Jump to content

Asus Commando + Intel Core 2 duo

lazarosleon

Recommended Posts

:jump1:Χαιρετω την παρεα των ειδικων. :jump1:Θα ηθελα να μου πειτε τι ακριβως μπορω να κανω ωστε να τσιτωσω λιγο τον επεξεργαστη μου, Intel Core 2 Duo 6.600, 2.4 Ghz αλλα και γενικα αν ειναι εφικτο ολο το μηχανημα να πεταξει λιγουλακι. Η Μητρικη ειναι Asus Commando, ο δε επεξεργαστης ψυχεται με την Ζαλμαν 9700, και οι μνημες με τον καθοδικο σωληνα (Κουτι Coolermaster Stacker Stc-T01S. πιστευω να ειμαι οκ στο θεμα αερα).

Για βοηθατε λιγο πλιζ. :baby:

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

αρχικα επειδη ειχα τον C2D6600 φορεμένο με την 9700Zalman πάνω, ενα 3.2GHz-3,4GHz το εχεις άνετα.... για παραπάνω και σταθερός θες άλλη ψυκτρα τύπου Thermalright Ultra Xtreme 120...

πες μας και τι μνήμες έχεις...

αρχικα επειδη ειχα τον C2D6600 φορεμένο με την 9700Zalman πάνω, ενα 3.2GHz-3,4GHz το εχεις άνετα.... για παραπάνω και σταθερός θες άλλη ψυκτρα τύπου Thermalright Ultra Xtreme 120...

πες μας και τι μνήμες έχεις...

Καταρχας να σε ευχαριστησω για την συντομη απαντηση σου.

Εχω τις Team Group DDR2-800. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=924415

Μεχρι εκει που λες ειναι καλα, 3.2 αντε 3.4. Πως το κανω και απο που ομως σε παρακαλω?

Οσον αφορα την ψυκτρα, http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1139096 Αυτη ειναι που μου λες?

ειναι δυνατων ανευ ανεμιστηρα και να κανει πιο καλη απαγωγη θερμοτητας? Και αν επισης παιρνει ανεμιστηρα, ποιος ειναι ο καλυτερος σε επιπεδα θορυβου-CFM, ανεξαρτητου κοστους??

Καταρχας να σε ευχαριστησω για την συντομη απαντηση σου.

Εχω τις Team Group DDR2-800. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=924415

Μεχρι εκει που λες ειναι καλα, 3.2 αντε 3.4. Πως το κανω και απο που ομως σε παρακαλω?

Οσον αφορα την ψυκτρα, http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1139096 Αυτη ειναι που μου λες?

ειναι δυνατων ανευ ανεμιστηρα και να κανει πιο καλη απαγωγη θερμοτητας? Και αν επισης παιρνει ανεμιστηρα, ποιος ειναι ο καλυτερος σε επιπεδα θορυβου-CFM, ανεξαρτητου κοστους??

αυτη η ψυκτρα που βρηκες ειναι η ιδια που ειπε το παλικαρι απο πανω απλα ειναι σε μαυρο χρωμα!( συντομα θα εχει review για την συγκεκριμενη εδω στο thelab!) ανεμιστηρες περνει 1 ή 2 αναλογα την διαταξη που θελεις να κανεις! ανεμιστηρακια σου προτινω αυτα: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977823&product=941638! τωρα για να πας τον Ε6600 στα 3.2-3.4 θα πρεπει να μπεις στο bios και να δωσεις ρευμα στο cpu (vcore: 1.45 , τοσο εχω δωσει στον Ε6600 του αδελφου μου για να ειναι σταθερος στα 3.4) τωρα τι ρευματα θα δωσεις σε n/b, ram, s/b ειναι αναλογως με τι διαιρετες θα παιξεις, που θες να πας τις ram σου και τις θερμοκρασιες σου!

Μην το στελνετε το παιδι σε εξοδα...μια χαρα ειναι η ψυκτρα του...δεν πιστευω πως αξιζει να δωσει 60 ευρω για να παει στα 3.6 η και λιγο παραπανω...

rebig μην τον στελνεις με την μια στα βαθια...αστον να μαθει...ας μην δωσει με το καλημερα 1.45....δωσε 1.33 και ανεβασε τον στα 2.8 και βλεπεις μετα πως κραταει...τρεχεις λιγο το orthos να δεις εαν σου πεταξει κανενα πυρηνα στα warnings...αν σου πεταξει...δωσε λιγο ρευμα ακομα...και ετσι σιγα σιγα θα τον ανεβασεις...

