ντοκιμαντερ του στοουν ?Ο Κάστρο δεν επιτρέπει την είσοδο της microsoft στην κούβα γιατί μαζί με την microsoft έρχεται και η πολιτική των Αμερικανώντι σχεση εχει αυτη η μικρομαλακη παλι?Δηλαδη αν δωσει λιγες ατομικες ελευθεριες στους πληβειους ανοιγει τον δρομο στην κακη μικρομαλακη?Ίσα ίσα. Με την πολιτική αυτών που οργανώνουν τέτοιες εταιρίες έχουμε.Με τον εξω κοσμο νομιζω οτι εχουν προβλημα τετοιου ειδους καθεστωτα...Μην μου πεις οτι δεν εχεις ακουσει για λογοκρισια ιντερνετ στην Κουβα?Και για να κανω τον παραλληλισμο,στο φυλλαδιο του ΚΚΕ για τα 90 χρονια απο την Οκτωβριανη επανασταση(2007),αποδιδει την πτωση της ΕΣΣΔ,αναμεσα στα αλλα ,και στο οτι τα μελη του κομμουνιστικου κομματος ειχαν επαφες με μελη κομμουνιστικων κομματων των δυτικων χωρων.....Είναι πολύ γνωστά αυτά που λεςΕ μην μου πεις τωρα οτι σου ηταν πολυ γνωστο το οτι ο γεν εισαγγελεας του ΔΕΚ ειχε γνωμοδοτησει εναντια σε ψηφισμα του Συμβουλιου Ασφαλειας για παγωμα "τρομοκρατικων λογαριασμων"!!!!!Η μηπως το απλο ερωτημα μου για το πως διαδιδονται βαρυτερα φιλμ απο αυτα του στοουν και αυτο δηθεν μπλοκαρεται ειναι αμερικανικης προελευσης?(γιατι πολυ απλα προκειται περι συλλογισμου και οχι γεγονοτος,τον οποιο δεν βλεπω να απαντας)και σε παρακαλώ μην νομίζεις ότι με διαφωτίζεις και ότι με ξαφνιάζεις.μην νομιζεις εσυ με την σειρα σου οτι θεοποιωντας εναν πολιτικο (αρκετα αμφιλεγομενο) εκανες το καθηκον σου στην κενωνια...Η επιρροή των μμε είναι τεράστια σε σημείο που σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτά τα συμπεράσματα τα έβγαλες μόνος σου.Ποια ΜΜΕ?Ο 30φυλλοπουλος δεν εκφραζοταν στην εκπομπη του θετικοτατα για το εν λογω καθεστως?Στην ελληνικη τιβι δεν εχει μιλησει εκπροσωπος του εν λογω κρατους σε εκδηλωση για τον Θεοδωρακη?Το ντοκιμαντερ που μου παραθετεις δεν προερχεται απο ενα απο τα μεγαλα καναλια της ελληνικης τηλεορασης?Αυτα που λεω ποτε τα ξαναακουσες στα ΜΜΕ?Γιατι ειδικα αυτο για το προστιμο της μικρομαλακης νομιζω θα ηταν ενα πρωτογνωρο στοιχειο στην εσφαλμενη εικονα σου για την φιλοαμερικανικη ιμπεριαλιστικη σατανικη ΕΕ.Όλα αυτά που λες περί καταπίεσης κτλ που τα άκουσες49 χρονια χωρις εκλογες στον 20ο αιωνα δεν σε βαζουν σε υποψιες εσενα?κάτι ιμπεριαλιστικά αποβράσματα που γράφουν τέτοια site που διαβάζεις στα είπανεδειξε μου ενα σαιτ να τα γραφει αυτα...γιατι αποφευγω να αναφερομαι σε γεγονοτα (τα οποια λογω αποστασης μαλλον αμφισβητουνται) αλλα πονταρω πιο πολυ σε λογικες διεργασιες...ο Stone δεν τους ρώτησε;δηλαδη θα ειχε παει το αμερικανακι εκει να γυρισει ντοκιμαντερ και δεν θα το ελεγχε κανεις???λιγο απιθανο μου ακουγεται...Έχει συμφέρον να λέει ψέμματα για να βγάζει ταινίες που βάζουν σε κίνδυνο την ζωή του.E μην λεμε και υπερβολες τωρα...Εδω στο Yale διδασκει καθηγητης οικονομολογος μαρξιστης και τον βλεπω να χαιρει ακρας υγειας (John Roemer,google it)..το ντοκιμαντερ το ειδα (το 3ο μερος δεν ευρεθη)...φοβαμαι βεβαια πως εστιαζει και αυτο πιο πολυ στον "καισαρα" παρα στο λαο...(σε λιγο που ολοκληρωνω και το παρτ 4)...Αν μιλάς για μένα εγώ ναι έχω πάει στην Κούβα πριν 5 χρόνια και έχω και 2 φίλους καναδο-κουβανούς που σπούδαζαν εκεε σορρυ κιολας,αλλα δεν νομιζω στα 14 να μπορεις να αντιληφθεις και να κρινεις τι βλεπεις...
