kreach Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Αρχίζω εγώ:1. Μετά από την εγκατάσταση driver, αρκετών update, ή εγκατάσταση προγραμμάτων πρέπει να γίνει restart κάθε φορά! Θυμάμαι πριν από ένα μήνα έκανα φορματ και εγκατέστησα όλους τους driver και τέλος έκανα ένα restart (με ένα σμπάρο δυό τριγώνια!) αλλά είχε πρόβλημα το pc ! (???)2. Το Help του οποίου η παρουσία είναι μια ουτοποία ! Καλά το χειρότερο είναι στο Office αυτή η εκκνευριστική φατσούλα (συνήθως ένας συνδετήρας !) που πετάγεται κάθε τρεις κ λίγο να σε "βοηθήσει" !3.Τα διάφορα pop ups, flashάκια που πετάγονται σε διάφορες σελίδες και δεν τα σταματάει το adblock! 4. Στην προσπάθεια να αναβαθμίσουν ένα λογισμικό οι εταιρίες το αλλάζουν αρκετά και αργείς να το συνηθήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα νέα Office ...5. Όταν αγοράζεις έναν "έτοιμο" υπολογιστή έχουν βάλει κάτι σκάρτο μέσα (που δεν το λένε) ενώ διαφημίζουν ένα φοβερό εξάρτημα.Ο υπολογιστής είναι σαν να προσπαθείς να τρέξεις ένα Lamborghini στα σοκάκια του Κολωνακίου ! 6. Επίσης οι "έτοιμοι" υπολογιστές δεν έχουν εγκατεστημένα ουσιαστικά τίποτα! Και το χειρότερο έχουν εγκατεστημένα πράγματα άχρηστα. Γιατί ένας υπολογιστής που τσίμα τσίμα είναι "certified για Vista" να χώνουν Vista που θα "βαριασαίνουν" και όχι τα πιο ελαφριά ΧΡ ? Γιατί τα windows έχουν τόσο απαράδεκτα προγράματα για μια λειτουργία ? ΠΧ το Paint, το Firewall, το Disk Defragmeter είναι χειρότερα από freeware ανάλογά τους ! Όσο για το Windows Firewall ο μέσος χρήστης έχει την εντύπωση πως βάζοντας κι έναν Νορτον Antivirus είναι εντάξη (έλα μου ντε που δεν είναι, και οι κρακεράδες τρίβουν τα χεράκια τους!)7. Αγοράζεις κάποιο εξάρτημα για τον υπολογιστή (πχ ηχεία) και τελικά διαπιστώνεις πως ο υπολογιστής σου δεν το δέχεται. Καλά τόσο δύσκολο είναι να δίνανε μια καρτούλα σε όποιον αγοράζει pc με όλα τα απαραίτητα στοιχεία συγκεντρωμένα ώστε όταν αγοράζει κάποιο προϊόν και τον ρωτάνε αν έχει την τάδε mobo να μην κοιτά σαν χαζός.8. Τα WinXP crashάρουν με το χρόνο με γεωμετρική πρόοδο ! Αρχικά όλα εντάξη, αλλά μετά από ένα δύο χρόνια ο υπολογιστής του μέσου χρήστη είναι για τα πανηγύρια !Με λίγα λόγια ο κόσμος των υπολογιστών βασίζεται στην εκμετάλλευση της άγνοιας του μέσου χρήστη. Προσπαθούν να πουλήσουν μηχανήματα απαράδεκτα (με κάτι ονόματα super wow) με ότι πιο άρχρηστο ή ακατάλληλο λογισμικό. Ο μέσος χρήστης:Με το παραμικρό πρόβλημα, πρέπει να τρέξει σε κάποιο κατάστημα ή να καλέσει τεχνικό (με 50Ε minimum).Τα προβλήματα που συνταντά για τα πιο απλά πράγματα είναι πολλά. Πχ η εγκατάσταση ενός printer Τρέχει με ρυθμίσεις που δεν επιτρέπουν ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και έχει την εντύπωση πως είναι και ασφαλής !!! Δεν του έχει εξηγήσει κανείς στα διάφορα μαγαζιά πώς να συντηρεί έναν υπολογιστή. Είναι δύσκολο δηλαδή να του εξηγήσουν πως πρέπει να βάλουν τα ccleaner, power disk defragmenter, speed fan αλλά και μια φορά το χρόνο να ξεσκονίζει τα έγκατα του case?Γιατί να μην μπορεί να ζητήσει να του βάλουν τα παραπάνω προγράμματα. Γιατί δηλαδή να μην μπορώ να πω στα παλικάρια που θα στήσουν το μηχάνημα ενός γνωστού να του βάλουν κάποια προγράμματα (πχ ccleaner, comodo) και να τους βάλουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις να δουλεύουν "αθόρυβα" και να μην ενοχλούν τον χρήστη?