Jump to content

---Ati Radeon 4870--- Εντυπώσεις&Προβλήματα

greekfragma

Recommended Posts

• Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Πηρα κι εγω την Powercolor με το καινουργιο φουρφουρι.

Τρελλος θορυβος. Τεμπς ειναι στα 50-60.

Δεν ξερω που ειναι ρυθμισμενο.

Κανει τα γνωστα 100% fan μολις ξεκιναει ο γκομπιουτορας, μετα λιγο πριν την επιλογη boot ξαναπιανει τα 100% και μετα στα win, καθε 5 λεπτα πιανει 100% για 2-3 sec.

Κοιταξα temps και πιανει 62-63 οταν αρχιζει να δουλευει 100%... αλλα δεν περιμενει να πεσει π.χ. στους 61 για να σταματησει. Δουλευει για 2-3 δευτερολεπτα ασχετως θερμοκρασιας.

Σπαστικο.

Επισης συνδεδεμενο με την TV δεν φαινεται να κανει καλο scaling.

Συγκεκριμενα πιανει το 100% της οθονης αλλα με οχι καλο sharpness. Για να εχει optimal sharpness πρεπει να παω την μπαρα του scaling @ CCC στο τερμα, οποτε πιανει το 120% της τηλεορασης.:unsure::help::hmm:

Sorry αλλά δεν έχουν καμία σχέση π.χ. αυτή η 4870 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1165585&category=69977735&page=3&HYKARTAGRAFIKONTYPOSCHIPSET=ATI&catalog=20

με την παραπάνω .

Το μειονέκτημα Powercolor είναι ότι δεν πετάει τον αέρα έξω απο το κουτί αλλά εάν έχεις ενα κουτί που έχει καλή ροή αέρα τότε είσαι καλύτερα απο θερμοκρασίες με την συγκεκριμένη Powercolor

Καλημέρα. Είμαι και εγώ έτοιμος να πάρω την Powercolor PCS+ 4870 αλλά περιμένω την 1GB υλοποίηση να έρθει στην Ελλάδα (ήμουν Σιγκαπούρη πριν 2 εβδομάδες και την έβλεπα παντού με φοβερή τιμή, 400 δολλάρια Σιγκαπούρης, δηλαδή 200 euro!!! Δεν την αγόρασα από εκεί γιατί δεν ισχύει η εγγύηση εκτός Σιγκαπούρης). Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουν καμμία σχέση η συγκεκριμένη με την Sapphire που παραθέτεις παραπάνω. Έχω κουτί με αρκετά καλό air flow. Η Powercolor θα είναι περίπου στα ίδια λεφτά (αν όχι φτηνότερη) με την Sapphire με overclocking εργοστασιακό και cooler της Zerotherm extra. Εξήγησέ μου, λοιπόν, σε παρακαλώ, γιατί δεν έχουν καμμία σχέση για να μην πάω και κάνω λάθος αγορά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Jim

Καλημέρα , όταν λέω καμία σχέση μιλάω για το σύστημα ψύξης τους ,είναι τελείως διαφορετικά το ένα με το άλλο , στην Sapphire http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1165585&category=69977735&page=3&HYKARTAGRAFIKONTYPOSCHIPSET=ATI&catalog=20 εάν προσέξεις θα δεις ότι ο ανεμιστήρας της είναι στην μια άκρη όπου ρουφάει αέρα μέσα από το κουτί και τον βγάζει έξω (αυτό είναι καλό) αλλά κατασκευαστικά δεν είναι και πάρα πολύ καλής ποιότητας έτσι ώστε να κρατάει την κάρτα σε χαμηλές θερμοκρασίες όταν έχει χαμηλές στροφές .

Έρχεται η Powercolor και κοτσάρει επάνω στην (ίδια) κάρτα ένα άλλο σύστημα ψύξης το οποίο έχει πολύ καλύτερη απόδοση και βλέπεις ότι την ανεβάζουν και εργοστασιακά , το μειονέκτημα στην Powercolor είναι ότι ο ανεμιστήρας της είναι στην μέση της κάρτας και ρουφώντας αέρα μέσα από το κουτί τον πετάει προς δυο κατευθύνσεις τον μισό αέρα έξω και τον υπόλοιπο προς την εμπρός μεριά του κουτιού με αποτέλεσμα να ανακυκλώνει ένα μέρος του αέρα , τώρα όταν έχεις καλή ροή αέρα αυτό δεν σε πειράζει αν ώμος έχεις μικρό και στριμωγμένο κουτί τότε ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία μέσα στο κουτί και γενικώς σε όλο το PC , CPU-VGA-M/B-RAM.

