Jump to content

Αγορα νέου τροφοδοτικου.

performer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

:help:Θέλω να αγορασω ενα νέο τροφοδοτικο γιατι το 400αρι που εχω τα εχει φτυσει!:help:

Το σύστημα μου έιναι:

1)q6600

2)9800gtx

3)WD 160GB AND ST 500GB SATA

4)P5K PREMIUM WIFI/AP

ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ 120Ε

στο νου έχω αύτο:http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1093290

ή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=966088

δεκτός καθε σχολιασμος και διαφορετική πρόταση!!!:D

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Για εμένα Tt Toughpower 750w μακράν (είναι και φτηνότερο από τα δύο που λες).

Είναι σαφώς καλύτερο σε ποιότητα, σε προστασίες, σε voltage regulation, σε power efficiency από τα περισσότερα τροφοδοτικά που βρίσκεις στην Ελληνική αγορά (πάντα σε συνδυασμό με την τιμή του). Επίσης βγάζει το 98-99% της ισχύος που ισχυρίζεται ότι αποδίδει.

Διαθέτει κύριο πυκνωτή Hitachi, δευτερεύοντες της Samxon, άριστο initial filtering, εξαιρετικά αθόρυβο ακόμα και σε moderate loads, και γενικά η καλύτερη επιλογή σε κόστος/απόδοση.

attachment.php?attachmentid=31460&stc=1&d=1214464381

attachment.php?attachmentid=31461&stc=1&d=1214464404

Ορίστε τα αποτελέσματα των combined/crossover tests (cold tests & hot tests):

attachment.php?attachmentid=31462&stc=1&d=1214464458attachment.php?attachmentid=31463&stc=1&d=1214464464

Για τους.. "άπιστους" που θα πούνε το κλασικό "Thermaltake=μάπες τροφοδοτικά" (κάτι που δεν ισχύει πλέον μια και η C.W.T. είναι τρομερός κατασκευαστής και κατασκευάζει επίσης και όλα τα Corsair πλέον εκτός της σειράς HX που είναι Seasonic), δείτε εδώ τι λέει για το 750άρι ο jonny...

Overall, the Thermaltake Toughpower 750W scores a "9"

Performance 9.5

Aesthetics 6.5

Value 9.5

Functionality 9.0

Total Score 9.0

SUMMARY: 9

In the past, Thermaltake has gotten a lot of grief. They had been known to sell power supplies that were "behind the times" in terms of the ATX standards, but dressed up in a lot of glorious bling giving the power supplies an appeal to the naive. Certainly the best way to shake that old stigma is to release a product that is a no holds barred kick butt power supply. The Toughpower 750W fits that bill with plenty of power, good efficiency, active power factor correction, and solid construction.

This PSU gets a well deserved "jonnyGURU Recommended"

post-9787-1416073568,0461_thumb.jpg

post-9787-1416073568,1422_thumb.jpg

post-9787-1416073568,2083_thumb.jpg

post-9787-1416073568,3_thumb.jpg

:(Πιστεύω οτι ειναι πολύ καλο απο τα reviews που ειδα αλλα ξεφεύγει σε τιμή:(

Λάθος link είχα βάλει αδελφέ. :D

Μόλις 105 ευρώ έχει το 750άρι! Δες πάλι τι έγραψα έκανα edit και πιθανώς να μην το πρόλαβες.

Υ.Γ. Eγώ μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα εδώ και 1.5 χρόνο στο Toughpower 700w. Την εποχή που τα πρωτοφέρανε. Έχει τροφοδοτήσει ότι κι αν του έχω δώσει κρατόντας ΑΡΙΣΤΟ regulation και παρόλο το καυτό μου (σε θερμοκρασίες) midi case!

Υπόψην ότι τα psu's τύπου switch όπως των pc's επηρεάζονται ΠΟΛΥ απο την θερμοκρασία λειτουργίας. Πάρα πολυ!

