kanenas3 Ιούλιος 3, 2008 #421 Ιούλιος 3, 2008 yanni έγραψε: Δεν θα ήταν καθόλου παράλογο να συμβει ταυτόχρονα με την μετάβαση στα 55nm.Αλλά γα ποιο πριν, δεν ξέρω. Μάλλον δύσκολο κατά την δική μου προσωπική εκτίμηση.Απίθανο ξεαπίθανο αν δεν έχει κάποιον κρυφό άσο θα αναγκαστεί να το κάνει. Σε συνδιασμό με τα νέα από το link που παρέθεσα παραπάνω φαίνεται ότι πάει να αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις με αυτές της ATI. Ήδη έχει αρχίσει να χάνει μερίδιο στην αγορά οπότε θα χρειαστεί και νέες μειώσεις για να μην πάει άπατη...
cptkoulis Ιούλιος 3, 2008 #422 Ιούλιος 3, 2008 kanenas3 έγραψε: Ήδη έχει αρχίσει να χάνει μερίδιο στην αγορά οπότε θα χρειαστεί και νέες μειώσεις για να μην πάει άπατη...Ακριβως αυτο.Καλυτερα να πουλησει τις καρτες εστω και με μικρο/ελαχιστο/καθολου κερδος παρα να μεινει στα ραφια ολη η παραγωγη
hipro5 Ιούλιος 3, 2008 Author #423 Ιούλιος 3, 2008 Όταν με το καλό θα βγει στη αγορά η ATI 4870X2 θα σου πω εγώ που θα πάνε οι τιμές της GTX 260 και 280.... :whistle2:
yanni Ιούλιος 3, 2008 #424 Ιούλιος 3, 2008 Και θα βγει και νωρίς. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί. Τέλη Ιουλίου στα 499$http://www.neoseeker.com/news/8352-amd-ati-radeon-hd-4870-x2-coming-soon/
mariosalice Ιούλιος 3, 2008 #426 Ιούλιος 3, 2008 hipro5 έγραψε: Όταν με το καλό θα βγει στη αγορά η ATI 4870X2 θα σου πω εγώ που θα πάνε οι τιμές της GTX 260 και 280.... :whistle2: Η πρακτική της Nvidia μέχρι τώρα ήταν να κρατάει σταθερά τις τιμές και να βγάζει νέα μοντέλα, άσχετο αν δεν είχαν και πολλά να προσφέρουν. Δεν την έχω δει να ρίχνει τιμές. Ρίχνει στην αγορά νέα μοντέλα και φροντίζει να κρατάει τα σκήπτρα στις επιδόσεις. Τελευταία εφαρμόζει το tick tock της Intel. Το είδαμε με τις 8800gt που λάνσαραν τα 65nm. Θεωρώ πιθανότερο να δούμε κάποια 260x2 και αργότερα, το G200 στα 55nm. Εύχομαι και με GDDR5. Αλλά οι τιμές των 65nm G200 δεν νομίζω ότι θα πέσουν άλλο. Εκεί θα παίζουν. Στα 300€ η 260 και στα 450 η 280.
