Jump to content

4 PC, 1 θύρα Lan και ένα switch

mech5107

Recommended Posts

Λοιπόν, έχω 5 PCια και 2 θύρες lan για να μπαίνουν στο net.

Εχώ και ένα 5άρι switch Level One και θέλω να βάλω τα 4 πάνω του και να παίρνουν net από την μία θύρα.

Τα πετάω όλα πάνω στο switch και θα παίξουν? Με τις IP τι γίνεται?

Τι IP θα έχει κάθε PC που είναι πάνω στο switch?

Θα βλέπουν τα PC που είναι στο switch τα άλλα PC στο δίκτυο?

Θα ρυθμίσεις κάθε pc με διαφορετική IP και βέβαια μπορείς να τις κάνεις static και στο router, για να μπορείς να ανοίγεις ports ξεχωριστά για κάθε pc.

Η συνδεσμολογία είναι να πετάξεις 4 pc στο switch και ένα στο router. Από το router με ένα καλώδιο θα ενώσεις το switch και είσαι εντάξει.

Βασικά, δεν έχω router, αλλά 2 θύρες από το δίκτυο του Παν. Πατρών (με 2 IP).

Λογικά δεν θα πρέπει να βάλω στα 4Pc ΙP παρόμοιες με την μια από τις IP του δικτύου?

Αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί δεν μου "ανοίκουν".

Θέλω να έχω κάτι σαν μικρό δίκτυο μεταξύ των PC στο switch, αλλά με πρόσβαση στο net μέσω της θύρες-IP που έχω στην διάθεσή μου.

οχι δεν φτανει ...βασικα θα πρεπει ενα απο τα pc που εχεις να τον κανεις server με 2 καρτες δικτυου ωστε να κανει εκεινος το routing!!

Με εναν 2003 server μπορεις να το κανεις πολυ ευκολα, η μια καρτα δικτυου θα ειναι στου πανεπιστημιου και θα βαλεις το ενα σετ απο ip/gateway/dns και η αλλη θα πεφτει στο switch, επισης απο administrative tools θα πρεπει να τρεξεις τον dhcp για να δινει εσωτερικα στο δικτυο σου ip's οπως και το "routing and remote access" οπου θα του δηλωσεις σε ποια καρτα δυκτιου ειναι το internet και σε ποια το εσωτερικο σου lan θελει λιγο διαβασματακι αλλα δεν ειναι δυσκολο...αα επισης υπαρχουν και διανομες Linux οπως το smoothwall για την ιδια δουλεια!

XM, το φαντάστηκα αυτό...

Μαλλον για αρχή θα βάλω ένα PC με 2 nic να μοιράζει net απλά στο switch και μετά θα στήσω ένα server για το routing.

Tι απαιτήσεις hardware να έχει κάποιο τέτοιο PC με την διανομή που λές?

Ή μπορείς πιο απλά να πάρεις μεγαλύτερο switch. Μιας και και οι πόρτες δεν θα έχουν πρόβλημα, και για να κάνεις δίκτυο με pc, να αλλάξεις την ip στα pc, κρατώντας το gateway.

Λοιπόν ένα από τα μηχανήματα είναι server για τα άλλα, έβαλα 2 lan κάρτες, μια παίρνει net και έχει την μια από τις 2 IP που διαθέτω, και η άλλη κάρτα πάει στο switch και δίνει στα άλλα PC που είναι σε τοπικό δίκτυο μεταξύ server και των 4 άλλων PC.

To θέμα είναι τώρα να μπορώ να μπω με remote desktop στα PCια αυτά. Στο server OK, μπαίνω. Στα άλλα 4 τι IP πρέπει να δώσω για να μπω?

Στο τοπικό δίκτυο έχω δώσει IP 192.168.0.χ, χ=1,2,3,4,5.

Sorry δεν το είπα καλά...

Θέλω να μπαίνω από το σπίτι μου και γενικά από παντού. Αν δώσω 192.168.0.3 ας πούμε, δεν θα μπει...

Στον server που έχει static IP μπαίνω βάζοντας την IP αυτή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.