jimakos21 Οκτώβριος 9, 2008 #461 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 Ναι. Αυτο θα κάνω. Αν βρώ την powercolor θα την τσιμπίσω αλλιώς sapphire Το απόγευμα θα την έχω στα χεράκια μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkamb Οκτώβριος 9, 2008 #462 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 Ξαναπαμε αλλη μια... Ποιο 20???? Στο 14% ακουγεται ξεκαθαρα. Ακομα και στο 7% εχει διαφορα απο το "off"Εχω 7 φουρφουρια στο κουτι και 1 του επεξεργαστη (=8). Αυτα ολα κανουνε εναν νορμαλ φορυβο απο φουρφουρια. Φυσικα ολα ειναι σε χαμηλες στροφες. Αυτο κανει εναν διαφορετικο θορυβο. Προφανως στο 7% δεν ειναι ενοχλητικος, αλλα ξαναλεω και παλι ειναι διακριτος! Αν αλλαξεις το 7% και το πας στο 5 ή 6% (οπου σταματαει να γυριζει το ανεμιστηρι) καταλαβαινεις την διαφορα. Να επεσα σε ελαττωματικο φουρφουρι? Ισως. Παντως την γυρισα πισω γιατι ετσι κι αλλιως ηταν "τσακωμενη" με την Toshiba μου. Κριμα, φαινεται να ειναι καλη περιπτωση η 4870 και δεν θελω να παω σε χειροτερο προιον με τα ιδια λεφτα (gtx260) Έχω διαβάσει 4 sites με review της Powercolor PCS+ (1GB / 512MB το ίδιο είναι), κανένας τους δεν μιλάει για τόσο έντονο πρόβλημα όπως αυτό που περιγράφεις (γιατί αυτά που λες είναι έντονο πρόβλημα). έχω αναφέρει σε προηγούμενα post μου κάποια. Δεν σε αμφισβητώ. Απλά εύχομαι να ήταν η συγκεκριμένη δική σου προβληματική. IMO είναι η καλύτερη στα λεφτά της και θα επιμείνω, αν και με προβλημάτισες είναι η αλήθεια. Αλλά δεν πιστεύω ότι κανείς στα review sites δεν το αντιμετώπισε και με την πείρα τους σε τέτοιο θέμα θα το είχαν κατακρίνει. Αντιθέτως το συμπέρασμα σε όλους είναι must buy / hot hardware κτλ. Αν κανείς άλλος έχει εμπειρία με την συγκεκριμένη κάρτα PLEASE enlighten us (me) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Οκτώβριος 9, 2008 #463 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 επιβεβαιωνω οτι λεει ο σολωνας , ασε τι λενε στα ρεβιου. η καρτα κανει πολυ θορυβο. Να στο κανω πιο λιανα η 4850 παραδοξως ηταν πιο ησυχη σε idle . η 4870 και σε idle παλι θορυβο εκανε Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Οκτώβριος 9, 2008 #464 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 Μη μου λέτε τέτοια και σε λίγο θα πάρω την powercolor Δηλαδή να πάω sapphire??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Οκτώβριος 9, 2008 #465 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 Πάντως εμένα η Sapphire ,το πρώτο rev κάνει λιγότερο θόρυβο απ την 4850.Δεν ξέρω αν αλλάξανε κάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Οκτώβριος 9, 2008 #466 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 Aπλα είδα και +50 core hz στην powercolorΈχει 800 ενώ η sapphire έχει 750.Για memory δεν θυμάμαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Οκτώβριος 9, 2008 #467 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 ζαφειρης γιατι διωχνει τη ζεστη εξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Οκτώβριος 9, 2008 #468 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 Παίδες τελικά πήρα την powercolor. Δεν τον πρόλαβα τον φίλο μου που έστειλα να την αγοράση.Ελπίζω να μην έχω προβλήματα:baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
