webhunter Ιούλιος 21, 2008 #61 Ιούλιος 21, 2008 Μπορείς να βάλεις το τροφοδοτικό με αποστάτες, ώστε να εξέχει και να μπορέσεις να κερδίσεις τον χώρο που χρειάζεσαι. Μήπως παίζει να μπεί υπό κλήση?
jois21 Ιούλιος 21, 2008 #62 Ιούλιος 21, 2008 Αυτη ειναι η πιο συντομη λυση μιας και το κουτι εχει ενα ανεξαρτητο περιγραμμα που βιδωνει πανω στο πισω μερος του psu. Θα φαινεται πολυ ασχημο ομως, ειδικα οι μεγαλες βιδες... Με κλιση δεν υπαρχει περιπτωση να μπει. Βαζω ενα προχειρο σχεδιο: Ακουω προτασεις.
Κοπρίτης Ιούλιος 21, 2008 #63 Ιούλιος 21, 2008 για τις τρυπουλες usb κτλ εμπρος εγω θα σου προτεινα να κοψεις με το φρεζακι και το dremel το username σου σε ενα λαμακι αλουμινιου, να καθαρισεις τελειως τις υπαρχουσες τρυπες ωστε να εχεις ενα απλο παραλληλογραμμο ανοιγμα το οποιο θα καλυψεις με το προαναφερθεν ταμπελακι,(διδωτο στα περιθωρια δεξια & αριστερα του ανοιγματος) στου οποιου την πλατη θα προσαρμοσεις ενα κομματι τριμμενο πλεξυ ωστε να φαινεται μεσα απο τα φρεζατα γραμματα. αν του βαλεις και κανα κρυφο led απο πισω , θα ειναι πολυ εντυπωσιακο αν δε το βουρτσισεις κιολας για αντιθεση με το μαυρο διατρητο του LianLi... ακομα καλυτερα anyway, συνεχισε τη καλη δουλεια και keep us posted... α και αν τυχει να χρειαστεις κανα spare lianLi part (αλουμινια, fan brackets & ducts, hdd plates κτλ) μη διστασεις...
Κοπρίτης Ιούλιος 21, 2008 #64 Ιούλιος 21, 2008 Αυτη ειναι η πιο συντομη λυση μιας και το κουτι εχει ενα ανεξαρτητο περιγραμμα που βιδωνει πανω στο πισω μερος του psu. Θα φαινεται πολυ ασχημο ομως, ειδικα οι μεγαλες βιδες... Με κλιση δεν υπαρχει περιπτωση να μπει. Βαζω ενα προχειρο σχεδιο: Ακουω προτασεις. γυρνα το ψυγειο κατα 90 μοιρες στον διαμηκη αξονα του και κολλα το στο πλαι ετσι το τμημα των ρακορ μπορει να εισχωρησει στο καμπυλο μπροστινο τμημα του κουτιου και να εξοικονομησεις τους 4-5 ποντους που χρειαζεσαι (κοκκινο πλαισιο) (το σκιτσο ειναι απο V2000, αλλα στο μηκος δεν εχουν μεγαλη διαφορα αν θυμαμαι καλα)
Κοπρίτης Ιούλιος 21, 2008 #66 Ιούλιος 21, 2008 ο ιδικός μίλησε κανε τώρα πράξεις σωπα ρε συ.. δεν ειναι ετσι μια προτεινομενη λυση ειναι αυτη μπορει ο ανθρωπος να εχει αλλα σχεδια για το setup και να μην βολευει...