Maximus Ιούλιος 3, 2008 #427 Ιούλιος 3, 2008 Βασικά υπάρχει μια κάρτα στα σκαριά, αλλά κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται για 260 GX2, 280 GX2 ή 280 Ultra
mariosalice Ιούλιος 3, 2008 #428 Ιούλιος 3, 2008 yanni έγραψε: Πω πω ρε συ. Σε θεωρούσα για ποιο ικανό και ποιο έξυπνο άτομο από το να συμπεριφέρεσαι σαν μικρό παιδάκι.Ας αναλύσουμε τα αυτονόητα.Στο εν λόγο post διάβαζα τα προσωπικά σχόλια ενός μέλους το οποίο έγραφε ότι ΥΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ότι θα πέσουν οι τιμές στις GTX. Μιλάμε για τρελή πρόβλεψη. Από πότε πέφτουν οι τιμές στο hardware? WOW!!!Βέβαια μια απλή λεπτομέρια είναι ότι το εν λόγο μέλος άφηνε να εννοηθεί ότι οι τιμές των GTX260 ήταν στα επίπεδα των 300€ την ημέρα εκείνη. Οι τιμές όμως στο Πλαίσιο για τις GTX260, που ήταν και από τις χαμηλότερες, ξεκίναγαν από τα 330€ εκείνη την ημέρα. Αυτό είχα πει ο καημένος και βέβαια τα πέρι "οξύ τόνου" και χρωστούμενων είναι μια όμορφη αλλά ανούσια σάλτσα για εφέ. Sorry, δεν ήξερα ότι τόσο πολύ αγωνιούσες να δείξεις το πόσο καλή επιλογή είναι οι δύο GTX260. Νομίζω έχω μαντέψει το επόμενο SLi που θα κάνεις. Τέλος πάντων.Στο Fudzilla από την άλλη δεν διάβασα προσωπικές ικασίες, αλλά μια φήμη/νέο, πες το όπως θέλεις. ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν στο link σου βλέπουμε ότι η τιμή των νέων GTX260 που ΑΝΑΜΕΝΩΝΤΑΙ ΘΑ είναι μειωμένη κατά 30€ σε σχέση με την τιμή ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ 29-6-08.....και σε 3 μήνες που η GTX260 θα έχει 250€ ξανά κάνε post με περισσότερα εφέ και σάλτσα απετώντας την παραδειγματική τιμωρία μου.Έλεος... :giveup:Δεν μου λες ρε μεγάλε.Έχεις ξαναδεί ποτέ στη ζωή σου μείωση τιμών από την Nvidia και μου μιλάς για υποθέσεις και πράσινα άλογα?Πριν από τέσσερις μέρες σου έλεγα ότι κάνουν 300€ οι 260 και έλεγες θεωρίες.Και σήμερα σου έδωσα τιμή Πλαισίου με 299€
inlovem Ιούλιος 3, 2008 #429 Ιούλιος 3, 2008 ρε παιδια με το Physics που εχουν οι nvidia 280 και 260 , τι θα γινει με τι ατι? τα πανε καλα σε αυτο οι καρτες τις ατι? στο vagance δεν τα πανε και τοσο καλα , σωστα? εντα3ει το Physics εδωσε η nvidia στη ατι αλλα τι γινεται με αυτο?
kanenas3 Ιούλιος 3, 2008 #430 Ιούλιος 3, 2008 Inlovem έγραψε: ρε παιδια με το Physics που εχουν οι nvidia 280 και 260 , τι θα γινει με τι ατι? τα πανε καλα σε αυτο οι καρτες τις ατι? στο vagance δεν τα πανε και τοσο καλα , σωστα? εντα3ει το Physics εδωσε η nvidia στη ατι αλλα τι γινεται με αυτο?Το έχει η Nvidia αλλά δε το έχουν τα παιχνίδια, άρα είναι άχρηστο, τουλάχιστον για την ώρα...Όταν με το καλό βγει κανένα παιχνίδι που να το υποστηρίζει θα δούμε τι θα γίνει...αλλά εικάζω ότι θα έχουμε φτάσει στην επόμενη, μη σου πω τη μεθεπόμενη γενιά καρτών...:smoke:
mariosalice Ιούλιος 3, 2008 #431 Ιούλιος 3, 2008 Όλα τα παιχνίδια που υποστηρίζουν ageia physx (και η λίστα είναι μεγάλη) θα υποστηρίζονται και από το Nvidia GPU physx. Όσο για τους οδηγούς, αυτοί που κυκλοφορούν είναι μια demo beta, που υποστηρίζει μόνο 3DMark Vantage και ένα παιχνίδι, για να πάρουμε μια γεύση.