105 ευρώ το έχει στο echop. Βέβαια ποιος το παίρνει από κει...

Κοίτα και το Corsair 750 TX στα 109. Σε φίλου htpc με 8500, 3870Χ2 κλπ που το βάλαμε δεν ακούγεται καθόλου. Συν τα 5 χρόνια εγγύηση ;)

Φίλε, για την τιμή το έχω αναφέρει ήδη κι εγώ (δες παραπάνω).

To Corsair που λες φτιάχνεται από το ίδιο εργοστάσιο που φτιάχνεται το Τoughpower (CWT).

Δεν έχει διαφορά σε θόρυβο από το Tt -και δεν θα μπορούσε άλλωστε- αφού φοράνε τον ίδιον ανεμιστήρα (D14BH της Yate Loon και στα δύο, αν και παλαιότερα τα Τoughpower φοράγανε της Everflow. Πάντως και το δικό μου Υate Loon έχει).

Σύγκρινε και τις photos θα δεις ΠΟΛΛΕΣ ομοιότητες (προσεξε τα ηλεκτρολογικά υλικά, την επιλογή τους, το pcb layout, το αρχικό filtering, κ.λ.π):

Thermaltake:

attachment.php?attachmentid=31469&stc=1&d=1214487765

attachment.php?attachmentid=31470&stc=1&d=1214487810

* Φωτό από Hardware-secrets

Corsair:

attachment.php?attachmentid=31471&stc=1&d=1214487867

attachment.php?attachmentid=31472&stc=1&d=1214489014

* Φωτό από Hardware-secrets

Μέχρι και η πράσινη ταινία υπάρχει και στα δύο. Μετασχηματιστές ίδιοι, πυκνωτές ίδιοι.. κ.λ.π. Τα βλέπεις κι εσύ φαντάζομαι... Mόνο κάπως καλύτερες ψύκτρες έχει το Corsair και.. thats all! ;)

Επίσης μια σημείωση: Στα τροφοδοτικά ΔΕΝ είναι ενδεικτική της ποιότητας τους η χρονική διάρκεια της εγγύσης.

Φιλικά...

post-9787-1416073568,7618_thumb.jpg

post-9787-1416073569,0145_thumb.jpg

post-9787-1416073569,11_thumb.jpg

post-9787-1416073569,2251_thumb.jpg

Συμφωνώ με τον Candyman, η toughpower είναι άξια σειρά, έτη φωτός μπροστά από τις άλλες της Thermaltake.

Αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις σε αυτά τα χρήματα:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=935638

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1030116

και αν μπορεί να ξεφύγει λίγο στην τιμή, αυτό-->

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=940305

(όπου και ξεχνάει για πάντα τον παράγοντα "τροφοδοτικό" ) :)

Εγώ πάντως φίλε Liopyr από τα τρία που αναφέρεις θα πήγαινα στο PCP&C, αλλά δυστυχώς σε μεγάλα loads κάνουνε θόρυβο τα fan τους (ADDA fan με max rpm's@3200, καταλαβαίνεις... 54dB πιάνει λέει η ADDA αλλά όταν τον ακούς νομιζεις ότι είναι στα.. 70dB!).

Όπως ανάφερα και παραπάνω η σειρά TX της Corsair είναι ίδια πάνω-κάτω με τα Toughpower. Οπότε απο κει και πέρα είναι θέμα γούστου (και εγγύησης).

Η σειρά HX είναι rebranded από την Seasonic (Βασισμένα στα Seasonic-S12 series αν δεν απατόμαι).

Nαι, επειδή η PCP&C είναι ασχολείται κατά βάση με psu για servers, όπου και ο παράγοντας θόρυβος έρχεται σε δεύτερη μοίρα. (αν υπάρχει καν σαν παράγοντας). :p

Aπό εκεί και πέρα όμως, το σύστημα του φίλου δεν είναι και κάνα τέρας, δεν θα πιάσει και πολύ υψηλά loads, ή ότι πιάσει, θα είναι σε gaming κατάσταση, όπου και πάλι ο παράγοντας θόρυβος έρχεται σε δεύτερη μοίρα. ;)

Φίλε, για την τιμή το έχω αναφέρει ήδη κι εγώ (δες παραπάνω).