Εδιτ: Συνεχίζω9. Γιατί τα default settings διάφορων εφαρμογών δεν έχουν τα αυτονόητα? Για παράδειγμα ένα anti virus γιατί να έχει default όταν βρίσκει ένα αρχείο μολυσμένο να σταματά σε αυτό (και αν δεν είσαι παρόν να παραμείνει εκεί κ να χαθεί τσάμπα ώρα)? Θα μπορούσε το default να ήταν να σε ρωτά στο τέλος. Καλύτερα δεν θα ήταν έτσι?10. Υπάρχουν επαγγελματίες που ασχολούνται με ασφάλεια υπολογιστών για home users? Από ότι ξέρω όχι. Ένας φίλος μου για παράδειγμα, δεν ξέρει πολλά για υπολογιστές αλλά θα ήθελε να μιλήσει με ειδικό να του βάλει το καλύτερο security suite καθώς και να βάλει τα κατάλληλα settings και γενικά ό,τι άλλο χρειάζεται (πχ εγκατάσταση vidalia)11. Γιατί όταν πήρα τηλέφωνο το help desk της otenet πριν από χρόνια να ρωτήσω πώς στο καλό κάνω port forward μου λέγανε πως δεν επιτρέπεται να μου πουν? Doing? Το file sharing ΔΕΝ είναι ΠΑΝΤΑ παράνομο. Υπάρχουν και τραγούδια που οι συνθέτες τα δίνουν δωρεάν.
Tsakonas Ιούνιος 28, 2008 #2 Ιούνιος 28, 2008 dude θα διαφωνησω λιγακι μαζι σου... στο 7,ε να πουμε την αληθεια για εκεινο το συμβαν,εφταιγες και συ λιγακι (που ειχες ηχεια usb και πηρες καρτα ηχου μουρατη δεν λες?)...Δεν δικαιολογεισαι να αγοραζεις κατι που δεν ξερεις πως λειτουργει (και δεν αγορασες τιποτα πυρηνικο αντιδραστηρα,μια καρτα ηχου αγορασες :P)..Και οσο για την καρτουλα..Νταμν,στην εποχη της πληροφορικης ειναι τοσο δυσκολο ενα σκρινσοτ του Σαντρα? το 8 παλι ειναι φρικαλεα αδικο και λαθος εφοσον μιλαμε για ακλοκαριστο χαρντγουερ.Στο πισι της υπογραφης εχω wind xp sp2 2μιση χρονια σχεδον:Μπλε οθονη ειχα φαει ολη κι ολη 1 (μια) οταν ειχα ελαττωματικη καρτα γραφικων και το εγραφε με κατι γραμματα να πως φταιει ο ντραιβερ της καρτας(και φαντασου πως εχω πολυ ασταθες τσιπσετ με ενα σωρο προβληματα).Εαν τωρα μιλαμε για κλοκαρισμενο ,νομιζω πως ειναι λογικο να φτιαχνεται ενα λειτουργικο για τον μεσο υπολογιστη και θα εχει προβληματα σε μια timebomb των 9532 mhz.Παντα οταν βγαινεις εκτος προδιαγραφων κατασκευαστη,προκαλεις την τυχη σου.Δες και τις μικροεκπληξουλες που κανουν στους ιδιοκτητες τους "πειραγμενα" αυτοκινητα(χωρις να μιλαω βεβαια για τιποτα AC Schnitzer -εκει βεβαια με τα λεφτα πουχεις δωσει εχεις αγορασει καινουριο αυτοκινητο). Δεν θα ελεγα την κατασταση εκμεταλλευση της αγνοιας.Αλλα οποιος μπαινει σε εναν χωρο που απαιτει τετοιες γνωσεις,αναλαμβανει συνειδητα εναν κινδυνο για του οποιου τις συνεπειες ειναι υπευθυνος. Ο μέσος χρήστης:Με το παραμικρό πρόβλημα, πρέπει να τρέξει σε κάποιο κατάστημα ή να καλέσει τεχνικό (με 50Ε minimum). Και αυτο το βρισκω λαθος.Τα πισια μας ειναι απο τις συσκευες που εχουν φτιαχτει για να μπορει να τους βαλει χερι ο end user.Και οποιος εφαρμοζει την παναρχαια παροιμια "RTFM"που την αναφερει κι ο Λιακοπουλος στο βιβλιο του "Το πειραμα της πλατειας Αμερικης και η αληθεια για τα πατατακια" μπορει να ξεπερασει το 95% των προβληματων. Γιατί να μην μπορεί να ζητήσει να του βάλουν τα παραπάνω προγράμματα. Γιατί δηλαδή να μην μπορώ να πω στα παλικάρια που θα στήσουν το μηχάνημα ενός γνωστού να του βάλουν κάποια προγράμματα (πχ ccleaner, comodo) και να τους βάλουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις να δουλεύουν "αθόρυβα" και να μην ενοχλούν τον χρήστη? dudeeeeee!παροχη υπηρεσιων!