Jump to content

Noise και 2 adsl γραμμές

apostolis22

Recommended Posts

Το σπίτι μου έχει 2 τηλεφωνικές γραμμές. Στην μια γραμμή έχω 1mbit adsl1 και στην άλλη Ontelecoms. Στην τελευταία έχω 9 Noise Margin και 39 Attenuation. Δηλαδή χάλια ποιότητα.

Φταίει μήπως που από την κολώνα του οτέ έρχεται ένα καλώδιο με 8 ζεύγη , 4 για κάθε τηλεφωνική γραμμή? Τα ζεύγη είναι όλα μαζί στο ίδιο καλώδιο.

Δοκίμασα να αποσυνδέσω το μόντεμ της adsl1 γραμμής αλλά δεν είδα διαφορά..

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Η άλλη γραμμή με το 1 mbit είναι altec. Από τα στατιστικά της 1 mbit altec επειδή είναι adsl1 δεν μπορείς να καταλάβεις τι θόρυβο θα είχε αν ήταν adsl2. Πάντως η 1mbit έχει 38 Attenuation που σημαίνει ότι πάνε στο ίδιο dslam.

Η ontelecoms συνδέται στα 3.8mbit.

Το θέμα είναι το καλώδιο που έχει μέσα του και τις 2 γραμμές.

Αυτό είναι το πρόβλημα του θορύβου που δεν με αφήνει να συνδεθώ στα 10mbit?

Στις πολυκατοικίες πχ πάνε όλες οι γραμμές μέσα σε ένα καλώδιο? Ή μόνο σε μένα γίνεται αυτό?

Δεν εχει τοσο σημασια αν ειναι ολοι οι αγωγοι μαζι σε ενα καλωδιο ή σε χωριστα οσο η ποιοτητα κατασκευης και φυσικα το μηκος του καλωδιου.

Παντως με 38dB εξασθενηση θα επρεπε να πιανεις μεγαλυτερες ταχυτητες, σιγουρα οχι 10Μ αλλα γυρω στα 6+ επρεπε να πιανει. Κανα παραπονο στην on δοκιμασες να κανεις?

Η άλλη γραμμή με το 1 mbit είναι altec. Από τα στατιστικά της 1 mbit altec επειδή είναι adsl1 δεν μπορείς να καταλάβεις τι θόρυβο θα είχε αν ήταν adsl2. Πάντως η 1mbit έχει 38 Attenuation που σημαίνει ότι πάνε στο ίδιο dslam.

Η ontelecoms συνδέται στα 3.8mbit.

Το θέμα είναι το καλώδιο που έχει μέσα του και τις 2 γραμμές.

Αυτό είναι το πρόβλημα του θορύβου που δεν με αφήνει να συνδεθώ στα 10mbit?

Στις πολυκατοικίες πχ πάνε όλες οι γραμμές μέσα σε ένα καλώδιο? Ή μόνο σε μένα γίνεται αυτό?

στις πολυκατοικίες όλες έρχεται ένα καλώδιο από τον οτε με όλες τις γραμμές μέσα και μετά σε ένα κουτί και μοιράζονται στα διαμερίσματα δοκίμασε να πάρεις το μοντεμ και να το συνδέσεις στο κουτί κάτω αν ξέρεις πια είναι η γραμμή σου

Απλά μπορεί να εμφανίζεται το φαινομενο crosstalk μεταξύ καλωδίων που φέρουν παρόμοιες συχνότητες και είναι πολύ κοντά.Αλλά δεν ξέρω σίγουρα για αυτό και ρωτάω.

Έκανα παράπονο χθες ναι, ακομα τίποτα. Το θέμα ειναι τα 9db Noise Margin . Αυτά ειναι που δεν συνδέομαι πιο ψηλά λογικά..

(Δικές μου είναι οι γραμμές. Το καλώδιο του οτέ πάει εξωτερικά σε ένα μικρό ηλεκτρολογικό κουτάκι στον τοίχο του δωματιου που έχω το μόντεμ)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.