Πόσταρα κάπου ανάμεσα στο post & edit σου :p

To Corsair που λες φτιάχνεται από το ίδιο εργοστάσιο που φτιάχνεται το Τoughpower (CWT).

Δεν έχει διαφορά σε θόρυβο από το Tt -και δεν θα μπορούσε άλλωστε- αφού φοράνε τον ίδιον ανεμιστήρα (D14BH της Yate Loon και στα δύο, αν και παλαιότερα τα Τoughpower φοράγανε της Everflow. Πάντως και το δικό μου Υate Loon έχει).

Σύγκρινε και τις photos θα δεις ΠΟΛΛΕΣ ομοιότητες (προσεξε τα ηλεκτρολογικά υλικά, την επιλογή τους, το pcb layout, το αρχικό filtering, κ.λ.π):

Thermaltake:

attachment.php?attachmentid=31465&stc=1&d=1214465420

Corsair:

attachment.php?attachmentid=31464&stc=1&d=1214465431

Μέχρι και η πράσινη ταινία υπάρχει και στα δύο. Μετασχηματιστές ίδιοι, πυκνωτές ίδιοι.. κ.λ.π. Τα βλέπεις κι εσύ φαντάζομαι... Mόνο κάπως καλύτερες ψύκτρες έχει το Corsair και.. thats all! ;)

Για κάποιο λόγο δε βλέπω τις φωτό (??), αλλά δεν εχω λόγο να σε αμφισβητήσω, εφόσον είναι ίδια όπως λες.

Απλά είναι 2 τα τινά, που καθορίζουν την επιλογή μου : 1) To Corsair έχει 4x PCi-X (χρήσιμα εαν βεβαια ο κάτοχος πάει ποτέ για dual gpu) και 2) δεν είναι από eshop.

Να πώ επίσης οτι ενα χρόνο περίπου έχω το Coba Nitrox 750 (made by CWT) και το θεωρώ πολύ αξιόλογη αγορά, μιας και πέρσι το καλοκαίρι με quad b3 @ 3600, 2900xt, 4 hdd και άλλα (πολλά watt δηλαδή), με ζέστες, benches κλπ δεν είπε κιχ.

Επίσης μια σημείωση: Στα τροφοδοτικά ΔΕΝ είναι ενδεικτική της ποιότητας τους η χρονική διάρκεια της εγγύσης.

Φιλικά...

Δε νομίζω όμως να χαλάνε κανέναν τα 5 χρόνια. Αχρείαστη να'ναι όπως και να'χει.
Πόσταρα κάπου ανάμεσα στο post & edit σου :p

Για κάποιο λόγο δε βλέπω τις φωτό (??), αλλά δεν εχω λόγο να σε αμφισβητήσω, εφόσον είναι ίδια όπως λες.

Απλά είναι 2 τα τινά, που καθορίζουν την επιλογή μου : 1) To Corsair έχει 4x PCi-X (χρήσιμα εαν βεβαια ο κάτοχος πάει ποτέ για dual gpu) και 2) δεν είναι από eshop.

Να πώ επίσης οτι ενα χρόνο περίπου έχω το Coba Nitrox 750 (made by CWT) και το θεωρώ πολύ αξιόλογη αγορά, μιας και πέρσι το καλοκαίρι με quad b3 @ 3600, 2900xt, 4 hdd και άλλα (πολλά watt δηλαδή), με ζέστες, benches κλπ δεν είπε κιχ.

Δε νομίζω όμως να χαλάνε κανέναν τα 5 χρόνια. Αχρείαστη να'ναι όπως και να'χει.

Λοιπόν.. Οι φωτό νομίζω ότι δείχνουν οκ. Αν δεν δείχνουν ας μας ενημερώσει κάποιος τρίτος...

