AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 24, 2008 #781 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2008 μια χαρά είσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisdragon Σεπτέμβριος 24, 2008 #782 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2008 οκ και εγω ετσι νομιζω...κατι κουφο τωρα στο bentch του crysis σε DX10 very high 32 bit εβγαζα 27 με 28 frames average με το συστιμα που προανεφερα εβαλα τους 8.9 catalyst και ετρε3α το bentch με τις ιδιες ακριβος ρυ8μισεις και εβγαλα 32 frames anerage μιλαμε για 14% πανω μονο απο drivers πως εγινε αyτο?υπαρχει καποιος που να το εχει παρατηρισει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 24, 2008 #783 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2008 ναι παίζει αυτό μόνο και μόνο από drivers Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisdragon Σεπτέμβριος 24, 2008 #784 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2008 αυτο σημενει ati!ετσι τσαμπα frames....μαλλον 8α πρεπει να εκανε καλyτερη τη συμβατοτιτα του crossfire... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Σεπτέμβριος 24, 2008 #785 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2008 Eπειδή η κάρτα έχει ΜΟΝΟ 1 VRM (Voltage Regulator Module) Και ΟΧΙ 2 όπως έχει η 4870, όταν κλοκάρουμε σε υψηλά ΜΗΖ και αρκετή τάση, το μονό VRM τρώει ζόρια για να τροφοδοτήσει την GPU με ρεύμα που χρειάζεται. Το αποτέλεσμα είναι να υπερθερμένεται - να δημιουργεί πτώσεις τάσεως και στο τέλος να κρασάρει η GPU και να περεμβαίνει το Recovery Unit (Software reset) και να επαναφέρει την κάρτα σε Default καταστάσεις προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τα κυκλώματά της από την καταστροφή. Η καλή ψύξη βελτιώνει αρκετά τα πράγματα αλλά και πάλι δεν μπορεί να τροφοδοτήσει το extra ρεύμα που ζητά η τσιτωμένη GPU.... Αυτό είναι και το όριο της κάρτας - VRM.... Eτσι νόμίζω πως έχουν τα πράγματα τουλάχιστον και εαν κάπιος γνωρίζει περισότερα ας με διορθώσει. Η δική μου κάρτα τραβάει Bench οριακά μέχρι 780/1150 αλλά σε Crysis στα 10 λεπτά κρασάρει αν δώσω πάνω από 725/1100 και ακόμη στο 100% να βάλω τα FAN δεν κερδίζω ουσιαστικά τίποτα αφού θα κρασάρει 3 λεπτά αργότερα.. Εντάξει είναι μιά φθηνούλα κάρτα που είναι πολύ τήμια για αυτό που μας προσφέρει και είμαι σύγουρος ότι με τους επερχόμενους Drivers θα πάρουμε ακόμη περισσότερο κέρδος σε Frames... ATI - AMD Powa..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisdragon Σεπτέμβριος 24, 2008 #786 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2008 πριν αλλα3ω ψικτρες στην καρτα με το fan στο 65 βαρουσε 95αρια και απο οc ουτε να το σηζηταμε μολις αλλα3α ψικτρε τοτε αρχισε να φαινετε λιγο γωσ στο τουνελ....τωρα με ρευματα και τετοια δν με περνει στην καμια να ανεβασω απορω και εγω πως το Chieftec 550 αντεχει με τον 9300 στα 3.1 και 2 καρτες κλοκαρισμενες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alphaX Σεπτέμβριος 25, 2008 #787 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2008 Eπειδή η κάρτα έχει ΜΟΝΟ 1 VRM (Voltage Regulator Module) Και ΟΧΙ 2 όπως έχει η 4870, όταν κλοκάρουμε σε υψηλά ΜΗΖ και αρκετή τάση, το μονό VRM τρώει ζόρια για να τροφοδοτήσει την GPU με ρεύμα που χρειάζεται.