jois21 Ιούλιος 21, 2008 #67 Ιούλιος 21, 2008 Αρχικα σκεφτηκα αυτο που λες (γι' αυτο γραφω και για πλεξι στη προηγουμενη σελιδα) αλλα δεν ξερω αν μπορω να σχεδιασω τα γραμματα. Μου φαινεται πολυ δυσκολο για τοσο μικρα αλλα θα το δοκιμασω. Σχετικα με τη 2η προταση, το ν2000 ειναι πολυ πιο ψηλο σε εκεινο το σημειο. Στο δικο μου χωραει ενα psu και μενουν 2-3cm, καμια σχεση δλδ. Οποτε δε χωραει ψυγειο ορθιο... θενξ για τις προτασες. *noob ερωτηση: ποιο ειναι το φρεζακι του dremel; no.2: αν βουρτσισω το πλεξι θα φωτιζει πιο καλα; Και στις 2 πλευρες;
Κοπρίτης Ιούλιος 21, 2008 #68 Ιούλιος 21, 2008 ξεκινας με τρυπανακια ανοιγοντας τρυπες στα ακρα και τις γωνιες των γραμματων καθαριζεις τα χοντρα με ενα κοπτικο στελεχος σαν κι αυτο κλειστες γωνιες κτλ τα κανεις πιο κοφτερα με ενα κωνικο φρεζακι και για τελειο αποτελεσμα, το τελειωνεις με ψιλες λιμες ωρολογοποιιας εξαλλου μολις το γυαλισεις, ολα τα μικρογρεζακια θα εξαφανιστουν. οσο για το πλεξυ, αν το τριψεις ελαφρα με βρεγμενο 1000αρι ντουκοχαρτο, αποκτα μια ματ υφη σαν αμμοβολημενο, με αποτελεσμα να διαχεει το φως και στην επιφανεια (εκτος απο τα σοκορα του) καλο ειναι για βελτιστα αποτελεσματα να χρησιμοποιησεις παχυ πλεξυ και να βαλεις τα leds χωνευτα σε τρυπα που θα εχεις ανοιξει πριν στο παχος του υλικου
jois21 Ιούλιος 21, 2008 #69 Ιούλιος 21, 2008 Ωραια, θνξ. Δε τα εχω ολα αυτα αλλα θα κανω μια αποπειρα. edit: Λιγα λεπτα αφου ξεκινησα το εξαρτημα του dremel διαληθηκε, αρχισε να μυριζει και στο τελος κοπηκε στο σημειο που φαινεται. Οποτε, προς το παρον, αναβαλεται το εγχειρημα. (χωρις σχολια παρακαλω) Το κομματι του πλεξι απο παλιοτερο ποστ το δοκιμασα με φωτισμο και αποδειχθηκε σχετικα καλο. Εδω ειναι πολυ προχειρα πιασμενο και λιγο στραβο... υγ. για να μη ξεχνιωμαστε, το θεμα του ψυγειου παραμενει...
jois21 Ιούλιος 22, 2008 #70 Ιούλιος 22, 2008 Προσοχη!! Ακολοθει ΙΣΤΟΡΙΚΟ ποστ. Αν δεν ειστε ετοιμοι μην πατε παρακατω! Λογο ελλειψης εργαλειων και υλικων προχωρησα μονο την προσοψη. Πιο συγκεκριμενα το φωτεινο πανελ για τις θερμοκρασιες και τους ανεμηστηρες. Δεν ειναι ακριβως ετσι γιατι θα προστεθουν και καποιες λεπτομεριες: (αυτο ειναι το ποστ Νο.1000:p)
jois21 Σεπτέμβριος 3, 2008 #71 Σεπτέμβριος 3, 2008 Σμολ απντειτ καμινγκ... ... Το πλαισιο θα "καθαριστει" και θα μπουν μαυρες αλεν να το συγκρατουν. Δεν εχω αποφασισει ακομα αν το πλεξυ (που θα καλυπτει μονο το πανω μερος, στο κατω θα μπει διατρυτο) θα ειναι πριν ή πισω απο το καπακι του κουτιου.
Κοπρίτης Σεπτέμβριος 5, 2008 #73 Σεπτέμβριος 5, 2008 πολυ καλο το Update... το αλουμινιο στο στεφανι τι παχος εχει? θα προτινα λιιιγες περισσοτερες βιδες με μικροτερη αποσταση μεταξυ τους απ'οτι στο προσχεδιο για να εχουν πιο ωραιο μοιρασμα πανω στο πλαισιο keep'em coming...