Για το (1) που λες δεν έχω να πώ κάτι. Αν θελει κανείς quad sli ή Crossfire-X τότε οκ. Για απλό sli ή crossfire επαρκεί και το Tt. Υπάρχει ένα θέμα με τους 4x8pin connectors. Δες εδώ.

To go with this impressive 12v capacity the unit has been paired with 4 modified 8 pin PCI-Express connectors. The 8 pin connectors are 6 pin connectors with two additional taps off of grounds to feed the two remaining pins. The TX750W also has 8 Molex connectors for peripherals and 8 SATA connectors good for powering your RAID array. Overall this flexible, well appointed setup should make this unit a natural fit almost any high end PC.

Για το (2) εγώ προσωπικά δεν είχα ΠΟΤΕ πρόβλημα με rma στο eshop. Kαι ήταν πολλά!

Αντιθέτως έχω δει στο Πλαίσιο απίστευτα καραγκιοζιλίκια, αλλά δεν είναι της ώρας να το αναλύσω. Πάντως το πλαίσιο σε τροφοδοτικά ως επι το πλείστον έχει πολλές μετριότητες (επιεικώς). Και ας μην αναλύσω τα.. "ανεξήγητα" αυξημένα failure rate των προιόντων του Πλαισίου, κάτι που σε άλλους δεν συμβαίνει (για τις ίδιες φίρμες)! Παραφυσικά φαινόμενα... ;)

Τι να πω, αυτό το πράγμα με το Πλαίσιο στα fora δεν το καταλαβαίνω. Σιγά το μαγαζί στην τελική. Τεσπα... Ας μην επεκταθώ εδώ τώρα...

Για την εγγύηση... Θα σου πώ το εξής: προτιμάς ένα τροφοδοτικό με καλά εξαρτήματα που δεν θα καταλαβαίνει χριστό ακόμα και αν η εγγύηση είναι 2 έτη ή ένα με μεγάλη εγγυηση που π.χ. άμα καεί θα πάρει στο θάνατο και το pc σου; Δεν το λέω συγκεκριμένα για το Corsair μιλάω γενικά. ΠΡΩΤΟ κριτήριο στα τροφοδοτικά (τουλάχιστον κατ'εμέ) είναι τα εξαρτήματα που φοράει. Η εγγύηση δεν είναι ενδεικτική πάντα της ποιότητας του psu.

Κοίτα, δε διαφωνούμε κάπου...

Μετοχές στο Πλαίσιο δεν έχω, ούτε τους θεοποιώ στο θέμα rma. Απλά διαβάζω πολλά αρνητικά για το eshop, και σίγουρα όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Τεσπα, τερμα με το offtopic.

Στη σύγκριση μεταξύ δυο ίδιων (εσωτερικά) τροφοδοτικών, όπως στην περίπτωσή μας, ο υποψήφιος αγοραστής θα διαλέξει εντελώς υποκειμενικά, δηλαδη το χρώμα, το μήκος/πλήθος των καλωδίων, αν ειναι sleeved ή όχι, αν είναι αθόρυβο κ.ο.κ.

Μερικές κάρτες έχουν 2x6pin (πχ 8800gtx) η 6pin+8pin (2900xt) τροφοδοσίας. Άρα χρειάζεσαι 4x6/8pin για sli/xfire σε μερικές περιπτώσεις (αυτό ήθελα να τονίσω).

Και όσον αφορά το θέμα εγγύηση : Φυσικά προτιμώ ενα καλοφτιαγμένο, αξιόπιστο, efficient και σταθερό σε τάσεις τροφοδοτικό. Τα τελευταία χρόνια είχα Enermax, Corsair, Coba Nitrox και τώρα Silverstone. Όλα δουλεύουν ακόμα άψογα, αλλο σε pc φιλου, στον 24/7 fileserver, στο htpc, στο main rig, και δε χρειάστηκα την όποια εγγύηση ;) Μην κολλάμε εκεί.

