Jump to content

---Ati Radeon 4870--- Εντυπώσεις&Προβλήματα

greekfragma

Recommended Posts

εγω ενα 3ερω μετα απο δυο σειρες σε καρτες γραφικων ακομα δεν εχου κανει μια καρτα να παιζει ενα παιχνιδι στο ανετα στο full , το crysic.. σκεφτηται τωρα να σκασετε τοσα λεφτα σε καρτεσ και ε3οπλισμο και να μη εχει αποτελεσμα. τωρα θα μου πειτε.. το call of duty 4 παιζει καλυτερα με δυο ατι ή με τρεις nvidia se sli... η μια παιζει 200 και η αλλη 140 .. αριθμιτικη διαφορα. αλλα η ουσια οτι και με μια καρτα 8800gt παζεις 70-90 που το ιδιο πραγμα ειναι... τωρα με το crysis δεν παιζει 30 και παιζει 50... αverage.....δηλαδη υπαρχου και σκηνες που δεν κινιται το παιχνιδι , δεν 3ερω τι φταιει ,, οι καρτες ή το παιχνιδι.. δηλ οταν βγει μια καρτα να παιζει το crysis ανετα .... θα παιζει και το call of duty 4 10 φορες καλυτερα? βτw ενα ειναι το σημαντικο η αποδωση τιμης.... και οι οι nvidia στα καινουρια μοντελα ειναι κατι που δεν εχουν,,

• Replies 700
  • Created
  • Last Reply

tifozif1

Τα νούμερα του anandtech στο cf είναι πολύ περίεργα.

Εμείς στα 1680χ1050 πήραμε χονδρικά 17 fps και αυτοί πήραν μόλις 10.

Γενικώς βλέπω περίεργα νούμερα σε σχέση με εμένα που τα δούλεψα όλα πάνω στο ίδιο mobo.Άσε που το nforce παίζει "foysties" και ανεβάζει κάτι pci-e κάτι ρολόγια πυρήνα και τα ρέστα.

Γιατι τι φοβοσουνα?

Μην τυχον και ανεβει η τιμη της??

Μην τυχον και υπαρξει αναλογο φαινομενο με τις 8800gt και δημιουργηθει ελλειψη απο τα μιλλιουνια που θα αγοραζουν καρτες των 500+ευρω???

Σορυ αλλα δεν καταλαβα την λογικη σου. Ισως να εχω κολλησει στην λεξη "ετρεξα" που διαφωνω καθετα.

Ακριβως,επρεπε να γραψω "ετρεξα" και οχι σκετο ετρεξα

Αλλα ακομα και η 8800gtx να ηταν (που εγω σου λεω οτι EINAI και ετσι για χαρη του διαλογου κοιταω στην μαγικη μου σφαιρα και ΣΟΥ ΕΓΓΥΩΜΑΙ οτι δεν προκειται να βγει ταχυτερη single card για τον επομενο 1,5 χρονο οπως εγινε με την GTX) :hehe:

Εξηγησε μου γιατι δεν περιμενες 1 βδομαδα να δεις τι κανουνε και οι 48ΧΧ??

Δεν σου λεω οτι ηρθε η καταστροφη, και οτι κλαις τα λεφτα σου κλπ κλπ απλα δεν καταλαβα γιατι βιαστηκες τοσο σε μια αγορα 500 ευρω?

Μου φανηκε γνωστο το εργο...η 8800GTX μεσουρανει και εμεις περιμενουμε και περιμενουμε και περιμενουμε.............. να βγαλει η ΑΤΙ "GTX killer" (aka 2900XT).Η οποια 2900XT αν ειχε τιμολογηθει με τη τρεχουσα λογικη της ΑΤΙ στα 250Ε περιπoυ, θα ειχε γραψει ιστορια(οπως παραλιγο να κανει η 2900pro).

Μαλλον μου εχει μεινει απωθημενο που δεν πηρα 8800GTX ποτε,συν οτι εχω το μικροβιο της αναβαθμισης,συν οτι ειχα ηδη SLI μητρικη...

Αν θυμαμαι καλα ειχες ετσι κι αλλιως μαματη/ες καρτα/ες...