inlovem Ιούλιος 3, 2008 #432 Ιούλιος 3, 2008 ακομα δεν βγηκαν παιχνιδια αλλα ισως εκει να κραταει το ασσο η nvidia... το Play better with nvidia ισως παραμινει
yanni Ιούλιος 3, 2008 #433 Ιούλιος 3, 2008 Βρε Μάριε μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν καταλαβαίνεις. Δεν ξέρω. Ίσως να είσαι νευρικός διαβάζοντας τα posts μου, ίσως να μου κρατάς πολλά αποθυμένα από παλιότερα, δεν ξέρω. Ειλικρινά δεν ξέρω. mariosalice έγραψε: Δεν μου λες ρε μεγάλε.Έχεις ξαναδεί ποτέ στη ζωή σου μείωση τιμών από την Nvidia και μου μιλάς για υποθέσεις και πράσινα άλογα? Μειώσεις τμών δεν κάνει η NVidia? Δηλαδή της σειράς 8000 δεν μειώθηκαν οι τιμές? Η 9800GTX δεν έπεσε με την εμφάνιση της 4850 και την παρουσίαση της 9800GTX+? Οι ίδιες οι GTX260/280 δεν ήταν να βγουν σε ποιο υψηλές τιμές? Μην μου πεις ότι δεν τα ξέρεις αυτά. Αφού τα ψάχνεις. mariosalice έγραψε: Πριν από τέσσερις μέρες σου έλεγα ότι κάνουν 300€ οι 260 και έλεγες θεωρίες.Και σήμερα σου έδωσα τιμή Πλαισίου με 299€ Σου επαναλαμβάνω τα αυτονόητα. Στις 29/6 η φτηνότερη GTX260 στο Πλαίσιο ήταν στα 330€. Το πόσο θα κάνει αύριο/μεθαύριο όταν θα έρθει η παραγγελία που αναμένουν είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Μην μου πεις τώρα ότι πέρα από την NVidia τιμές δεν αλλάζει ούτε το Πλαίσιο. Ακόμα και αυτή τη στιγμή το Skroutz δίνει ως χαμηλότερη τιμή τα 320€. http://www.skroutz.gr/c/55/vga.html?keyphrase=gtx+260 Ε εντάξει.... τι άλλο να σου εξηγήσω.
kanenas3 Ιούλιος 3, 2008 #434 Ιούλιος 3, 2008 mariosalice έγραψε: Όλα τα παιχνίδια που υποστηρίζουν ageia physx (και η λίστα είναι μεγάλη) θα υποστηρίζονται και από το Nvidia GPU physx. Όσο για τους οδηγούς, αυτοί που κυκλοφορούν είναι μια demo beta, που υποστηρίζει μόνο 3DMark Vantage και ένα παιχνίδι, για να πάρουμε μια γεύση. Από την επίσημη λίστα της Nvidia εδώ δε βλέπω και σπουδαίους τίτλους. Αν εξαιρέσεις το Unreal & Ghost Recon...τα υπόλοιπα είναι...Εκτός και αν θεωρείς την υποστήριξη του από το Sherlock Holmes: The Awakened ουσιαστική Από εδώ και πέρα θα δούμε τι παίζει με την υποστήριξη του.
Athens2004 Ιούλιος 3, 2008 #435 Ιούλιος 3, 2008 Aντε να αλλάξει λίγο το τοπίο μπάς και κάνουμε κανα sli σε intel μητρικη ... Και αν εχουν τα @@ μετα στην nvidia να πουλήσουν τις nvidia 775 μητρικές επειδη θα τις προτιμά ο κόσμος κ επειδη ειναι καλες ... οχι ως μονόδρομο για sli...
