redbighunter Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2008 αφου ξελυσα το pc μου για να αντικατασταθουν καποια hardware και σχεδον ολη η υδροψηξη, ειπα να το ξαναστησω με τα καινουργια πραγματα πλεον! ελα ομως που δεν μου αναγνωριζει τους σκληρους? δοκιμασα τους σκληρους σε αλλο pc και δουλευουν κανονικα, ενω στο δικο μου ουτε που στροφαρουν!!! απο hardware το μονο που αλλαξα ειναι το τροφοδοτικο και την vga. στην ιδια γραμμη εχω συνδεσει το dvdrw και τους δυο σκληρους! το dvdrw μου το αναγνωριζει κανονικα και δουλευει κανονικα οι σκληροι δισκοι με τιποτα! δοκιμασα εναν εναν μονο του τον καθε σκληρο δισκο σε ξεχωριστη γραμμη απο τα υπολοιπα αλλα παλι τιποτα! τι να φταιει???:help:
cabdik Ιούνιος 25, 2008 #4 Ιούνιος 25, 2008 οταν λες στην ιδια γραμμη εχεις συνδεσει και το dvdrw και τους σκληρους, δεν εννοεις μαζι? τι ακριβως εννοεις? κοιταξες και την διαχειριση δισκων?
redbighunter Ιούνιος 25, 2008 Author #5 Ιούνιος 25, 2008 το psu ειναι modular! σε ενα καλωδιο για sata βγαζει 3 υποδοχες για sata συσκευες! εε τι τα εβαλα και τα 3( 2 hdd + 1 dvdrw) σε ενα τετοιο καλωδιο, τι τα εβαλα σε ξεχωριστο καλωδιο το καθε ενα ξεχωριστα... τιποτα! στη διαχειριση δισκων δεν μου εμφανιζει τιποτα απο σκληρους! μονο το floppy, dvdrw και το lan!
kanenas3 Ιούνιος 25, 2008 #6 Ιούνιος 25, 2008 Μήπως έχεις απενεργοποιημένες τις πόρτες για SATA από το BIOS...;
redbighunter Ιούνιος 25, 2008 Author #7 Ιούνιος 25, 2008 Μήπως έχεις απενεργοποιημένες τις πόρτες για SATA από το BIOS...;μα αφου το sata dvdrw μου το αναγνωριζει κανονικα...
kanenas3 Ιούνιος 25, 2008 #8 Ιούνιος 25, 2008 μα αφου το sata dvdrw μου το αναγνωριζει κανονικα...Ναι αλλά είναι σε άλλη θύρα.
mariosalice Ιούνιος 25, 2008 #9 Ιούνιος 25, 2008 Μήπως είχες τους δίσκους σε RAID.Σύνδεσες τα SATA καλώδια ή μόνο την τροφοδοσία?
redbighunter Ιούνιος 25, 2008 Author #10 Ιούνιος 25, 2008 οι σκληροι δεν ειναι σε raid. δοκιμασα σε ολες τις θυρες αλλα και παλι τιποτα!
mariosalice Ιούνιος 25, 2008 #11 Ιούνιος 25, 2008 Άσε μόνο ένα σκληρό δίσκο, χωρίς DVD, μπες BIOS και δες αν σου δείχνει το δίσκο.
redbighunter Ιούνιος 25, 2008 Author #12 Ιούνιος 25, 2008 Άσε μόνο ένα σκληρό δίσκο, χωρίς DVD, μπες BIOS και δες αν σου δείχνει το δίσκο.το δοκιμασα κι αυτο αλλα παλι δεν βλεπει κανεναν απο τους δυο!
mariosalice Ιούνιος 25, 2008 #13 Ιούνιος 25, 2008 Βάλε το καλώδιο ρεύματος SATA σε άλλη υποδοχή του τροφοδοτικού και βγάλε τη μια τροφοδοσία της κάρτας γραφικών.Κάνε και reset το ΒIOS. Έλεγξε αν έβαλες σωστά τα καλώδια του τροφοδοτικού στη μητρική. Διάβασε το manual του τροφοδοτικού μήπως κάτι έχεις συνδέσει λάθος.
