Jump to content

Corsair TX750 γνώμες για FAN mod

alphaX

Recommended Posts

Παίδες χρειάζομαι τις γνώσεις όσων κατέχουν τα ηλεκτρονικά κ πιο συγκεκριμένα τα τροφοδοτικα.

Αγόρασα το corsair TX760 για να αντικαταστησει ενα seasonic650 το οποίο είχα σκοπό να μεταφέρω στο μηχάνημα του γραφείου μου. Δυστυχως μετα απο αρκετή προσπάθεια να χωνέψω το θόρυβο που κανει δε τα κατάφερα κ ειμαι ακόμα με το seasonic (το οποιο εχει εναν ανεμιστηρα σταθερα στις ιδιες στροφες ανεξαρτητα απο την ισχυ που δινει

.

To ΤΧ750 ειναι ολοκαίνουργιο. Οπότε πριν το βγάλω για σκότωμα θέλω να μου πείτε ,αν γίνεται και πως, να το κανω πιο ησυχο. Με 4πυρηνο κ μια gtx ακομα κ σε idle ακουγεται πολυ. Με 2πύρηνο on load επισης ακουγεται πολυ.

Prime 4πυρηνου γινεται jet...

Το ανεμιστηρι ανεβαζει στροφές αναλογα με την καταναλωση, απο οτι εχω καταλαβει-χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, και οχι με τη θερμοκρασία.

Κατι που εχω σκεφτει ειναι να αλλαξω ανεμιστηρι. Οπως θα δειτε στις φωτο του λινκ,

http://icrontic.com/articles/corsair_tx750_review/page2

εχει εναν yate loon 0.7A. Αν τον αλλαξω, τι αμπερ πρεπει να ειναι ο νεος ωστε να εχω ας πουμε τον μισο θόρυβο? Θα αλλαξει κατι αν βαλω ανεμιστηρι με μισα αμπερ ή θα συνεχισει αυτο να τον δουλευει σε υψηλες στροφες?

Ριχτε καμια ιδεα, διοτι το λυπαμαι...

ps. ας χαθει η εγγυηση αν ειναι να το φερουμε στα ισια κ να το χρησιμοποιησω.

Εγώ σε ένα OCZ άλλαξα ανεμιστήρα με .66Α με αεμιστήρα με .36Α και το σύστημα είναι ακόμα ζωντανό. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί εγγύηση.

Πάντως αν το έχεις λίγες μέρες και αν το κατάστημα δεν είναι από αυτά που σου βγάζουν το λάδι και ΑΝ (πολλά αν...) το PSU υπόσχεται αθόρυβη λειτουργία, μάλλον έχεις κάθε δικαίωμα να το πας πίσω.

Ο ελεγχος του ανεμιστηρα ειναι με βαση την θερμοκρασια απλα ο αισθητηρας ειναι τοποθετημενος στην πλακετα και σε θερμο σημειο με αποτελεσμα να ανεβαζει ευκολα στροφες.

Ο αισθητηρας βεβαια ειναι δυσκολο να μετακινηθει ακομα και να εχεις σχετικες γνωσεις γιατι ειναι smd οποτε σου μενει αλλαγη ανεμιστηρα ή προσθηκη καποιου ρυθμιστικου στον υπαρχοντα.

Αν παρεις ενα ανεμιστηρα αθορυβο και τον βαλεις στη θεση του παλιου τοτε φυσικα δεν μπορει να ανεβει το επιπεδο θορυβου και ο ρυθμος περιστροφης πανω απο τα επιπεδα που αναφερει ο κατασκευαστης του ανεμιστηρα.

Παντως αφου ειναι καινουργιο imo ειναι κριμα να το σφαξεις και να χασεις 5 χρονια εγγυηση, αν δεν μπορεις να συμβιβαστεις με τον θορυβο ρωτα στο μαγαζι ή στειλε ενα μαιλ απευθειας στην corsair μηπως γινει καποια αλλαγη/αντικατασταση.