Εγω στο λεω γιατι εχει βοηξει οτι πολλα εχουν προβληματικο ανεμηστηρακι.

Και σε μενα εχει τυχει.

Εχουν ακουστει πολλα προβληματα για τον ανεμιστηρα του 750ριου ΤΧ οτι παιζει ακομα και σε χαμηλα Loads σε πολλες στροφες και κατι τετοια... Ειναι να μην σου τυχει βασικα, εγω δεν θα ρισκαρα και θα πηγαινα στο ToughPower, αλλα αν τελικα παρεις το Corsair μακαρι να μην πεσεις στη "κακη" φουρνια ;)

Φίλε Candyman,

Θα μου επιτρέψεις να αναφέρω δύο πράγματα με βάση τις φωτογραφίες.

Πρώτον: Οι πυκνωτές samxon δεν είναι αναγνωρισμένου κατασκευαστή (κίνα καταραμένη) και σε καμιά περίπτωση της ίδιας κατηγορίας με τους nippon chemicon(*).

Δεύτερο: Η πράσινη ταινία που αναφέρεις στην χειρότερη περίπτωση θα έπρεπε να είναι χαμηλής μεταβλητότητας flame-retardant PTFE. Στην πράξη δεν ξέρω τι ακριβώς είναι. Πάντως σίγουρα δεν είναι το καλύτερο υλικό πάνω σε ένα τσοκ. Το δεύτερο τροφοδοτικό σωστά έχει θερμοσυστελλόμενο στα τσοκ του. Ο λόγος είναι ο εξής: Όταν στο τσοκ που έχει 3-4-5-6 διαφορετικές γραμμές πάνε πέρα δώθε αυτά τα ρεύματα τότε το σύρμα του ζεσταίνεται. Με την θέρμανση αυτή το βερνίκι που έχει πάνω αρχίζει και γίνεται όλο και πιο σκληρό. Αν ειδικά δεν είναι υψηλής θερμοκρασίας (η περίπτωση στα ~50% των τροφοδοτικών) τότε κάποια στιγμή θα γίνει μπάχαλο και θα κάνει βραχυκύκλωμα (βλέπε τροφοδοτικά firenas). Όταν γίνει αυτό υπάρχουν δύο περιπτώσεις: ή το OVC/OVP κύκλωμα θα μαζέψει το πράμα, ή θα σκάσει το τσοκ εκτοξεύοντας καυτό χαλκό. Το θερμοσυστελλόμενο μπορεί να μαζέψει τον καυτό χαλκό, ενώ η λεπτή ταινία θα είναι σαν να μην υπήρχε ποτέ.

Τρίτον. O Hitachi HP3 που φοράνε και τα δύο στο powertank τους έχει 2000ώρες στούς 85οC και ripple current 2.28Α (εδώ κολλάει το βάλε βγάλε της τροφοδοσίας υπό φορτίο που έλεγε ο Hipro κάπου αλλού...)

Τρίτο: Δεν έχω άποψη του τι efficiency έχει (aka πόσο θερμότητα βγάζει όταν τραβάς X ισχύ) αλλά λυγισμένο αλουμίνιο είναι μλκ για ψυγείο έτσι και αλλιώς... Όταν λυγίζει κανείς το αλουμίνιο, στο σημείο κάμψης (αν το δει κανείς από κοντά κάνει κάτι σαν ραγάδες) γίνεται μικρότερη η πυκνότητα του υλικού με αποτέλεσμα να παρουσιάζει θερμοκρασιακή αντίσταση το υλικό. Το σωστό ψυγείο είναι από προφίλ αλουμινίου και μόνο...

Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές ποστ.

Φιλικά,

Χρήστος

Υ.Γ. Να δεις πόσους Nippon chemicon/nichicon/rubicon έχω αλλάξει που έχουν χαλάσει…

Φίλε Candyman,

Θα μου επιτρέψεις να αναφέρω δύο πράγματα με βάση τις φωτογραφίες.