redbighunter Ιούνιος 25, 2008 Author #14 Ιούνιος 25, 2008 κι αυτα τα εχω δοκιμασει! οτι κουλο μου ερχεται στο μυαλο και μπορει να φταιει το εχω δοκιμασει! στο manual δεν βρηκα να αναγραφει τιποτα παρομοιο!
kanenas3 Ιούνιος 25, 2008 #15 Ιούνιος 25, 2008 Τώρα είδα ότι λες ότι δεν παίρνουν καν ρεύμα! Άρα δεν έχει σχέση με το BIOS ή οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση. Αν οι δίσκοι δεν έχουν πρόβλημα όπως λες μήπως το τροφοδοτικό σου δε μπορεί να τους σηκώσει; Τραβηγμένο μεν αλλά δοκίμασε να τους δώσεις ρεύμα από άλλο καλώδιο.
jois21 Ιούνιος 25, 2008 #16 Ιούνιος 25, 2008 Ειπες οτι αλλαξες τροφ. και καρτα. Ε, κατα 99% το τροφ. θα φταιει, βαλε παλι το παλιο και δοκιμασε.
redbighunter Ιούνιος 26, 2008 Author #17 Ιούνιος 26, 2008 Τώρα είδα ότι λες ότι δεν παίρνουν καν ρεύμα! Άρα δεν έχει σχέση με το BIOS ή οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση. Αν οι δίσκοι δεν έχουν πρόβλημα όπως λες μήπως το τροφοδοτικό σου δε μπορεί να τους σηκώσει; Τραβηγμένο μεν αλλά δοκίμασε να τους δώσεις ρεύμα από άλλο καλώδιο.1200Watt τροφοδοτικο και δεν μπορει να σηκωσει το συστημα της υπογραφης + 2 σκληρους?
redbighunter Ιούνιος 26, 2008 Author #18 Ιούνιος 26, 2008 Ειπες οτι αλλαξες τροφ. και καρτα. Ε, κατα 99% το τροφ. θα φταιει, βαλε παλι το παλιο και δοκιμασε.μονο που το <<παλιο>> τροφοδοτικο το εδωσα...! και δεν εχω τροφοδοτικο της προκοπης που να τα σηκωνει ολα για να δοκιμασω! προβλεπω πακεταρισμα psu και rma (e-shop)!
mariosalice Ιούνιος 26, 2008 #20 Ιούνιος 26, 2008 μονο που το <<παλιο>> τροφοδοτικο το εδωσα...! και δεν εχω τροφοδοτικο της προκοπης που να τα σηκωνει ολα για να δοκιμασω! προβλεπω πακεταρισμα psu και rma (e-shop)!Το τροφοδοτικό αυτό είναι πολύ καλό. Δύσκολο να έχει πρόβλημα. Όταν παίρνουν ρεύμα η μητρική, η κάρτα γραφικών και το DVD, είναι δύσκολο να φταίει το τροφοδοτικό κι ας φαίνεται ότι αυτό φταίει, αφού αυτό άλλαξες. Το πιθανότερο για μένα είναι ότι δεν έχεις βάλει σωστά στα καλώδια. Μπορεί να είναι διαφορετική η modular υποδοχή για SATA, άλλη για PCIe και άλλες για τροφοδοσία της μητρικής και της CPU. Όλα αυτά πρέπει να μπουν στις σωστές υποδοχές και να κουμπώσουν.Αν υπάρχει SATA καλώδιο που να μην είναι modular προτίμησε το.Βγάλε όλες τις συσκευές το Floppy και τα USB από τη μητρική και άσε μόνο το καλώδιο για start και μια μνήμη.Τέλος, αν τα έχεις κάνει όλα αυτά και τα πράγματα είναι όπως μας τα είπες, παίζει μια μικρή πιθανότητα ασυμβατότητας του τροφοδοτικού με το συγκεκριμένο δίσκο. Κάτι είχε ακουστεί παλιά. Το λέω γιατί ακόμα και RMA αν κάνεις το τροφοδοτικό, ίσως να έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα. Οπότε σιγουρέψου αν δουλεύει με άλλο δίσκο και μετά πάρε άλλη μάρκα τροφοδοτικό.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.