Κοστιζει!Επειδη εμας μας φαινεται απλο δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθενας να μας την κανει φορ φρι!Και οσο για το αθορυβα...Νομιζω θα φανταζεσαι κι εσυ πως ενα λειτουργικο ακομη πιο plug n play απτα Windows θα ηταν 100 φορες πιο βαρυ,100 φορες πιο πολυπλοκο,θα εβγαζε 100 φορες περισσοτερα προβληματα,και θαχε 100 φορες περισσοτερες εκπληξεις.Δεν μπορεις να φορτωνεις ενα συστημα με 1000 εφαρμογες και να λειτουργουν ολα ρολοι μονα τους.Καπου θελει και ελεγχο.Για να λειτουργει κατι μονο του,χωρις ελεγχο και απροβληματιστα πρεπει ναναι πολυ απλοικο και με συγκεκριμενους σκοπους λειτουργιας,οχι all around οπως ειναι τα windows μας.Δες πχ ποσο "υποδεεστερες"¨σε σχεση με ενα πισι ειναι οι ecu των υπερσυγχρονων αυτοκινητων (οπου φανταζεσαι κι εσυ,οτι ενα bug στο προγραμμα του abs,και ΜΠΑΜ! RMA στην δευτερα παρουσια!)...Αν θελεις κατι ελαφρυ στιβαρο και πιο ασφαλες,υπαρχει και το λινουξ...Αλλα δυστυχως βλεπεις πως εκει χρειαζεσαι και suda και μουξα κλπ.....
jimakos21 Ιούνιος 28, 2008 #3 Ιούνιος 28, 2008 Τα WinXP crashάρουν με το χρόνο με γεωμετρική πρόοδο ! Αρχικά όλα εντάξη, αλλά μετά από ένα δύο χρόνια ο υπολογιστής του μέσου χρήστη είναι για τα πανηγύρια To ξεπερασα ευτυχως πηγαινοντας σε βιστα. . Το Help του οποίου η παρουσία είναι μια ουτοποία ! Καλά το χειρότερο είναι στο Office αυτή η εκκνευριστική φατσούλα (συνήθως ένας συνδετήρας !) που πετάγεται κάθε τρεις κ λίγο να σε "βοηθήσει" ! Απενεργοποιημενο παντα. Γιατι φευγουν βρισιδια! 3.Τα διάφορα pop ups, flashάκια που πετάγονται σε διάφορες σελίδες και δεν τα σταματάει το adblock! γρρρρ __ Εμένα επίσης με εκνευρίζει η γενικότερη φιλοσοφία του ''άγνωστου'' που μας έχουν δημιουργίση για τα pc. Και εξηγώ. Μας έχουν δημιουργίση μια σκέψη οτι η κατασκευή προγραμμάτων ή το μοντάρισμα hardware ή η επισκευή/αλλαγή ενός καμμένου πυκνωτή ειναι κάτι το ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δύσκολο που θα πρέπει να πάμε σε service κατάστημα! Έχουν απιστεύτα δισνόητα guides στο internet (σκόπιμα,πιστεύω) που σε κάνουν να πιστεύεις οτι ο μόνος τροπος να μάθεις τον κόσμο των pc ειναι το πανεπιστίμιο , η σπουδές κλπ... Γιατί??? Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής ειναι φτιαγμένος απο άνθρωπους ( ή απο μηχανές που ειναι προγραμματισμένες απο ανθρωπους) γιατι ο κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρετε να μάθη την ''άβυσσο'' του να μην μπορει?? Γιατι να έχουμε φτάση στο σημείο ο κοσμάκης να στέλνει το pc του στον τεχνικό για ενα cookie-virus που βγαίνει απο ενα απλό anti-virus...?? Γιατι τα κάνουν πιο δύσκολα?? Δεν νομίζω οτι ειναι δύσκολα και οτι δεν μπορεί κάθε ανθρωπος να μαθει τα βασικα
kreach Ιούνιος 28, 2008 Author #4 Ιούνιος 28, 2008 dude θα διαφωνησω λιγακι μαζι σου...στο 7,ε να πουμε την αληθεια για εκεινο το συμβαν,εφταιγες και συ λιγακι Νταμν,στην εποχη της πληροφορικης ειναι τοσο δυσκολο ενα σκρινσοτ του Σαντρα? Ναι συμφωνώ ότι εγώ φταίω, άλλωστε ήμουν 17 χρονώνόταν έγινε και θα έπρεπε να το είχα ψάξει περισσότερο. Όμωςο μέσος χρήστης (έναν 35 που έχει σπουδάσει κάτι άσχετο με pc) γιατί πρέπει να κάθεται να ψάχνει ? Επίσης, εμείς (οι Λαμπίτες) έχουμε χρόνο και μεράκι και ασχολούμαστε αρκετά με το θέμα των υπολογιστών. Ξέρουμε που να ψάξουμε κτλ Θεωρούμε όμως (άτομα ψαγμένα