Mainframe Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2008 Πρόσφατα πήρα την μητρική. Δεν θα πώ για τα τετριμμένα που μπορεί κανείς να τα δεί εδώ http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2766 αλλά θα πάω με την μία στο OC. Aν και φαινομενικά δείχνει απλό το να σηκώσεις τον επεξεργαστή εμένα μου έβγαλε την Παναγία στα Restarts. Απλά το παιχνίδι με τις τάσεις όσο και με τον Divider έχει θέμα. Επιπλέον νομίζω πώς επι της ουσίας έχει θέμα η αρχιτεκτονική του Dual BIOS...όπως και να έχει....Μετά από το κατάλληλο ξενύχτι καταλήγω να είμαι σταθερός στα 3,6 με τον Q660Ο ως εξής: BIOS = F5 (To αρχικό)9 * 400 = 3,6vcore = 1,525 VoltFSB VOLTAGE = DEFAULT + 0,1 VNB voltage = DEFAULT + 0,1 VDIVIDER ΓΙΑ μνήμες 800αρες = 2.00d --> fsb 400Απενεργοποιημένα όλα τα Αυτο Thermal/Voltage (Core calibration) στο Power OptionsΓενικά, από θερμοκρασίες από 45 - 65 βαθμούς. 3D MARK 2006 με απουσάριστη την κάρτα γραφικών και VISTA 64 δίνει κοντά στα 18.050. Καλό δεν είναι?Σε λίγο θα πάω και για παραπάνω οπότε και θα ενημερώσω. Αν κάποιος έχει κάτι άλλο να προσθέσει καλά θα είναι.Να πω και μια καλημέρα στα παιδία στην Στουρνάρα - Εxtreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Ιούνιος 26, 2008 Author #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2008 Να και κάτι πίο αναλυτικό..... Μου κάνει εντύπωση γιατί το CPUZ, στο κομάτι που γράφει το chipset λέει Χ38. wtf...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Ιούνιος 26, 2008 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2008 Ερωτησεις...1)Οι μνημες σου δεν παιζουν με 4αρια στα 800 ?2) 1.53 V ειναι παρα πολλα για 3.6...δωσε στα 1.4 και πιστευω θα εισαι χαλαρος και με πιο ''κρυο'' επεξεργαστη...Πολυ καλα εισαι...εβγαλες καλο score...Και ο επεξεργαστης σου ειναι καλο κομματι για να παιζει 45-65 στα 3.6 με 1.53V...wow... με τοσα V επεζα τον Q6600 μου στα 3915...:X: Κατεβασε ρευμα...Δες εαν παιζουν πιο χαμηλα τα timings των μνημων σου και ξαναπαιξε ενα scorακι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Ιούνιος 27, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2008 Αν κατεβάσω ρεύμα παίρνω μπλε οθόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Ιούνιος 27, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2008 Αν κατεβάσω ρεύμα παίρνω μπλε οθόνηΤι εννοεις....Τον ανοιξες με 1.4 και δεν bootαρε ? :flag: Εστω με 1.42-45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis87gr Ιούνιος 27, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2008 Δύσκολο να θέλει τόσο πολύ ρεύμα ο επεξεργαστής, βλέπω στο ΝΒ έχεις +0,1ν, πιστεύω είναι πολύ λίγο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Ιούλιος 7, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2008 Έδωσα ρεύμα παντού και αρκετό μάλιστα...και στο NB και σε όλα τα σχετικά... Μόνο όμως με 1,53 στο CPU είναι το σύστημα σταθερό. Πάντως επειδή η θερμοκρασία στο CPU είναι χαμηλή ακόμα και στα Benchs υποψιάζομαι πως ακόμα και αν φένεται 1,53 V στο bios, πιθανότατα ή τάση να είναι μικρότερη. Τώρα αν ακουστεί κανένα τσαφ θα δείξει στο μέλλον....Θα πειραματισθώ και πάλι (memory timings, ΝΒ voltage κλπ) δεδομένου πως ήμουν στο εξωτερικό την προηγούμενη εβδομάδα.Πάντως το 1,4 - 1,45 voltage που λέτε παίδες στο cpu δεν είναι ικανό ούτε τα vista να σηκώσει...Στο ΝΒ και στο fsb τι ρεύμα δίνεται συνήθως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.