Jump to content

C2D E6550 O/C

greekwow

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα, έχω Τα εξής υποσυστήματα

ΙNTEL CORE 2 DUO E6550 2.33 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX (με το δικό του ανεμιστηράκι)

MSI P31 NEO-F

CORSAIR XMS2 DHX DDR2 4GB (2X2GB) PC2-6400 (800MHZ) CL5 DUAL CHANNEL KIT

XFX 8800GT

Θα ήθελα καποιες πληροφορίες

1) Κάποιο πρόγραμμα ώστε να βλέπω την θερμοκρασία του επεξεργαστή

2) Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για να μήν έχει κάποιο πρόβλημα ο επεξεργαστής;

3) Υπάρχει κανένας που να έχει τον ίδιο επεξεργαστή και να τον έχει κανει O/C; πόσο;και με ποιες ρυθμίσεις;

4) Πόσο είναι ασφαλές να τον "ανεβάσω" χωρίς να κινδυνέψω να τον κάψω!;

1) coretemp

2) Θερμοκρασία που δεν πρέπει να εχεις θα έλεγα ειναι απο 70+

3) Αυτο θα το βρεις μόνος σου με βοήθεια άλλων (εμας δλδ :p)

4) Αυτο εξαρτάται απο το πόσο ρεύμα θα δώσεις ;)

θερμοκρασια πιστευω οτι τωρα λογο καλοκαιριου και ζεστης το πολυ 60 βαθμους! μολις χειμωνιασει και πεσει λιγο η θερμοκρασια του δινεις λιγο ακομη! ρευμα πιστευω οτι πανω απο 1.4-1.45 μην δινεις για 27/7!

να πάρει... είμαι πολύ "noob" στο overclocking :(

να ανεβάσω πρώτα το FSB και αν δεν "πάρει εμπρός" να δώσω ρεύμα στο memory frequency;

(πάντα κατα ενα βήμα)

έχω βάλει το orthos να κανει test...τι ακριβώς κανει;

Απο 1.4 και πανω μην δώσεις...

Το orthos ''αναγκαζει'' τον επεξεργαστεί να δουλεύει στο 100% ετσι ωστε να βεβαιωθείς οτι δεν θα κανει προβλήματα λόγο o/c(και οχι μόνο) ;)

δωσε ρευμα σε cpu, nb k μνημες! δωσε 1.45 στο cpu, 2.2 στις μνημες και στο nb 1.55! σιγα σιγα κατευαζε ρευματα! πρωτα nb, μετα cpu και τελος τις μνημες! δωκιμασε πρωτα στα 3Ghz να δεις αν πηγαινει εκει και με τι θερμοκρασιες!

μαλιστα. πολύ χαίρομαι που με βοηθάτε εβαλα το crysis Και μου εβγαζε 54-55 βαθμούς...δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό...θα δοκιμάσω τώρα το orthos

Λοιπόν..Οrthos θα έλεγα (:p) οτι κανοντας το test παράλληλα με το Core Temp είδα οτι στο 100% Load (δηλαδή χρήση του υπολογιστή απο ότι κατάλαβα) ανέβασε θερμοκρασία 61 βαθμούς... μήπως να ανησυχώ (χωρίς να κανω κανενα υπερχονισμο);

Ρε συ πλάκα κανεις 1.45 ειναι υπερβολή εντελώς...:crazy:

Ας δοκιμάσει με στοκ ρευμα και βλεπει μετά...

Ρε συ πλάκα κανεις 1.45 ειναι υπερβολή εντελώς...:crazy:

Ας δοκιμάσει με στοκ ρευμα και βλεπει μετά...

:giveup:

Ρε συ φιλικα στο λέω,

εγω με thermalright ultra στον 6600 αν ανέβαζα την τάση, οι temps ανέβαιναν υπερβολικά...

Απλα ας δοκιμάσει με τα στοκ ρεύματα και μετά ας δώσει παραπάνω αν δεν τραβάει ...;)

:daisy:

δεν ηπαρχει παρεξηγηση! απλα ειμαι της αποψης του: δωσε να εχει ωστε να σιγουρευτεις οτι παει μεχρι εκει και μετα του κοβεις τα πολλα τα ρευματα!

Μα το παιδι ειπε οτι δεν ξερει και πολλα...αστον να μαθει...δεν bootαρουν ολοι στα 3ghz με τιγκα στα ρευματα...αστον να δινει σιγα σιγα...θελει δουλεια και μερακι το overclock...ξερεις ποσι ωρα παλευα εγω να bootαρω τον Q6600 στα 3915mhz ? κανα 35 λεπτο και βαλε...διοτι δεν εβαζα το σωστο ρευμα....

Εφοσον ειναι ολα καλα...αρχιζε να κατεβαζεις το ρευμα σιγα σιγα...οσπου να φτασεις το τελειο σημειο οπου ο επεξεργαστης σου θα παιζει με λιγοτερο ρευμα σε stable... πιστευω με 1.33-1.35 θα εισαι καλα...δοκιμασε να το παιξεις ετσι..και παιξε με το orthos καμια ωριτσα να δεις θερμοκρασιες κτλπ...

Οσο πιο λιγο ρευμα εχεις στον επεξεργαστη τοσο πιο χαμιλες θερμοκρασιες θα εχεις...;)

σε ευχαριστώ αλλα αν έχω απο τώρα 61 βαθμούς που θα πάω οταν κανω overclock;

τοτε μολις αλλαξεις cooleraki εδω ημαστε να ξαναβοηθησουμε! παντος αν παρεις τωρα cooleraki σου προτινω thermalright 120 extreme!

Ποσο τον παιζεις τον επεξεργαστη(mhz?) ? Με τι ρευματα ?

Ποσο τον παιζεις τον επεξεργαστη(mhz?) ? Με τι ρευματα ?

61 βαθμούς έχω με default. χωρίς να πειράξω. να ανησυχώ;

61 βαθμους κ stock,ειναι πολυ...αν θελεις να τον ανεβασεις..πρεπει να αλλαξεις ψυκτρα..;)

61 βαθμούς έχω με default. χωρίς να πειράξω. να ανησυχώ;

Κατι παιζει για να εχεις τοσο με stock....:blink: μηπως δεν παταει καλα η ψυκτρα ? για βγαλτην,αλλαξε παστες και ξαναβαλτην...:look:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.