Δωσε στο northbridge 1.37/1.40 για να εισαι καλυμενος...μεχρι να φτασεις τον cpu εκει που θα θες...

ΠΡΟΣΟΧΗ...να βλεπεις σε ποια mhz παιζουν οι μνημες σου...γιατι πολυ πιθανο ειναι να σε ''κοβουν'' εν κανεις κατι λαθος στον διαιρετη...(CPU:Ram frequency) και εαν γινει καποιο λαθος ισως να μην ανοιγει καθολου ο υπολογιστης και να θελει CMOS...παιξε αρχικα χαμηλα τις μνημες σου...και οταν φτασει ο επεξεργαστεις εκει που τον θες...τοτε δοκιμασε τις μνημες...

Αυτα...δοκιμασε και πες μας...

Καλημερες.

Λοιπον, εχουμε τα εξης γιατι καπου εχασα το μπουσουλα.Ξεκιναω με το τι εχω στο BIOS και μετα ας δουμε το αποτελεσματακι που εκανα τις δοκιμες.

CPU FREQUENNCY > 300

DRAM DDR2 -> 900

PCI EXPRESS ->AUTO

SPREAD SPECTRUM >ENABLED

CPU VCORE VOLT ->AUTO

FSB TERM VOLT >AUTO

NB VCORE ->AUTO

MEMORY VOLTAGE ->AUTO

DDR 2 CHANNEL A REF ->AUTO

DDR 2 CHANNEL B REF ->AUTO

DDR 2 CONTROLLER REF VOLT ->AUTO

SB VCORE ->AUTO

SB CHIPSET ->AUTO

ASUS CGI ->ENABLED

STATIC READ CONTROL ->FASTER

CONFIGURE DRAM TIMING BY SPD - >ENABLED

A D V A N C E D

MODIFY RATIO SUPPORT ->DISABLED

CIG SUPPORT ->DISABLED

MAX CPU ID LIMIT ->DISABLED

CPU TM FUNCTION ->DISABLED

EXECUTE ->DISABLED

BIT->DISABLED

PECI->DISABLED

Το μηχανηματακι λοιπον, εχει θερμοκρασια τωρα συμφωνα με το προγραμμα Εβερεστ, CPU 43,core1 44, core 2 42, Gpu 59(Τι ειναι αυτο το gpu??). Μιλαμε για ρελαντι καταστασεις με τον ανεμιστηρα στο νορμαλ.

Οι ενδειξεις που παιρνω απο το CPU-Z ειναι οι εξης :

Intel Core 2 duo 6.600 conroe

Core voltage 1.352 volta, Core speed 2.700 mhz, multiplier X9.0, bus speed 300, raated fsb 1200 mhz.

Περι μνημων εχω τα εξης : Dram Frequency 450.0 Mhz, fsb:Dram 2:3, Cas Latency 5.0 clocks, Ras to cas 5, ras precharge tRP, cycle time 16, command rate 2t.

Αυτα. Μα δεν καταλαβα και πολλα λεμε :eek::eek::eek::eek::eek:

Τωρα απο εδω και περα οπως μπορειτε βοηθατε παιδες !!!!!

cpu freq: 350

dram ddr2: κατω απο τα 800

pci-express: 100 ή 101

spred spectrum: disable

cpu vcore volt: 1.40

fsb term volt:?????

nb vcore:1.45

memory voltage: 2.1-2.2(max)

static read: disable

configure dram timings: manually ( βαλε 5-5-5-15)

τα υπολοιπα αστα οπως ηταν στα default!!!

!!!!!!!!!!!!!!! Απογειωθηκαμε........

CPU Speed : 3150, Multiplier 9.0x, Cpu FSB 350, Memory Speed ddr2-700, Dram fsb ratio 1:1. Memory Timings 5-6-6-15.Rated fsb 1400.1 Mhz.

