Jump to content

προβλημα με 3com switch

To_Ergaleio

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εχω ενα 3 com switch 5πορτο, το οποιο παιρνει απο 1 απο τις 4 θυρες του modem/router (wireless speedtouch 585i), και δινω σε αλλους 3 υπολογιστες στο δικτυο.

το προβλημα μου ειναι οτι ενω το switch λειτουργουσε κανονικα με την παρουσα συνδεσμολογια (και λειτουργουσε κανονικα για αλλα 2-3 χρονια περνωντας απο τη μοναδικη θυρα ενος speedtouch 565i και δινοντας σε 3 υπολογιστες τοτε ενω τωρα εχω 6 στο σπιτι), στα καλα καθουμενα ειδα οτι ενας υπολογιστης ηταν μονιμος εκτος και ψαχνωντας το βρηκα οτι δε δουλευει μια θυρα του switch (η 2 συγκεκριμενα) οτι κι αν συνδεσω πανω της (δοκιμασα πολλα και διαφορα καλωδια καθως και υπολογιστη με 100αρα καρτα αντι της 1000αρας που ειχα σε αυτη τη θυρα). να συμπληρωσω οτι οτι συνδεα σε αυτη τη θυρα και δε λειτουργουσε, αν το βαλω σε οποιαδηποτε απο τις αλλες 4 δουλευει μια χαρα. η 2 ομως μοιαζει να ειναι τελειως νεκρη, μεχρι που καθαρισα τα ακροδεκτακια με ειδικο σπρευ για κυκλωματα μπας και υπηρχε τιποτα, αλλα χωρις αποτελεσμα.

εχετε καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει κι αν μπορει να φτιαχτει το προβλημα;

ευχαριστω!

Με γειά το καινούργιο switch. Οι τιμές τους έχουν πέσει τόσο που δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι μαζί του ειδικά αφού έκανε απόσβεση στα 3 χρόνια που το έχεις.

κι ομως..το συγκεκριμενο που εχω και τσεκαρα στο eshop δεν εχει πεσει ουσιαστικα ουτε ευρω.

περα απο αυτο..εγω τη δουλεια μου την κανω, αφου ουσιαστικα 4 θεσεις χρειαζομαι σε αυτον τον οροφο και 4 εχω (περα απο τις αλλες που εχει το ρουτερ κατω).

το θεμα ειναι τι να επαθε αυτη η θυρα και σε αυτο δε με βοηθησε ιδιαιτερα μπορω να πω η απαντηση σου. καλο θα ειναι οταν απανταμε σε κατι συγκεκριμενο να μη δινουμε γενικες κι αοριστες λυσεις που εξ αρχης θα σκεφτομουν αν ντε και καλα ηθελα να λειτουργει μια ακομα θυρα.

φιλικα

1) Η απάντησή μου δε σε βοήθησε γιατί δε μου έδωσες αρκετά στοιχεία για να σε βοηθήσω.

2) Αν πιάνουν τα χέρια σου άνοιξέ το να δεις αν έχει καεί κάτι που να επισκευάζεται (με το ρίσκο να γίνει χειρότερα)

3) Είσαι εκτός εγγύησης

Δεδομένων των παραπάνω ή μένεις με αυτό που έχεις αν δε χρησιμοποιείς την 5η θύρα ή αγοράζεις καινούριο για να έχεις και την 5η θύρα.

1) Η απάντησή μου δε σε βοήθησε γιατί δε μου έδωσες αρκετά στοιχεία για να σε βοηθήσω.

2) Αν πιάνουν τα χέρια σου άνοιξέ το να δεις αν έχει καεί κάτι που να επισκευάζεται (με το ρίσκο να γίνει χειρότερα)

3) Είσαι εκτός εγγύησης

Δεδομένων των παραπάνω ή μένεις με αυτό που έχεις αν δε χρησιμοποιείς την 5η θύρα ή αγοράζεις καινούριο για να έχεις και την 5η θύρα.

το προβλημα μου ειναι οτι ενω το switch λειτουργουσε κανονικα με την παρουσα συνδεσμολογια (και λειτουργουσε κανονικα για αλλα 2-3 χρονια περνωντας απο τη μοναδικη θυρα ενος speedtouch 565i και δινοντας σε 3 υπολογιστες τοτε ενω τωρα εχω 6 στο σπιτι), στα καλα καθουμενα ειδα οτι ενας υπολογιστης ηταν μονιμος εκτος και ψαχνωντας το βρηκα οτι δε δουλευει μια θυρα του switch (η 2 συγκεκριμενα) οτι κι αν συνδεσω πανω της (δοκιμασα πολλα και διαφορα καλωδια καθως και υπολογιστη με 100αρα καρτα αντι της 1000αρας που ειχα σε αυτη τη θυρα). να συμπληρωσω οτι οτι κι αν συνδεα σε αυτη τη θυρα και δε λειτουργουσε, αν το βαλω σε οποιαδηποτε απο τις αλλες 4 δουλευει μια χαρα. η 2 ομως μοιαζει να ειναι τελειως νεκρη, μεχρι που καθαρισα τα ακροδεκτακια με ειδικο σπρευ για κυκλωματα μπας και υπηρχε τιποτα, αλλα χωρις αποτελεσμα.

