Jump to content

nVidia GeForce GTX280

hipro5

Recommended Posts

οταν θα βγουν παιχνιδια , που δε θα παιζουν με 8800gt , 8800gts 512 , GTX , GX2 κλπ...και βγει μια καρτα της NV η της ATI που θα ΜΠΟΡΕΙ να τα παιζει οπως εγινε και με την 8800GTX τοτε , το θεωρω γενια εγω..

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Οι γενιές που έβαλα νομίζω ότι το έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Η αγορά των παιχνιδιών στα PC, έμεινε λίγο πίσω, εξ αιτίας της Microsoft και του DX10.

Έκανε λειψή τη μετάβαση, χωρίς να την υποστηρίξει με τα Vista, που στην πραγματικότητα κράτησαν εσωτερικά το DX9.

Αυτό είχε τεράστιο αντίκτυπο και στις κάρτες και στα παιχνίδια και δεν βλέπω φως, παρά μόνο ίσως μετά από ένα χρόνο με τα Seven.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό η Microsoft.

Αν και έχω κάποιες υποψίες για προσπάθεια στροφής στις κονσόλες (βλέπε ΧΒΟΧ).

Εκεί είναι το εύκολο χρήμα και η αρπαχτή ξέρεις.

Αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν θα κρατήσει αυτό.

Τα PC και η αγορά τους είναι πανίσχυρη.

Αν το Linux ή το MAC μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα Windows στα παιχνίδια, δεν θα βλέπαμε τέτοιες σαχλαμάρες.

οι γενιες που εβαλες εμενα με αφηνουν παντελως αδιαφορο για τον λογο το οτι εχουν βγει 91234829834928 καρτες ενδιαμεσα που λιγο λιγο λαου λαου αυξαναν τις επιδοσεις...

μας βγαζει την GX2 που η 280 ειναι πιο αργη απο την GX2 που στην αντιστοιχη περιπτωση η 8800GTX ηταν 20-30% πιο γρηγορη απο την 7950GX2

Τελικα υπηρχε ορθογραφικο λαθος στην Leadtek Extreme

Ειχαν γραψει 738/1666/2520 αντι για 666/1404/2214 :slap:

Η αληθεια ειναι οτι το 666 με το 738 μοιαζουν πολυ σαν νουμερα και ευκολα μπορει να κανεις αναριθμητισμο...:computer:

Κοιτα να δεις που τελικα θα παρω 280 ετσι που παει η δουλεια...

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-143-LT 336 ευρώ

και στο Ελλάντα ακόμα περιμένουμε...

Η πραγματικη διαφορα δεν ειναι αυτη που φαινεται στην τιμη, πχ 450 εδω και 340 σε Αγγλια/Γερμανια.

Γιατι 450Ε ειναι περιπου 2/3 του βασικου μισθου στην Ελλαδα,ενω 340 δεν ειναι με τιποτα τα 2/3 του βασικου μισθου στην Αγγλια.

Δηλαδη,αυτο που εσυ στην Ελλαδα πρεπει να δουλεψεις 3 εβδομαδες για να το αποκτησεις,ο Γερμανος μπορει να το αγορασει στο τελος της εβδομαδας

Η πραγματικη διαφορα δεν ειναι αυτη που φαινεται στην τιμη, πχ 450 εδω και 340 σε Αγγλια/Γερμανια.

Γιατι 450Ε ειναι περιπου 2/3 του βασικου μισθου στην Ελλαδα,ενω 340 δεν ειναι με τιποτα τα 2/3 του βασικου μισθου στην Αγγλια.

Δηλαδη,αυτο που εσυ στην Ελλαδα πρεπει να δουλεψεις 3 εβδομαδες για να το αποκτησεις,ο Γερμανος μπορει να το αγορασει στο τελος της εβδομαδας

Εγραψες....:T:

Κατα το Σεπτεμβριο θα κυκλοφορησει το GT200b,με πιθανες ονομασιες GTX280+ ή GTX290.

Θα ειναι χρονισμενη στα 656/1640MHz με ισχυ περιπου 1,2Tflops

link

Δίκιο έχεις...έτσι όπως πέφτουν οι τιμές την κόβω στα 300 eurofighters σε λίγο καιρό...λουκουμάκι σκέτο

Ίσως να είναι ακόμα καλύτερο το λουκουμάκι με τους οδηγούς 180.ΧΧ που θα δούμε μέσα στο Σεπτέμβριο.

Για πρώτη φορά, επιτέλους, θα έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργεί το SLI με δύο οθόνες.

Θα υποστηρίζεται κωδικοποίηση αποκωδικοποίηση video από τη GPU και OpenGL 3.0.

