neuromancer Ιούνιος 29, 2008 #23 Ιούνιος 29, 2008 Στα XP κάνεις system ASR backup. Γίνεται backup όλου του partition που έχεις το λειτουργικό. Το restore, επαναφέρει τα πάντα που είχες στο συγκεκριμένο partition. Η διαδικασία δημιουργεί ξανά partition ίδιου μεγέθους στο νέο δίσκο (που πρέπει να είναι ίδιου μεγέθους ή μεγαλύτερος) και κάνει πλήρες format του partition αυτού (χρονοβόρο). Το restore γίνεται και σε διαφορετικούς υπολογιστές με άλλη σύνθεση, αρκεί να έχει προβλεφθεί να υπάρχουν οδηγοί στο backup και να μη χαθεί η δισκέτα ASR. Μια καλή πρακτική ήταν να σώζουμε τα περιεχόμενα του floppy σε dir, μαζί με το backup, ώστε να μην μπερδεύουμε τις δισκέτες αν έχουμε πολλά backup.Ανάθεμα κι αν κατάλαβα....ας τα πάρουμε με τη σειρά.. τι είναι το ASR?Εγώ το φαντάζομαι το restore κάπως έτσι:Εχώ το backup σε bootable δίσκο το οποίο κουμπώνω στο PC, bootάρω από αυτόν (φαντάζομαι σε κάποιο minimal OS που αρκεί μόνο για το restore) και από εκεί κάνω restore πάνω στους δίσκους (-ο) που έπαθαν ταράκουλο.Υπάρχει τέτοια λύση? π.χ. με φορητό δίσκο που θα κουμπώσει στο e-SATA.
mariosalice Ιούνιος 29, 2008 #24 Ιούνιος 29, 2008 Ανάθεμα κι αν κατάλαβα....ας τα πάρουμε με τη σειρά.. τι είναι το ASR?Εγώ το φαντάζομαι το restore κάπως έτσι:Εχώ το backup σε bootable δίσκο το οποίο κουμπώνω στο PC, bootάρω από αυτόν (φαντάζομαι σε κάποιο minimal OS που αρκεί μόνο για το restore) και από εκεί κάνω restore πάνω στους δίσκους (-ο) που έπαθαν ταράκουλο.Υπάρχει τέτοια λύση? π.χ. με φορητό δίσκο που θα κουμπώσει στο e-SATA.Για να κάνεις restore πρέπει να ξέρεις τι λειτουργικό έκανες backup και με ποιο πρόγραμμα.Αναφέρθηκα σε δυο περιπτώσεις, με ποιο τρόπο κάνεις backup με τα ενσωματωμένα προγράμματα των Windows XP και Windows Vista, ώστε να μπορέσεις να κάνεις restore όλο το λειτουργικό και όχι απλά αρχεία.Αν τώρα θέλεις να κάνεις restore σε unix ή σε backup που έκανες με άλλα προγράμματα, μας το λες.Αν έχεις XP και τρέξεις το backup θα δεις την επιλογή ASR backup. Automated system restore backup.Δηλαδή κάνεις ειδικό backup που φτιάχνει στο τέλος ένα 1.44 floppy disk. Μπουτάρεις από το CD των XP και νομίζω με F6 ( βγάζει μήνυμα), διαβάζει το floppy και ξεκινάει το restore. Το ίδιο το backup βάλτο σε ότι μέσο θέλεις. Πχ δίσκο.Για να κάνεις restore σε Vista, κάνεις boot από το DVD των Vista. Από εκεί υπάρχει επιλογή να κάνεις restore από το μέσο όπου έχεις το backup, πχ. ένας δεύτερος σκληρός δίσκος (sata, USB, eSATA, IDE, Internal, External, name it).Στα Χ64 SP1 που εχω,μια χαρα.:flower:Ναι αλλά κοστίζει 1000$ και δεν χρειάζονται όλα αυτά στην πράξη για απλούς χρήστες.Αυτό είναι καλό για μαζική εγκατάσταση σε πολλούς υπολογιστές.Φιλικά, Μάριος
neuromancer Ιούνιος 29, 2008 #25 Ιούνιος 29, 2008 Για να κάνεις restore πρέπει να ξέρεις τι λειτουργικό έκανες backup και με ποιο πρόγραμμα.ε, ναι! προφανώς...Αναφέρθηκα σε δυο περιπτώσεις, με ποιο τρόπο κάνεις backup με τα ενσωματωμένα προγράμματα των Windows XP και Windows Vista, ώστε να μπορέσεις να κάνεις restore όλο το λειτουργικό και όχι απλά αρχεία.I see...., (είναι ένα από τα προγράμματα που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ)Αν έχεις XP και τρέξεις το backup θα δεις την επιλογή ASR backup. Automated system restore backup.Δηλαδή κάνεις ειδικό backup που φτιάχνει στο τέλος ένα 1.44 floppy disk. Μπουτάρεις από το CD των XP και νομίζω με F6 ( βγάζει μήνυμα), διαβάζει το floppy και ξεκινάει το restore. Το ίδιο το backup βάλτο σε ότι μέσο θέλεις. Πχ δίσκο.OK - αυτο ήθελα. Μια λεπτομέρεια όμως... Αρκεί το floppy για να μπορέσει το πρόγραμμα αυτό να δει το μέσο με το back-up? π.χ. αν είναι εξωτερικός δίσκος σε eSATA ή σε USB? Μιλάμε για XP κατάσταση.
GeorgeVasil Ιούνιος 29, 2008 #26 Ιούνιος 29, 2008 Ναι αλλά κοστίζει 1000$ και δεν χρειάζονται όλα αυτά στην πράξη για απλούς χρήστες.Αυτό είναι καλό για μαζική εγκατάσταση σε πολλούς υπολογιστές.Φιλικά, ΜάριοςΜπορεις να κατεβασεις την Trial εκδοση απο εδω:http://www.acronis.com/enterprise/download/ATISWin/Περνεις το Image και κάνεις και το Usb Stick σου Recovery Media.:baby:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.