Jump to content

nVidia GeForce GTX280

hipro5

Recommended Posts

Ο χαρακτηρισμός "θύματα" είναι πολύ βαρύς και θεωρώ ότι θα πρέπει να τον αποφεύγετε. Απλά βιάστηκαν να την πάρουν. Είτε γιατί θέλανε να είναι από τους πρώτους που θα την πάρουν και θα ανεβάσουν benchmarks, είτε διότι θεωρούσαν ότι αποτελεί το προϊόν που περίμεναν με βάση τα reviews, είτε διότι δεν έδιναν ελπίδες στο σενάριο μιας ανταγωνιστικής ΑΤΙ όσον αφορά τις επιδόσεις σε συνδυασμό κιόλας με τιμές "πάρε κόσμε". Ίσως για όλους αυτούς τους λόγους και μερικούς ακόμα.

Στην τελική η GTX280 είναι μια χαρά προϊόν. Αν δεν είχε βγάλει η ΑΤΙ τόσο εξαιρετικές κάρτες και μάλιστα στην τιμή που τις έβγαλε, θα ήταν πολλοί περισσότεροι αυτοί που θα δικαιολογούσαν πλήρως την αγορά της.

Υ.Γ. Η πλάκα είναι ότι η ΑΤΙ (AMD) χτυπάει την NVidia με τον ίδιο τρόπο που την χτύπησε η Intel.

1) Άλλαξε στρατηγική και ποντάρει σε ποιο μικρής σχεδίασης chips με ταυτόχρονη προώθηση του Crossfire σε όλα τα μέτωπα, την στιγμή που η NVidia ποντάρει ακόμα σε μεγάλα και πολύπλοκα chips.

Έτσι δεν την πάτησε η AMD στον χώρο των επεξεργαστών; Πόνταρε σε ένα πολύπλοκο native quad core chip και ήρθε η Intel με την logo και την ξετίναξε!

2) Πρώτη στα 55nm και την χρήση της GDDR5. Η Nvidia ακόμα παλεύει με τα 65nm (τώρα ξεκίνησε με τα 55nm) και την GDDR3.

Πάλι τα ίδια στους επεξεργαστές. Πολύ πίσω από την Intel στην τεχνολογία κατασκευής (45nm έναντι 65nm) και πάντα ένα ή και δύο βήματα ποιο πίσω όσον αφορά την μνήμη (ακόμα να δούμε DDR3 στην AMD πλατφόρμα).

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply
Ο χαρακτηρισμός "θύματα" είναι πολύ βαρύς και θεωρώ ότι θα πρέπει να τον αποφεύγετε. Απλά βιάστηκαν να την πάρουν. Είτε γιατί θέλανε να είναι από τους πρώτους που θα την πάρουν και θα ανεβάσουν benchmarks, είτε διότι θεωρούσαν ότι αποτελεί το προϊόν που περίμεναν με βάση τα reviews, είτε διότι δεν έδιναν ελπίδες στο σενάριο μιας ανταγωνιστικής ΑΤΙ όσον αφορά τις επιδόσεις σε συνδυασμό κιόλας με τιμές "πάρε κόσμε". Ίσως για όλους αυτούς τους λόγους και μερικούς ακόμα.

Στην τελική η GTX280 είναι μια χαρά προϊόν. Αν δεν είχε βγάλει η ΑΤΙ τόσο εξαιρετικές κάρτες και μάλιστα στην τιμή που τις έβγαλε, θα ήταν πολλοί περισσότεροι αυτοί που θα δικαιολογούσαν πλήρως την αγορά της.

Υ.Γ. Η πλάκα είναι ότι η ΑΤΙ (AMD) χτυπάει την NVidia με τον ίδιο τρόπο που την χτύπησε η Intel.

1) Άλλαξε στρατηγική και ποντάρει σε ποιο μικρής σχεδίασης chips με ταυτόχρονη προώθηση του Crossfire σε όλα τα μέτωπα, την στιγμή που η NVidia ποντάρει ακόμα σε μεγάλα και πολύπλοκα chips.

