Jump to content

ATI Radeon HD 4850

nikolakis13

Recommended Posts

• Replies 964
  • Created
  • Last Reply

Φιλε ΑΝ7 οι "κοκκινες" καρτες συνεχιζουν να εχουν την πραγματικα ενωτερη απεικονιση σε σχεση με τις "πρασινες". Σιγουρα οχι οπως ηταν παλιοτερα που ηταν σαν να συγκρινεις Ferrari - Zastava αλλα η ποιοτητα της εικονας εχει επισης ανεβει παρα πολυ σε σχεση με παλια και πραγματικα οι "κοκκινες" δειχνουν τα δοντια τους σε αυτον τον τομεα.

Οπως δειχνουν τα πραγματα τωρα πια θα εχουμε και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χωρτατο :jump1: Πω πω πολυ χαρηκα την ολη φαση παντως. Επιτελους λιγο ανταγωνισμος !!!

Οπως δειχνουν τα πραγματα τωρα πια θα εχουμε και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χωρτατο. Πω πω πολυ χαρηκα την ολη φαση παντως. Επιτελους λιγο ανταγωνισμος !!!

Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να κρατήσουμε...τα είπες όλα σε μια πρόταση. Πραγματικά και γω το χάρηκα χωρίς να είμαι "οπαδός" καμίας...οι μόνοι που έχουν να κερδίσουν από τον ανταγωνισμό είμαστε εμείς!

Παιδια ειμαι 10000000% οτι οι 4850 που εχω τωρα εχουν καλυτερη εικονα απο την 9800 gtx! Σε ολα τα παιχνιδια το βλεπω αυτο! Εχει οντως ενα + στην εικονα η ΑΤΙ! Η εικονα της ΝVIDIA ειναι πιο ατονη σαν χρωματικη παλετα και επισης στην περιπτωση του grid θα πω ηταν και πιο θολη, αντιθετα της ΑΤΙ ειναι πολυ πιο ζωιρη!

Επαιζα grid πριν λιγο 1920χ1200, χ4MSAA , με vsync on, και ολα στο μεγιστο και δεν επεφτε κατω απο 60 φραμες ουτε για αστειο!

H κάρτα είναι εκπληκτική. Την έχω από Παρασκευή βράδυ και με έχει εντυπωσιάσει. Στο Crysis ειδικά δίνει ρέστα. Σε 1600χ1200 και όλα High (DX9) μου δίνει 2fps παραπάνω από το CrossFire με τις 3870.

Μόνο σε ένα κομμάτι επιδέχεται βελτίωση. Στην ψύξη. Το ανεμιστήρι δουλεύει πολύ χαμηλά και η ψύκτρα είναι αλουμινένια. Αυτό βέβαια λύνεται με την αγορά μιας aftermarket ψήκτρας ή ρύθμιση των στροφών από ένα 3rd Party προγραμματάκι.

Όλα δείχνουν ότι η ΑΤΙ επανήλθε στο προσκήνιο εξαιτίας της άριστης σχέσης απόδοσης / τιμής (η πρώτη σωστή από θεμα marketing κίνηση της εταιρίας εδώ και πολύ καιρό...)

Αλλα δεν πιστεύω η nvidia να το αφήσει έτσι ....η GTX9800+ στα 55νμ και η πτώση τιμών είναι μόνο η αρχή....

Απλά δεν μπορώ να καταλάβω τις εταιρίες που εξαρχής δεν δίνουν καλύτερες λύσεις αερόψυξης στις κάρτες....τις δοκιμάζουν και βλέπουν ότι είναι ζεστές οι ρημάδες....δεν έχουμε όλοι wc (θεωρώ με τον ρυθμό που βγαίνουν νέες κάρτες GPU δεν αξίζει να επενδύσεις σε wc της GPU) ούτε βγαίνουν άμεσα aftermarket ψύκτρες...Στην τελική θα το πληρώσουμε λιγάκι παραπάνω το ξέρουμε...

Σύντομη ερώτηση:

Δεν είναι πολύς καιρός που πήρα μία 3850.

Να πάρω άλλη μία ίδια και να στήσω crossfire (σε μητρική με 790fx και αναμενόμενη αγορά phenom) ή να τη δώσω και να πάρω μία 4850?

Δεν έχω τις τρελές απαιτήσεις (περισσότερο ενδιαφέρομαι για multimedia παρά για games), αλλά εφόσον θα έχω αξιόλογες επιδόσεις με λιγότερο από 200€ σύνολο και στις 2 περιπτώσεις γιατί όχι?

Πείτε μου όμως τι από τα δύο πιστεύετε ότι συμφέρει περισσότερο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.