Πρώτον: Οι πυκνωτές samxon δεν είναι αναγνωρισμένου κατασκευαστή (κίνα καταραμένη) και σε καμιά περίπτωση της ίδιας κατηγορίας με τους nippon chemicon(*).

Λοιπόν... με πολύ φιλική διάθεση έχω να πώ τα εξής... Για το quote που βλέπεις απο πάνω: Σωστός μεν, αλλα... οι δευτερεύοντες πυκνωτές σπανίως είναι made in Japan σε τροφοδοτικά αυτού του κόστους. Πάλι καλά να λές που είναι Samxon και δεν είναι π.χ. TEC (τέτοιους φοράγανε τα Qtec αν δεν με απατά η μνήμη μου). ;)

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι οι Samxon είναι καλύτεροι από Νippon. Aν και οφείλεις να παραδεχτείς ότι πολλά μοντέλα πυκνωτών της Samxon είναι άριστοι αν εξαιρέσεις λίγο παραπάνω rippling. Aλλωστε αν έχεις διαβάσει τα σχετικά μου άρθρα στο pctechnology, αναφέρω επί λέξει αυτό:

"Πυκνωτές. Οτιδήποτε μη κινέζικο, κατά προτίμηση Made in Japan (ή εναλλακτικά από σοβαρή Ταϊβανέζικη εταιρία) είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό."

Ορίστε και σε άλλο thread τι λέω. Δεν γινότανε να κάτσω στο παρόν thread να μπώ σε αναλύσεις τέτοιας φύσεως, άλλωστε θα ήταν μάλλον περιττό.

Δεύτερο: Η πράσινη ταινία που αναφέρεις στην χειρότερη περίπτωση θα έπρεπε να είναι χαμηλής μεταβλητότητας flame-retardant PTFE. Στην πράξη δεν ξέρω τι ακριβώς είναι. Πάντως σίγουρα δεν είναι το καλύτερο υλικό πάνω σε ένα τσοκ. Το δεύτερο τροφοδοτικό σωστά έχει θερμοσυστελλόμενο στα τσοκ του. Ο λόγος είναι ο εξής: Όταν στο τσοκ που έχει 3-4-5-6 διαφορετικές γραμμές πάνε πέρα δώθε αυτά τα ρεύματα τότε το σύρμα του ζεσταίνεται. Με την θέρμανση αυτή το βερνίκι που έχει πάνω αρχίζει και γίνεται όλο και πιο σκληρό. Αν ειδικά δεν είναι υψηλής θερμοκρασίας (η περίπτωση στα ~50% των τροφοδοτικών) τότε κάποια στιγμή θα γίνει μπάχαλο και θα κάνει βραχυκύκλωμα (βλέπε τροφοδοτικά firenas). Όταν γίνει αυτό υπάρχουν δύο περιπτώσεις: ή το OVC/OVP κύκλωμα θα μαζέψει το πράμα, ή θα σκάσει το τσοκ εκτοξεύοντας καυτό χαλκό. Το θερμοσυστελλόμενο μπορεί να μαζέψει τον καυτό χαλκό, ενώ η λεπτή ταινία θα είναι σαν να μην υπήρχε ποτέ.

Τρίτον. O Hitachi HP3 που φοράνε και τα δύο στο powertank τους έχει 2000ώρες στούς 85οC και ripple current 2.28Α (εδώ κολλάει το βάλε βγάλε της τροφοδοσίας υπό φορτίο που έλεγε ο Hipro κάπου αλλού...)

