Jump to content

---Ati Radeon 4870--- Εντυπώσεις&Προβλήματα

greekfragma

Recommended Posts

όπα ένα ένα , πρέπει να έχεις και τα δυο συνδεδεμένα 6πιν 8πιν ,χωρίς διπλή τροφοδοσία δεν μπορείς να έχεις 3D .

Βγάζεις drivers απο την nvidia τρέχεις κάνα driver cleaner και μετά βάζεις ATI drivers 8.12.

Τρέξε κάποιο 3DMark για να βεβαιωθείς ότι έγινε σωστή εγκατάσταση και μετά πάνε στα παιχνίδια :)

• Replies 700
  • Created
  • Last Reply

ΕΚΑΝΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ME VISTA 32 ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ DIRVERS CATALYST 8.12 ΤΡΕΧΩ ΤΟ 3DMARK ΚΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΑΠΛΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΕΜΗΣΤΙΡΑΚΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ FULL ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;;;;;;;:hang3:

Ρε παιδια μια βοηθεια σας παρακαλω

Εχω την GIGABYTE radeon 4870x2 2GB εχω κανει καθαρή εγκατασταση ξανα τα vista εχω περασει τους 8.12 catalyst εχω συνδεσει κανονικα την καρτα με το 6Pino και 8Pino της τροφοδοσιας εχω ενα τροφοδοτικο chieftech 750watt

και μολης παω να ανοιξω ειτε το 3dmark για να κανω τεστ ή οποιοδηποτε game το σύστημα κοκκαλώνει ο ανεμηστίρας στην κάρτα αρχιζει να δουλευει στο full και κάνει το pc επανεκινηση

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το σύστημα μου ειναι

AMD 9750

ASUS M3A

PSU: CHIEFTECH 750W

320GB SATA2

1XDVD R/W

ΨΥΚΤΡΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ TRYTON 79

FANS: 1X120mm 3X80mm (με led)

2GB RAM (1033)

WINDOWS VISTA ULTIMATE

Την καρτα την δοκημασα σε εναν αλλο υπολογιστη με xp και τροφοδοτικο 850W και δουλεψε χωρις κανενα προβλημα.

Στον δικο μου υπολογιστη ο ανεμηστηρας μολις τρεξω καποιο παιχνιδι δουλευει σαν τρελος και το συστημα αλλες φορες κανει αμεσα επανεκινηση και αλλες φορες βγαζει μπλε οθονη και μετραει μεχρι το 99 και κανει επανεκινηση.

Σκεφτομαι οτι ισως ειναι ή προβλημα της τροφοδοσιας ή του BIOS

Η καρτα στο δικο μου συστημα μετα απο την επανεκινηση ειναι ιδιαιτερα ζεστη ενω στο αλλο υπολογιστη που την δοκιμασα περα απο το οτι λειτουργει κανονικοτατα και η θερμοκρασια της ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα.

Ευχαριστω για οποιαδηποτε βοηθεια σας και ελπιζω να μην σας κουραζω με τα συνεχη Post μου αλλα δεν εχω αλλο τροπο να βοηθηθω

Μπορεί να μου πει κάποιος πόσο πίσω με κρατάει ο επεξεργαστής μου Athlon 64 3700+ @ 2830MHz με αυτή την κάρτα; Σε τι αναλύσεις δηλαδή βολεύει να την δουλεύω; Έχω προσέξει για παράδειγμα στο 3Dmark 2006 στα default έβγαλα 8008 πόντους ενώ στα 1920*1200 έβγαλα 7400. Στα παιχνίδια ισχύει το ίδιο ή το 3DMark2006 μας κοροϊδεύει;

Έχω τρελό CPU bottleneck ε;

Μπορεί να μου πει κάποιος πόσο πίσω με κρατάει ο επεξεργαστής μου Athlon 64 3700+ @ 2830MHz με αυτή την κάρτα; Σε τι αναλύσεις δηλαδή βολεύει να την δουλεύω; Έχω προσέξει για παράδειγμα στο 3Dmark 2006 στα default έβγαλα 8008 πόντους ενώ στα 1920*1200 έβγαλα 7400. Στα παιχνίδια ισχύει το ίδιο ή το 3DMark2006 μας κοροϊδεύει;

για την Χ2 μιλας?...φαντασου οτι και με την απλη θα ειχες.

Εσύ θα μας πεις για τα παιχνίδια , αν π.χ. παίζουν (που πιστεύω ότι θα παίζουν) καλά τότε μην δίνεις καμία σημασία στο 3Dmark , τα μετροπρογράμματα είναι για άλλους αν δεν σε ενδιαφέρουν τα benchmarks μην χολοσκάς .

Την απλή έχω. Απλά ξέρετε τι πρόσεξα; Είχα παίξει Crysis με το setup αυτό αλλά με την X1950Pro. Με 1024*768 αλλά και 1280*1024 στα low έβγαζα 70fps, στα medium 30fps και στα high έβγαζα γύρω στα 15fps αν θυμάμαι καλά. Το είχα τερματίσει στα low λοιπόν.

Τώρα με την καινούρια κάρτα ήθελα να το ξαναπαίξω με καλύτερα γραφικά. Το θέμα όμως είναι ότι όσο unplayable ήταν τότε, σχεδόν τόσο είναι και τώρα. Τώρα με 1440*900 στα low βγάζω πάλι 70fps, στα medium 38fps και στα high βγάζει 30fps. Με παραπάνω ανάλυση πέφτει λίγο ακόμη.

Στα low είναι CPU limited ενώ στα high είναι καθαρά GPU limited;

Εντωμεταξύ το tomb raider underworld στα 1920*1200 FSAAx2 και όλα high παίζει μια χαρά...

