psybill Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2008 Δεν μου αρέσει να ποστάρω συνεχώς για προβλήματα, αλλά τώρα τελευταία φαίνεται με κυνηγάνε.έχω μια gigabyte ex38 ds4 και από χτες σταμάτησε να λειτουργεί το line in της onboard κάρτας ήχου(realtek). στο Line in έχω συνδέσει ενα δορυφορικό δέκτη ώστε να παίρνω ήχο από τα ηχεία του υπολογιστή. στην αρχή πίστεψα ότι είναι πρόβλημα του δέκτη, όμως όταν τον σύνδεσα με άλλο pc πήρα ήχο κανονικά. θέμα driver μαλλον το αποκλείουμε γιατί το σύστημα μου είναι triple-boot(vista, xp, ubuntu) και από χτες δεν έχω ήχο σε κανένα λειτουργικό. επίσης στα vista και στα xp όταν βάζω-βγάζω το jack εμφανίζεται το σχετικό μύνημα στο pc ότι αφαιρέθηκε ή προστέθηκε συσκευή αλλά ήχο δεν παίρνω. όλα αυτά μόνο από το Line in, έσωτερικό ήχο στο pc έχω.αυτές τις μέρες είχα προσπαθούσα να δοκιμάσω την rs232 που έχει η μητρική, όποτε έκλεινα και άνοιγα συνεχώς το pc, για να συνδέσω τα καλώδια-adaptors πάνω στα pin της μητρικής. όμως δεν έκανα κάτι ενώ ήταν σε λειτουργία.υπάρχει περίπτωση να έχει καεί? αλλά μόνο το line in? υπάρχει περίπτωση να πείραξα κάτι πάνω στην μητρική άθελα μου?
gkatsogr Ιούνιος 20, 2008 #2 Ιούνιος 20, 2008 Λίγο χαζό αυτό που θα σου πώ αλλά μήπως έχεις κάνει mute στην είσοδο?Μπορεί και να είναι στο minimum το volume του line in.Για κάνε ένα check!
psybill Ιούνιος 20, 2008 Author #3 Ιούνιος 20, 2008 δεν πειράζει φίλε μου, συνήθως στα απλά και τα χαζά είναι η λύση. απλά σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει. εξάλλου πως θα έκανα το μαγικό να κάνω mute και στα 3 λειτουργικά με μία κίνηση?
psybill Ιούνιος 25, 2008 Author #4 Ιούνιος 25, 2008 δυτυχώς δεν κατάφερα τίποτα, οπότε θα κάνω την προετοιμασία μου και θα τη στείλω για rma.υπάρχει καμιά πιθανότητα σε περίπτωση που τελικά γίνει αλλαγή στη μητρίκή με μια ίδια να κρατήσω το τωρινό μου setup απλά συνδέοντας τους δίσκους μου και όλα τα υπόλοιπα ή θα χρειαστώ εγακτάσταση των λειτουργικών από την αρχή?
psybill Ιούνιος 25, 2008 Author #6 Ιούνιος 25, 2008 μια χαρα θα εισαι!λες ε? ακόμα και να η μητρική δεν φοράει το τελευταιο bios που έχω εγώ τώρα? πρέπει να προσέξω κάτι άλλο πριν την επανσύνδεση? πχ ίδιες θέσεις στα sata κτλ?
skywalker Ιούνιος 25, 2008 #7 Ιούνιος 25, 2008 βασικα το μονο που χρειαζεσαι ειναι να απεγκαταστησεις τους παλιους drivers για να γλυτωσεις την εκκινιση σε safe mode.Αν ακομη μετα το rma παρεις την ιδια μητρικη δεν θα χρειαστει να απεγκαταστησεις drivers καθολου.
psybill Ιούνιος 25, 2008 Author #8 Ιούνιος 25, 2008 εντάξει παίδες, αυτό με γλυτώνει από αρκετή ταλαιπωρία. ευχαριστώ!!
dpolal Ιούνιος 26, 2008 #9 Ιούνιος 26, 2008 Αν έχεις raid ή απλά πολλούς δίσκους σημείωσε τη θέση που μπαίνει ο κάθένας για να μην μπλέξουν μετά την αλλαγή του μπόρντ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.