Jump to content

ATI Radeon HD 4850

nikolakis13

Recommended Posts

ρε παιδια εχω φτασει σε αθτο το σημειο......

- <Feature name="FanSpeedProtocol_0">

<Property name="FanSpeedProtocolProperty" value="Percent" />

</Feature>

- <Feature name="FanSpeedAlgorithm_0">

<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic" />

</Feature>

- <Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">

<Property name="Want" value="0" />

</Feature>

- <Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">

<Property name="Want" value="22" />

τι ρυ8μιση να κανω και σε ποιο σημειο για να ανεβασω το ανεμιστιρακι??

• Replies 964
  • Created
  • Last Reply

κάνοντας το 30-40 δεν ακούγετε καθόλου η κάρτα , φτιάξε δυο προφίλ ένα για να έχεις την ησυχία σου και δροσερή την κάρτα και ένα για π.χ. παιχνίδια ας πούμε 60 % , κάθε φορά που θα θέλεις να κάνεις κάτι φορτώνεις το κατάλληλο προφίλ :/

To ιδιο πραγμα σε αλλο ενα ιδιο σετακι ρυθμισεων. Μονο που δε θυμαμαι αν ειναι στο ιδιο αρχειο λιγο πιο κατω ή σε καποιο αλλο αρχειο. Μαλλον ομως στο ιδιο ειναι. Κοιτα λιγο παρακατω αν ξαναναφερει τα ιδια. Αφου πρωτα εχεις ενεργοποιησει το crossfire.

τελικα το εχει ποιο κατω για την αλλη καρτα οπως ειπες αλλα για την αλλη καρτα ειναι 27 οχι 22.....τωρα πρεπει να κανω απλως το automatic manual και να αλλα3ω τους αρι8μους?για να δουλευει περιπου στο 30 με 40 τις εκατο το ανεμιστιρακι,τι αρι8μο να βαλω?

Ο αριθμος που βαζεις αντιστοιχει στο ποσοστο που θες το ανεμιστηρι.

Αν θες 40 βαζεις 40 :)

Μολις το κανεις τσεκαρε οτι οντως δουλευουν κ οι δυο καρτες το ανεμιστηρι τους πιο γρηγορα. Βαλε 80 να σαι σιγουρος οτι δουλευει το κολπο, κ μετα το κατεβαζεις στο 40.

<Feature name="FanSpeedProtocol_0">

</Feature>

<Feature name="FanSpeedAlgorithm_0">

<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />

</Feature>

<Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">

</Feature>

<Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">

<Property name="Want" value="60" />

</Feature>

<Feature name="CoreClockTarget_1">

<Property name="Want_0" value="50000" />

<Property name="Want_1" value="50000" />

<Property name="Want_2" value="62500" />

</Feature>

<Feature name="MemoryClockTarget_1">

<Property name="Want_0" value="75000" />

<Property name="Want_1" value="75000" />

<Property name="Want_2" value="99300" />

</Feature>

<Feature name="CoreVoltageTarget_1">

<Property name="Want_0" value="1046" />

<Property name="Want_1" value="1046" />

<Property name="Want_2" value="1082" />

</Feature>

<Feature name="MemoryVoltageTarget_1">

<Property name="Want_0" value="0" />

<Property name="Want_1" value="0" />

<Property name="Want_2" value="0" />

</Feature>

<Feature name="FanSpeedProtocol_1">

</Feature>

<Feature name="FanSpeedAlgorithm_1">

<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />

</Feature>

<Feature name="FanSpeedRPMTarget_1">

</Feature>

<Feature name="FanSpeedPercentTarget_1">

<Property name="Want" value="60" />

αυτό το έχω κάνει για games και ποτέ δεν ανεβάζει πάνω απο 65c (σκέψου ότι είναι και καλοκαίρι) , είναι μέσα στον φάκελο που δούλεψες και εσύ :)

1Χ4850 σε vista 64bit με 8400@3,6

Eχει παρα πολυ μεγαλο περιθωριο για ανεβασμα...