apagal Οκτώβριος 9, 2008 #469 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2008 Παίδες τελικά πήρα την powercolor. Δεν τον πρόλαβα τον φίλο μου που έστειλα να την αγοράση.Ελπίζω να μην έχω προβλήματα:baby:Περιμένουμε να μας πεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavou Οκτώβριος 10, 2008 #470 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2008 Παίδες τελικά πήρα την powercolor. Δεν τον πρόλαβα τον φίλο μου που έστειλα να την αγοράση.Ελπίζω να μην έχω προβλήματα:baby:Δεν θα έχεις όλα θα πάνε καλά :fun: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkamb Οκτώβριος 10, 2008 #471 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2008 Παίδες τελικά πήρα την powercolor. Δεν τον πρόλαβα τον φίλο μου που έστειλα να την αγοράση.Ελπίζω να μην έχω προβλήματα:baby:Γράψε εντυπώσεις το συντομότερο δυνατόν σε παρακαλώEDIT:Άκυρο. Μόλις είδα το thread σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Οκτώβριος 13, 2008 #472 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 Έχει δώσει κανείς 1.276v σε 4870??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EviLCuLT25 Οκτώβριος 13, 2008 #473 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 Η Sapphire μου (4870) δινει 9274 GPU score στο 3dMark Vantage, και ειναι υπερχρονισμενη στα 810/1000 παρολο που το αυτοματο overclocking του Overdrive την πηρε μεχρι 820/1100 :worship: Δεν νομιζω να ειναι απαραιτητο να αυξησω το voltage σε τετοιο χρονισμο. Αλλα μεχρι να πιασω μια καλη ψυχτρα θα την κρατησω στα εργοστασιακα clock. Αναμενω review της Scythe Musashi Συστηνω την Sapphire πανω απο την Powercolor λογω προβληματων με τον αεριστηρα της Powercolor, που ακομη και με bios update εξακολουθει να συμπεριφερετε περιεργα. Αυτο δεν στεκει για ολους μαλλον αλλα αρκετοι εχουν αυτο το προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Οκτώβριος 13, 2008 #474 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 Μην λέμε ασυναρτησίες.Όσο αναφορά την ψύξη της powercolor : 1) Το spin up bug , που δηλαδή για λίγα δευτερόλεπτα γκαζώνει το ανεμιστήρη 100%Διορθώνεται ΚΑΙ με bios update (δεν εξακολουθεί τίποτα, απλά οταν modάρεις bios μπορείς να πειράξεις τα πάντα! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην φτιαχτεί το spin up bug) ΚΑΙ με τους καινούργιους catalyst 8.10 που έχουν το fan control στο Ati overdrive control...Και μάλιστα η διαδικασία είναι τόσο απλή που μόνο για το spin up bug δεν συμφέρει να τροποποιήσης bios.Απλά πας ati cat control-->overdrive--> ρυθμίζεις το fan σε ότι % ποσοστό γουστάρεις, και τέλος το ''γκάζωμα''..2) Ομολογουμένος η καρτούλα έχει καλύτερη ψύξη απο sapphire....3) Δεν ξέρω συγκριτικά αν είναι θορυβώδεις σε σχέση με την sapphire το ανεμηστήρι της. Εγώ 25% δεν έχω πρόβλημα. Και 50% όταν bencharω πάλι δεν κάνει τρελλό θόρυβο. Τώρα απο κει και πέρα είναι και θέμα αφτιού! __Δεν τα λέω αυτά για παινέψω την powercolor ούτε για να σας προτείνω να αγοράσετε την εν λόγο κατασκευαστική. Απλά να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο παρακαλώ EviLCuLT25.