Jump to content

ATI Radeon HD 4850

nikolakis13

Recommended Posts

παιδια μετα απο ψιχοφδορα σκεψη και μετα απο πολλες αναλισεις στα chipakia τις καρτα αποφασισα να δοκιμασω pencil mod αφου επιτελους βρηκα που ακριβος βρισκονται αυτα που πρεπει να (ζωγραφισω)αλλα τι ειναι καλυτερο μολιβι 2β ή 4β???και ποσο πρεπει να ζωγραφισω τα chipakia?
Για μολυβι δεν ξερω να σου πω ,εγω με 2β ειμουν μια χαρα.Στο πρωτο μοδ (πανω στην αντισταση)οσο και να το σκιαζεις δεν παει πανω απο v1.4 οποτε οσο μπορεις.Στις μνημες λιγο-λιγο καθως δεν ειναι και τησ καλυτερης ποιοτητας

• Replies 964
  • Created
  • Last Reply
φιλε μου γιατι δεν αλλαζεις μοντελο, να παρεις μια με non reference cooler? εγω πηρα αυτη της sapphire

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510675 και χαζεψα με τις θερμοκρασιες που εχει ακομα και σε φουλ ρυθμους (65max). ενω ενας φιλος που ειχε παρει μια 4850 με reference cooler, χτυπαει 90αρες για πλακα.

Απλα με συμφερε να την επεστρεψω ως ελλατωματικη στο πλαισιο και ετσι αγορασα gtx 260 με μονο 65 ευρω χασουρα πριν 1 μηνα, εξαλλου ολες στο στοκ τους τοτε ιδιες cooler ειχανε εκτος απτην palit που ακομα και στο 6% ακουγεται σαν διαολος :S λιγο τα καραγκιοζιλικια με τους catalysts λιγο το texture shimmering ε τσιτωθηκα, η 2η ati που πηρα ητανε και θα πρεπει να υπαρξει πολυ σοβαρος λογος για να παρω 3η :p

thnx toxic εμενα δε με ενδιαφερει να τα ανεβασω και πολυ το μονο που θελω ειναι να φτασω τα 700 core και 1100 ram γιατι πανω απο 670 core 1070 ram δεν το εχω φτασει κανει crasharismata για αυτο ρωταω και ποσο να τα σκιασω γτ δεν θελω να τους δωσω τρελα ρευματα χωρις λογο...

παιδια δε 3ερω τι γινετε δοκιμασα το pencil mod οπως διχνει εδω http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=64217 ομως δεν καταφερα τπτ δοκιμασα 700 1100 σε πιρινα και μνιμες και κρασαρε στο 3d mark 06 μετα δοκιμασα 700 πιρινα και 1070 μνιμες και παλι μια απο τα ιδια τι μπορει να κανω λαθος:cry::S

παιδια μετα απο ψιχοφδορα σκεψη και μετα απο πολλες αναλισεις στα chipakia τις καρτα αποφασισα να δοκιμασω pencil mod αφου επιτελους βρηκα που ακριβος βρισκονται αυτα που πρεπει να (ζωγραφισω)αλλα τι ειναι καλυτερο μολιβι 2β ή 4β???και ποσο πρεπει να ζωγραφισω τα chipakia?

Με 2Β ειναι μια χαρα.Αλλα προσεχε με τισ αντιστασεις.Μετρα τα ωμ πριν κ μετα κ προσεχε μη γραψεις καμια που δεν πρεπει.Περα απο αυτα θα εισαι μια χαρα.Ανετα θα πας 1150-1200 δωσε 2,4-2,5 βολτ αλλα ΜΟΝΟ με καλη ψυξη!!!

