Jump to content

Βοήθεια για (ανα)διαμόρφωση γραφείου

Slaughter18

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν παιδιά φτιάχνω και εγώ το γραφείο μου μιας και μπαίνω στο Λύκειο και χρειάζομαι ένα χώρο για το γραφείο μου και ένα για το PC, που μέχρι στιγμής ήταν ένα... Ξέρω τι θέλω μου δώσατε ιδέες (για το φωτισμό βασικά) αλλά θα είθελα βοήθεια στο που μπορώ να βρώ αυτό που θέλω... Το γραφείο θα είναι custom built και θα μπει και ένας καναπες... μιας και πια έρχονται φίλοι και καθόμαστε και κάνουμε βλακείες :tongue:

501fm0.jpg

Το έχω από την πρώτη δημοτικού γι'αυτο no commnets :nerd::tomato:...

Τώρα στα σχέδια:

Για την εκμετάλευση όλου του χώρου θα γίνει σε σχήμα γάμα... Εκεί που είναι το παράθυρο θα είναι η μεριά του Η/Υ και από την άλλη του διαβάσματος :nerd:

b6obac.jpg

Κάθε ξύλο θα κοπεί διαφορετικά... Εδώ είναι που θέλω εσάς τους μεγάλους να με βοηθήσετε... Θέλω να μου πείτε που μπορώ να βρώ μαύρο ξύλο, wenge (ακριβό?) ίσος η ξέρετε κάτι καλύτερο... Το σχήμα έχει γίνει έτσι ώστε να συναντάνε οι γραμμές οπότε πρέπει το κομάτι λογικά να είναι το ίδιο και είτε να το κάνω μόνος είτε (και καλύτερα να το κάνει κάποιος που ξέρει) έχω ακούσει και για πολύ σκληρό MDF ότι μπορεί να κάνει την δουλειά και είναι και μαύρο και αντέχει... Που μπορώ να τα βρώ αλλά να έιναι και κοντά και προσιτά για έναν που μενει στο Χαλάνδρι και είναι ανήλικος. Επιπρόσθετα τα πόδια θα είθελα να έιναι στρογυλές βέργες μεταλου με ακτίνα από το κέντρο 4cm ελαφρός γυαλισμένει... <===που μπορώ να το βρώ και αυτό... τώρα στο φωτισμό του δωματίου...

2 κουτιά φτιαγμένα από το ίδιο ξύλο και περιέχοναι ένα απαλό ασπρο χρώμα για καλύτερο φωτισμό του δωματίου, μπορεί και κάπιο άλλο χρώμα απαλό για τα μάτια για να μην :crazy:.. Δεν έχω ιδέα που να τα βάλω...

21n0epy.jpg

:sorry: αλλά δεν ήξερα που να το βάλω και εδώ μου φάνηκε το κατάληλο μέρος.\

Περιμένω απαντήσεις με ιδέες αλλά και με πληροφορίες για το ξύλο βασικότερα και αν γίνεται αυτόσ να το κόβει κιολας...

Κάνε μια βόλτα από Praktiker καταρχήν.

Έχει ένα σωρό πράματα, ξύλα, πόδια, ράφια κλπ, θα πάρεις ιδέες και θα δείς τιμές...

Πιθανότατα όμως να ΜΗΝ σε συμφέρει τόσο πολυ οικονομικά και αν είναι να τα φτιάξεις εσύ μπορεί και να γίνουν λάθη.

Πάρε τα σχέδια του δωματίου και πήγαινε και μια βόλτα για να πάρεις μια προσφορά από ένα επιπλάδικο τύπου ΝΕΟΣΕΤ. (μπορεί να έρθει και ποιό φθηνά).

Τέλος για πολύ φθηνές αλλά καλές ποιοτικά λύσεις, όχι όμως με τεράστιο customazation πήγαινε να δεις και στο ΙΚΕΑ.

Δεν είπα αυτό... Με τη νεοσετ δεν το σκεφτηκα αλλα 8α το κοιταξω γιατί και το παλιό γραφείο απο εκεί είναι και άντεξε στα βάσανα τόσον καιρο :nerd::nerd::nerd:

Κανένας δεν απάντησε όμως για το μαυρο ξύλο, μάλλον θα πας Merlin-IKEA-Praktiker περιοχή δίπλα από το αεροδρόμιο να τα δω όλα και ότι είναι πιο προσιτο το αγοράζω. Για το ξύλο όμως απαντηστε

Για το ξύλο, αν πας π.χ. Νεοσέτ το διαλέγεις εσύ.

