Jump to content

Gigabyte: Επιτυχές αλλά... αποτυχημένο bios update

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Φίλε μου πίστεψέ με, όταν ξενερώνω έτσι πάω και παίρνω το πιο ακριβό για να έχω ήσυχα τα νεύρα μου. Αυτή ακριβώς κοιτούσα τώρα στο site της Asus.

Έχει και μηχανισμό για να επαναφέρεις corrupted bios :p

Πήγα σήμερα στα Multirama μπας και την αλλάξουνε ή την στείλουν στην αντιπροσωπεία για επισκευή τουλάχιστον. Δεν μου την αλλάξανε επειδή είχα κάνει bios update. Το κατανοώ οτι είναι πολύ εύκολο να κάνεις καφρίλα επειδή είσαι άσχετος ή λόγω ΔΕΗ κτλ και να αχρηστέψεις τη μητρική από δική σου ευθύνη και καλά κάνουν και δεν τις αλλάζουν. Αλλά δεν είναι απίστευτη η ξενέρα να ξέρεις οτι τα έχεις κάνει όλα σωστά, δεν έχει γίνει καμία στραβή σε όλη τη διαδικασία και τελικά να μένεις με το... κατσαβίδι στο χέρι; Δεν είναι απίστευτη η ξενέρα να σου λέει η ίδια η μητρική οτι όλα έχουν πάει ρολόι και τελικά να έχουν πάει όλα χάλια; Δεν είναι απίστευτη η ξενέρα να βλέπεις οτι φεύγουν λεφτά εντελώς άδικα και δεν φταις εσύ γι' αυτό; Δεν ξέρω, πάντως προσωπικά με αυτά που τράβηξα με αυτό το θέμα και με αυτά που διάβασα γενικότερα μάλλον δεν βλέπω να ξαναγοράζω Gigabyte.

Το απόγευμα ή αύριο πάω να τα σκάσω να πάρω μια Asus. Βαρέθηκα πια. Είπα να φτιάξω ένα htpc επειδή είχα κάποια εξαρτήματα και θα μου έβγαινε φτηνά. Πήρα και τα υπόλοιπα. Τώρα ή τα κρατάω να τα βλέπω ή δίνω κι άλλα λεφτά για να το απολαύσω επιτέλους. Δεν πειράζει, το πάθημα έγινε μάθημα...

Δοκιμασε να κανεις direct rma απο gigabyte γραφωντας το προβλημα σου. Αμαρτια ειναι να παει χαμενη χωρις να το παλεψεις.

Θα δούμε τι θα γίνει με τη Gigabyte. Τουλάχιστον μου μείνανε τα καλώδια, ένα cd για καθρεφτάκι και μια μητρική για να στολίσω τον τοίχο :p

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζομαι να περάσω λειτουργικό στην Asus που αναφέρεται παραπάνω και μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα! (φτύξτε με βρε! ) Ευχαριστώ όσους βοήθησαν και ελπίζω αυτό το thread να αποτελέσει μια αναφορά για όσους αντιμετωπίσουν παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον. Το δικό μου πάντως δεν λύθηκε. :)

φιλε βαλε ολα αρχεια απο το rar αρχειο που εχεις κατεβασει (μου φαινεται 3 αρχεια) απο το site της Gigabyte σε ενα usb-stick.Βαλε το σε μια usb θυρα στην mb ελπιζω να δουλεψει!Ασε το κανα 5 λεπτο γιατι πρεπει να ψαξει!

Παρε μια φτηνη με 965 αν βρεις μεταχειρισμενη.. Αν δεις στις αγγελιες εδω στο thelab θα βρεις με 30-40 ευρω και θα κανεις τη δουλεια σου μια χαρα.. Μην τα σκασεις τωρα για καινουρια..

φιλε βαλε ολα αρχεια απο το rar αρχειο που εχεις κατεβασει (μου φαινεται 3 αρχεια) απο το site της Gigabyte σε ενα usb-stick.Βαλε το σε μια usb θυρα στην mb ελπιζω να δουλεψει!Ασε το κανα 5 λεπτο γιατι πρεπει να ψαξει!

Αυτό να σου πω το σκέφτηκα μετά που πήρα της Asus γιατί έγραφε οτι κάνει κάτι τέτοιο... :tomato: Αν το κάνει και η Gigabyte θα έχω μια μητρική και με χρηστική αξία στη συλλογή μου...

@anthis: Πήρα ήδη καινούργια (Asus) και μέχρι στιγμής πάει μια χαρά. :)

Και η απάντηση που ήρθε πριν από λίγο από τη Gigabyte:

Dear Sir,

Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, please follow the steps below taking off the on-board battery to leak voltage to clear CMOS then try again later.

1) Turn off power.

2) Remove the power cord from MB.

3) Take out the battery gently and put it aside for about 10 minutes or longer. (Or you can use a metal object to connect the two pins in the battery holder to make them short-circuited.)

4) Re-insert the battery to the battery holder.

5) Connect power cord to MB again and turn on power.

6) Press F1 to enter BIOS and load fail-safe defaults setting.

7) Save changes and reboot the system.

Unfortunately, if the problem still remains, we suggest you contact your retailer/supplier, or, contact with local distributor for checking and repairing. For their information, please click HERE.

At last, if you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us directly. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.

******** Thank you for supporting Gigabyte products ***********

Τα multirama ακόμα απάντηση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.