παιδια δε 3ερω τι γινετε δοκιμασα το pencil mod οπως διχνει εδω http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=64217 ομως δεν καταφερα τπτ δοκιμασα 700 1100 σε πιρινα και μνιμες και κρασαρε στο 3d mark 06 μετα δοκιμασα 700 πιρινα και 1070 μνιμες και παλι μια απο τα ιδια τι μπορει να κανω λαθος:cry::S

Φιλε θελει καλο γραψιμο!Αλλα μιλαμε για ΠΟΛΥ καλο γραψιμο!Πολυμετρο εχεις να μετρας τα ωμ????

nop δεν εχω και δεν με ενδιαφερει και να ψι8ουν σιγα 8α κοιτα3ουν στο πλαισιο αν εκανα pencil mod και εγιναν καρβουνο..χαχα...και να καουνε και οι 2 ακομα καλυτερα περνω μια πιστωση 260 ε βαζω αλλα 100 και περνω 4870χ2:P...τεσπα απλος ειπα να τ δοκιμασω γτ δεν η8ελα και κανα τρελο oc αλλα δε 3ερω γτ δε βγηκε ρε γ@μοτο...τα τσιπακια τα σκιαζω επανω και γυρο γυρο ετσι?

Οχι γυρω γυρω!!!!!

Μονο απο πανω!!!!!!!!Αν το κανεις γυρω γυρω μπορει να κανεις κανα βραχυκυκλωμα με τα διπλανα!!!!!!!!Σιγουρα κανεις στη σωστη αντισταση?????????????Με μαλακοτερο μολυβι δοκιμασες???4Β??????

οχι με 4β δε δοκιμασα γτ δεν εχω αν ειναι 8α 3αναπατησω απο πανω με καλυτερο σκιαζμα.. εμμ τα 8ριματα τ γραφιτη να τα αφισω πανω?και για να ειμαι σιγουρος ειναι 2 αντιστασεις για τις μνιμες και 3 για τον πιρινα ετσι?κανω ακριβως απου εχει κανει και στο λινκ που σας εδει3α μαλιστα μια αντισταση ηταν κατω απο ενα πρασινο αυτοκολιτακι και τ εβγαλα για να σκιασω...

οχι με 4β δε δοκιμασα γτ δεν εχω αν ειναι 8α 3αναπατησω απο πανω με καλυτερο σκιαζμα.. εμμ τα 8ριματα τ γραφιτη να τα αφισω πανω?και για να ειμαι σιγουρος ειναι 2 αντιστασεις για τις μνιμες και 3 για τον πιρινα ετσι?κανω ακριβως απου εχει κανει και στο λινκ που σας εδει3α μαλιστα μια αντισταση ηταν κατω απο ενα πρασινο αυτοκολιτακι και τ εβγαλα για να σκιασω...

Αυτα ειναι τα measure points οχι οι αντιστασεις που θα σκιασεις αν καταλαβα καλα

Φιλε κανεις λαθος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΟΝΟ μια αντισταση σκιαζεις!!!

Δεν ειναι τα πρασινα ομως!!!

Kαι για την ακριβεια ατην τελευταια εικονα (για τις μνημες)σκιαζεις την 710 αντισταση!ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ!!!!Τα πρασινα ειναι για το πολυμετρο να μετρας τα βολτ!Το πιασες??????????

Σωστος!!!Βαψε πρωτα την μια (πχ μνημης) και αφου βρεις μια ικανοποιητικη συχνοτητα για αυτην βαψε και για την αλλη.Προσεχε ομως γιατι στις μνημες ανεβαινει αποτομα το ρευμα.Να εχεις καλες ψηκτρες επανω!!!!!!