Εναλλακτικα μπορεις παντα να το πουλησεις και να κρατησεις το seasonic (σηκωνει ανετα ενα τετραπυρηνο και μια gtx εκτος ισως αν ειναι και τα δυο o/ced τερμα).

Αν κοιταξεις και το λινκ που εδωσες εχει μολις 414W ac (~350W dc) καταναλωση με παρομοιο συστημα και overclocking.

Απο πλαισιο ειναι αγορασμενο κ τους ειχα παρει τηλεφωνο καμια εβδομαδα απο την αγορα (30-40 μερες απο τωρα) αλλα ειπαν δε γινεται αν δεν εχει βλαβη κτλ...

Θα στειλω ενα mail ομως κ στην corsair.

Το πηρα και εγω το 750αρι της COrsair και δεν μου κανει καθολου θορυβο. Ειναι νορμαλ ομως να μετραω με εξωτερικο οργανο στην +5V γραμμη μονο 4,3 ?

Δεν ξερω φιλε μου καθολου απο τροφοδοτικα και τα έσω τους.

Οσο για το οτι δεν κανει θορυβο, σε τι συστημα το εχεις βαλει κ ειναι κλοκαρισμενα?

@Unstoppable το δικο σου αυξανει στροφες αναλογα το φορτιο που εχει και την θερμοκρασια που αναπτυσσει ή εχε σταθερές στροφες?

........

@Unstoppable το δικο σου αυξανει στροφες αναλογα το φορτιο που εχει και την θερμοκρασια που αναπτυσσει ή εχε σταθερές στροφες?

Αναλογα με το φορτιο

http://www.silentpcreview.com/article692-page1.html

Και ειναι αθορυβο ακομα κ οταν φορτωνεις cpu/gpu?

Διοτι μολις ειδα φωτογραφιες του ανεμιστηρα που εχει το δικο σου μεσα κ ο οποιος ειναι μολις 0,37Α ενω το δικο μου στα 0,7Α...

Οποτε αν εισαι οκ απο θορυβο σε μεγαλο φορτιο θα βρω εναν ιδιο να κανω την αντικατασταση.

Νομιζω οτι τα HX520-620 εχουν 12αρη ανεμιστηρα ενω το 750 εχει 14αρη οποτε ακομα και να βρεις το ιδιο δεν μπορεις να τον χρησιμοποιησεις.

Παντως αν θελεις να αλλαξεις ανεμιστηρι μην κοιτας μονο το ρευμα που τραβανε αλλα και τα αλλα χαρακτηριστικα, κυριως επιπεδο θορυβου και μεγιστες στροφες να ειναι σχετικα χαμηλα.

Δεν ξερω φιλε μου καθολου απο τροφοδοτικα και τα έσω τους.

Οσο για το οτι δεν κανει θορυβο, σε τι συστημα το εχεις βαλει κ ειναι κλοκαρισμενα?

Σε AMD Dual 3GHZ με 2 Radeon HD2900XT crossfire και δεν κανει θορυβο ο ανεμιστηρας.

Το πηρα και εγω το 750αρι της COrsair και δεν μου κανει καθολου θορυβο. Ειναι νορμαλ ομως να μετραω με εξωτερικο οργανο στην +5V γραμμη μονο 4,3 ?

Την τιμή αυτή την πήρες στο πολύμετρο ενώ το τροφοδοτικό ήταν κανονικά πάνω στο pc και δούλευε ή το είχες βγάλει με βραχυκυκλωτήρα και πήρες αυτή την τιμή?

Εχω μια μπλε συσκευη με lcd που συνδεεις επανω το 24π καλωδιο του τροφοδοτικου και οποιο αλλο θες και σου μετραει τα βολτ. Σαν αυτο ειναι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700185

το καλύτερο που έχεις να κάνεις,για να είσαι και σίγουρος είναι να πάρεις και να μετρήσεις με το πολύμετρο.

Και εξηγώ τον λόγο.

Η CWT πλατφόρμα,όπως το TX750 άμα δεν έχει ένα υποτυπώδες φορτίο δεν ανοίγει τις γραμμές.

Οπότε μάλλον αυτό έγινε στην περίπτωσή σου ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.