Jump to content

Σύνδεση δύο ρουτερ σε wlan...

Ar@besqu.e

Recommended Posts

1)

θέλουμε με το γείτονα να κάνουμε lanaki...

αυτός έχει το philips router που δίνει ο οτε και εγώ έχω το netgear dg834g...

Στο δικό μου, η μόνη σχετική επιλογή είναι η σελίδα wds mode στην οποία σου δίνει την επιλογή για point to point bridge, point to multipoint bridge και repeater with wireless clint association.

Στο δικό του έχει επίσης μια wds επιλογή με μια επιλογή scan μόνο η οποία όμως δεν εμφανίζει τίποτα...

τι κάνω??

2) είμαστε ακριβώς δίπλα σε κάποιο κόμβο του pwmn. εγώ έχω μια ip με την οποία μπαίνω από ένα pc με καρτούλα pci. το πσακι αυτο συνδέεται με το ρουτερ μου με ethernet... Γίνεται να συνδεθώ με το pwmn από το ρουτερ ώστε να έχω πρόσβαση από όλα τα πσ του λαν και αντίστοιχα και ο γείτονας???

1) Θα φτιάξεις ένα point to point link μεταξύ των δυο ρουτερ βάζοντας ip με μάσκα 255.255.255.252. Θα ενεργοποιήσεις επίσης και κάποιο routing protocol όπως το rip. Επίσης θα πρέπει να βάλεις και στα δυο ρουτερ το ίδιο ssid και να φροντίσεις να παίζουν στην ίδια μπάντα συχνοτήτων.

1) Για το /30 subnet που προτείνει ο alexkhr δεν είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει, καθότι τα wireless interfaces είναι συνήθως bridged με το lan και δεν κάνουν routing ανάμεσα στο lan και το wifi, οπότε θα πρέπει τα 2 router να είναι στο ίδιο subnet και να παίζουν bridged.

2) Ναι, θα ορίσεις ως gateway για το 10.0.0.0/8 στα υπόλοιπα pc την ethernet του pc που συνδέεται στο pwmn και θα επιτρέψεις σε αυτό το ip_forward.

Ναι και να βάλει το rip πρέπει να υπάρχει ένα κοινό subnet που θα παίζουν. Αν μπορείς να ορίσεις ένα δευτερεύον υποδίκτυο για το μεταξύ τους link και να κρατήσεις το κλασσικό /24 για τις συσκευές καλώς, αλλιώς αναγκαστικά πρέπει να έχουν και τα δύο router το ίδιο υποδίκτυο στο lan-wifi.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.