TifoziF1 Ιούλιος 3, 2008 #436 Ιούλιος 3, 2008 Athens2004 έγραψε: Aντε να αλλάξει λίγο το τοπίο μπάς και κάνουμε κανα sli σε intel μητρικη ... Και αν εχουν τα @@ μετα στην nvidia να πουλήσουν τις nvidia 775 μητρικές επειδη θα τις προτιμά ο κόσμος κ επειδη ειναι καλες ... οχι ως μονόδρομο για sli...+1 Αλλά επειδή, η ούτε η ΑΤΙ, ούτε η Intel, ούτε η Nvidia είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, δύσκολο το βλέπω να παίξει SLI @ Intel μητρική. Όσο οι nForce μητρικές είναι έτσι όπως είναι... και επειδή υπάρχουν τα φόρα και γράφουμε και διαβάζουμε ώστε να μπορούμε να προασπίσουμε τα δικά μας συμφέροντα με το να ενημερωνόμαστε και έτσι να μπορεί να αποφασίζει τι θα αγοράσει ή όχι ο καθένας σωστά, οι πωλήσεις nForce (nVidia) μητρικών βασίζονται στο ένα και μοναδικό προσόν τους: SLI. Από την στιγμή που καταναλωτές, τρώνε το μοτο "SLI, αυτο ξερετε...αυτο εμπιστευεστε" θα αργήσουμε πολύ (και άν) να δούμε SLI σε μη nvidia μητρική εκτός και αν λόγω κάποιων δικαιωμάτων, τσιμπά δολαριάκια η nVidia κολλώντας απλά ένα αυτοκόλλητο. :computer:
mariosalice Ιούλιος 4, 2008 #437 Ιούλιος 4, 2008 hipro5 έγραψε: Το efficiency του CrossFire είναι αρκετά καλύτερο απ'το efficiency του SLI....... Είδα κάποιες μετρήσεις efficiency όπου ξεπερνάνε το 100% οι δύο 4870. Αυτό αρχικά μου φάνηκε αδύνατο. Η μόνη πιθανή εξήγηση είναι να χρησιμοποιούν και το 1GB (500+500MB). Αλλά μέχρι τώρα ήξερα ότι το CF όπως και το SLI βλέπει το μέγεθος μνήμης μιας κάρτας. Έστω μια κάρτα ότι βγάζει 20FPS. Αν βάλουμε δύο, ακόμα και τέλεια συνεργασία να έχουν άντε να δώσουν 20+20=40FPS. Πώς γίνεται να δώσουν 45FPS? Τι συμβαίνει αλήθεια? Ξέρεις να μας πεις?
kanenas3 Ιούλιος 4, 2008 #438 Ιούλιος 4, 2008 mariosalice έγραψε: Είδα κάποιες μετρήσεις efficiency όπου ξεπερνάνε το 100% οι δύο 4870. Αυτό αρχικά μου φάνηκε αδύνατο. Η μόνη πιθανή εξήγηση είναι να χρησιμοποιούν και το 1GB (500+500MB). Αλλά μέχρι τώρα ήξερα ότι το CF όπως και το SLI βλέπει το μέγεθος μνήμης μιας κάρτας. Έστω μια κάρτα ότι βγάζει 20FPS. Αν βάλουμε δύο, ακόμα και τέλεια συνεργασία να έχουν άντε να δώσουν 20+20=40FPS. Πώς γίνεται να δώσουν 45FPS?Τι συμβαίνει αλήθεια? Ξέρεις να μας πεις?Ή αυτό που λες ή που κλέβουν λίγο όπως έχει γίνει τόσες και τόσες φορές. Είναι βέβαια λίγο νωρίς για να έχουν προλάβει να "πειράξουν" τους drivers αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
yanni Ιούλιος 4, 2008 #439 Ιούλιος 4, 2008 Στο εν λόγο review, του Anandtech αν δεν κάνω λάθος, αναφέρουν ότι η διαφορά πιθανόν ωφείλεται -και αυτοί προσπαθούσαν να μαντέψουν - στο γεγονός ότι τα τεστς με μονές κάρτες τα κάνανε πάνω σε μητρική με NVidia chipset ενώ τα τέστς με δύο κάρτες σε CF πάνω σε μητρική με Intel chipset.
mariosalice Ιούλιος 4, 2008 #440 Ιούλιος 4, 2008 Τότε δεν θα έπρεπε να μιλάνε καθόλου για scaling.Το scaling ελέγχεται στο ίδιο μηχάνημα για συγκεκριμένη εφαρμογή και με συγκεκριμένους οδηγούς, με ίδιες ρυθμίσεις και χρονισμούς.Δηλαδή έχουμε ένα μηχάνημα, μετράμε ένα δύο πέντε δέκα εφαρμογές με μια κάρτα, μετά προσθέτουμε δεύτερη κάρτα, δεν αλλάζουμε τίποτα, ενεργοποιούμε μόνο το CF ή το SLI ανάλογα και μετράμε τις ίδιες εφαρμογές.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.