Τελικα αποδειχθηκε οτι η GX2 ειναι/ηταν πολυ καλη καρτα που εχει ομως ολα τα κουσουρια των multi-GPU λυσεων.Οχι οτι η 280 δεν ειναι καλη καρτα,απλα ειναι πολυ υπερτιμημενη με γνωμονα τις τιμες στις οποιες κυκλοφορουν οι ΑΤΙ.Αλλα ποιος το περιμενε οτι η ΑΤι θα "χαριζε" τις καρτες της(γιατι αν η GTX280 που βγηκε πρωτη κοστιζει 500+Ε,η 4870 μπορουσε ανετα να βγει στα 400-450Ε και ολοι να ειναι ευχαριστημενοι)

Δε θυμαμαι να εχει ξανασυμβει κατι παρομοιο στο "καρτελ" των VGA

Φιλικα παντα (ΤΜ by "το σκαθαρι")

Εντελως φιλικα.Koulis._

tifozif1

Γενικώς βλέπω περίεργα νούμερα σε σχέση με εμένα που τα δούλεψα όλα πάνω στο ίδιο mobo.Άσε που το nforce παίζει "foysties" και ανεβάζει κάτι pci-e κάτι ρολόγια πυρήνα και τα ρέστα.

Τα sites φάγανε μεγάλη πίκρα τις τελευταίες 15 μέρες με όλες αυτές τις παρουσιάσεις καρτών, ξαφνικές ή προγραμματισμένες, αλλά και με τους οδηγούς, official/patched/beta. Νομίζω το αναφέρει και ο συντάκτης στο review του anandtech.

Νομίζω δεν υπάρχει site που να έκανε απολύτως σωστό review. 15 διαφορετικοί drivers με τις κάρτες πάνω σε διαφορετικές μητρικές και τρέχα γύρευε.

Τα sites φάγανε μεγάλη πίκρα τις τελευταίες 15 μέρες με όλες αυτές τις παρουσιάσεις καρτών, ξαφνικές ή προγραμματισμένες, αλλά και με τους οδηγούς, official/patched/beta. Νομίζω το αναφέρει και ο συντάκτης στο review του anandtech.

Νομίζω δεν υπάρχει site που να έκανε απολύτως σωστό review. 15 διαφορετικοί drivers με τις κάρτες πάνω σε διαφορετικές μητρικές και τρέχα γύρευε.

Άσε,αυτό με το απότομο τράβηγμα του nda,τρέχαμε και δεν φτάναμε.

Εγώ πάντως με 1 driver έτρεξα τις nvidia και με 1 driver τις ΑΤι(175.16 κ 8.6 με το hotfix για τις 4850)

Βέβαια εγώ δεν είχα αρκετές απ τις κάρτες που είχαν.

tifozif1

Γιατι, πιστευεις οτι ολα αυτα τα τεραστια συγκριτικα με 10 καρτες γινονται στο ιδιο setup? Σιγα, σαν το δικο σου αντε να ειναι 2-3 στα 10 benches. Ολα τα αλλα ειναι απο παλιοτερες μετρησεις κ διαφορετικα configs.

Κανα 2Χ 4850CF vs 2Χ 4870 vs 1+1 48X0 θα κανεις? Γιατι ψηνομαι για μεικτο CF :p

Γιατι, πιστευεις οτι ολα αυτα τα τεραστια συγκριτικα με 10 καρτες γινονται στο ιδιο setup? Σιγα, σαν το δικο σου αντε να ειναι 2-3 στα 10 benches. Ολα τα αλλα ειναι απο παλιοτερες μετρησεις κ διαφορετικα configs.

Κανα 2Χ 4850CF vs 2Χ 4870 vs 1+1 48X0 θα κανεις? Γιατι ψηνομαι για μεικτο CF :p

το θέμα είναι ότι έτσι χάνουμε όλοι την μπάλα :(

όταν πρώτα ο θεός έρθει η 4870 θα κάνουμε :)

Δεν νομίζω να αξίζει το 1+1. Εδώ δεν έχουμε απλά κάπως μεγαλύτερους χρονισμούς στην 4870. Έχουμε εντελώς διαφορετικό τύπο μνήμης και χαοτική διαφορά του memory bandwidth ανάμεσα σε αυτήν και την 4850.

Γνωμη μου,

Oι κατοχοι 8800/9800 (εκτος απο 320/640) θα εχουν κακό timming αν αποφασισουν τωρα

αναβαθμιση με βαση το αντιστοιχο λογισμικό, που κυκλοφορει τωρα.