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EviLCuLT25 Οκτώβριος 13, 2008 #475 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 Μακαρι να εχω λαθος, αυτα τα διαβασα απο διαφορετικες πηγες πριν αγορασω καρτα. Προφανως ουτε αυτοι σκεφτηκαν να διορθωσουν τις στροφες με ενα τοσο απλο τροπο. (Ακομη να κυκλοφορισουν τα 8.10 στην επισημη σελιδα της ΑΤΙ, και στο Guru3D βγηκαν πριν 2 μερες)Ισως παλι να μην θελουν καθε τρεις και λιγο να ανοιγουν το overdrive και να αλλαζουν στροφες αναλογα με το τι θα κανουν στον υπολογιστη, εκτος αν δεν καταλαβα καλα και η λειτουργια προβενει σε αυτοματη αυξηση στροφων και οχι μιας σταθερης τιμης.Αν η αναφορα προβληματισμων καποιων χρηστων ειναι παραπληροφοριση, τοτε ολο το ιντερνετ ειναι παραπληροφοριση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Οκτώβριος 13, 2008 #476 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 Είπες ότι δεν διορθώνεται πάντα?Πάντα διορθώνεται και με bios update και με cat 8.10.Αυτό πως να το πώ? Παραπληροφόρηση λέγετε χρόνια τώρα...Επίσης τις στροφές είτε έχεις asus, xfx, sapphire, powercolor, evga, albatron , twintech εσύ τις αλλάζεις ανάλογα με το τι θες!Που το διαφορετικό?? Δηλαδή στις άλλες κάρτες λέει η κάρτα ά τώρα bencharει ο Μήτσος ας ανεβάσω στροφές?? Βάζεις το ανεμηστίρι σου σε ένα ποσοστό μία φορα και τέλος.Το spin up bug διορθώνεται και μάλιστα με την μία.Και δεν ξανα εμφανίζετε εκτός αν γυρίσεις default ή κάνεις load default bios.ΥΓ1: Σε κάθε μέσω πληροφόρησης (ΤV, ραδιόφωνο, διαδύκτιο, εφημερίδες, περιοδικά) υπάρχει μέρος παραπληροφόρησης. ΥΓ2: Ναι αναφορές προβλημάτων υπάρχουν και στο διαδύκτιο και στο thelab γενικότερα για την powercolor. Και γώ διαμαρτυρήθηκα σε αντίστοιχο thread για το πρόβλημα! Ποιός σου είπε όμως οτι δεν φτιάχνεται ????Αφού το έφτιαξα σε 2 λεπτά! Γιατί δηλώνεις οτί ίσως και να μην φτιάχνεται αφού φτιάχνεται..Ψάξε καλύτερα τις πηγές σου άλλη φορά..Φιλικά, Δημήτρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
EviLCuLT25 Οκτώβριος 13, 2008 #477 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 Πλακα εχει να βλεπεις τον αλλο να κανει συνεχως refresh το email του περιμενοντας την απαντηση σου και στο τελος να μην λεει τιποτα.Λοιπον εγω ειμαι κανονικος χρηστης ποτε δεν "πειραζω" τα components και δεν θελω η καρτα μου να δουλευει συνεχεια ουτε στο 25% ουτε στο 50%, την θελω να δουλευει αμα χρειαζετε. Ενοειτε δεν θελω να κανω αναβαθμιση το bios γιατι ακομα και οι "expert" στο θεμα μπορει να αχρηστεψουν την καρτα. Διαβαζω 2-3 review που λενε οτι η καρτα εργοστασιακα εχει καποιο προβλημα με τις (με ι οχι η) στροφες, αλλα επειδη καποιος jimakos21 λεει οτι ολα διορθωνονται πρεπει να τον πιστεψω.Και εσυ οπως και εγω μια πηγη πληροφορισης καποιου τριτου ειμαστε, συνηθως καποιου απλου χρηστη που θελει να αγορασει την καρτα να την βαλει και να την ξεχασει, αντε κανα driver update μεσα μεσα. Ετσι λεω την γνωμη μου, ειπες την δικη σου, θεμα εκλεισε και ο καθενας οτι θελει ας αγορασει.