Επίσης ήξερα πως παίρνω κάρτα ανώτερη του συστήματός μου αλλά το θέμα είναι πως τι να έπαιρνα; 26" οθόνη έχω και την κάρτα την πήρα στα 195€ που την ρίξανε κάποια στιγμή προσφορά.

Το σύστημα μου ειναι

AMD 9750

ASUS M3A

PSU: CHIEFTECH 750W

320GB SATA2

1XDVD R/W

ΨΥΚΤΡΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ TRYTON 79

FANS: 1X120mm 3X80mm (με led)

2GB RAM (1033)

WINDOWS VISTA ULTIMATE

Την καρτα την δοκημασα σε εναν αλλο υπολογιστη με xp και τροφοδοτικο 850W και δουλεψε χωρις κανενα προβλημα.

Στον δικο μου υπολογιστη ο ανεμηστηρας μολις τρεξω καποιο παιχνιδι δουλευει σαν τρελος και το συστημα αλλες φορες κανει αμεσα επανεκινηση και αλλες φορες βγαζει μπλε οθονη και μετραει μεχρι το 99 και κανει επανεκινηση.

Σκεφτομαι οτι ισως ειναι ή προβλημα της τροφοδοσιας ή του BIOS

Η καρτα στο δικο μου συστημα μετα απο την επανεκινηση ειναι ιδιαιτερα ζεστη ενω στο αλλο υπολογιστη που την δοκιμασα περα απο το οτι λειτουργει κανονικοτατα και η θερμοκρασια της ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα.

Ευχαριστω για οποιαδηποτε βοηθεια σας και ελπιζω να μην σας κουραζω με τα συνεχη Post μου αλλα δεν εχω αλλο τροπο να βοηθηθω

Η μητρική ASUS M3A κολλάει το σύστημα όταν τοποθετηθούν μερικές κάρτες της ATI!!!! H ΑSUS έχει βγάλει bios update για να λύσει το πρόβλημα!!! Αλλαξε το bios στην μητρική σου με το τελευταίο!!! Είχα και εγώ το ίδια πρόβλημα με 4850 σε pc φίλου!!! Λύθηκε με bios update!!! Πιστεύω πως η λύση θα είναι η ίδια και για εσένα!!!!

Tέλος πιστεύω ο επεξεργαστής σου να είναι το rev. των 95watt και όχι των 125watt γιατί η μητρική σου υποστηρίζει μόνο τον 95αρη!!!!

Παράθεση από Asus!!!

Description 0702 BIOS for M3A

1. Fixed AM2+ CPU ratio x.5 clock show error.

2. fixed some certain blue ray DVD can't be detected issue.

3. fixed the issue that the system freezing when using some certain VGA card.

Με bios από το 0702 και μετά δεν θα έχεις πρόβλημα!!!!

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Συγνμωμη :innocent:

Ξανα λοιπον μολις αγορασα την radeon 4870 1gb και μου φαινεται πως εχει προβλημα. Στο nfs undercover ολα στο full κ με αναλυση 1280χ1024 μ κολλαει πολυ συχνα κ με το fraps μετραω απο 40 fps μεχρι κ 20 ειναι λογικο τοσο χαμηλα???στο farcry 2 παλι ολα στο full με 1280χ1024 εχει 30 fps και κατω κ κολλαει παλι μερικες φορες.ελεγα μηπως φταιει το συστημα μ εχω Μotherboard gigabyte k8triton, amd x2 4200+, ram kingston 1gb, coolermaster 620w.Την δοκιμασα κ σε συστημα πιο συγχρονο κ εκει κολλουσε περισσοτερο.θερμοκρασιες δεν πρεπει να ανεβαζει απο οτι ειδα.Ακομα εχω παρατηρησει οτι στο βαθος ανοιγουν τα γραφικα π δεν φαινοντουσαν κ καλα πριν.

Αμα εχει κανεις καμια ιδεα....

αυτα

Συγνμωμη :innocent:

Ξανα λοιπον μολις αγορασα την radeon 4870 1gb και μου φαινεται πως εχει προβλημα. Στο nfs undercover ολα στο full κ με αναλυση 1280χ1024 μ κολλαει πολυ συχνα κ με το fraps μετραω απο 40 fps μεχρι κ 20 ειναι λογικο τοσο χαμηλα???στο farcry 2 παλι ολα στο full με 1280χ1024 εχει 30 fps και κατω κ κολλαει παλι μερικες φορες.ελεγα μηπως φταιει το συστημα μ εχω Μotherboard gigabyte k8triton, amd x2 4200+, ram kingston 1gb, coolermaster 620w.Την δοκιμασα κ σε συστημα πιο συγχρονο κ εκει κολλουσε περισσοτερο.θερμοκρασιες δεν πρεπει να ανεβαζει απο οτι ειδα.Ακομα εχω παρατηρησει οτι στο βαθος ανοιγουν τα γραφικα π δεν φαινοντουσαν κ καλα πριν.

Αμα εχει κανεις καμια ιδεα....

αυτα

Με 1gb ram και με amd x2 μη περιμένεις πολλά...Τι να σου κάνει η καρτούλα και απο μόνη της??:wall:

στο αλλο συστημα π δοκιμαστηκε ειχε πανω AMD Athlon Black Edition 7750X2, coolermaster 620w μητρικη δεν θυμαμαι ,ram 2gb, καλυτερο απο το δικο μ σιγουρα.

Driver εχω τους τελευταιους 8-12.

Πριν ειχα nvidia αλλα πιστευω εχω βγαλει σωστα τους driver.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.