Το αποτέλεσμα είναι να υπερθερμένεται - να δημιουργεί πτώσεις τάσεως και στο τέλος να κρασάρει η GPU και να περεμβαίνει το Recovery Unit (Software reset) και να επαναφέρει την κάρτα σε Default καταστάσεις προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τα κυκλώματά της από την καταστροφή. Η καλή ψύξη βελτιώνει αρκετά τα πράγματα αλλά και πάλι δεν μπορεί να τροφοδοτήσει το extra ρεύμα που ζητά η τσιτωμένη GPU.... Αυτό είναι και το όριο της κάρτας - VRM.... Eτσι νόμίζω πως έχουν τα πράγματα τουλάχιστον και εαν κάπιος γνωρίζει περισότερα ας με διορθώσει. Η δική μου κάρτα τραβάει Bench οριακά μέχρι 780/1150 αλλά σε Crysis στα 10 λεπτά κρασάρει αν δώσω πάνω από 725/1100 και ακόμη στο 100% να βάλω τα FAN δεν κερδίζω ουσιαστικά τίποτα αφού θα κρασάρει 3 λεπτά αργότερα.. Εντάξει είναι μιά φθηνούλα κάρτα που είναι πολύ τήμια για αυτό που μας προσφέρει και είμαι σύγουρος ότι με τους επερχόμενους Drivers θα πάρουμε ακόμη περισσότερο κέρδος σε Frames... ATI - AMD Powa..... Mε νερο κ pencil mod 1.38v τις εχω απο Ιουλη στα 825/1100 καθε μερα. Με εναν 8αρη φαν σε καθε καρτα να φυσαει τα ψυκτρακια ειναι rock stable σε πολυωρο gaming ακομα κ με τις μεγαλες ζεστες που εκανε. Για μπενταρισμα με αυτη τη ταση μεχρι 850 βγαζει παντα, κ αναλογα τα κεφια μπορει κ 875. Παραπανω απο τιμια πιστευω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
skywalker Σεπτέμβριος 26, 2008 #788 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2008 Παιδια χθες ανακαλυψα οτι η 1 4850 ο ανεμιστηρας της δεν σηκωνει στροφες ειναι κολλημενος στις 1500rpm ειτε στο 100% ειτε στο 10% το ιδιο...ειτε με riva tuner ειτε με mod απο catalyst..παρολα αυτα δοκιμασα καθε καρτα μονη της και στα 2 slot και μονο η μια οπως σας ειπα δεν ανεβαζε rpm η αλλη κανονικοτατα ανεβαζε.Κατα τα αλλα η καρτα δουλευει κανονικοτατα...λυσεις? 1)rma αλλα θα το δεχτουν ? 2)την κραταω και βαζω πανω την vf1000 που εχω και καθεται.. αλλα αν ειναι καποια εσωτερικη τροφοδοσια που εχει προβλημα και η vf1000 παλι δεν ανεβαζει rpm?και χασω και την εγγυηση? Για βοηθηστε ρε παιδια γιατι δεν ξερω τι να κανω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Σεπτέμβριος 26, 2008 #789 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2008 βαλε κατι αλλο....τσαμπα θα την πας...τι θα τους πεις εκανα mod στον catalyst και δεν ανεβαζει...η καρτα ανεβαζει μονη της στροφες θα σου πουν και θα εχουν και δικιο.Μουφα ειναι για εμενα, βαλε κατι αλλο να εισαι κομπλε και τουλαχιστον 20 βαθμους κατω θα δεις...οτι νομιζεις κανεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
skywalker Σεπτέμβριος 26, 2008 #790 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2008 δεν ειναι ετσι, εννοω οτι ειτε default ειτε με mod ειτε με riva tuner οι στροφες δεν ανεβαινουν οποτε μολις παιζεις με αυτην την καρτα(βγαλμενη τη 2) ενα παιχνιδι μετα κανα 10 λεπτο το πολυ ανεβαζει 110+και σβηνει η οθονη....οποτε νομιζω οτι πρεπει να την αλλαξουν δεν νομιζεις..?Απλα κατα τα αλλα η καρτα δουλευει κανονικα...μια φορα ειχε σβησει και σε browsing στις πολλες ζεστες και τοτε δεν ειχα δωσει την αναλογη σημασια που επρεπε...μ@κ@κι@ μου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Σεπτέμβριος 26, 2008 #791 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2008 Φιλαρακο οτι νομιζεις κανε, εγω με στοκ cooling δεν θα εμενα. Εγω θα σου ελεγα εαν ανεβαινει καλα μην την πας πισω, παρε μια καλη ψικτρα και εισαι κομπλε εαν ειναι μουφα γρηγορα και κανε και τον καμποσο! Εγω τις εχω στο νερο. Τετοια εποχη full load δεν περναν τους 35 βαθμους! Εσυ κρινεις και πρατεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
skywalker Σεπτέμβριος 26, 2008 #792 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2008 δεν την εχω clockaρει ουτε για πλακα,δεν ξερω πως παει και αν παει και πως να το κανω αφου σου λεω οτι και νορμαλ εχει θεμα...απλα τοσο καιρο λογω cf δεν ειχα παρει χαμπαρι τι παιζει...τωρα το καταλαβα που εβαλα την αλλη καρτα στο αλλο το pc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Σεπτέμβριος 26, 2008 #793 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2008 θα κανεις oc ή οχι! Εαν κανεις παρε την ψικτρα, δες που φτανει αυτη, εαν παει καλα την κρατας, αν οχι την ξαναφτιαχνεις την πας για rma και παιρνεις καινουρια και πετας την ψικτρα πανω! Αν δεν κανεις oc τοτε rma απο τωρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