με τον υπολογιστή) ότι και οι άλλοι έχουν τις γνώσεις αυτές. Ο πατέρας μου για παράδειγμα, δεν έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με τους υπολογιστές όπως εγώ (να γραφτεί σε forum κτλ) ούτε την εμπειρία (του έδειξα το Lab και χάθηκε !). Εν ολίγοις πρέπει να βοηθάμε και αυτούς που δεν έχουν ασχολούνται με υπολογιστές σαν εμάς. Όσο για το Sandra εγώ το έμαθα από το TheLab. Εάν δεν είχα γραφτεί στο forum δεν θα είχα ιδέα τι είναι αυτό. Ο πατέρας μου (πχ) πού να το ξέρει το Sandra? Του το είπε κανείς? το 8 παλι ειναι φρικαλεα αδικο και λαθος εφοσον μιλαμε για ακλοκαριστο χαρντγουερ.Δεν με έπιασες. Δεν μιλάω για το αν θα κλοκάρεις ή όχι τα διάφορα εξαρτήματα (πχ cpu). Αυτό που ήθελα να πω είναι πως βάζουν έναν 4πήρυνο και μια άθλια mobo ή τροφοδοτικό (btw ο μέσος χρήστης πού να ξερει πως mobo=motherboard? πιθανώς ούτε καν motherboard ξέρει τι ειναι). Δες τα διάφορα "έτοιμα" pc που προσφέρουν γνωστές εταιρίες και θα δεις πως κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δεν θα ελεγα την κατασταση εκμεταλλευση της αγνοιας.Αλλα οποιος μπαινει σε εναν χωρο που απαιτει τετοιες γνωσεις,αναλαμβανει συνειδητα εναν κινδυνο για του οποιου τις συνεπειες ειναι υπευθυνος. Ο υπολογιστής είναι ένα καθημερινό εργαλείο για τους περισσότερους εργαζόμενους. Ακόμα και ο μπογιατζής στο εξωχικό μου που μιλά σπαστά ελληνικά προσπαθεί να μάθει να χρησιμοποιεί να βάζει λογαριασμούς στο exel και προσπαθεί να διαφημήσει τον εαυτό του στο internet ! Ο συγκεκριμένος σκίζεται να βγάλει το μεροκάματο, πού να ψάξει για τους πιθανούς κινδύνους? Το ψάξιμο απαιτεί χρόνο και χρόνος = χρήμα Θα ήταν καλό να μπορούσε να πληρώσει (πχ με 50Ε) έναν που ξέρει (μιλώ για επαγγελματία) και να του δώσει κάτι που δουλεύει (και αν όχι να πληρώσει αυτός το εξάρτημα που πρότεινε λανθασμένα) dudeeeeee!παροχη υπηρεσιων!Κοστιζει! Καλά εννοείται πως θα πληρωθούν για τον κόπο τους (πχ 25Ε για κάθε έξτρα ώρα) Επειδη εμας μας φαινεται απλο δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθενας να μας την κανει φορ φρι!Και οσο για το αθορυβα...Νομιζω θα φανταζεσαι κι εσυ πως ενα λειτουργικο ακομη πιο plug n play απτα Windows θα ηταν 100 φορες πιο βαρυ,100 φορες πιο πολυπλοκο,θα εβγαζε 100 φορες περισσοτερα προβληματα,και θαχε 100 φορες περισσοτερες εκπληξεις.Δεν μπορεις να φορτωνεις ενα συστημα με 1000 εφαρμογες και να λειτουργουν ολα ρολοι μονα τους.Καπου θελει και ελεγχο. Για να λειτουργει κατι μονο του,χωρις ελεγχο και απροβληματιστα πρεπει ναναι πολυ απλοικο και με συγκεκριμενους σκοπους λειτουργιας,οχι all around οπως ειναι τα windows μας.Δες πχ ποσο "υποδεεστερες"¨σε σχεση με ενα πισι ειναι οι ecu των υπερσυγχρονων αυτοκινητων (οπου φανταζεσαι κι εσυ,οτι ενα bug στο προγραμμα του abs,και ΜΠΑΜ! RMA στην δευτερα παρουσια!)... Δεν σημαίνει πως κάτι πιο καλό είναι και πιο πολύπλοκο. Σύγκρινε τον Eniac με ένα απλό υπολογιστή τσέπης (calculator). O Ενιακ ήταν τεράστειος και με την καμία δεν είχε την δύναμη υπολογιστή τσέπης ! Ναι την ξέρεις την ιστορία με την σύγκριση αυτοκινήτων και pc? ! Πλάκα δεν έχει ? ! Καλύτερα θα ήταν πιστεύω ο υπολογιστής να ήταν ακριβότερος και πιο σταθερός με λιγότερα κολλήματα. To ξεπερασα ευτυχως πηγαινοντας σε βιστα. Σε λάπτοπ Vista έχω ακούσει πως υπάρχουν δυσκολίες με drivers κτλ Ισχύει?