Το θεμα ειναι αν και ποτε θα την ακουσει η τροφοδοσια.

Γιατι ο πυρηνας φαινεται πολυ ντουρος.

ρε φιλε, η εγω δε διαβαζω καλα η κατι εχεις λαθος, διαβαζω στο cpu-z 2399,9mhz apo 3Ghz που ειναι μαμα ο 8400?

ας μου πει καποιος πως μετραμε ποσα volt δινει γιατι νομιζω εκαψα το πολυμετρο με την ασχετοσύνη μου

παω και ακουμπαω στην αρχη το μαυρο στο κουτι και το κοκκινο πανο στο measure point που ειναι η δευτερη τελιτσα κατω απο το CE το βαζω στα 20v ελεγε 0.00 δοκιμαζω να το βαλω το μαυρο πανω στην γειωσει της καρτας

οπως λεει εδω

http://img180.imageshack.us/my.php?image=4850vcorereadpointmm9.jpg

και κανει ενα τσαφ και κλεινει το pc ευτυχως δουλευει μια χαρα.

Μαλλον το πολυμετρο με αφησε γιατι ουτε μπαταρια δεν μετραει. Τι εκανα λαθος;

Στο θεμα pencil mod στο vgpu πρεπει να βαψω μονο την αντισταση πανω δεξια που δειχνει ή πρεπει να κανω και το απο κατω που ενωνουν 2 αντιστασεις;

vddc_pencil1.jpg

vddc_pencil2.jpg

pavou στο 60 που το εχεις ακουγετε πολυ?γιατι λεω να το βαλω για μονιμο...αν ακουγετε στο 60 να το βαλω στους 45-50 η παλι 8α ακουγεται?

Στο 60 είναι αρκετός ο θόρυβος , στο 50 εμ πάλι αρκετός είναι αλλά στο 40 είναι μια χαρά και κρατάει την κάρτα χαμηλά σε temps.

Κάνε όπως σου είπα και ποιο πάνω δυο προφίλ με συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας όπου στο ένα να έχεις το 40% και στο άλλο 60% ή αν το θέλεις για bench marks βάλε το στο 100%

strategos, το μαυρο σε ενα απο τα 3 μαυρα κ το κοκκινο σε ενα απο τα 2 πρασινα σημεια της φωτο που εβαλες.

Για το μολυβι ενα απο τα δυο κανεις. Λεει κιολας οτι μεχρι 1.3v σου δινει το πρωτο. Αν θες παραπανω κανεις το δευτερο, στο οποιο δεν ενωνεις δυο αντιστασεις αλλα δυο σημεια. Δεν ξερω αν το προσεξες.

Επισης αν το αποφασισεις, μη το κανεις χωρις πολυμετρο. Με το που πατησεις power on πρεπει να ελεγχεις τι ταση δινει, κ αν δινει πανω απο 1.5 σβηνεις κ ξαναπερνας λιγοτερο μολυβι.

edit: Παντως κ οι δυο sapphire που πηρα εγω παιζουν 720/1100 μονο με μια απλη αλλαγη bios, 24/7 stable.

kαι μενα επαιζε 2 μερες 720 μετα μου crashare το cod4 και την πηγα 710 μαλλον λογω του οτι δεν εχω ψυξει τα vrm ακομα.

Στο θεμα πολυμετρο αυτο εκανα αλλα μολις ακουμπισα ενα απο τα 3 μαυρα μου πεταξε σπιθες. το πολυμετρο ή ηταν χαλασμενο ή χαλασε εκει αφου πλεον δεν μετραει τπτ. αυριο θα φοναξω φιλο με δικο του πολυμετρο που ξερει να μετραει να ξαναδοκιμασω ομως για γειωσει σιγουρα θα την βαλω πανω στο κουτι και οχι στην καρτα.

θα δοκιμασω το πρωτο pencil mod που λεει ειναι ποιο ευκολο και βλεπουμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.