Jump to content

GIGABYTE X48 DS5 - Σκέψεις και συναισθήματα

Mainframe

Recommended Posts

Πρόσφατα πήρα την μητρική. Δεν θα πώ για τα τετριμμένα που μπορεί κανείς να τα δεί εδώ http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2766 αλλά θα πάω με την μία στο OC. Aν και φαινομενικά δείχνει απλό το να σηκώσεις τον επεξεργαστή εμένα μου έβγαλε την Παναγία στα Restarts. Απλά το παιχνίδι με τις τάσεις όσο και με τον Divider έχει θέμα. Επιπλέον νομίζω πώς επι της ουσίας έχει θέμα η αρχιτεκτονική του Dual BIOS...όπως και να έχει....Μετά από το κατάλληλο ξενύχτι καταλήγω να είμαι σταθερός στα 3,6 με τον Q660Ο ως εξής:

BIOS = F5 (To αρχικό)

9 * 400 = 3,6

vcore = 1,525 Volt

FSB VOLTAGE = DEFAULT + 0,1 V

NB voltage = DEFAULT + 0,1 V

DIVIDER ΓΙΑ μνήμες 800αρες = 2.00d --> fsb 400

Απενεργοποιημένα όλα τα Αυτο Thermal/Voltage (Core calibration) στο Power Options

Γενικά, από θερμοκρασίες από 45 - 65 βαθμούς. 3D MARK 2006 με απουσάριστη την κάρτα γραφικών και VISTA 64 δίνει κοντά στα 18.050. Καλό δεν είναι?

Σε λίγο θα πάω και για παραπάνω οπότε και θα ενημερώσω. Αν κάποιος έχει κάτι άλλο να προσθέσει καλά θα είναι.

Να πω και μια καλημέρα στα παιδία στην Στουρνάρα - Εxtreme.

Ερωτησεις...

1)Οι μνημες σου δεν παιζουν με 4αρια στα 800 ?

2) 1.53 V ειναι παρα πολλα για 3.6...δωσε στα 1.4 και πιστευω θα εισαι χαλαρος και με πιο ''κρυο'' επεξεργαστη...

Πολυ καλα εισαι...εβγαλες καλο score...Και ο επεξεργαστης σου ειναι καλο κομματι για να παιζει 45-65 στα 3.6 με 1.53V...wow... με τοσα V επεζα τον Q6600 μου στα 3915...:X:

Κατεβασε ρευμα...

Δες εαν παιζουν πιο χαμηλα τα timings των μνημων σου και ξαναπαιξε ενα scorακι....

• 2 weeks later...

Έδωσα ρεύμα παντού και αρκετό μάλιστα...και στο NB και σε όλα τα σχετικά... Μόνο όμως με 1,53 στο CPU είναι το σύστημα σταθερό. Πάντως επειδή η θερμοκρασία στο CPU είναι χαμηλή ακόμα και στα Benchs υποψιάζομαι πως ακόμα και αν φένεται 1,53 V στο bios, πιθανότατα ή τάση να είναι μικρότερη. Τώρα αν ακουστεί κανένα τσαφ θα δείξει στο μέλλον....

Θα πειραματισθώ και πάλι (memory timings, ΝΒ voltage κλπ) δεδομένου πως ήμουν στο εξωτερικό την προηγούμενη εβδομάδα.

Πάντως το 1,4 - 1,45 voltage που λέτε παίδες στο cpu δεν είναι ικανό ούτε τα vista να σηκώσει...

Στο ΝΒ και στο fsb τι ρεύμα δίνεται συνήθως?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.