Έτσι δεν την πάτησε η AMD στον χώρο των επεξεργαστών; Πόνταρε σε ένα πολύπλοκο native quad core chip και ήρθε η Intel με την logo και την ξετίναξε!

2) Πρώτη στα 55nm και την χρήση της GDDR5. Η Nvidia ακόμα παλεύει με τα 65nm (τώρα ξεκίνησε με τα 55nm) και την GDDR3.

Πάλι τα ίδια στους επεξεργαστές. Πολύ πίσω από την Intel στην τεχνολογία κατασκευής (45nm έναντι 65nm) και πάντα ένα ή και δύο βήματα ποιο πίσω όσον αφορά την μνήμη (ακόμα να δούμε DDR3 στην AMD πλατφόρμα).

+1/2!!!:D

Παντως Παιδες να πω την αμαρτια μου λιγουρευομαι τρελα την 4870χ2, ισως σε κανενα μηνα αλλαξω και παλι καρτα! Την εχω πατησει μαζι της, ειναι τρελα, σαν αεροδιαδρομος ειναι !

Λοιπον οσο για την nvidia εαν ριξει ενα 100αρικακι ακομη ισως κατι γινει μεχρι τοτε στην διετα!

Οσο για αυτα που λεει ο φιλος yanni , εχει απολυτο δικιο τωρα που το σκεφτομαι, την πατησαν με ομοιο τροπο!

Αρχικό μήνυμα απο sebastian

Σωστος και για εμενα ολοι αυτοι που ετρεξαν και πηραν την καρτα πρωτοι πρωτοι ειναι θυματα της ιδιας της εταιριας! Δεν γινεται ρε φιλε ουτε ενας μηνας δεν περασε και εχασε κοντα στα 100 ευρω! Απο 550 βλεπω 449 στο πλαισιο η ASUS! ΟΚ Η τεχνολογια προχωραει αλλα τα παιδια πεταξαν ενα 100αρικο για 15 μερες λανσαρισματος, ΕΛΕΟΣ!

http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...roduct=1134922

Α ρε nvidia καβαλησες ενα καλαμι και τωρα το καλαμι ξερεις που μπηκε!χαχα!

Δωσε γκαζια ΔΩΣΕ!!!! :D

Μπορουσες να πεις και προβατα πιο καλο θα ακουγοταν :D

τελικα αυτοι οι πρασινοι μας κοροιδευουν μπροστα στα μουτρα μας, ε ρε ati που τους χρειαζεται

δεν νομιζω να υπαρχει κανενας που να λειτουργει ως "προβατο"....

βλεπω-εχω-γουσταρω-αγοραζω...

τωρα τα επεσε η τιμη και μας κοροιδευουν και μας κανουν και μας ρανουν,μου ακουγονται τριχες κατσαρες....

σε κοροιδευουν?μην αγορασεις....η καθε εταιρια κοστολογει το προιον της και δηλωνει μια αρχικη τιμη.....σου φαινεται πολυ?ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ.....

και σταματηστε επιτελους να κλαιτε απο το πρωι ως το βραδυ γιατι η μια καρτα επεσε 100Ε και η αλλη 50....

δεν νομιζω να υπαρχει κανενας που να λειτουργει ως "προβατο"....

βλεπω-εχω-γουσταρω-αγοραζω...

τωρα τα επεσε η τιμη και μας κοροιδευουν και μας κανουν και μας ρανουν,μου ακουγονται τριχες κατσαρες....

σε κοροιδευουν?μην αγορασεις....η καθε εταιρια κοστολογει το προιον της και δηλωνει μια αρχικη τιμη.....σου φαινεται πολυ?ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ.....

και σταματηστε επιτελους να κλαιτε απο το πρωι ως το βραδυ γιατι η μια καρτα επεσε 100Ε και η αλλη 50....

ετσι πεστα!!!

και γιατί δεν βάλανε gtx280?

Γιατι αυτοι ειναι οι αμεσοι αντιπαλοι. Εγω παντως με εναν φιλο μου που δοκιμασαμε τα setup μας. Με ιδιο επεξεργαστη και μνημες.

Βαλαμε 4870 X-Fire oced sta 780 και 1200 και GTX 280 SLi stock.