Προσωπικα την αντίσταση για την μνήμη δεν την έβαψα, λόγο ότι μέσα στο thread ανάφεραν ότι δεν δουλεύει και αρκετοί έκαψαν τις κάρτες τους. Όσο για τον πυρίνα όταν έκανα το πρώτο pencil mod και σκίαζα επάνω στην αντίσταση δεν έπιανε καλά ο γραφίτης και μετά απο λίγο ο ανεμιστήρας το είχε αφαιρέσει το περισσότερο. Προσωπικά σκίασα με 2β πάνω στο PCB και κολλητά στην αντίσταση απο την μία πλευρά και δουλεύει μια χαρά(1,38V). Είχα μεγενθυτικό φακό για να δω αν σκίασα και την διπλανή, στο προτείνω για αποφυγή λάθους. Επίσης για καλύτερα και ευκολότερα ειναι ένα μηχανικό μολύβι 2β με μύτη 0,3.

Με 2Β ειναι μια χαρα.Αλλα προσεχε με τισ αντιστασεις.Μετρα τα ωμ πριν κ μετα κ προσεχε μη γραψεις καμια που δεν πρεπει.Περα απο αυτα θα εισαι μια χαρα.Ανετα θα πας 1150-1200 δωσε 2,4-2,5 βολτ αλλα ΜΟΝΟ με καλη ψυξη!!!

ποιο PCB έχεις? Έχω το 102-Β50102-00. Επισεις με ποιό πρόγραμμα έχεις κανει υπερχρονισμό?

• 1 month later...

Έκανα pencil mod στις μνήμες. Τις είχα στα 1100MHz με default ρεύμα, και κάπου κάπου με άφηναν ξεκρέμαστο.

Συμπεράσματα, τώρα είμαι στα 1150MHz με 2.25V σταθερά(περιμένω να δω τι θα γίνει και με τις ζέστες). Και στο 2,15V το ίδιο έπαιζαν, αλλά τώρα δεν κάθεται το μολυβι όσο θέλω. Οι μνήμες δεν γουστάρουν το πολυ ρεύμα της πήγα στα 2,4-2,5V και είχα artifact στον explorer και στο desktop.

Το καλύτερο δεν το είπα, κάποια στιγμή έβαλα λίγο παραπάνω μολύβι και το PC δεν άνοιγε (με έλουσε κρύος υδρώτας εκείνη τη στιγμή με μια μικρή θλίψη πως παρέδωσε την ψυχή :innocent:της στον βωμό της επιστίμης). Με το που βλέπω πως δεν ανοίγει κλείνω αμέσως το PSU και με μια μπατονέτα αφαίρεσα όλο το μολύβι και μετά με απο αρκετές προσευχές:worship::worship::worship: το άνοιξα. Οι προσευχές δεν πήγαν χαμένες δούλεψε. Οπότε συνέχισα τα πειράματα:nuke::nuke::nuke:. Το μόνο που κατάφερα να καταλάβω ηταν πως τα 1200MHz δεν θα τα είχα πότε σταθερά με ότι ρεύμα και αν τις έδωσα.

Εγω με BIOS mod εδωσα μεχρι 1.158 για πυρηνα. Στα 750 πηγαινε νορμαλ αλλα απο εκει και πανω δεν ειναι καθολου σταθερη... Να δοκιμασω παραπανω ρευμα?

Μεχρι ποσο ειναι ασφαλες? Και περιπου ποσο θελω για να την φτασω κοντα στα 800? (Επειδη εχω δει αρκετους να την δουλευουνσε αυτη τη συχνοτητα).

Η καρτα μου ειναι απο μαμα κλοκαρισμενη στα 700/1000 (ειναι της gainward η GS 1GB).

έχω ένα ζεύγος non reference της connect3d. τις έχω κάνει cloc μόνο μαζί σε cf γιατί δεν έιχα χρονο για μια μια. μνήμη πάνω από 1000 δεν πάει. τραγικό δεν είναι το νούμερο? ο πυρίνασ πάλι παίζει 721 και στι 2 χωρίς προβλήματα . στο furmark πιάνουν 85 βαθμούς. έχει νοημα να δώσω volt στον πυρίνα? από τη μαμά έχουν 1.042 να το πάω 1.158 ή μπορεί να τα τινάξουν? idle είναι στους 35-40 βαθμούς.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.