Kostas007 Ιούνιος 28, 2008 #5 Ιούνιος 28, 2008 τα περισσοτερα που ειπατε μπορω να τα περιορισω,αλλα αυτο που με ενοχλει ειναι οτιτα παιχνιδια που βγαινουν ειναι επιτηδες φουσκωμενα για να αλλαζουμε συνεχεια το hardware
Tsakonas Ιούνιος 28, 2008 #6 Ιούνιος 28, 2008 Δεν σημαίνει πως κάτι πιο καλό είναι και πιο πολύπλοκο. Σύγκρινε τον Eniac με ένα απλό υπολογιστή τσέπης (calculator). λαθοςςςςς!!!!Ο λαμπατος ενιακ ηταν πολυ πιο απλοικος σε σχεση με ενα μετριο πισι...Και μην μπλεκουμε σοφτ με χαρντ...;
kreach Ιούνιος 28, 2008 Author #7 Ιούνιος 28, 2008 Α δεν σε εννόησα τότε! Τέσπα, Λαμπίτες βγάλτε το άχτι σας !!!!!
astrolabos Ιούνιος 28, 2008 #8 Ιούνιος 28, 2008 Εμένα επίσης με εκνευρίζει η γενικότερη φιλοσοφία του ''άγνωστου'' που μας έχουν δημιουργίση για τα pc.Και εξηγώ.Μας έχουν δημιουργίση μια σκέψη οτι η κατασκευή προγραμμάτων ή το μοντάρισμα hardware ή η επισκευή/αλλαγή ενός καμμένου πυκνωτή ειναι κάτι το ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δύσκολο που θα πρέπει να πάμε σε service κατάστημα!Έχουν απιστεύτα δισνόητα guides στο internet (σκόπιμα,πιστεύω) που σε κάνουν να πιστεύεις οτι ο μόνος τροπος να μάθεις τον κόσμο των pc ειναι το πανεπιστίμιο , η σπουδές κλπ...Γιατί???Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής ειναι φτιαγμένος απο άνθρωπους ( ή απο μηχανές που ειναι προγραμματισμένες απο ανθρωπους) γιατι ο κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρετε να μάθη την ''άβυσσο'' του να μην μπορει?? Γιατι να έχουμε φτάση στο σημείο ο κοσμάκης να στέλνει το pc του στον τεχνικό για ενα cookie-virus που βγαίνει απο ενα απλό anti-virus...?? Γιατι τα κάνουν πιο δύσκολα?? Δεν νομίζω οτι ειναι δύσκολα και οτι δεν μπορεί κάθε ανθρωπος να μαθει τα βασικαΜονος σου μπορεί να μάθεις να βασικά δε λέω, αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις 60+ χρόνια ενασχόλησης και ανάπτυξης αυτού που σήμερα ονομάζουμε pc. Γι' αυτό είναι η "σπουδή".Συμφωνώ ότι μόνος σου θα μάθεις αρκεί να έχεις όρεξη και φιλομάθεια. Απλά με τις σπουδές γλιτώνεις τον χρόνο της ανακάλυψης τον οποίο θα σπαταλούσες κάνοντας όλες αυτές τις λογικές διεργασίες που έχουν κάνει άλλοι πιο πριν για εσένα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.