σωστος ο νεος.αν ειναι ετσι οπως μας τα λες καλυτερα να αποφυγουμε μια τετοια αγορα η να στραφουμε σε ενα αφτερμαρκετ ανεμιστηρακι τυπου thermaltake για παραδειγμα η να περιμενουμε κατι καλυτερο (για οσους δεν εχουν παρει την καρτα..)

Μετά από εντατικό (ξανα) διάβασμα των 3 sites που βρήκα για την Powercolor PCS+, τα http://www.overclockersclub.com/reviews/powercolor_4870pcs/, http://hothardware.com/Articles/PowerColor-PCS-HD-4870-1GB-GDDR5/ και http://www.hexus.net/content/item.php?item=15463 κατέληξα ότι η συγκεκριμένη κάρτα είναι η τέλεια επιλογή για τα λεφτά της και άρα καλά κάνω και επιμένω στην αγορά της. Εγώ ΔΕΝ θέλω να αλλάξω το cooler (γιατί χάνω την εγγύηση), θέλω να έχει λίγο overclock να πάρω λίγο παραπάνω fps χωρίς να χάσω τίποτα (θερμοκρασίες, θόρυβο, ρίσκα, κτλ) με 1GB GDDR5 vram. Με τα ίδια λεφτά που κάνουν οι stock 4870. Γιατί εμένα μου φαίνονται ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ σ'αυτή τη κάρτα? Και γιατί εσείς ΔΕΝ το βλέπετε έτσι (στους pavou και gio απευθύνομαι)? Είμαι gamer με όχι τεράστιο budget για κάρτα, ~250€. Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο απο την Powercolor στα λεφτά αυτά που να μου δίνει περισσότερα???

Μετά από εντατικό (ξανα) διάβασμα των 3 sites που βρήκα για την Powercolor PCS+, τα http://www.overclockersclub.com/reviews/powercolor_4870pcs/, http://hothardware.com/Articles/PowerColor-PCS-HD-4870-1GB-GDDR5/ και http://www.hexus.net/content/item.php?item=15463 κατέληξα ότι η συγκεκριμένη κάρτα είναι η τέλεια επιλογή για τα λεφτά της και άρα καλά κάνω και επιμένω στην αγορά της. Εγώ ΔΕΝ θέλω να αλλάξω το cooler (γιατί χάνω την εγγύηση), θέλω να έχει λίγο overclock να πάρω λίγο παραπάνω fps χωρίς να χάσω τίποτα (θερμοκρασίες, θόρυβο, ρίσκα, κτλ) με 1GB GDDR5 vram. Με τα ίδια λεφτά που κάνουν οι stock 4870. Γιατί εμένα μου φαίνονται ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ σ'αυτή τη κάρτα? Και γιατί εσείς ΔΕΝ το βλέπετε έτσι (στους pavou και gio απευθύνομαι)? Είμαι gamer με όχι τεράστιο budget για κάρτα, ~250€. Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο απο την Powercolor στα λεφτά αυτά που να μου δίνει περισσότερα???

μα δεν είπα ότι η κάρτα δεν είναι καλή επιλογή , αντιθέτως λέω ότι για κάποιον που έχει καλή ροή αέρα στο case του τότε είναι πάρα πολύ καλή κάρτα μιας και κρατάει τις θερμοκρασίες και θόρυβο αρκετά κάτω από την Sapphire , και έχει και ένα μανήσιο Over clock :flex:

Έχει κανείς την 4870 με 1 γίγα; Φαίνεται ιδανική για μεγάλες αναλύσεις

Αγόρασα την Sapphire πριν μερικές μέρες. Εβαλα στο Crysis τα πάντα σε very high και πήγαινε μια χαρά. Αργότερα θα την ψάξω περισσότερο..

Αγόρασα την Sapphire πριν μερικές μέρες. Εβαλα στο Crysis τα πάντα σε very high και πήγαινε μια χαρά. Αργότερα θα την ψάξω περισσότερο..