Απο το Προγραμμα CPU-Z

Αυτο με τις μνημες δεν το καταλαβα πως να το κανω, και απλα απενεργοποιησα την εντολη configure Dram Timing by speed --> Disable και μου εβγαλε κατι αλλα νουμερα με Clock κλπ και τα αφησα οπως ειναι. Θα δοκιμασω τωρα το C&C3 Kane's Wrath να δουμε τι χαμπαριαζει :p:p

Μολις ηρθε η ωρα της μισητης μου ΜΠΛΕ Εικονας. Μολις ζοριστηκε το παιχνιδι, στο πρωτο 10λεπτο, Τσουφ η μπλε εικονα και επανεκινηση του μηχανηματος. Τωρα τι να κανω?Αναμενω νεα σας και προτασεις. Η Θερμοκρασια του επεξεργαστη εφτασε 50, GPU 65(Μα τι ειναι αυτο ???? :devil::devil:)

Σε αυτο το βημα, παρατηρησα μια πιο γρηγορη εκκινηση των XP. Και του παιχνιδιου επισης πολυ πιο γρηγορη σε φορτωμα, οχι μεσα στο παιχνιδι.

Κατι που θελα να παρατηρησω αν ξερει κανεις, ειναι γιατι ενω εχω 4 GB Ram και τα βλεπει στo Bios, τα ρημαδιασμενα τα ΧΡ βλεπουνε ακομα 2 ? Μηπως και αν τα εβλεπε ολα ακομα θα ηταν ενα κλικ πιο γρηγορο το μηχανημα ???? :sorry::OT:

βασικα κατεβασε το orthos και ασε το να τρεξει κανα 4ωρο! αν δεν σου βγαλει error πιστευω εισαι οκ! και βλεπε και τις θερμοκρασιες σου ωστε να μην ειναι πανω απο 60-65(max)

0tjbqgvgy8t5qwe9erey_thumb.jpg

Για δειτε εδω τι ακριβως μπορει να συμβαινει?? Κατι δεν μου καθεται καλα με τις θερμοκρασιες.

το προγραμμα που μου λες που το βρισκω?

Η Εντολη Remap που ειναι ?

για τις θερμοκρασιες: http://www.alcpu.com/CoreTemp/

για stabillity test: http://sp2004.fre3.com/beta/beta2.htm

για τα στοιχεια του cpu: cpu-z 1.45

το remap ειναι μεσα στο bios! ψαξε λιγο και θα το βρεις! μπορει να του εχει κι αλλο ονομα!!!

για την φωτο κανε την resize γιατι δεν βλεπω τιποτα.

για τις θερμοκρασιες: http://www.alcpu.com/CoreTemp/

το remap ειναι μεσα στο bios! ψαξε λιγο και θα το βρεις! μπορει να του εχει κι αλλο ονομα!!!

.

Μολις εβαλα το προγραμμα να κανει το τεστ, παλι μπλε οθονη, το ξαναμειωσα στο 2.7, μεχρι να βρουμε τι μπορει να φταιει.:help: Οι θερμοκρασιες παραμενουν του επεξεργαστη στους 40 σταθερα. Η Εντολη μεσα απο το BIOS η Remap ειναι ενεργοποιημενη, μηπως μεσα απο τα XP Pro SP3, χρειαζεται καποια αλλη εντολη???

εμενα το sp3 μου δημιουργουσε διαφορα προβληματακια κι ετσι πηρε ποδι! αλλα δεν νομιζω να φταιει αυτο για το οτι δεν σου βλεπει πανω απο 3Gb ram!

CPU FREQUENNCY > 350

DRAM DDR2 -> κατω απο 800

PCI EXPRESS ->100-101

SPREAD SPECTRUM >DISABLED

CPU VCORE VOLT ->1.40

FSB TERM VOLT >1.6

NB VCORE ->1.45

MEMORY VOLTAGE ->2.2

DDR 2 CHANNEL A REF ->AUTO

DDR 2 CHANNEL B REF ->AUTO

DDR 2 CONTROLLER REF VOLT ->AUTO

SB VCORE ->1.2 ( εδω τι επιλογες σου δινει?)

SB CHIPSET ->AUTO ( εδω τι επιλογες σου δινει?)

ASUS CGI ->ENABLED

STATIC READ CONTROL ->disable

CONFIGURE DRAM TIMING BY SPD - >manual (στις 4 πρωτες τιμες βαλε 5, απο κατω 5, απο κατω 5, απο κατω 15 και τα υπολοιπα αστα οπως ειναι)

Χαμήλωσε λιγο το vcore, ειναι αρκετό για αυτα τα ghz...;)

Εμενα σε αυτήν την συχνότητα που έχεις παίζει με 1,21V απο cpuz

με τοσο λιγο ρευμα σου ηταν σταθερος στο orthos? και σε τι συχνοτητα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.