ΥΓ: Ο χωρος του ΥΓ δεν ειναι για μπουρδες ουτε για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Οκτώβριος 13, 2008 #478 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 Λοιπόν επειδή δεν λες να καταλάβεις και επειδή την επόμενη φορά θα αρχίσω τα δικά μου και πολλοί εδώ μέσα ξέρουν πως θα τσιμπήσω μπόλικα infractions σου απαντάω για τελευταία φορά στις μπούρδες-εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Όταν είσαι μέλος σε ένα forum και το ξέρεις καλά αυτό και τα members του το εμπιστεύεσαι και βασίζεσαι στις συμβουλές του. Πολύ ρπιν εσύ γραφτείς καν στο φορουμ υπάρχει αυτό το thread http://www.thelab.gr/showthread.php?t=55794&page=3 Εδώ ένας jimakos21 διαμαρτύρεται για το spin up bug. Δεν του απαντάνε κάποιοι. Του απαντάνε τα member του thelab που ο ίδιος εμπιστεύεται. Και μου λες Διαβαζω 2-3 review που λενε οτι η καρτα εργοστασιακα εχει καποιο προβλημα με τις (με ι οχι η) στροφες, αλλα επειδη καποιος jimakos21 λεει οτι ολα διορθωνονται πρεπει να τον πιστεψω. Πάρε λοιπόν τις απαντήσεις των άλλων και όχι του κάποιου jimakos21 μήπως και πιστής λάθος τελικά spin up bug λέγεται Αν θες κάνε τον κόπο και διάβασε αυτόν τον οδηγό για bios flash στην σειρά 4000.Για την διόρθωση του φαν αναφέρεται μέσα στην ενότητα 4).Δεν χρειάζετε να πειράξεις τα ρολόγια και τα λοιπά που δείχνει ο οδηγός άμα δεν θέλεις,,,απλώς κάνε την ρύθμιση για το φαν και ξαναφλάσαρε το bios. Απ' ότι διάβασα και εγώ πολλές 48χχ έχουν το πρόβλημα με το ανεμιστηράκι και το flash bios το διορθώνει. Πάλι καλά. Πότε αναμένεται το νέο catalyst που υποστηρίζει τη χειροκίνητη ρύθμισή τους? Διάβασε και τον οδηγό και πες μου που είναι ο κίνδυνος και που η αβεβαιότητα στην λύση του προβλήματος! Οδηγός bios update Επίσης σου ξαναλέω ότι διορθώνεται με τους cat 8.10 που στο Ati catalyst driver thread κάποια μέλη του φόρουμ είπανε ότι είναι μια χάρα οι Beta (μην με αναγκάσεις να κανω quote πάλι) Το να ποστάρουμε την γνώμη μας και την κρτική μας είναι δημοκρατικό. Το να προωθούμε μια ανακρίβεια είναι μη αποδεκτό απο εμένα. Και ας τιμωρηθώ γι αυτό. Θα μπορούσες απλά να την είχες παραδεχτή και να παρουσίαζες άλλα επιχειρήματα για λόγους μη αγοράς powercolor Τέλος η συζήτηση μαζί σου. ΥΓ: <--- ότι γουστάρω θα βάζω στο υστερόγραφο μου----> Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavou Οκτώβριος 13, 2008 #479 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Οκτώβριος 13, 2008 #480 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2008 Μην λέμε ασυναρτησίες.Όσο αναφορά την ψύξη της powercolor : 1) Το spin up bug , που δηλαδή για λίγα δευτερόλεπτα γκαζώνει το ανεμιστήρη 100%Διορθώνεται ..... ΚΑΙ με τους καινούργιους catalyst 8.10 που έχουν το fan control στο Ati overdrive control...Τρελλη παραπληροφορηση.... ξερω γω ομως.Μεχρι τους 8.10beta που εβαλα δεν διορθωνοταν το spin up bug...Bios update ΔΕΝ εκανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.