skywalker Σεπτέμβριος 26, 2008 #794 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2008 οχι δεν κανω oc στις καρτες μου αρκουν ως εχουν..τουλαχιστον για τωρα...οποτε παω για rma.. οκ ευχαριστω..!update:H sappire εγινε rma και στη θεση της τωρα βρισκεται μια msi 4850 η οποια εχει και αλλο συστημα ψυξης και μπορω να πω οτι ειμαι εντυπωσιασμενος με το συστημα ψυξης της view και να σκεφτεις οτι ειναι στα ιδια λεφτα με τη sappire.. Επισης να πω ενα μεγαλο μπραβο στο Πλαισιο για τη σωστη εξυπηρετηση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Σεπτέμβριος 29, 2008 #795 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2008 Ενα μικρό Update με 750/1100 @ 3900 η CPU.... http://service.futuremark.com/compare?2k1=9423167 H καρτούλα είναι μια χαρά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Δεκέμβριος 26, 2008 #796 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2008 Εχει δοκιμασει κανεις να δει θερμοκρασιες με αυτο εδω ? http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/ βαζω 100% fanspeed απο ati tool τρεχω το stability test με το xtreme burning mode ενεργοποιημενο και μετα απο 2-3 λεπτα παει η θερμοκρασια στους 86 βαθμους, με 70% fanspeed παει στους 103 ! Θεωρητικα αμα αλλαξω την ψυκτρα χανω την εγγυηση, overclock ουτε που εχω σκεφτει να κανω, εχω φαει και κατι crash με τον ηχο να λουπαρει σε stalker και armed assault, αμα την επιστρεψω στο πλαισιο με την δικαιολογια πως το συστημα ψυξης ειναι ανεπαρκης και κρασαρει τι θα μου δωσουνε ? σκεφτομαι να παρω και 2η τον φεβρουαριο τρομαρα μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
poly Δεκέμβριος 27, 2008 #797 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2008 Δοικιμασε να το τρεχεις μονο σε 640χ480,not full screen, stability test, λογο bug που ειχε τουλαχιστον η παλια version 1.4 και υπερφορτωνε τα VRM. Eτσι βγαζει καμια 10-15 C παραπανω αποτι σε παιχνιδια. Με full screen και 1280χ1024 +20 C περιπου.Αυτα με μια 3870 και μια 3850.Επισης αλλαξε το ονομα του αρχειου furmark.exe σε κατι αλλο γιατι εχει profile ο catalyst για μειωμενες επιδοσεις λογοπροστασιας απο το overload των VRM.Αν αλλαξεις καρτα, οι καλυτερες ειναι αυτες με διπλους ανεμιστηρες για να ψυχονται και τα VRM, πχ Scythe Musashi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisdragon Δεκέμβριος 27, 2008 #798 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2008 παιδια εχω μια απορια τρεχω εδω και 5 6 μηνες 2 4850 σε cf εναν q9300 oc στα 3,1 και η καρτες λιγο πιραγμενες σε καποια games τρωω μερικες φορες κατι crashαρισματα και καποιες αλλες με πεταει ε3ω χωρις να μ βγαζει error και αλλες με error...ολα αυτα ειναι σε τροφοδοτικο 550 λετε να φταιει αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavou Δεκέμβριος 27, 2008 #799 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2008 φίλε μου και εγώ είμαι με 4850cf απο το καλοκαίρι αλλά δεν τις έχω κάνει ούτε hz clock και είναι σταθερότατες , μάλλον ποιο πιθανό είναι το πείραγμα , για βάλτες στις original ρυθμίσεις να δεις τι γίνεται . Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisdragon Δεκέμβριος 27, 2008 #800 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2008 ναι το σκεφτικα και τις ερι3α στα normal αλλα παλι με πεταει σκεφτομαι πως η τροφοδοσια ειναι λιγη καπος αλλα απο την αλλη βλεπω πως 3dmark και γενικος benchmarks τα τρεχει μια χαρα σκεφτομαι μιπος ειναι και απο τα games to prob.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.