3DMark06 @ 1920x1200 8x AA, 16x AF ~15100 το X-Fire και 15600 οι GTX.

Τωρα που θα βαλει και Vista θα δοκιμασουμε και το Vantage.

Γιατι αυτοι ειναι οι αμεσοι αντιπαλοι. Εγω παντως με εναν φιλο μου που δοκιμασαμε τα setup μας. Με ιδιο επεξεργαστη και μνημες.

Βαλαμε 4870 X-Fire oced sta 780 και 1200 και GTX 280 SLi stock.

3DMark06 @ 1920x1200 8x AA, 16x AF ~15100 το X-Fire και 15600 οι GTX.

Τωρα που θα βαλει και Vista θα δοκιμασουμε και το Vantage.

Παραδοσιακά όμως οι ΑΤΙ πάνε καλά στο 06, ενώ οι nvidia αίσχος. Στο vantage θα υπάρχει τεράστια διαφορά υπέρ των nvidia. Και στα παιχνίδια το ίδιο βέβαια. Αναμένουμε πάντα με ανυπομονησία τα αποτελέσματα.

και γιατί δεν βάλανε gtx280?

Έβαλαν αλλά προφανώς εννοείς GTX280SLI.

Ήδη οι GTX260SLI πάνε καλύτερα από 4870CF.

Δεν έχει νόημα να συγκρίνουν και με GTX280SLI.

Έβαλαν αλλά προφανώς εννοείς GTX280SLI.

Ήδη οι GTX260SLI πάνε καλύτερα από 4870CF.

Δεν έχει νόημα να συγκρίνουν και με GTX280SLI.

Ή δεν εχει νοημα να συγκρινουν 500ευρω με 1000ευρω

Οπως μπορει να μην εχει διαφορα και το gtx280sli vs gtx260sli

τεσπα

Κυκλοφορει μια ανεπιβεβαιωτη φημη οτι πολυ συντομα θα κυκλοφορησει Ultra/Extreme εκδοση χρονισμενη @ 738/1666/2520

Κυκλοφορει μια ανεπιβεβαιωτη φημη οτι πολυ συντομα θα κυκλοφορησει Ultra/Extreme εκδοση χρονισμενη @ 738/1666/2520

Αν αυτό σημαίνει ότι θα πέσουν λίγο ακόμα οι τιμές στις υπάρχουσες, μακάρι να βγει. Δεν ξέρω ποιό το νόημα βέβαια μιας τέτοιας κάρτας, δεδομένου ότι βασιλιάς των επιδόσεων σε μονή κάρτα είναι η gtx280 αναμφίβολα. Γιατί δηλαδή να βγει κάτι ακόμα πιο γρήγορο και κατά πάσα πιθανότητα (ακόμα) πιο ακριβό?

Η "Ultra" υποτιθεται οτι θα ειναι η απαντηση στην 4870X2 και στο 4870CF.

Δεν νομιζω οτι θα ειναι ταχυτερη απο την Χ2,αφου ενα "απλο" OC δεν ειναι αρκετο για να ξεπερασει ~2x4870 σε επιδοσεις,λογικα ομως μια τετοια καρτα θα παρασυρει τις τιμες προς τα κατω.

Επιβαλλεται να κανει καποια κινηση η Nvidia αμεσα

Μπα, δεν βλέπω να έρχεται κάποια απάντηση πολύ άμεσα. Ούτε μπορεί η κάθε Ultra να είναι αντίπαλος στις 4870x2 των 500€. Τους "enthousiast" θέλουν να πιάσουν, τώρα που έριξαν τις τιμές στις 280.

Υπάρχουν όμως φήμες για νέες εκδόσεις των 260-280 που θα υποστηρίζουν DX10.1, 55nm με GDDR5 256bit αντί για 512, πριν από τα Χριστούγεννα.

http://www.nordichardware.com/news,7922.html

Και...θα φτανει και 90+ βαθμους.....καιιιιι θα τρωει και ΤΟ ρευμα...καιιι θα ειναι τζαμπα πραγμα...

Δεν θα εχει τι να κανει η nVIDIA...εχει ''ταραχθει'' και δεν ξερει τι κανει...:shifty:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.