Jump to content

Windows σε διαφορετικο partition.HELP

gns

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια θελω τη βοηθεια σας επειδη ειναι λιγο μπερδεμενο το πραγμα να το παρω απο την αρχη.

Μετα απο format πηρα με το acronis ενα backup του λειτουργικου. Ο δισκος που εχω το λειτουργικο εγκαταστημενο τον εχω χωρισει σε 5 partions στο ενα απο αυτα ειναι και τα windows. Τωρα εχω κανει restore το backup που πηρα σε ενα αλλο partition του ιδιου δισκου

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορω με καποιο τροπο να επιλεγω με πιο απο τα δυο partition να κανω boot.

Ο λογος που θελω να το κανω αυτο ειναι οτι θα μεταφερω τον δισκο αυτο σε ενα αλλο pc και θελω να κανω boot το partition με τα "φρεσκα" windows(χωρις drivers) χωρις να πειραξω το partition με τα windows που μπαινω τωρα.

Please Help...

ο υπολογιστης μου-----> ιδιοτητες

εκει που ειναι το βελακι επιλεγεις το λειτουργικο που θα bootαρει αυτοματα.

post-6904-1416073555,8583_thumb.jpg

Μου εχει μονο μια επιλογη..

Πρεπει να αλλαξω τπτ απο το edit?

στο edit μπορεις να βαλεις ως default το partition με τα win που θελεις.

[boot loader]

timeout=5 (αν θελεις να επιλεγεις με ποιο απο τα 2 θα bootαρεις βαλε 5 sec εστι ωστε να προλαβαινεις να επιλεγεις)

default=εδω βαζεις ποιο απο τα 2 να bootαρει ως default

οκ thx.

κανονικα ομως δεν επρεπε να μου βγαζει δυο επιλογες και να επιλεγω ή αναγκαστηκα πρεπει να κανω αυτο με το εδιτ για να δουλεψει?

Αν κατι παει στραβα στο εδιτ και δεν μπουταρει μπορω να το αλλαξω?

φυσικα και μπωρεις! αν για καποιο λογο δεν μπαινεις σε παραθυρα μπωρεις να κανεις boot με το erd commander kαι να αλλαξεις απο εκει το αρχειο!

Παιδια για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα θελω να κανω το ιδιο οπως πιο πανω αλλα σε 2 διαφορετικους δισκους IDE (στον ιδιο controller).

Εχω αλλαξει το file για το boot και εβαλα ακομη μια επιπλεον γραμμη ( multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn )

Το προβλημα ειναι οτι οταν ανοιξω το pc με ρωταει με πια windows θελω να μπω αλλα οταν επιλεγω την δευτερη επιλογη κανει πως θα κανει boot αλλα κολλαει και με διχνει μαυρη οθονη.

Please παιδια θελω την βοηθεια σας.

πσ Να αναφερω οτι οι δισκοι ειναι το ιδιο μοντελο και ειναι και οι δυο master.

Παιδια κανεις δεν ξερει να με βοηθησει ειναι λιγο επιγoν:flower:

Thx

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.