- Συζητείται (φημες) ότι ισως η 4870Χ2 να μην εχει το stuttering του CF.

- Η nVidia αν και προσπαθει να τα βαλει με ΑΜD/INTEL, δεν θα μεινει με σταυρωμενα χερια.

μπορει να δουμε εμβολιμη "8800GT" παλι αλλα στο GT200-400 του.

,και εννοειται μιλω για αυτους που δεν αλλαζουν hardware ανα 2μηνο.

το θέμα είναι ότι έτσι χάνουμε όλοι την μπάλα :(

Εγω πρωτα συγκρινω τα νουμερα που βγαζουν απο καρτες που εχω μετρησει και εγω και αν συμπιπτουν εχει καλως, αλλιως ουτε το διαβαζω.

Δεν νομίζω να αξίζει το 1+1. Εδώ δεν έχουμε απλά κάπως μεγαλύτερους χρονισμούς στην 4870. Έχουμε εντελώς διαφορετικό τύπο μνήμης και χαοτική διαφορά του memory bandwidth ανάμεσα σε αυτήν και την 4850.

Αν μελετησεις τη διαφορα των 4850cf με 4870cf, η διαφορα τους ειναι κατα πολυ μικροτερη απο τη διαφορα που εχουν μονες τους.

Τα δυο cf εχουν διαφορα λιγοτερο απο 10% ενω μονες τους οι 2 καρτες εχουν μεγαλυτερη.

Πιθανολογω οτι στο cf η διαφορα που κανει η ddr5 μειωνεται πολυ μιας και γινονται 1gb μνημης (εστω ddr3). Και ισως στο μεικτο cf να μην εχει καμια απολυτως διαφορα...

Γνωμη μου,

Oι κατοχοι 8800/9800 (εκτος απο 320/640) θα εχουν κακό timming αν αποφασισουν τωρα

αναβαθμιση με βαση το αντιστοιχο λογισμικό, που κυκλοφορει τωρα.

- Συζητείται (φημες) ότι ισως η 4870Χ2 να μην εχει το stuttering του CF.

- Η nVidia αν και προσπαθει να τα βαλει με ΑΜD/INTEL, δεν θα μεινει με σταυρωμενα χερια.

μπορει να δουμε εμβολιμη "8800GT" παλι αλλα στο GT200-400 του.

και εννοειται μιλω για αυτους που δεν αλλαζουν hardware ανα 2μηνο.

Και ξεχνάμε και κάτι βασικό σε ολες τις κουβέντες και τα τόσα threads για τις νέες κάρτες... οτι χωρίς νέα παιχνίδια δεν υπάρχει και ουσιαστικός λογος αναβάθμισης εδω που τα λέμε... τι για να καταφέρω να παιξω για 200στή φορα το Crysis σε VeryHigh και τιγκα ΑΑ?

(φυσικά εξαιρουμένων αυτών που ασχολουνται με bench και τα ρέστα... )

Και ξεχνάμε και κάτι βασικό σε ολες τις κουβέντες και τα τόσα threads για τις νέες κάρτες... οτι χωρίς νέα παιχνίδια δεν υπάρχει και ουσιαστικός λογος αναβάθμισης εδω που τα λέμε... τι για να καταφέρω να παιξω για 200στή φορα το Crysis σε VeryHigh και τιγκα ΑΑ?

δεν εχεις αδικο.. για μενα που ειμαι με μια 8600gt ομως νομιζω ηρθε η ωρα να τσιμπισω μια 4850 να δω τα περσινα game οπως πρεπει.. :/ :woot:

τι για να καταφέρω να παιξω για 200στή φορα το Crysis σε VeryHigh και τιγκα ΑΑ?

αυτο ελεγα μια φορα κ εναν καιρο στο off topic.......στη τελικη και 100fps να πιανει , δε μου καιγεται καρφι

αυτο ελεγα μια φορα κ εναν καιρο στο off topic.......στη τελικη και 100fps να πιανει , δε μου καιγεται καρφι

Αυτη ειναι η αληθεια , χωρις νεα παιχνιδια που να αξιοποιουν τις καρτες μας , χανουν σημαντικο μερος της αξιας τους. Αλλα το θεμα δν ακουω στο pc κατι το προτωποριακο καινουριο, ολα απο τις κονσολες μας ερχονται! Παιδια που ειναι αυτο το Alan Wake ειχαμε κανενα νεο!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.