jois21 Σεπτέμβριος 5, 2008 #74 Σεπτέμβριος 5, 2008 To προσχεδιο ειναι... προσχεδιο. Δεν ειναι ακριβη αντιγραφα του πραγματικου σαν τα δικα σου. Τα κανω για να παρω μια γενικη εικονα μονο και σιγουρα θα βγουν περισσοτερες οι βιδες οπως το βλεπω...Ως "μετρο" μαλλον θα παρω την οριζοντια αποσταση κατω απο τη γρηλια του λιαν λι, να μπουν εκει δλδ τρεις. Μετα θα πανε αναλογα και οι υπολοιπες.Το αλουμινιο ειναι 1.5χιλ. Απ' οτι εχω καταλαβει στο 1χιλ. λυγιζει παρα πολυ ευκολα και στα 2χιλ. ειναι υπερβολικα δυσκολο για το χερι. Ετσι κατεληξα να παρω ενα κομματι με 1,5χιλ. γιατι καποια επομενα τμηματα απαιτουν "χειροκινητο" λυγισμα.Αυτο που δεν εχω αποφασισει ειναι αν το πλεξυ θα παει μετα το στεφανι ή μετα το πλαινο καλυμα. Ειναι πολυ πιο ευκολο να παει απο μεσα γιατι το κοψιμο θα ειναι προχειρο. Αν παει αναμεσα θα πρεπει να ταιριαζει στο τελειωμα με ολο το στεφανι και θα κανω τρυπες για λεντακια στο πλαινο ωστε να φωτιζει περιμετρικα της στεφανης.15' δουλεια ή +οο;:wassat:
Κοπρίτης Σεπτέμβριος 5, 2008 #75 Σεπτέμβριος 5, 2008 Ως "μετρο" μαλλον θα παρω την οριζοντια αποσταση κατω απο τη γρηλια του λιαν λι, να μπουν εκει δλδ τρεις. Μετα θα πανε αναλογα και οι υπολοιπες. αυτο σκεφτομουν κι εγω... Το αλουμινιο ειναι 1.5χιλ. Απ' οτι εχω καταλαβει στο 1χιλ. λυγιζει παρα πολυ ευκολα και στα 2χιλ. ειναι υπερβολικα δυσκολο για το χερι. Ετσι κατεληξα να παρω ενα κομματι με 1,5χιλ. γιατι καποια επομενα τμηματα απαιτουν "χειροκινητο" λυγισμα. οντως το 2αρι ειναι οριακο στην κατεργασια με το χερι... (κουρμπες κτλ) αν παντως δεν θες καμπυλη αλλα τσακισματα ενα απλο περασμα με ενα καλο κοπιδι, γδαρτη απο την πισω πλευρα της τσακισης βοηθαει πολυ Αυτο που δεν εχω αποφασισει ειναι αν το πλεξυ θα παει μετα το στεφανι ή μετα το πλαινο καλυμα. Ειναι πολυ πιο ευκολο να παει απο μεσα γιατι το κοψιμο θα ειναι προχειρο. Αν παει αναμεσα θα πρεπει να ταιριαζει στο τελειωμα με ολο το στεφανι και θα κανω τρυπες για λεντακια στο πλαινο ωστε να φωτιζει περιμετρικα της στεφανης.15' δουλεια ή +οο;:wassat: αν παει μεσα μεσα θα πρεπει το μεταλλο που θα φαινεται σαν παχος, να ειναι τελειο... αν παει στη μεση θα πρεπει το ιδιο το πλεξυ να ειναι τελειο κι επειδη 10' πλεξυγκλασοδουλειας = 30'+ αλουμινοδουλειας προτεινω να σενιαρεις το πλεξυ... παρε ενα κομματι χυμα απλο κανε τις δοκιμες και βγαλε το σχημα και μετα κοβεις το τελικο κομματι αλλα σε τελικη αναλυση ολα εξαρτωνται απο την ορεξη και τον διαθεσιμο χρονο του ιδιοκτητη... αφου τα ξερεις...
jois21 Σεπτέμβριος 6, 2008 #76 Σεπτέμβριος 6, 2008 Οποτε δλδ παω σε κατι τετοιο, με την εσοχη να ειναι σημειο που θα μπαινει το led. Και τα led θα πρεπει να παιρνουν ρευμα απο καπου, και θα πρεπει να βρω τροπο να κανω 2 επαφες που θα κλεινουν το κυκλωμα με το κλεισιμο του πλαινου, και... θα κανω απντειτ το πασχα...
Qlim4X Σεπτέμβριος 6, 2008 #77 Σεπτέμβριος 6, 2008 Μπορείς να το κάνεις με κλασικό molex η να βρεις καμιά πατέντα πχ από τις παλιές 4,5 volt πλακέ μπαταρίες ώστε όταν το κλείνεις να κάνει κύκλωμα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.