1. αυτα δεν ειναι αρκετα για να με βοηθησεις; συγγνωμη φιλε μου αλλα αν ηξερες να βοηθησεις πιστευω θα σου ηταν αρκετα, απλα δεν ξερεις

2. το ανοιξα ηδη επειδη τα χερια μου πιανουν αλλα εγω δε διεκρινα κατι..ισως καποιος επαγγελματιας ηλεκτρονικος αλλα και παλι δεν εχει κατι εμφανες..αν τωρα ειναι καμια μικροσκοπικη διοδος η κατι αλλο..τι να κανουμε.

3. ευχαριστω πολυ αλλα και παλι το τριτο σου σχολιο το γνωριζα ηδη

τελος παντων..το θεμα ειναι να μη γινονται τσαμπα ποστ, ειδικα αν βλεπουμε οτι καποιος ξερει που του παν τα 4, εχει δωσει πολυ συγκεκριμενη περιγραφη του προβληματος και ψαχνει απλα και μονο να δει τι εχει φταιξει, φιλολογικα (ισως και πρακτικα αν του εχει ξεφυγει κατι), αλλιως θα ειχε βρει ηδη τη λυση με καποιο καινουριο η οτιδηποτε αλλο τον βολευε.

φιλικα

χάλασε η πόρτα. Τόσο αδύνατο σου φαίνεται και κράζεις?

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που μπορεί να χάλασε και εφόσον ξέρεις που σου πάν τα 4 τότε ξέρεις ότι τα ηλεκτρονικά πλέον σπάνια επισκευάζονται με υποφερτό κόστος. Όπως είπες, δεν την χρειάζεσαι οπότε απλά άστην κενή και άμα φύγει και άλλη πάρε καινούριο..

χάλασε η πόρτα. Τόσο αδύνατο σου φαίνεται και κράζεις?

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που μπορεί να χάλασε και εφόσον ξέρεις που σου πάν τα 4 τότε ξέρεις ότι τα ηλεκτρονικά πλέον σπάνια επισκευάζονται με υποφερτό κόστος. Όπως είπες, δεν την χρειάζεσαι οπότε απλά άστην κενή και άμα φύγει και άλλη πάρε καινούριο..

φιλε μου..εγω κραζω μονο για τα αχρειαστα ποστ που δε βοηθουν σε τιποτα αυτον που ξεκιναει ενα θεμα και που εχουν γινει μια μαστιγα στα φορα στις μερες μας. ενα τετοιο λιγο πολυ ειναι και το δικο σου βεβαια αλλα τεσπα.

εφ οσον λοιπον δεν υπαρχει καποια ιδεα η κατι..ας κλειδωθει το θεμα να τελειωνουμε :)

1) Το μόνο που μας είπες, το ρεζουμέ δηλαδή, είναι ότι χάλασε το πορτάκι στο switch. Τίποτα άλλο.

2) Αφού δε βλέπεις κάτι εμφανώς κατεστραμμένο, δεν αξίζει τον κόπο να το ψάξεις παραπέρα, εκτός αν σου αρέσει να ασχολείσαι. Βέβαια δεν το ανέφερες στην αρχή. Ούτε γνωρίζουμε αν οι υπολογιστές θα πρέπει να έχουν δίκτυο όσο εσύ ψάχνεις για τη ζημια.

3) Το γνώριζες αλλά δε σκέφτηκες να μας το πεις.

Μ' αυτά και μ'αυτά καταλλήγουμε στο πρώτο μου ποστ, που δε θα ήταν εντελώς άκυρο αν μας είχες πει εξ'αρχής ότι δε χρειάζεσαι και τα 5 πορτάκια και απλώς θα σου έλεγα να ζήσεις με τα υπόλοιπα 4.

Όλα είναι θέμα του τι πληροφορίες δίνεις.

Το ποιό κοινό πρόβλημα των hubs/switches κλπ είναι οι χαλασμένες πόρτες.

Αιτία δεν υπάρχει συγκεκριμένη, ούτε και εξήγηση.

Η επισκευή δε στις περιπτώσεις των «φθηνών» οικιακών ή αλλιώς soho συσκευών είναι ασύμφορη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.