Γνώριζε ΟΜΩΣ ΟΤΙ: λερώνει του κερατά, δηλαδή φαίνονται με το παραμικρό οι δακτυλιές επάνω του και φυσικά λόγο μαυρίλας ακόμα και 1-2 μέρες αν το αφήσεις η σκόνη κάνει ΜΠΑΜ...

Έχουμε βιβλιοθήκη με σκληρο mdf μαυρο που σκέφτομαι και να αγοράσω... για να γίνει αυτο που λες πρέπει να μην έχει καθαριστή για ένα μηνα και φαντάσου η βιβλιοθήκη δεν χρεισιμοποιήτε πολύ αν σκεφτείς ότι είναι γραφείο... Δαχτυλιές πήγα και είδα τώρα δεν κάνει δεν ξέρω ... αλλά δεν φαίνονται σε εμένα../.

Φιλε τραβα μια βολτα απο ΙΚΕΑ με λιγα λευτα θα κανεις αυτο που θες στον καλυτερο βαθμο....

Η καλύτερη κ πιο οικονομική πρόταση!! :T:

ok παιδιά. Όταν βρω χρόνο, βασικά η μάνα μου θα πάμε να δουμε... Σας χερετώ για μια βδομαδούλα. Πάω διακοπές στην Νάξο...

• 4 weeks later...

Οκ γύρισα από διακοπές και πήγα σε έναν φίλο που φτιάχνει custom κουζινες και τα λοιπά, και παρήγγειλα το γραφείο. Αρχίσα να κλείνω τρύπες και μόλις βγούνε όλα θα το βαψω, εχω διαβασει αρκετα guides και δεν φένεται δυσκολο, ότι τιπς έχεται δεκτά. Το θέμα ειναι το χρώμα. Το ξύλο του γραφείου θα είναι μαύρο (Wenge). Επειδή είμε δυσλεκτικός ακόμα και ο τοίχος βοηθάει. Κάτι έχω ακούσει για το πράσινο αλλά δεν μαρέσει οπότε παμε σε κάποιο ασπρο αλλα όχι πολύ φωτινό. Κάτι δηλαδή που να μην μου τραβαει την προσοχή. Θα είθελα την βοηθεια σας στο χρόμα του τοίχου. Δεν πρέπει να είναι ζεστό χρώμα (κοκκινο, κιτρινο)

Κανε αμα θες κατι σαν το δικο μου σε οτι χρωμα θες εμενα ολο το σετακι μαζι με τα ποδια μου στοιχισε 67Ε

dsc00609hh7.jpg

dsc00609hh7.ae5441c1bc.jpg

Τώρα στα σχέδια:

Για την εκμετάλευση όλου του χώρου θα γίνει σε σχήμα γάμα... Εκεί που είναι το παράθυρο θα είναι η μεριά του Η/Υ και από την άλλη του διαβάσματος :nerd:

b6obac.jpg

Επειδή έχω τέτοιο γραφείο ακριβώς σε συμβουλεύω να κάνεις την εσωτερική γωνία καμπυλωτή είναι πολύ βολική.

Με ένα τέτοιο γραφείο θα έχεις πολύ άπλα. :clap:

Καταρχάς με ακουεί κανείς τι λέω... Για το χρώμα τον τοίχον μιλάω... Το γραφείο έχει γίνει παραγκελιά. Η καμπύλη δεν νομιζω να είναι και τόσο σημαντική.

67 Ε είσε τρελός και τα πλήρωσες? εμένα το γραφείο θα είναι τριπλάσιο από μελαμίνι με 6 ποδια βαμένα με ηλεκτροστατική βαφή. Θα γίνει custom δουλειά δηλαδή δεν θα πάρω ένα κομάτι ξύλο και να βάλω πόδια. Θα κοπεί σε μηχανιμα και τα χιλια δυο. μαζί με δύο τεράστια ράφια στα 260 Ε με μεταφορά και θα το φτιάξουν εδώ. Πόσο μεγεθος είναι μπορει το δικό μου να ειναι τετραπλασιο...