Σε οc πως τα πάει; Μέχρι που σε αφήνουν οι drivers να κλοκάρεις;

Χωρις να θελω να τρομοκρατισω η να ξενερωσω κανεναν κοιταξτε αυτο κ

/αυτο για την συγκεκριμενη καρτα Powercolor 4870 PCS+!Δεν εχω την συγκεκριμενη καρτα αλλα αποτι διαβασα εαν θελεις να την αγορασεις πρεπει να κανεις το κολπακι με το cooler (οπως κ σε οποια αλλη υλοποιηση της 4870) οπωσδηποτε! :o

αυτού του είδους οι ανεμιστήρες είναι ιδιαίτερα αθόρυβοι και το όλο σύστημα πολύ αποδοτικό , με τους νέους drivers 8.10 μπορείς από το ccc να δώσεις μια τιμή π.χ. 40% στον ανεμιστήρα για να δουλεύει συνέχεια, συν ότι δεν θα ακούγετε .

τα παραπάνω είναι απλά μια γνώμη που έχω απο την χρίσει παρόμοιου συστήματος ψύξης( http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=153 ) σε 2900pro , τότε είχα βάλει απο το rivatuner τον ανεμηστίρα της κάρτας στο 80% μόνιμα και έτσι είχα χαμηλές θερμοκρασίες και καθόλου θόρυβο .

Σας το εγραψα πιο πανω ρε παιδια. Την ειχα την καρτα...

Στο 7% το ειχα το φουρφουρι και παλι ακουγοταν.

Το CCC των 8.10βετα σε αφηνει να το πας στο 20% minimum!

Μεσω ati tray tools επαιζα εγω. Εχει σπαστικο φουρφουρι και κανει υψισυχνο θορυβο που "καλυπτε" ολα τα ανεμιστηρια του κουτιου μου. Κατω απο 7% σταματαει να δουλευει το ανεμιστηρι...

On the bright side ακομα και στο 7% οι θερμοκρασιες idle ειναι στα 57-60...

Δηλαδη η ψυκτρα πρεπει να ειναι πολυ καλη! Το ανεμιστηρι της ομως ειναι ΓΤΠ.

Σας το εγραψα πιο πανω ρε παιδια. Την ειχα την καρτα...

Στο 7% το ειχα το φουρφουρι και παλι ακουγοταν.

Το CCC των 8.10βετα σε αφηνει να το πας στο 20% minimum!

Μεσω ati tray tools επαιζα εγω. Εχει σπαστικο φουρφουρι και κανει υψισυχνο θορυβο που "καλυπτε" ολα τα ανεμιστηρια του κουτιου μου. Κατω απο 7% σταματαει να δουλευει το ανεμιστηρι...

On the bright side ακομα και στο 7% οι θερμοκρασιες idle ειναι στα 57-60...

Δηλαδη η ψυκτρα πρεπει να ειναι πολυ καλη! Το ανεμιστηρι της ομως ειναι ΓΤΠ.

με τοση φασαρια που κανει δηλαδη δεν αξιζει...

Ξαναπαμε αλλη μια... Ποιο 20???? Στο 14% ακουγεται ξεκαθαρα. Ακομα και στο 7% εχει διαφορα απο το "off"

Εχω 7 φουρφουρια στο κουτι και 1 του επεξεργαστη (=8). Αυτα ολα κανουνε εναν νορμαλ φορυβο απο φουρφουρια. Φυσικα ολα ειναι σε χαμηλες στροφες.

Αυτο κανει εναν διαφορετικο θορυβο. Προφανως στο 7% δεν ειναι ενοχλητικος, αλλα ξαναλεω και παλι ειναι διακριτος! Αν αλλαξεις το 7% και το πας στο 5 ή 6% (οπου σταματαει να γυριζει το ανεμιστηρι) καταλαβαινεις την διαφορα.

Να επεσα σε ελαττωματικο φουρφουρι? Ισως.

Παντως την γυρισα πισω γιατι ετσι κι αλλιως ηταν "τσακωμενη" με την Toshiba μου.

Κριμα, φαινεται να ειναι καλη περιπτωση η 4870 και δεν θελω να παω σε χειροτερο προιον με τα ιδια λεφτα (gtx260) :(

απο πλαισιο μαλλον ε?

βασικα γιατι δεν παιρνεις την powercolor που χει -θεωρητικα- και καλυτερο συστημα ψυξης?εκτος και αν τις βαλεις σε νερακι οποτε παρε την πιο φθηνη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.