Οι επιδόσεις θα είναι βελτιωμένες.

Θα υποστηρίζουν 10-bit displayport σύνδεση οθόνης.

Έχουμε δηλαδή άλλη μια ένδειξη ότι οι νέες κάρτες γραφικών 55nm θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβριο και θα έχουν displayport.

Κατα το Σεπτεμβριο θα κυκλοφορησει το GT200b,με πιθανες ονομασιες GTX280+ ή GTX290.

Θα ειναι χρονισμενη στα 656/1640MHz με ισχυ περιπου 1,2Tflops

link

Αναμενόμενο λόγω τικ τοκ. Πιστεύω ότι θα έχει και GDDR-5 και DX 10.1, που φαίνεται ότι θα αποκτήσει σημασία μέσα στο 2010.

DX 10.1 μάλλον απίθανο, αφού μας έχει φάει τόσους μήνες η nvidia λέγοντας ότι δεν έχει διαφορά, αυτοί πάνε κατευθείαν στο dx11 και άλλες τέτοιες πίπες. Πάντως στην ΑΤΙ αξίζουν συγχαρητήρια που έκανε την nvidia να τρέχει έτσι και εμάς ευτυχισμένους καταναλωτές. Η δύναμη ανεβαίνει κι οι τιμές πέφτουν συνέχεια.

Παιδιά μια ερώτηση γενικής και ίσως υποκειμενικής φύσεως.Η GTX280 γενικά αξίζει τα 400€ της?

ΟΧΙ :laughing:

Υπερβολές. Εξαρτάται τι θέλει ο καθένας.

Αξίζει τα λεφτά της η 4870?

Αν έχει οθόνη 1280Χ1024, όχι.

Αυτή τη στιγμή η GTX280 είναι η γρηγορότερη κάρτα που υπάρχει και η τιμή της είναι προσιτή.

Θυμηθείτε τι δίναμε για τις 8800GTX.

Με αυτή την έννοια αξίζει τα λεφτά της αν παίζουμε βαρειά παιχνίδια, σε μεγάλη οθόνη, με μεγάλη ανάλυση και θέλουμε το καλύτερο.

Μαριε,ξερεις ποσο βολικο θα ηταν να γραψω,οτι η καρτα που εχω στο PC μου,ειναι η καλυτερη με διαφορα και οτι πρεπει ολοι να την αγορασουν γιατι *αμαει και δερνει?Δεν ειμαι ομως 5 χρονων για να λεω οτι το δικο μου "παιχνιδι" ειναι το καλυτερο

Προτιμω λοιπον να αναφερω αυτα που βλεπω καθημερινα,παρα να γραφω διθυραμβικες κριτικες σαν αυτες που βλεπουμε στα διαφορα "sponsored" reviews σε ολο το δικτυο.Με αυτη τη λογικη γραφω παντα,γιατι αν δεν ειμαστε αντικειμενικοι,τι το θελουμε το forum?Υπαρχουν ενα σωρο reviews εκει εξω με νουμερα που "βολευουν" και τις δυο πλευρες

Κι απο τη στιγμη που υπαρχει στην ελληνικη αγορα η 4870 περιπου στα 250Ε και η 9800GX2 στα 400-450,η τιμη που αρμοζει στην 280 με βαση την αποδοση της,ειναι 300-350Ε(ειναι τυχαιο που εχει πεσει ηδη σε αυτα τα επιπεδα στο εξωτερικο??)

ΥΓ1 Κι εγω Nvidia ειμαι

ΥΓ2 Αν με συμπεριλαβουν κι εμενα καποια στιγμη στους συνεργαζομενους reviewers/testers/whatever της NVidia και μου στελνουν free hardware,δεν εχω αντιρρηση να ανακαλεσω :whistle2:

Μεχρι τοτε ομως,λυπαμαι αλλα δεν χαριζω καστανο.Θα γραφω οτι βλεπω._

Αυτή τη στιγμή η GTX280 είναι η γρηγορότερη κάρτα που υπάρχει και η τιμή της είναι προσιτή.

9800gx2>>>gtx280 και σου εδωσε το ευλογο παραδειγμα με την 7950χ2 και την 8800gtx.Μια μονη καρτα η 8800 χτυπουσε κοντα στο 30% την υλοποιηση της δυπυρηνης 7950χ2.Αρα ηταν κατι καινουργιο αρα ηταν κατι γρηγοροτερο αρα να ξανασυζητησουμε το ποσο εκανε και αν αξιζε τα λεφτα της η 8800 σε σε σχεση με την gtx280.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.