Επίσης σωστός.. αλλά επίσης.. "αλλά".. ;)

Αν η ταινία ήταν εύφλεκτη, πίστεψε με θα είχα πάρει πρώτος φωτιά εγώ εδώ και ΠΟΛΥΥΥ καιρό! :D

Για το θερμοσυστελόμενο φυσικά και το έχω δει ήδη. Αλλά επαναλαμβάνω ότι μόνο πυρομανής θα έβαζε απλή μονωτική ταινία πάνω σε coil. Πάντως και ο jonny δεν ήξερε τι είναι, πάντως απλή μονωτική ταινία ΔΕΝ είναι! Αυτό σίγουρα! Έχω μεγάλη επιφύλαξη γι'αυτό που θα πω, αλλά μου θυμίζει thermal tape.

Όσο για τους πυκνωτές.. 105c rated δεν έχω δει σε κανένα psu κάτω απο 850-900w. Μια και βλέπω έχεις πολλές γνώσεις σχετικά, θα ξέρεις καλά πόσο ανεβάζουν το κόστος οι 105c σε σχέση με 85άρηδες.

Αλλωστε προς τι η συζήτηση; Κάτω από κανονικες συνθήκες ένας πυκνωτής δεν θα περάσει τους 55c.

Ο Hipro βασικά πρέπει να εννοούσε το Transient Response.

Εδώ και καιρό βέβαια ο.. "γραφικός" ο Candyman φώναζε στο pc-tec: "..δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς reviewer δεν τεστάρει το transient response του κάθε psu!"

Aπο κει και πέρα, δεν έχω κάτι να προσθέσω, εκτός από το παρακάτω: εγώ ούτε πουλάω τίποτα, ούτε βγάζω λεφτά μέσω των forum. Και ο καθένας απο κει και πέρα ας κάνει τις επιλογές του σχετικά με το τι διαβάζει και τι πιστεύει.

Τρίτο: Δεν έχω άποψη του τι efficiency έχει (aka πόσο θερμότητα βγάζει όταν τραβάς X ισχύ) αλλά λυγισμένο αλουμίνιο είναι μλκ για ψυγείο έτσι και αλλιώς... Όταν λυγίζει κανείς το αλουμίνιο, στο σημείο κάμψης (αν το δει κανείς από κοντά κάνει κάτι σαν ραγάδες) γίνεται μικρότερη η πυκνότητα του υλικού με αποτέλεσμα να παρουσιάζει θερμοκρασιακή αντίσταση το υλικό. Το σωστό ψυγείο είναι από προφίλ αλουμινίου και μόνο...

Σωστά τα λές... έχω όμως αντιρρήσεις: η ψύκτρα αυτή ΔΕΝ ψύχει επεξεργαστή (κάτι ανορθωτές και ισοσταθμιστές ροής ψύχει) ή εν πάσει περιπτώσει έχει να αντιμετωπίσει μικρό θερμικό φορτίο. Αλλωστε υπάρχει και το fan.

Μην ψυρίζουμε πράγματα που δεν έχουν τόοοοσο σημασία. Και στην τελική αγαπητέ μου, τι να κάνουμε; ;) Γνωρίζεις πως το 90% των psu έχει ψύκτρες με αλουμίνιο λυγισμένο σε κουρμπαδόρο. Τα παράπονα σας εις τους κατασκευαστές. :D

Περνάω τώρα σε ερώτηση (το έκανα bold για να το δεις): Εφόσον έχεις αντιρήσεις για τα Tt & Corsair, αν θες μπορείς να κάνεις μια δύο προτάσεις για τροφοδοτικό, που να έχει 105c πυκνωτές, ψύκτρες χάλκινες, efficiency 84-85%, aPFC 0.99, αριστο regulation, 750w output και κόστος 100-110 euros? Γιατί εγώ ειλικρινά δεν έχω υπόψη μου κανένα σε αυτό το κόστος! :)

Υ.Γ. Να δεις πόσους Nippon chemicon/nichicon/rubicon έχω αλλάξει που έχουν χαλάσει…

Έτερον εκάτερον... Κανείς δεν είναι τέλειος. ;)

Υ.Γ. Eπίσης sorry για το χαοτικό και μακροσκελές post μου. Φιλικά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.