Έχει σημασια τουλάχιστον για μένα γιατι την οθόνη και το πληκτρολόγιο είναι ακριβώς στην γωνία. Γιατι αν βάλεις και εκτυπωτη, scanner, router, τηλέφωνο κτλπ η μια πλευρα είναι χαμένη

Επίσης μην κάνεις το λάθος να βάλεις το πύργο του Η/Υ μέσα στο έπιπλο(σε ντουλάπι,ράφι) θα έιναι πολύ δύσκολο να βάζεις-βγάζεις καλώδια και συσκευές αλλά και θα ζεσταίνεται και πιο πολύ. Το έιχα έτσι και το άλλαξα το έβαλα σε μια τάβλα με 4 ρόδες με φρένο από κάτω. Έτσι εκμεταλλεύτηκα καλύτερα και τον κενό χώρο από κάτω.

Τωρα για να το φτιάξεις εγώ το έδωσα σε επιπλοποιό όπως είπες και εσυ παραγγελια αλλά μην βιάζεσαι δοκίμασε και σε Neoset ή Πλαισιο(όχι αυτο με τους Η/υ)

Το ΙΚΕΑ και το Praktiker μάλλον δεν κάνει για αυτή την δουλειά

Για το χρώμα δεν ξέρει

Οχι παιδιά το γραφείο το έχω παραγγείλει. Ο υπολογιστής θα είναι είτε πάνω στο γραφείο στην γωνία είτε στο πάτωμα. Αυτό με την γωνία δεν νομίζω ότι εμένα θα με βόλευε. Με την τιμή δεν έχω κανένα πρόβλημα... Νεοσετ που πήγα για την μισή δουλειά μου ζήτησαν 350 ευρώ....

Ωραιος για την customia, σε αυτο με την καμπυλη που λεει o blkik ειναι σωστο γιατι θα εχεις ροικοτητα στην κινηση δεν θα σπαει σε 2 χωρους. Το pc αν θελεις να το λαυλαντιζεις εχε το πανω αλλα αποτι βλεπω 1. ειναι κριμα να σου κοψει το ωραιο αιθριο 2. κοντα στο τζαμι θα τρωει ηλιο και θα ζεσταινεται 3. γιατι δεν εχεις το γραφειο απτην μερια του παραθυρου ετσι ωστε να φευγει η προσοχη σου οπως λες, να βλεπει και πρασινο εξω να τιγκαρει? :)

καταρχάς ο ήλιος δεν έρχεται ποτέ πάνω στο δωμάτιο.... 1. υπάρχει ένα τεράστιο πευκο που μου κάνει σκια... 2. Υπάρχει σκρίνιο για τις λίγες περιπτώσεις...

Δεν θέλω να φευγει η προσοχή μου... οπότε αν πάω από την άλλη τον υπολογιστή αυτό θα είναι δυσκολότερο... στον αλλό τον τοίχο θα μπούνε τα ράφια που θα είναι πάνω τα βιβλία του σχολείο... Ο χόρος θέλω να φένεται σαν να εναλάσεται... Από την μία για τον υπολογιστή και από την άλλην για το διάβασμα και θέλω να φένεται... Δεν νομίζω η γωνεία να με ενοχλεί...

Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι τον χειμώνα κάνει περισσοτερο κρύο αν και όχι κάτι ενοχλητικό... Αλλά το χειρότερο το καλοκαίρι ζεστένεται πάρα πολύ ακόμα και με παράθυρα ανοιχτά... Οπότε θα μπεί μάλλον το επόμενο καλοκαίρι και ένας μαύρος επιτραπέζιος ανεμηστήρας...

Για το χρώμα καίγομαι γιατί το θαλασσί τη εννοείς... δεν νομίζω ότι θα είναι καλήτερα από ένα ασπρο... Δεν ξέρω αλλά τα πολύ φανταχτερα χρώματα στο δωμάτιο δεν μαρέσουν οπότε μάλλον άσπρο θα το βάψω...

Κάτι τελευταίο να βάλω τρύπα-καπάκι για τα καλώδια αν ναι που?

μαν αυτο ειναι λογικη απλη, την τρυπα θα την κανεις εκει που εχεις τα περισοτερα καλωδια. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.