Jump to content

Πρόβλημα με ASUS ΑΤΙ 3850

pusher

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χθες τοποθέτησα τη νέα 3850 που αγόρασα. Αφού απεγκατέστησα τους οδηγούς και χρησιμοποίησα κανά 2 εργαλεία καθαρισμού των drivers έσβησα τον υπολογιστή για να εγκαταστήσω την κάρτα. Αφού την τοποθέτησα, όταν έθεσα σε λειτουργία το PC εκίνησε κανονικά, φόρτωσαν τα Windows αλλά μόλις τέλειωσε το φόρτωμα (οθόνη με τη μπάρα) το PC πάγωσε εμφανίζοντας μαύρη οθόνη και το δείκτη του ποντικιού (χωρίς βέβαια ο δείκτης να μπορεί να κινηθεί). Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο συμβαίνει κάθε φορά που άνοιγα τον υπολογιστή. Αναγκάστηκα να εγκαταστήσω την παλιά μου κάρτα πάλι.

Το τροφοδοτικό που έχω είναι 3 ετών, 500 Watt.

Καμία ιδέα για το τι φταίει;

Παιδιά είναι πρόβλημα της κάρτας ή θέμα τροφοδοσίας; Το ότι η θύρα είναι PCI-E και η κάρτα PCI-E 2.0 απ' όσο ξέρω δεν παίζει κανένα ρόλο...

Πέρασες τους drivers από το CD ή το update από το site της ATi?

Πώς να τους περάσω; Αφού δεν εκκινεί καν το σύστημα. Εκτός κι αν πρέπει να είναι προεγκατεστημένοι. Εγώ έβγαλα τους 8.5 πριν βάλω τη νέα. Δεν έπρεπε; Πάντως την x700 την αναγνωρίζει και χωρίς οδηγούς. Τ'ώρα χωρίς κανέναν οδηγό είμαι με την x700.

Πώς να τους περάσω; Αφού δεν εκκινεί καν το σύστημα. Εκτός κι αν πρέπει να είναι προεγκατεστημένοι. Εγώ έβγαλα τους 8.5 πριν βάλω τη νέα. Δεν έπρεπε; Πάντως την x700 την αναγνωρίζει και χωρίς οδηγούς. Τ'ώρα χωρίς κανέναν οδηγό είμαι με την x700.

Δεν χρειαζόταν να απεγκαταστήσεις τους Catalyst αφού τους είχες ήδη εγκατεστημένους.

Τώρα που είσαι με την Χ700. Πέρνα τους νέους 8.6. Βγάλε την Χ700 και τοποθέτησε την 3850 και ξαναπέρνα από πάνω πάλι τους 8.6.

Αν τοποθετήσεις την 3850 και σου βγάλει πάλι την μαύρη οθόνη που λες τότε το πρόβλημα είναι μάλλον στο hardware.

Τι μοντέλο είναι το τροφοδοτικό σου και η μητρική σου?

Δεν χρειαζόταν να απεγκαταστήσεις τους Catalyst αφού τους είχες ήδη εγκατεστημένους.

Τώρα που είσαι με την Χ700. Πέρνα τους νέους 8.6. Βγάλε την Χ700 και τοποθέτησε την 3850 και ξαναπέρνα από πάνω πάλι τους 8.6.

Αν τοποθετήσεις την 3850 και σου βγάλει πάλι την μαύρη οθόνη που λες τότε το πρόβλημα είναι μάλλον στο hardware.

Τι μοντέλο είναι το τροφοδοτικό σου και η μητρική σου?

Την x700 την αναγνωρίζει χωρίς οδηγούς πάντως, όπως θα έπρεπε να γίνεται και με την 3850. Αλλιώς πώς θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε νέο σύστημα;

Η μητρική μου είναι η ASUS P5AD2-E Premium (i925xe chipset) και το τροφοδοτικό CHIEFTEC CFT500W (500 Watt όπως λέει και τ' όνομά του). Να κάνω και μία ερώτησηη για το τροφοδοτικό. Πάνω του έχει μία ετικέτα σύμφωνα με την οποία διαθέτει 3 γραμμές των 12V με διαφορετικά Amperes η κάθεμία. Πώς μπορώ να ξέρω ποοια 12V αντιστοιχεί σε ποια Amperes;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.