Bist Αύγουστος 29, 2008 #154 Αύγουστος 29, 2008 1. Εδώ δεν αναγνωρίζεις ότι αυτά που γράφεις είναι αμερικανικές βλακειούλες και νομίζεις ότι αυτά που έχεις μάθει στα δίδαξαν οι πιο neutral και secular (για να μιλήσω και την γλώσσα σου) άνθρωποι στον κόσμο. Ό,τι έρχεται στην Ελλάδα είναι προϊόν δυτικής προέλευσης. Τώρα, άμα εσύ βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα τότε οκ πάσο. Μην μου τα παρουσιάζεις σαν στοιχεία όμως.2. 20 χρονών ήμουν όταν πήγα (τώρα είμαι 25). Το 19 στο προφίλ είναι επειδή το acc το έφτιαξε ο αδερφός μου και μου έβαλε καταλάθος την δική του ημερομηνία γέννησης. 3. Δες το ντοκιμαντέρ και μετά συνέχισε να γράφεις τα δικά σου. 4. Δεν θεοποιώ κανέναν. Αναφέρομαι σε μερικά άτομα που είναι γνωστά στο κοινό. Δεν κάθομαι να λέω τι μου είπε ο καθένας αλλά προσπαθώ να χρησιμοποιήσω άτομα που εκφράζουν την πλειοψηφία του λαού. Επειδή έχω γνωστούς θα μπορούσα να χρησιμοποιώ τα λεγόμενα τους, δεν το κάνω όμως γιατί 1-2 άτομα δεν εκφράζουν τον λαό. Ο Stone στην συνέντευξη που σου έδωσα αν είδες λέει ότι δεν θα πει τι πιστεύει ο ίδιος. Έκανε ντοκιμαντέρ και τα συμπεράσματα που βγάζει είναι επειδή έχει μιλήσει με τον ... "πολύ κόσμο" στην Κούβα και όχι μόνον με τον Κάστρο. Επίσης δεν έχει κάνει μόνο το Commandante...5. Εάν νομίζεις ότι η Ευρώπη έχει αντίθετη άποψη από αυτήν της Αμερικής ε εντάξει. Το ΝΑΤΟ π.χ. είναι για ειρηνευτικούς σκοπούς. Στο ΝΑΤΟ είναι η Βενεζουέλα, Ταϊλάνδη, Μαγαδασκάρη. Επίσης Νορβηγία, Γερμανία, Αγγλία, ΓΑΛΛΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία δεν στείλανε στρατά στο Αφγανιστάν. Όχι. Πάρε και ένα χάρτη να βλέπεις τις σημαιούλεςhttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c0/ISAF.pngΟι ζώνες που "ελέγχουν" οι παραπάνω χώρες είναι ο χάρτης.Και πες μου τώρα... που διαφωνούν αυτές οι χώρες; Στο νούμερο ένα πρόβλημα της αμερικής εμείς είμαστε τσιράκια. Ιμπεριαλισμός.6. Σώπα. Δηλαδή αυτές οι φωτό είναι εν ενεργεία νοσοκομεία. 7. Άμα κατάλαβες εσύ ότι οι Κουβανοί τον λατρεύουν επειδή πέταξε κυβέρνηση που ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ είχαν εγκαταστήσει τι να σου πω. Λέγε κιάλλα.8. Επειδή έχεις μανία να αναφέρεις τον Stone... Δεν καταστρέφει καμία καριέρα του. Επίσης το γεγονός ότι μαρξιστής ΔΙΔΑΣΚΕΙ δεν σημαίνει τίποτα. Ο Stone δεν είναι μαρξιστής... δεν διδάσκει. Βγάζει διάφορα άπλυτα στην φόρα. Συγκρίνεις δηλαδή π.χ. Τριανταφυλλόπουλο με κάποιον καθηγητή κομμουνιστή σε Ελληνικό πανεπιστήμιο; μα καλά με δουλεύεις ή έτσι τα λες για να γράφεις; 9. Δεν ξέρω τι λες εσύ αλλά επειδή εμένα τυγχάνει να είναι ο παππούς μου αμερικάνος ξέρω πόσο ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ είναι πάρα πολλοί αμερικάνοι με την χώρα τους. Άμα κάτσει και κάνει ταινίες Αμερική-Power ο Stone θα αναφέρεται σε πιο σταθερό και πιο φανατικό κοινό από ότι κάποιους περιθωριακούς που βγαίνουν λένε τι πιστεύουν και τους λένε τρελούς μετά. Άσε μας.10. Κάτσε διάβασε τα ποστς σου και δες πόσες ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ κάνεις. Χρηματοδοτεί ο Κάστρο ή δεν ξέρω εγώ ποιός τον Stone για να κάνει ντοκιμαντέρ. Το ¨αμερικανάκι" δεν το έλεγχε κανείς όταν έκανε ντοκιμαντέρ και κάτι μικροανοησίες που δεν καταλαβαίνω που αποσκοπούν. ΓΙΑΤΙ να παίρνει μίζα ο Stone από τον Κάστρο και όχι από τους Αμερικανούς; να κάνει προπαγανδιστικές ταινίες. Πανεύκολο είναι, μια ζωή η αμερικανική κυβέρνηση τέτοια κάνει..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.