Jump to content

---Ati Radeon 4870--- Εντυπώσεις&Προβλήματα

greekfragma

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Μετά από μια εβδομάδα που έχω την 4870 είμαι πολλή ευχαριστημένος. Πολλή καλύτερη από τη 3870Χ2 που είχα πριν.

Για Ο/C στον επεξεργαστή δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις και όποτε προσπάθησα στο παρελθόν είχα κακιά εμπειρία. Όποτε καλυτέρα μα μην ξαναδοκιμάσω.

• Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Στα games που παίζω εγώ ,Grid, FlatOut Ultimate Carnage , TestDriveUnlimited. Σε ανάλυση 1900χ1200 η 4870 σε όλες της περιπτώσεις δίνει πιο πολλά FPS (έχω το προγραματακη Fraps που μετρά τα FPS). Ειδικά με το FlatOut Ultimate Carnage με την 3870 είχα πολλά κολλήματα ενώ με την 4870 τρέχει χωρίς κανένα κόλλημα η κόψιμο.

Στα games που παίζω εγώ ,Grid, FlatOut Ultimate Carnage , TestDriveUnlimited. Σε ανάλυση 1900χ1200 η 4870 σε όλες της περιπτώσεις δίνει πιο πολλά FPS (έχω το προγραματακη Fraps που μετρά τα FPS). Ειδικά με το FlatOut Ultimate Carnage με την 3870 είχα πολλά κολλήματα ενώ με την 4870 τρέχει χωρίς κανένα κόλλημα η κόψιμο.

3870 είχες ή την 3870χ2

Από τις εξής τρεις 4870, ποια να προτιμήσω:

GAINWARD 9580 HD4870 GOLDEN SAMPLE 512MB PCI-E RETAIL 238.90 €

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512686

Sapphire 4870 SVGA ( PCI-Express, 512MB, DDR5 ) 240,00 €

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1161369&page=4&category=69977735&catalog=20

PowerColor 4870 PCS+ SVGA (PCI-Express,512MB) 240,99 €

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1165496&page=4&category=69977735&catalog=20

Ξέρουμε διαφορές σε θερμοκρασίες, απόδοση και συνοδευτικά του κουτιού;

Από τις εξής τρεις 4870, ποια να προτιμήσω:

Ή πας για την golden sample που είναι ανώτερη από τις υπόλοιπες (διαλεγμένα κομμάτια για OC, ψύξη κτλ κτλ) ή τσοντάρεις λίγα ακόμα (ειδικά αν έχεις 1920x1200) και αγοράζεις το 1gb μοντέλο.

Ή πας για την golden sample που είναι ανώτερη από τις υπόλοιπες (διαλεγμένα κομμάτια για OC, ψύξη κτλ κτλ) ή τσοντάρεις λίγα ακόμα (ειδικά αν έχεις 1920x1200) και αγοράζεις το 1gb μοντέλο.

σε αυτη την περιπτωση golden sample>>1gb.

σε αυτη την περιπτωση golden sample>>1gb.

Λέο, η λογική του 1gb είναι πως θα έχει καλυτερη λειτουργία σε υψηλές αναλύσεις. Αυτό όμως προυποθέτει να έχει οθόνη 24''+, αλλιώς του είναι άχρηστα τα extra 512mb μνήμης. Επίσης προυποθέτει να μην έχει 32μπιτο λειτουργικό και 2gb μνήμη, καθώς θα του φάει αρκετή μνήμη από το task manager...

Ναι δεν με ενδιαφέρουν τόσο μεγάλες αναλύσεις (έχω 20,1" wide οθόνη) οπότε θα προτιμήσω την Gold που λέγεται ότι έχει καλές θερμοκρασίες.

Από τα συνοδευτικά ξέρουμε κάτι; :)

παιδες μια ερωτηση για τους κατόχους της εκδοσης με το 1GB,

πηρα τη προηγούμενη βδομαδα την sapphire 1gb απο το πλαισιο με τα 235ευρω,

ειναι η νεα εκδοση με το αλλαγμενο συστημα ψύξης και το "προβλημα" που εχω

ειναι οτι πανω απο 785 ο πυρήνας δεν καθετε με τη καμια!

ενω η μνήμη παει σταθερη μεχρι ~1020-1050.

αν εχει καποιος το ιδιο μοντέλο και την εχει ανεβασει ας μου πει μεχρι που εφτασε και με ποιο τρόπο.

ΥΓ ειμαι με τους catalyst 8.10 τους κανονικους,οχι hotfix δηλαδη...

Εμενα παει ανετα στους 840-850 μέσω Riva Tuner χωρις να εχω ασχοληθει καθόλου αλλα ειμαι με υδροψυξη...

Μνημες πανω απο 1000 δεν δοκιμασα....

Γενικα μου αρεσε πολυ περισσοτερο απο την 512 που με τα ζορια πηγαινε στα 790-800...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.